ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Polonezii de la Work Service Group au preluat 55% din acţiunile a patru companii din Grupul APT

12 Iulie 2017   |   Ioana Duta

Celelalte două companii din grupul APT - APT New Business Solutions şi APT Evolution, care furnizează servicii de marketing şi comunicare, evaluare profesională a angajaţilor, dezvoltare software, nu au făcut obiectul acestei tranzacţii şi îşi vor continua operaţiunile sub brandul APT.

 
 
Grupul APT, care activează în domeniul serviciilor de recrutare şi închiriere de forţă de muncă şi al serviciilor de intermediere financiară în România, a semnat un contract de vânzare pentru 55% din acţiunile a patru companii din grup cu polonezii de la Work Service Group, jucător important pe piaţa de resurse umane din regiunea Europei Centrale şi de Est, au anunţat miercuri, la Bucureşti, reprezentanţii companiilor.

Work Service Group a preluat controlul companiilor APT Resources & Services, APT Human Resources, APT Broker şi APT Finance Broker, iar în urma acestei tranzacţii, în ultimul trimestru din 2017, cele două companii APT care oferă servicii de resurse umane vor fi integrate în brandul Work Service, iar serviciile de intermediere financiară îşi vor desfăşura activitatea sub brandul Finance Care.


Celelalte două companii din grupul APT - APT New Business Solutions şi APT Evolution, care furnizează servicii de marketing şi comunicare, evaluare profesională a angajaţilor, dezvoltare software, nu au făcut obiectul acestei tranzacţii şi îşi vor continua operaţiunile sub brandul APT.

Potrivit datelor prezentate de către Sorina Donisa, CEO APT, grupul de companii APT a întregistrat în 2016 o cifră de afaceri totală de 26,8 milioane euro, în creştere faţă de anul anterior - 25,5 milioane euro, iar numărul de angajaţi a crescut de la 1.905 în 2015 la 2.152 în 2016.

Work Service Group are o cifră de afaceri anuală consolidată de 800 de milioane de euro, asigură angajarea a peste 300.000 de persoane anual, iar numărul candidaţilor intervievaţi depăşeşte 1,5 milioane, a precizat Wojciech Mora, reprezantantul Work Service Group în România.

Managementul celor patru companii integrate în grupul polonez va fi asigurat de către actualul CEO, Sorina Donisa, care va rămâne şi acţionar, alături de Wojciech Mora.

Acţionarii APT sunt Marilena Petrec, Andrew Littauer şi Sorina Donisa. Într-o a doua etapă, Work Service Group va ajunge să deţină 80% din cele patru companii APT, până la finalul anului. În urma tranzacţiei, cei doi fondatori - Marilena Petrec şi Andrew Littauer - îşi vând integral participaţiile în grupul APT.

"România este o piaţă importantă pentru noi, în care ne punem mari speranţe (...) În prezent, ţările noastre (România şi Polonia - n.a.) sunt lideri din perspectiva dezvoltării economice, nu doar în regiunea Europei Centrale, ci chiar la nivelul Uniunii Europene. Boom-ul economic şi investiţiile recente necesită resurse umane adecvate pentru antreprenori. Aici vedem noi misiunea noastră", afirmă Maciej Witucki, preşedintele Management Board-ului Work Service.

Potrivit CEO-ului APT, Sorina Donisa, cifra de afaceri a celor patru companii preluate de grupul polonez a fost anul trecut de circa 25 milioane de euro, iar ţinta este de creştere cu 20% a afacerilor.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 2370 / 28425
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  CMS a consiliat consorțiul Raiffeisen Bank S.A. - Swiss Capital S.A. în oferta publică și listarea la bursă a companiei Purcari Wineries PLC
  RTPR Allen & Overy a asistat Purcari Wineries în legătură cu Oferta Publică Inițială
  PNSA a asistat Unirii View în obținerea unei finanțări de 23 mil. €. Banii merg în dezvoltarea clădirii de 19 etaje
  Hategan Attorneys obține în instanță o victorie importantă pentru industria de energie regenerabilă
  Stratulat Albulescu își consolidează echipa de Banking & Finance prin cooptarea lui Costin Teodorovici ca Partener
  Avocații Mușat & Asociații spun că piața avocaturii de business va suferi schimbări majore în următorii ani, legate în principal de evoluția tehnicii, a dreptului, dar și a nevoilor curente ale clienților. Firma a creat un cadru de cooperare directă la nivel global cu compania Facebook și mizează pe o creștere cu cel puțin 10-15% a volumului activității, anul acesta
  Niculeasa Law Firm obține pentru General Leasing anularea măsurilor asiguratorii în cuantum de cca. 42 mil. lei, dispuse de Direcția Regională Antifraudă Fiscală
  Mușat & Asociații, NNDKP și ZRP, pe lista scurtă a premianților MIP în domeniul proprietății intelectuale
  Cum vede un Leading Lawyer pentru practica de White-Collar Crime evoluția pieței în 2018. Mihai Mareș, Managing Partner Mareș Danilescu Mareș: Piața avocaturii de penal-comercial va continua să crească. Corporațiile și firmele străine care fac business în România sunt tot mai atente la procesele de respectare si aplicare a cerințelor legale
  Mirela Gorunescu este noul coordonator al practicii de drept penal din cadrul ZRP
  Premiu ILO Client Choice Awards pentru Voicu & Filipescu în 2018. Roxana Neguțu, al doilea an câștigătoare exclusivă pentru România la categoria Proprietăți Imobiliare
  Piața creditelor sindicalizate este estimată la aproape 1 mld. € în 2018. Elena Iacob, partener ZRP: În măsura în care proiectele publice și investițiile în domenii strategice - energie, transporturi, sănătate - vor fi inițiate într-un termen scurt, piața creditului sindicalizat ar putea cunoaște o evoluție explozivă
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...