ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Polonezii de la Work Service Group au preluat 55% din acţiunile a patru companii din Grupul APT

12 Iulie 2017   |   Ioana Duta

Celelalte două companii din grupul APT - APT New Business Solutions şi APT Evolution, care furnizează servicii de marketing şi comunicare, evaluare profesională a angajaţilor, dezvoltare software, nu au făcut obiectul acestei tranzacţii şi îşi vor continua operaţiunile sub brandul APT.

 
 
Grupul APT, care activează în domeniul serviciilor de recrutare şi închiriere de forţă de muncă şi al serviciilor de intermediere financiară în România, a semnat un contract de vânzare pentru 55% din acţiunile a patru companii din grup cu polonezii de la Work Service Group, jucător important pe piaţa de resurse umane din regiunea Europei Centrale şi de Est, au anunţat miercuri, la Bucureşti, reprezentanţii companiilor.

Work Service Group a preluat controlul companiilor APT Resources & Services, APT Human Resources, APT Broker şi APT Finance Broker, iar în urma acestei tranzacţii, în ultimul trimestru din 2017, cele două companii APT care oferă servicii de resurse umane vor fi integrate în brandul Work Service, iar serviciile de intermediere financiară îşi vor desfăşura activitatea sub brandul Finance Care.


Celelalte două companii din grupul APT - APT New Business Solutions şi APT Evolution, care furnizează servicii de marketing şi comunicare, evaluare profesională a angajaţilor, dezvoltare software, nu au făcut obiectul acestei tranzacţii şi îşi vor continua operaţiunile sub brandul APT.

Potrivit datelor prezentate de către Sorina Donisa, CEO APT, grupul de companii APT a întregistrat în 2016 o cifră de afaceri totală de 26,8 milioane euro, în creştere faţă de anul anterior - 25,5 milioane euro, iar numărul de angajaţi a crescut de la 1.905 în 2015 la 2.152 în 2016.

Work Service Group are o cifră de afaceri anuală consolidată de 800 de milioane de euro, asigură angajarea a peste 300.000 de persoane anual, iar numărul candidaţilor intervievaţi depăşeşte 1,5 milioane, a precizat Wojciech Mora, reprezantantul Work Service Group în România.

Managementul celor patru companii integrate în grupul polonez va fi asigurat de către actualul CEO, Sorina Donisa, care va rămâne şi acţionar, alături de Wojciech Mora.

Acţionarii APT sunt Marilena Petrec, Andrew Littauer şi Sorina Donisa. Într-o a doua etapă, Work Service Group va ajunge să deţină 80% din cele patru companii APT, până la finalul anului. În urma tranzacţiei, cei doi fondatori - Marilena Petrec şi Andrew Littauer - îşi vând integral participaţiile în grupul APT.

"România este o piaţă importantă pentru noi, în care ne punem mari speranţe (...) În prezent, ţările noastre (România şi Polonia - n.a.) sunt lideri din perspectiva dezvoltării economice, nu doar în regiunea Europei Centrale, ci chiar la nivelul Uniunii Europene. Boom-ul economic şi investiţiile recente necesită resurse umane adecvate pentru antreprenori. Aici vedem noi misiunea noastră", afirmă Maciej Witucki, preşedintele Management Board-ului Work Service.

Potrivit CEO-ului APT, Sorina Donisa, cifra de afaceri a celor patru companii preluate de grupul polonez a fost anul trecut de circa 25 milioane de euro, iar ţinta este de creştere cu 20% a afacerilor.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 825 / 26880
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  Avocații PNSA, într-o finanțare de 71,5 mil. € acordată unor firme din grupul Immofinanz. Wolf Theiss a asistat finanțatorul RBI AG
  Ioana Knoll-Tudor, românca ce coordona activitatea biroului Jeantet din Budapesta, s-a relocat la Paris
  Ultima zi de înscrieri la seminarul specializat pe Dreptul concurenței, tema Directivei 104 I 2014. LegalEvents.ro închide mâine lista participanților
  LegiTeam: Suciu Popa is looking for lawyers
  LegiTeam: VASS Lawyers is looking for a Junior Attorney
  Dreptul de renunțare la judecată - în afara competenței Curții de Justiție a Uniunii Europene. Nils Whal, Avocatul General al CEJ, a preluat observațiile prezentate de avocații Zamfirescu Racoți & Partners
  Banking & Finance – Avocații Bohâlțeanu & Asociaţii au avut în lucru 6 proiecte complexe de finanțare. Firma a fost lead-counsel în trei finanțări în care au fost implicate mai multe jurisdicții
  Florentin Ispas, Legal Manager al Grupului TBI: Juristul intern este liantul între business și firmele de avocatură, este persoana care definește, clarifică avocatului extern, în detaliu și la un nivel rafinat cerințele clientului intern
  Clifford Chance Badea recrutează un avocat senior specializat în Real Estate și M&A. Adrian Cazan se alătură echipei
  Mareș Danilescu Mareș în asociere cu Dan Lupașcu CA acordă asistenţă juridică în dosarul “Gala Bute”. Client este Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box
  Litigiile lunii august: Credit Europe Bank lucrează cu șase firme de avocatură. Clienți și dosare noi
  NNDKP își consolidează serviciile în domeniul consultanței fiscale la nivel local
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...