ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Performanţa diviziei de energie regenerabilă a ajutat E.ON să-şi majoreze profitul în primul semestru din 2018

08 August 2018   |   Ioana Duta

Rezultatele vin după ce E.ON a anunţat în februarie că vrea să preia Innogy, divizia de energie regenerabilă a rivalei RWE AG, într-o tranzacţie complexă, evaluată la aproximativ 20 de miliarde de euro (25 miliarde de dolari).

 
 
 Profitul net ajustat al grupului german E.ON SE a crescut cu 19% în primul semestru al anului, datorită performanţei solide la diviziile de energie regenerabilă şi servicii pentru clienţi, transmit MarketWatch, AFP şi Reuters. 
 

În primele şase luni din 2018, profitul net ajustat s-a situat la 1,05 miliarde de euro (1,22 miliarde de dolari), comparativ cu 881 de milioane de euro în perioada similară din 2017. 
 
Profitul ajustat înainte de taxe şi dobânzi (EBIT) a înregistrat un avans de 10%, la 1,9 miliarde de euro. 
 
"Afacerile noastre de bază - reţele de energie, servicii pentru clienţi şi energie regenerabilă - au înregistrat rezultate bune, chiar dacă ne confruntăm cu o concurenţă strânsă, în special pe segmentul serviciilor pentru clienţi", a afirmat directorul financiar Marc Spieker. 
 
Compania a confirmat ţintele pe 2018 privind înregistrarea unui profit ajustat înainte de taxe şi dobânzi de 2,8 - trei miliarde de euro şi un profit net ajustat de 1,3 - 1,5 miliarde de euro. Miercuri dimineaţă, acţiunile E.ON au scăzut cu 1,4%, investitorii sperând că firma va revizui în creştere ţintele de profit din acest an. 
 
De asemenea, E.ON a anunţat că şi-a redus datoria netă cu 18%, la 15,9 miliarde de euro. 
 
În primul semestru din 2018 compania a atras aproximativ 10.000 de clienţi persoane fizice, ajungând la peste 20 de milioane. 
 
Rezultatele vin după ce E.ON a anunţat în februarie că vrea să preia Innogy, divizia de energie regenerabilă a rivalei RWE AG, într-o tranzacţie complexă, evaluată la aproximativ 20 de miliarde de euro (25 miliarde de dolari). Tranzacţia, care ar urma să se finalizeze în 2019, va avea ca rezultat concedierea a 5.000 de angajaţi, iar în viitor E.ON se aşteaptă la reduceri de costuri de 600 - 800 de milioane de euro. 
 
Este cel mai important proces de restructurare de pe piaţa energiei din Germania, după ce cancelarul Angela Merkel a anunţat că statul german va renunţa în totalitate la energia nucleară până în 2022, în urma dezastrului atomic de la Fukushima (Japonia). 
 
Conform unui viitor acord, cele mai mari companii de utilităţi din Germania nu vor mai concura una împotriva celeilalte. E.ON nu va mai produce electricitate şi se va concentra pe reţelele operaţionale de energie şi vânzarea electricităţii către consumatorii finali. 
 
În principiu, acordul implică schimburi de active şi de acţiuni, ca parte a restructurării majore a pieţei energiei din Germania, într-o perioadă în care cea mai mare economie europeană renunţă la combustibilii clasici în favoarea energiei regenerabile. 
 
În prima etapă, vânzarea Innogy va avea ca rezultat deţinerea unei participaţii minoritare de către RWE în E.ON. 
 
Astfel, E.ON va achiziţiona întreaga participaţie de 76,8% deţinută de RWE în Innogy, iar RWE va deţine în schimb 16,7% din E.ON. De asemenea, E.ON va face o ofertă acţionarilor minoritari ai Innogy, care evaluează compania la 40 de euro per titlu, sau aproximativ 22 de miliarde de euro în total. Vineri, acţiunile Innogy au închis la 34,53 euro. 
 
RWE va face o plată în numerar de 1,5 miliarde de euro către EON. 
 
Obiectivul E.ON este să se concentreze pe retail, reţele de energie şi soluţii pentru clienţi, în timp ce RWE va prelua generarea energiei regenerabile a ambelor companii. 
 
De asemenea, E.ON va transfera către RWE majoritatea afacerii sale de energie regenerabilă şi interesele minoritare deţinute de subsidiara sa PreussenElektra în centrale nucleare operate de RWE. 
 
Compania E.ON Distribuţie România, primul distribuitor integrat de gaze naturale şi electricitate din România, operează o reţea de distribuţie de gaze naturale de peste 20.000 de kilometri şi o reţea de distribuţie de electricitate mai mare de 80.000 de kilometri, deservind în total circa trei milioane de clienţi. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 615 / 30905
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  Voicu & Filipescu își extinde echipa de avocați
  VIDEO | CMS Expert View: Noile provocări din era digitală. Radiografia ecosistemului FinTech, realizată de Cristina Reichmann, Partener CMS Romania
  LegiTeam: Maravela|Asociaţii is looking for a senior associate
  Ce așteptări are Bondoc & Asociații de la tinerii avocați care doresc să intre în echipă
  Avocații SAA au asistat GapMinder în finanțarea acordată start-up-ului SmartDreamers. Silviu Stratulat și Cristina Man au coordonat proiectul
  VIDEO | CMS Expert View: Procedura Insolvenței – soluții clasice și strategii inovative cu Horia Drăghici, Partener, CMS Romania
  VIDEO | CMS: THIS IS US! Rezultate excepționale în ultimii 4 ani, creștere axată strategic pe dezvoltarea unor arii de practică și recrutarea tinerilor talentați. Gabriel Sidere, Managing Partner CMS Romania: “Oamenii sunt în centrul construcției noastre”
  VIDEO | CMS Expert View: Warranty and Indemnity Insurance. Beneficiile asigurării pentru garanții și indemnificări, explicate de echipa de avocați și consultanți specializați ai CMS Romania
  CMS Expert View: VIDEO | Dreptul Energiei – între boom tehnologic și nevoia de legislație modernă. O discuție cu Varinia Radu, Partener, coordonatorul practicii de petrol și gaze pe Europa Centrală și de Est al CMS
  CMS Expert View: VIDEO | Companiile au accelerat măsurile pentru implementarea GDPR, dar încă pot apărea probleme generate de prelucrarea datelor. Aspectele sensibile, analizate de avocații CMS Romania
  LegiTeam: Zamfirescu Racoţi & Partners recrutează avocat definitiv pentru departamentul Litigii
  LegiTeam - Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...