ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Profit net de 193 milioane lei obţinut de ING Bank România în primul trimestru

17 Mai 2018   |   Ioana Duta

"Măsuri precum politicile de risc îmbunătăţite din ultimii ani, coroborate cu reversarea provizioanelor pentru anumiţi clienţi, au dus la o scădere a costurilor de risc cu 82%, ajungând la 5 milioane lei la finalul lunii martie 2018".

 
 
ING Bank România a înregistrat în primul trimestru din 2018 un profit net de 193 milioane lei, datorat rezultatelor foarte bune de business, conform unui comunicat al băncii remis joi.


Profitul brut a ajuns la 214 milioane lei, cu 95 de milioane de lei mai mult decât în primele trei luni din 2017, datorită unei creşteri puternice a veniturilor (de 102 milioane lei) generată de un număr de clienţi în creştere pe toate segmentele de business, dar şi unor costuri de risc şi operaţionale bine controlate.

"2018 a adus un start puternic pentru ING Bank România pe toate segmentele, cu volume de business mai mari şi un număr de clienţi în creştere. Această evoluţie a dus la venituri mai mari cu 32% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, de până la 425 milioane lei", se menţionează în comunicat.


Costurile operaţionale au ajuns la 206 milioane lei, fiind cu 17% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a schimbărilor aduse modelului operaţional anunţat la începutul anului, dar şi investiţiilor în infrastructura IT şi aplicaţiilor de business, cheltuielilor cu noii angajaţi şi costurilor de reglementare.

"Măsuri precum politicile de risc îmbunătăţite din ultimii ani, coroborate cu reversarea provizioanelor pentru anumiţi clienţi, au dus la o scădere a costurilor de risc cu 82%, ajungând la 5 milioane lei la finalul lunii martie 2018. Rezultatele se bazează pe o politică sănătoasă şi stabilă de evaluare a clienţilor pentru toate liniile de business, ce a contribuit la o rată a creditelor neperformante în continuă scădere, ajungând la finalul primului trimestru la 3,1%, cu 0,6 puncte procentuale mai puţin decât în martie 2017", se precizează în comunicat.

Portofoliul de credite al băncii a ajuns la 21,4 miliarde lei la finalul lunii martie 2018, mai mare cu 16% faţă de cel din urmă cu un an, acoperind o cotă de piaţă de 8,9%, o creştere de 0,9 puncte procentuale faţă de martie 2017. Portofoliul este în continuare echilibrat între Corporate şi Retail, cu ponderi de 42% versus 58%. Segmentul de retail a înregistrat o majorare de 13% la împrumuturile noi acordate persoanelor fizice, cu o creştere remarcabilă pe segmentul creditelor ipotecare noi, de 35% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Împrumuturile pentru IMM-uri a crescut cu 24%, ajungând la 5 miliarde lei.

Depozitele clienţilor au însumat 27,9 miliarde de lei, cu 21% mai mult faţă de martie 2017. Astfel, ING a ajuns la o cotă de piaţă de 8,5%.

În total, banca a ajuns la volume de business mai mari cu 7 miliarde, luând în calcul produsele de creditare şi depozitele alese de clienţii ING.

Pe parcursul ultimului an, ING Bank a atras 150.000 de noi clienţi, o creştere semnificativă pe toate liniile de business. La finele lui martie 2018, ING a raportat 623.500 de utilizatori ai ING Home'Bank, o evoluţie de 25 puncte procentuale. Clienţii au tranzacţionat de 2,42 milioane de ori mai mult, o creştere de 31% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, jumătate dintre tranzacţii fiind făcute de pe dispozitive mobile.

În ceea ce priveşte ING Group, acesta a atras noi consumatori şi a consolidat relaţia cu cei existenţi. Numărul total de consumatori a crescut cu 400.000 în acest trimestru, ajungând la 37,8 milioane. Rezultatele nete ale primului trimestru din 2018 ale ING sunt de 1,225 miliarde de euro, în creştere de la 1,143 miliarde euro înregistrate în trimestrul similar din 2017 şi de la 1,015 miliarde euro raportaţi în trimestrul patru din 2017.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 974 / 30391
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  Reff & Associates - Associate | Corporate and M&A
  Reff & Associates - Senior Lawyer Banking & Finance
  NNDKP și Wolf Theiss, în finanțarea de 46 mil. E obținută de Globalworth de la BCR. Banii vor merge în dezvoltarea Renault Bucharest Connected
  Schoenherr, EY Romania și Maravela|Asociații, în tranzacția prin care belgienii de la United Petfood preiau activitățile de producție și distribuție ale liderului local în producția de hrană uscată pentru animale
  Reff & Associates - Senior Associate | Corporate and M&A
  Avocații Suciu Popa spun că un program de conformare poate fi o oportunitate de prevenție și reducere a expunerii. Ghidul de conformare elaborat de Consiliul Concurenței reprezintă un punct de start pentru firmele care doresc să devină responsabile în acest domeniu
  LegiTeam: Bohâlțeanu & Asociații recrutează avocați stagiari
  Consiliul Concurenței folosește în investigații ‘procedura forensic’, o metodă de verificare demnă de FBI. Noile tendințe din această practică, analizate de Manuela Guia, Partener D&B David și Baias, unul dintre cei mai buni avocați de concurență de pe piața locală (partea I)
  Cum lucrează echipa de concurență de la D&B David și Baias. O discuție cu Manuela Guia (Partener) despre “shadowing”, “fishing expeditions” și strategii de apărare (partea a II-a)
  LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
  LegiTeam: Wolf Theiss is looking for lawyers
  LegiTeam: Maravela|Asociaţii is looking for a consultancy associate
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...