ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Proiect: Blocuri de până la zece etaje în ansamblul rezidenţial Greenfield, în apropierea Pădurii Băneasa

19 Noiembrie 2019   |   AGERPRES

Avizul ar urma să fie emis pentru terenuri în suprafaţă de 281.730 mp, din suprafaţa totală de 406.757 mp, fiind vorba despre o extindere a cartierului Greenfield.

 
 
În Ansamblul Rezidenţial Greenfield ar putea fi realizate blocuri de până la zece etaje, conform unui proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal - PUZ - Aleea Teişani - Drumul Pădurea Neagră nr. 56-64, supus dezbaterii publice pe site-ul Primăriei Capitalei.

Potrivit acestuia, dezvoltatorul vizează realizarea de locuinţe colective şi funcţiuni complementare locuirii, cu regim de înălţime maxim S+P+4E, S+P+9E şi S+P+10E, cu un procent de ocupare a terenului (POT) maxim de 55% şi un coeficient de utilizare a terenului (CUT) maxim de 1,56 mp ADC/mp teren. Mai sunt prevăzute: centru comercial cu înălţime maximă de S+P+3E; clădire pentru servicii mixte de interes public având înălţimea maximă S+P+4E+E5-E6 retras; clădire pentru învăţământ preşcolar, primar, secundar inferior şi superior RHmaxim S+P+4E; zonă culte cu înălţime maximă de 22-27 metri; gospodărie comunală.


Se menţionează că înălţimea maximă admisibilă a clădirilor este 35 de metri, în conformitate cu prevederile avizelor emise de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română. Din proiect mai reiese că pentru toate zonele funcţionale se va asigura un minim de 30% spaţii verzi.

Potrivit prevederilor Planului Urbanistic General, înălţimea maximă admisibilă a clădirilor în zonă este de P+2 (10 metri), cu un POT maxim 45% şi un CUT maxim de 1,3 mp.ADC/mp.teren pentru înălţimi P+2E.

Avizul ar urma să fie emis pentru terenuri în suprafaţă de 281.730 mp, din suprafaţa totală de 406.757 mp, fiind vorba despre o extindere a cartierului Greenfield.

Iniţiatorul proiectului este SC Impact Developer&Contractor SA, proiectant fiind SC Metropolitan International Arhitects SRL.

Mai mulţi bucureşteni au postat pe site-ul PMB reacţii referitoare la proiect, apreciind că este inoportună realizarea unor construcţii cu regim de înălţime P+10 în apropierea Pădurii Băneasa, în condiţiile în care actualii locuitori ai ansamblului Greenfield se confruntă cu dificultăţi din punct de vedere al accesului spre Capitală.

"Acest PUZ este o sfidare la adresa celor peste 5.000 de locuitori ai cartierului care au deja, de ceva timp, probleme majore din cauza infrastructurii deficitare. Nu este fezabil să dezvolţi în continuare un cartier care are probleme majore din cauza posibilităţilor limitate de acces şi, cu atât mai mult, nu este acceptabil să se dubleze regimul de înălţime şi implicit densitatea populaţiei", se arată într-un comentariu.

"Ca rezident în acest cartier consider inacceptabil un astfel de regim de înălţime. P+5 ar trebui să fie maximul acceptat. Acest PUZ presupune desfiinţarea unui loc de joacă pe care proprietarii, la cumpărare, au ştiut că îl vor putea folosi pentru a-şi duce copiii - singurul loc de joacă din zonă", a scris altcineva.

Pe 19 decembrie 2017, Primăria Capitalei a delegat Primăriei Sector 1 să facă demersurile pentru trecerea din domeniul public al statului şi administrarea Romsilva în domeniul public al municipiului a unei suprafeţe de teren având destinaţia de drum forestier pentru realizarea unui drum de acces prin Pădurea Băneasa.

În mai 2018, USR Bucureşti a iniţiat petiţia "Salvaţi Pădurea Băneasa!", prin care cerea autorităţilor să renunţe la planul de a construi un drum public prin mijlocul pădurii. USR menţiona la momentul respectiv că până în 2017 accesul în cartierul Greenfield s-a făcut atât pe Aleea Teişani (o stradă cu o bandă pe sens), cât şi pe drumul forestier din Pădurea Băneasa. La începutul lui 2017 însă, drumul forestier a fost închis în urma unei decizii definitive a instanţei. Situaţia a dus la blocaje pentru locuitorii din Greenfield.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 116 / 32749
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Avocații de concurență de la Bondoc & Asociații au în lucru proiecte care ating toate segmentele acestei arii de practică. Lucian Bondoc, Managing Partner: Suntem implicați în dosare pe toată linia, putem gestiona profesionist orice caz, de la început până la sfârșit, prin echipe mixte care includ și litigatori
Modificări importante în materie de fiscalitate, la orizont | Theodor Artenie, Tax Director - Schoenherr Tax Bucharest: Așteptăm forma finală în care vor fi adoptate proiectele de modificare a Codurilor Fiscal și de procedură fiscală. Cele două Directive europene care nu au fost încă transpuse în legislația națională ar putea genera anumite complicații pentru contribuabilii români
Țuca Zbârcea & Asociații se aliază cu Trident Capital Investments, companie fondată și condusă de Liviu Giugiumica
Allen & Overy, alături de PKO Bank Polski la finanțarea unei bănci de celule stem. Avocați din București, în echipă
CMS România își extinde echipa cu 10 avocați și își consolidează practica de drept penal, finanțe și tranzacții. Alina Tihan și Mihai Jiganie Șerban, doi avocați cu un profil profesional bine conturat și o bogată experiență, se alătură biroului CMS București
Mergermarket: Clifford Chance este Consultantul Juridic al Anului în M&A pentru Europa Centrală și de Est
Crina Baltag și Cosmin Vasile, editorii noului ghid practic multi-jurisdicțional dedicat soluționării disputelor în domeniul construcțiilor și publicat de Wolters Kluwer
CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații i-a reprezentat pe fondatorii 7Card în legătură cu investiția în proiectul Holde Agri. Echipa, coordonată de partenerul Sergiu Gîdei
Rundă de promovări la Țuca Zbârcea & Asociații | Dan Cristea și Ciprian Timofte intră în echipa partenerilor, alți cinci avocați fac un pas înainte în carieră
Confesiunile unui avocat din prima linie, partener al biroului Dentons din București și autor de cărți pentru copii vândute azi în SUA și UK. Bogdan Papandopol vorbește despre pasiunea secretă pentru scris și desenat, inspirată de ”muza” sa, care iubește ”cărțile colorate ale lui tati”
LegiTeam | Job Opportunity: DLA Piper Dinu SCA – Associate, Litigation
În spatele scenei, alături de avocații de Employment de la Wolf Theiss | Experiență vastă, acumulată într-un spectru larg de proiecte, implicare profundă, conexiuni internaționale și “outside the box thinking”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...