ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Profit net de 193 milioane lei obţinut de ING Bank România în primul trimestru

17 Mai 2018   |   Ioana Duta

"Măsuri precum politicile de risc îmbunătăţite din ultimii ani, coroborate cu reversarea provizioanelor pentru anumiţi clienţi, au dus la o scădere a costurilor de risc cu 82%, ajungând la 5 milioane lei la finalul lunii martie 2018".

 
 
ING Bank România a înregistrat în primul trimestru din 2018 un profit net de 193 milioane lei, datorat rezultatelor foarte bune de business, conform unui comunicat al băncii remis joi.


Profitul brut a ajuns la 214 milioane lei, cu 95 de milioane de lei mai mult decât în primele trei luni din 2017, datorită unei creşteri puternice a veniturilor (de 102 milioane lei) generată de un număr de clienţi în creştere pe toate segmentele de business, dar şi unor costuri de risc şi operaţionale bine controlate.

"2018 a adus un start puternic pentru ING Bank România pe toate segmentele, cu volume de business mai mari şi un număr de clienţi în creştere. Această evoluţie a dus la venituri mai mari cu 32% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, de până la 425 milioane lei", se menţionează în comunicat.


Costurile operaţionale au ajuns la 206 milioane lei, fiind cu 17% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ca urmare a schimbărilor aduse modelului operaţional anunţat la începutul anului, dar şi investiţiilor în infrastructura IT şi aplicaţiilor de business, cheltuielilor cu noii angajaţi şi costurilor de reglementare.

"Măsuri precum politicile de risc îmbunătăţite din ultimii ani, coroborate cu reversarea provizioanelor pentru anumiţi clienţi, au dus la o scădere a costurilor de risc cu 82%, ajungând la 5 milioane lei la finalul lunii martie 2018. Rezultatele se bazează pe o politică sănătoasă şi stabilă de evaluare a clienţilor pentru toate liniile de business, ce a contribuit la o rată a creditelor neperformante în continuă scădere, ajungând la finalul primului trimestru la 3,1%, cu 0,6 puncte procentuale mai puţin decât în martie 2017", se precizează în comunicat.

Portofoliul de credite al băncii a ajuns la 21,4 miliarde lei la finalul lunii martie 2018, mai mare cu 16% faţă de cel din urmă cu un an, acoperind o cotă de piaţă de 8,9%, o creştere de 0,9 puncte procentuale faţă de martie 2017. Portofoliul este în continuare echilibrat între Corporate şi Retail, cu ponderi de 42% versus 58%. Segmentul de retail a înregistrat o majorare de 13% la împrumuturile noi acordate persoanelor fizice, cu o creştere remarcabilă pe segmentul creditelor ipotecare noi, de 35% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Împrumuturile pentru IMM-uri a crescut cu 24%, ajungând la 5 miliarde lei.

Depozitele clienţilor au însumat 27,9 miliarde de lei, cu 21% mai mult faţă de martie 2017. Astfel, ING a ajuns la o cotă de piaţă de 8,5%.

În total, banca a ajuns la volume de business mai mari cu 7 miliarde, luând în calcul produsele de creditare şi depozitele alese de clienţii ING.

Pe parcursul ultimului an, ING Bank a atras 150.000 de noi clienţi, o creştere semnificativă pe toate liniile de business. La finele lui martie 2018, ING a raportat 623.500 de utilizatori ai ING Home'Bank, o evoluţie de 25 puncte procentuale. Clienţii au tranzacţionat de 2,42 milioane de ori mai mult, o creştere de 31% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2017, jumătate dintre tranzacţii fiind făcute de pe dispozitive mobile.

În ceea ce priveşte ING Group, acesta a atras noi consumatori şi a consolidat relaţia cu cei existenţi. Numărul total de consumatori a crescut cu 400.000 în acest trimestru, ajungând la 37,8 milioane. Rezultatele nete ale primului trimestru din 2018 ale ING sunt de 1,225 miliarde de euro, în creştere de la 1,143 miliarde euro înregistrate în trimestrul similar din 2017 şi de la 1,015 miliarde euro raportaţi în trimestrul patru din 2017.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 1460 / 30877
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  RTPR Allen & Overy, alături de AROBS Transilvania la achiziția SAS Grup
  Zamfirescu Racoţi & Partners recrutează avocat definitiv pentru departamentul Litigii
  LegiTeam - Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații!
  Deloitte România și Reff & Asociații au asistat Patria Bank în vânzarea unui portofoliu de creanţe neperformante în valoare de 245 mil. lei. Reff & Asociații, în tranzacții cu NPL de 300 mil. E, anul acesta
  Instanţa anulează amenda de 100.000 lei dată de ASF fostei şefe a NN Pensii și obligă Autoritatea să-i plătească acesteia și daune morale. Victorie obținută de litigatorii ZRP, coordonați de Cosmin Vasile
  VIDEO | CMS: THIS IS US! Rezultate excepționale în ultimii 4 ani, creștere axată strategic pe dezvoltarea unor arii de practică și recrutarea tinerilor talentați. Gabriel Sidere, Managing Partner CMS Romania: “Oamenii sunt în centrul construcției noastre”
  VIDEO | CMS Expert View: Warranty and Indemnity Insurance. Beneficiile asigurării pentru garanții și indemnificări, explicate de echipa de avocați și consultanți specializați ai CMS Romania
  CMS Expert View: VIDEO | Dreptul Energiei – între boom tehnologic și nevoia de legislație modernă. O discuție cu Varinia Radu, Partener, coordonatorul practicii de petrol și gaze pe Europa Centrală și de Est al CMS
  D&B David și Baias investește în formarea tinerilor avocați. Anda Rojanschi, Partener: Căutăm viitori colegi care să aibă atât răbdarea de a învăța, cât și dorința de a căuta, de a inova, de a merge în profunzimea textului de lege, de a înțelege concepte și de a opera cu ele
  LegiTeam: Maravela & Asociaţii is looking for a German speaking lawyer
  EXCLUSIV BizLawyer: Partenerul Ciprian Glodeanu se desprinde din echipa Wolf Theiss. O nouă firmă cu 3-4 parteneri și 10 avocați, la orizont
  CMS Expert View: VIDEO | Companiile au accelerat măsurile pentru implementarea GDPR, dar încă pot apărea probleme generate de prelucrarea datelor. Aspectele sensibile, analizate de avocații CMS Romania
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...