ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Raytheon, pregătită să semneze un memorandum de înţelegere cu Romaero, pentru componente ale sistemului Patriot

16 Mai 2018   |   Ioana Duta

Raytheon aşteaptă să primească, până la mijlocul acestui an, răspunsul la cererea de ofertă emisă către Aerostar, privind informaţii despre piese prelucrate şi piese mecanice pentru radarul Patriot care ar putea fi fabricate la Bacău.

 
 
Compania Raytheon este pregătită să semneze un memorandum de înţelegere cu Romaero, privind furnizarea de componente necesare sistemului Patriot, şi se află în discuţii cu Ministerul Apărării Naţionale pentru a identifica împreună companiile româneşti care pot deveni furnizori Patriot, a anunţat miercuri, într-o întâlnire cu presa, Michael D. Ellinson, Country Manager România, Raytheon International, Inc.


'România va primi cea mai recentă configuraţie de componente software şi hardware, utilizate în prezent de armata americană. În prezent, suntem pregătiţi să semnăm un memorandum de înţelegere cu Romaero, privind furnizarea de componente necesare sistemului Patriot. De asemenea, purtăm discuţii cu Ministerul Apărării Naţionale pentru a identifica împreună potenţialele companii româneşti care pot deveni furnizori Patriot. Intenţia noastră să rămânem în România şi să ne dezvoltăm la nivel local împreună cu partenerii noştri', a afirmat Michael D. Ellinson.


De asemenea, Raytheon aşteaptă să primească, până la mijlocul acestui an, răspunsul la cererea de ofertă emisă către Aerostar, privind informaţii despre piese prelucrate şi piese mecanice pentru radarul Patriot care ar putea fi fabricate la Bacău.

În octombrie 2017, Raytheon a semnat un Memorandum de Întelegere cu Aerostar, compania aflându-se în momentul de faţă în proces de negociere pentru semnarea de noi Memorandumuri de Întelegere cu mai multe companii româneşti.

Soluţiile Globale Patriot de la Raytheon reprezintă cel mai avansat sistem tactic antiaerian şi anti-rachetă din lume, care oferă protecţie împotriva unui număr mare de ameninţări actuale, inclusiv aeronave, rachete tactice balistice, rachete de croazieră şi vehicule aeriene autonome.

Raytheon este companie din domeniul tehnologiei şi inovaţiei care a înregistrat în 2017 venituri în valoare de 25 de miliarde dolari şi 64.000 de angajaţi. Aceasta este specializată în soluţii de apărare, guvernare civilă şi securitate cibernetică. Raytheon are sediul în Waltham, Massachusetts.

Aerostar este o companie aerospaţială şi de apărare din România, care se specializează în producţia, ansamblarea, integrarea şi suport logistic integrat pentru o gamă largă de sisteme de apărare şi aviaţie.

Cele 15 Naţiuni Patriot sunt Statele Unite ale Americii, Olanda, Germania, Japonia, Israel, Arabia Saudită, Kuweit, Taiwan, Grecia, Spania, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Polonia şi România.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 1838 / 31248
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...