ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

PwC România și D&B David și Baias au asistat Clinicile Dentare Dr. Leahu în tranzacția de capitalizare a grupului de către fondul Morphosis Capital

23 Noiembrie 2020   |   A. D.

Experții PwC au oferit consultanță specializată de tip „M&A lead-advisory”, precum și consultanță financiară și comercială în toate etapele, până la finalizarea tranzacției, în timp ce avocații D&B David și Baias au acordat consultanță juridică de tip M&A în toate etapele, până la finalizarea tranzacției.

 
 
O echipă integrată de specialiști în tranzacții ai PwC România și D&B David și Baias, societatea de avocatură afiliată PwC în România, a asistat Clinicile Dentare Dr. Leahu în tranzacția prin care Morphosis Capital Fund I a preluat un pachet minoritar de acțiuni de la proprietarul companiei, Dr. Ionuț Leahu.

”Ne bucurăm că am avut prilejul să asistăm într-o tranzacție care a fost încheiată în această perioadă pentru că reprezintă un semnal clar pentru piață că investitorii continuă să aibă încredere în companiile unde managementul a dovedit că poate construi o afacere solidă, capabilă să traverseze o situație de criză”, a declarat Cornelia Bumbăcea, Partner Deals PwC România.


Experții PwC au oferit consultanță specializată de tip „M&A lead-advisory”, precum și consultanță financiară și comercială în toate etapele, până la finalizarea tranzacției, în timp ce avocații D&B David și Baias au acordat consultanță juridică de tip M&A în toate etapele, până la finalizarea tranzacției.

“Această tranzacție confirmă experiența și renumele dobândit de către D&B David și Baias și PwC în asistarea companiilor din domeniul serviciilor medicale în tranzacții de tip M&A. De altfel, piața serviciilor medicale (la fel ca și alte domenii câștigătoare ale perioadei actuale, cum este de exemplu și sectorul IT și cel tehnologic în general) se află într-un continuu proces de dezvoltare și consolidare, ceea ce arată că interesul investitorilor rămâne ridicat și există resurse financiare în piață, având astfel motive de optimism pentru finalul de an 2020 și pentru anul 2021”, spune Anda Rojanschi, Partener coordonator al practicii M&A din cadrul D&B David și Baias.

Tranzacția a fost semnată la începutul lunii octombrie 2020, fiind supusă unor condiții suspensive care s-au finalizat la mijlocul lunii noiembrie.

„Suntem bucuroși ca am contribuit la realizarea acestui parteneriat și la consolidarea demersului de creștere a Clinicilor Dr. Leahu, deziderat pe care l-am urmărit și susținut cu încredere și consecvență în ultimii ani. Tranzacția este de natură a crea valoare exact în segmentul în care capitalul autohton are nevoie de susținere pentru a contribui în continuare la dezvoltarea sustenabilă și la consolidarea mediului economic privat din România. Tranzacția vine într-un context economic în care pandemia a adus provocări suplimentare în economia reală, dar vedem o accelerare a ritmului pieței de tranzacții, demonstrând că, și în timpuri dificile, există apetit, determinare și rezultate palpabile în direcția parteneriatelor și/sau transferului de capital”, a adăugat Dragoș Atanasiu, Director Corporate Finance, M&A, PwC România.

Echipa integrată PwC România și D&B David și Baias a fost formată din Cornelia Bumbăcea, Partener, Dragoș Atanasiu, Director Corporate Finance M&A, Anda Rojanschi, Partener, Andreea Tortov, Avocat Colaborator și Mihaela Papandreia, Avocat Colaborator.

Fondată în 2011, rețeaua Clinicile Dentare Dr. Leahu numără 13 clinici prezente în București, Pitești, Timișoara, Turda, Constanța, Oradea și Iași și o clinică în afara țării, la Londra.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4821 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...