ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ROCA Investments continuă investițiile și anunță preluarea Piscicola SA, o tranzacție de €600K în agrifood

04 Iunie 2020   |   BizLawyer

Chiar și în această perioadă dominată de incertitudine, ROCA Investments a continuat procesul de analiză și negociere cu mai multe companii, iar în prezent este gata să își intensifice activitatea.

 
 
Strategia ROCA Investments urmărește în continuare consolidarea unui model de private equity adaptat la specificul și nevoile antreprenoriatului din România. Acest model oferă soluții de capital, parteneriat și management pentru consolidarea afacerilor românești în impas, sub promisiunea de „skin in the game”. Mai exact, ROCA Investments le propune antreprenorilor români un parteneriat definit corect, în care se impart atât riscurile cât și beneficiile, iar deciziile se iau împreună.

În prima etapă după declanșarea pandemiei, prioritatea ROCA Investments a fost o intervenție rapidă pentru asigurea funcțiilor vitale, adică funcționarea companiilor în care deține participații. Pentru a înțelege impactul crizei în rândul acestora, ROCA Investments a simulat mai multe scenarii de stres, dublate de măsuri de echilibrare, în funcție de diverse variabile disruptive. Mai mult, a fost creat un capital de intervenție de 20% din sumele acrodate în fiecare companie, alocat continuității businessurilor, pentru a evita eventuale blocaje operaționale.


„Mă bucură faptul că după declanșarea pandemiei reușim să continuăm proiectul nostru de consolidare a companiilor românești. Mai mult, am simțit că este momentul să accelerăm, fiindcă promisiunea ROCA Investments este de a fi o soluție tocmai pentru astfel de momente, de dificultate. Strategia noastră este de a dezvolta un portofoliu «all seasons», prin care înțelegem acel mix, de domenii de activite și de riscuri, rezistent la recesiune. Susținuți de acționarii noștri, suntem în diverse faze de negociere și structurare a tranzacțiilor cu 4-5 companii, din domenii diverse de activitate. Cu una dintre ele suntem chiar în etapele finale de semnare”, a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments.

Dacă pe termen scurt tactica este de a gestiona incertitudinea prin pași mici, pe termen mediu ROCA Investments consideră că această criză poate deveni un adevărat catalizator pentru schimbarea modelelor de business. În același timp, economiile emergente, care au avantajul de a fi mult mai reziliente decât cele mature, pot deveni adevărate beneficiare ale acestor perioade. ROCA Investments explorează acest trend, și menține obiectivul de a avea 10 noi tranzacții până la finalul lui 2020.

Chiar și în această perioadă dominată de incertitudine, ROCA Investments a continuat procesul de analiză și negociere cu mai multe companii, iar în prezent este gata să își intensifice activitatea. ROCA Investment continuă să mizeze pe produse românești, sustenabile si scalabile, chiar și în cea mai tensionată perioadă pentru economie, consecvenți abordării de a vedea oportunități acolo unde alții văd doar riscuri.

Modelul de business ROCA Investments, bazat pe granularitate și pe diversificarea domeniilor de activitate ale companiilor în care se implică, asigură o bună profitabilitate per ansamblu. Ulterior noii tranzacții, segmentarea industriilor în care ROCA Investments se implică va fi împărțită echilibrat între: agri food, servicii B2B, producție și logistică. Acestea sunt domeniile pe care ROCA Investments va miza  și în continuare, fără a exclude posibilitatea de a se implica în industrii noi.

Portofoliul ROCA se consolidează pe agri-food

Înființată la începutul anilor ‘70 și modernizată în ultimii ani, Piscicola SA, situată în localitatea Adrian, județul Satu Mare, este o fermă piscicolă pe cale să devină cea mai nouă companie în care ROCA Investments deține participații și al doilea business din această industrie în care ROCA Investments s-a implicat. Tranzacția cu Piscicola este în valoare totală de €600K și a ajuns în ultimele etape de finalizare.

În România, consumul de pește pe cap de locuitor nu doar că este un sfert din media europeană, dar peste 80% din peștele consumat la noi în țară are ca proveniență importul.

Pentru Piscicola, ROCA Investments își propune o dezvoltare pe zona de creștere a peștelui și de procesare, unde compania are deja certificări iar potențialul de dezvoltare este enorm. ROCA Investments se va implica în activitatea comerciala și managementul financiar cu scopul de a duce compania la urmatorul nivel.

Agri-food, domeniu rezistent la criză s-a probat în perioada recentă când serviciile legate de producția, conservarea și păstrarea hranei și-au confirmat importanța, este doar unul dintre sectoarele vizate de ROCA Investments pentru următoarele tranzacții.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

    ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


     

    Ascunde Reclama
     
     

    POSTEAZA UN COMENTARIU


    Nume *
    Email (nu va fi publicat) *
    Comentariu *
    Cod de securitate*







    * campuri obligatorii


    Articol 5700 / 7917
     

    Ascunde Reclama
     
    BREAKING NEWS
    ESENTIAL
    De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
    NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
    CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
    Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
    LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
    Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
    Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
    Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
    Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
    Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
    O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
    Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
     
    Citeste pe SeeNews Digital Network
    • BizBanker

    • BizLeader

        in curand...
    • SeeNews

      in curand...