ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

(P) Primul cartier de case active ce oferă costuri ZERO la energie e în Snagov

17 Noiembrie 2017   |   BizLawyer

Cu dezvoltarea complexului Satul Scandinav, grupul suedez accelerează progresul în piața autohtonă de imobiliare, punând în prim plan primul cartier rezidențial din România total independent, caracterizat printr-o eficiență energetică maximă și prin costuri inexistente de întreținere.

 
 
Standarde scandinave de construcție și tehnologii de ultimă generație care asigură costuri zero de întreținere reprezintă ”temelia” celui mai recent și mai modern proiect rezidențial din țară. Sub semnătura dezvoltatorului suedez Linotol, s-a construit Satul Scandinav - primul cartier de case active din România.

Investiție suedeză cu capital propriu

Cu o investiție de 5 milioane de euro, din care aproximativ 2 milioane de euro folosiți în transferul de tehnologie (sisteme de încălzire, răcire, ventilare, grid energetic etc), Satul Scandinav a deschis porțile primului cartier de case active din România, format momentan din 14 case finalizate.


Proiectul este împărțit în trei faze de extindere, momentan aflându-se  în prima etapă, iar cea de-a doua fază începe în 2018 cu dezvoltarea a încă 50 de case active pe un teren cu o suprafață de 70.000 mp.  Investiția a fost făcută din 90% capital străin, din sursele proprii ale investitorului Linotol AB - Suedia.

Planul, creat în conformitate cu strategia Scandinavian Development și cu acordul de asociere, prevede o investiție de circa 50 milioane de euro și o cifră de afaceri de circa 65 milioane de euro pentru următorii 5 ani. Proiectul de dezvoltare include o finanțare atât pentru Satul Scandinav - Snagov, București, cât și replicarea la dimensiuni mai mici în principalele centre urbane din țară, având ca sursă de finanțare grupul suedez Lionotol, cât și venituri proprii atât din valorificarea activelor realizate, dar și din lucrări realizate de Scandinavian Development în Suedia, Norvegia și restul statelor scandinave.

Casa activă – casa viitoruluiCasa activă reprezintă cel mai nou standard de locuință și promovează economisirea energiei, condiții de viață sănătoasă, cu multă lumină naturală și aer curat, asigurate de sisteme tehnologice de ultimă generație. Locuințele automatizate, care pot fi controlate de pe telefon sau tabletă devin accesibile prin complexul creat de grupul suedez Linotol. Dar, în ciuda faptului că acest control total ar părea cea mai avansată caracteristică pe care ți-o poate oferi o locuință, atuurile caselor active sunt de fapt îmbunătățirea condițiilor de locuire și independența energetică – asigurarea unor costuri zero la energie și căldură.

”Valoarea adăugată a oricărei case din Satul Scandinav este că în cele din urmă cumperi o locuință care nu te va mai costa nimic. Vei locui într-o casă total independentă, te vei bucura de toate beneficiile și totul cu costuri zero,” explică Michael Larsson, CEO Linotol Suedia, dezvoltator Satul Scandinav.

Tehnologii inteligenteCu dezvoltarea complexului Satul Scandinav, grupul suedez accelerează progresul în piața autohtonă de imobiliare, punând în prim plan primul cartier rezidențial din România total independent, caracterizat printr-o eficiență energetică maximă și prin costuri inexistente de întreținere. Casele concentrează cele mai noi tehnologii în domeniu, beneficiind de sisteme moderne pentru asistare IT, reglare a temperaturii, a umidității, pentru asigurarea ventilației și aportului de aer proaspăt din locuință.

”Trebuie să gândim pe termen lung!” adaugă dezvoltarul suedez. ”Momentan, energia e o resursă nu tocmai scumpă, însă în scurt timp va fi, iar confortul va deveni un lux. Aș putea spune că în următorii trei ani, această scumpire se va resimți puternic, de aceea trebuie să anticipăm acest pas și să creăm soluții. Noi am construit soluția. Poți alege să plătești în continuare energia electrică sau poți investi într-o casă inteligentă din toate punctele de vedere și care îți oferă avantajul de a nu mai plăti energia electrică. Ce alegi?”

Beneficii
Amplasarea complexului a fost făcută, de asemenea, strategic. Fiind înconjurat de Pădurea Snagov, cu acces la lac și facilități imperios necesare pentru locuire, Satul Scandinav devin cel mai ofertant complex rezidențial din țară. Toți locuitorii din Satul Scandinav beneficiază de toate facilitățile complexului având acces permanent la piscină, zona de barbeque, terenul de sport, sauna exterioară, jacuzzi exterior și accces la pontonul ce va face legătura cu Lacul Snagov. În plus, complexul Satul Scandinav este securizat, monitorizat video, benefiicind de grădinar, servicii de întreținere a piscinei și de curățenie a zonelor comune și servicii de pază.

”În prezent, suntem primii dezvoltatori care aduc acest concept de case active în România. Nu avem competiție și scopul nostru de la început a fost să creăm un cartier rezidențial premium, care să ofere toate beneficiile posibile, pentru a nu avea concurență nici în viitorul apropiat,”mai adaugă Michael Larsson.

Satul Scandinav
Str. Piatra Craiului, Snagov

https://satulscandinav.ro/

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 2316 / 29787
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
AkzoNobel a bătut palma cu Oresa Ventures pentru achiziția Fabryo Corporation. Avocații Popovici Nițu Stoica & Asociații au fost alături de fond, Schoenherr a asistat cumpăratorul
Penaliștii de la Mareș|Danilescu|Mareș în asociere cu Dan Lupașcu au obținut sesizarea CCR în ”Dosarul Gala Bute”, în care îl apără pe Rudel Obreja. Argumentele cu care avocații au obținut decizia favorabilă la ÎCCJ
Cum lucrează performanta echipă de 46 de avocați ai Țuca Zbârcea & Asociații specializați în practica de Dispute Resolution. Mandate cu greutate printre cele 4.200 de litigii ”lucrate” anul trecut, arbitraje internaționale cu pretenții de 4,9 mld. $ și servicii integrate pe zona de penal-comercial
Promovări la Suciu Popa. Iulian Cioienaru devine partener, alți doi avocați urcă în poziția de Senior Associate
Cum lucrează avocații specializați în litigii și arbitraj de la Voicu & Filipescu. Cu accent pe litigiile comerciale, firma soluționează cu succes cazuri în toate domeniile relevante pentru activitatea companiilor publice sau private
Pe piața de capital, sunt oportunități pentru toate tipurile de companii, spun avocații Bondoc & Asociații. Proiectele uneia dintre cele mai mari și experimentate echipe de Capital Markets din România
Schimbări în structura parteneriatului Schoenherr București
NICULEASA LAW FIRM convinge Tribunalul Bucureşti să sesizeze Curtea de Justiție a Uniunii Europene pe mai multe probleme ce privesc raportul dintre procedura penală și cea fiscală
PeliFilip a asistat Ministerul Finanțelor Publice în premieră într-o operațiune de preschimbare de titluri de stat în dolari
RTPR Allen & Overy, alături de sculptorul Mihai Buculei, în cadrul negocierilor pentru semnarea contractului privind realizarea „Monumentului Marii Uniri”
Mușat & Asociații, premiată la Praga pentru ‘Tranzacția anului 2017 în România’
România a atras de pe pieţele externe 1, 2 mld. usd şi a realizat, în premieră, o tranzacţie de răscumpărare anticipată de obligaţiuni în dolari. Clifford Chance Badea, avocații băncilor
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...