ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ROCA X își mărește echipa - Jennifer Austin și Matei Dumitrescu devin Senior Investment Partners

30 Iulie 2020   |   BizLawyer

În prezent, sub mottoul „For Dreams too big to be built alone”, ROCA X gestionează 16 investiții și are în acest moment un pipeline de peste 100 de startupuri locale si internaționale din multiple domenii, pe care le evaluează în vederea unui parteneriat.

 
 
ROCA X, proiect destinat afacerilor disruptive la început de drum și parte a Impetum Group, intră într-o nouă etapă de dezvoltare și anunță extinderea echipei manageriale cu două nume importante din industrie. Jennifer Austin și Matei Dumitrescu devin Senior Investment Partners în cadrul ROCA X.

Jennifer Austin, originară din SUA, și-a petrecut ultimii 7 ani contribuind activ la dezvoltarea ecosistemului de startupuri din România, prin: coordonarea directă a investițiilor, dirijarea startupurilor spre creștere accelerată, colaborarea cu investitorii, implicarea în proiecte de inovație corporativă, dezvoltarea de strategii și programe de engagement pentru startupuri.
Jennifer va folosi în noul ei rol de Investment Partner al ROCA X toată experiența acumulată în activitatea sa profesională, care a cuprins crearea primului accelerator bazat pe equity, precum și a primului micro VC privat bazat pe o strategie de co-investiții, menit să dezvolte atât comunitatea de startupuri cât și pe a investitorilor. De asemenea, este printre co-fondatorii Startup Avalanche, una dintre cele mai importante competiții europene pentru startupuri, desfășurată în cadrul Techsylvania.

Toate proiectele sale au contribuit la creșterea vizibilității și atractivității investițiilor în tehnologii din stadii incipiente de dezvoltare, pe care le-a făcut dezirabile pentru investitorii români și nu numai.

Viziunea și abordarea comună asupra investițiilor în tehnologie - mix de capital și sprijin operațional, activ, al investițiilor - sunt ce au apropiat-o pe Jennifer de echipa ROCA X și ce au determinat-o să se alăture misiunii de se implica alături de fondatorii startupurilor de tehnologie, pentru a dezvolta strategii de creștere accelerată pentru businessurile lor. Odată cu intrarea în echipă, Jennifer va sprijini stabilirea unei prezențe permanente a ROCA X în Cluj Napoca, cel de-al doilea mare hub IT al României. Astfel se extinde și concretizează prezența ROCA X în regiunea Transilvania, care este importantă din punct de vedere al oportunităților pe care le prezintă pentru companie.

Matei Dumitrescu este business angel, Vice Președinte al Tech Angels și fondator al micro VC-ului Smart Impact Capital, cu 20 de ani de experiență antreprenorială. Expertiza sa de investment este de anvergură internațională, iar în 2018 a fost numit Investitorul Anului la Central European Startup Awards. Expert în accelerare de business și mentor pentru startupuri, Matei a sprijinit încă din 2014 sute de antreprenori de pe întreg mapamondul, alături de echipa Investment Ready Program din Viena, în calitate de codirector al Founder Institute și ca director al Commons Accel.

Expertiza acumulată în proiectele de succes europene și globale în care s-a implicat până acum îl vor ajuta pe Matei în rolul de Senior Investment Partener ROCA X. Navigând prin specificul unei multitudini de industrii, Matei, alături de echipa ROCA X, va continua să identifice oportunități relevante de investiții în companii inovatoare, cu un potențial de creștere accelerată. De asemenea, va contribui la poziționarea ROCA X în ecosistemul de startupuri local și internațional în care activează, prin crearea și consolidarea de parteneriate relevante.

„Un focus principal, atât pentru Jennifer cât și pentru Matei, va fi identificarea domeniilor și modelelor de business emergente, cu potențial disruptiv în economie. Cu ajutorul celor doi noi Senior Investment Partners, ROCA X își extinde semnificativ atât aria de contacte și colaborări, cât și capacitatea de selecție pipeline, mentorat și accelerare, astfel încât putem să ne implicăm și parteneriem și mai mult cu fondatori ale căror proiecte și visuri sunt de o asemenea anvergură încât au nevoie de noi. Astfel vom putea să îndeplinim mai rapid obiectivul de creștere a dimensiunii capitalului disponibil de până la €15M, precum și capacitatea noastră de a administra acest capital cât mai eficient”, a declarat Alexandru Bogdan, CEO ROCA X.

În prezent, sub mottoul „For Dreams too big to be built alone”, ROCA X gestionează 16 investiții și are în acest moment un pipeline de peste 100 de startupuri locale si internaționale din multiple domenii, pe care le evaluează în vederea unui parteneriat. Cu echipa întregită de cei doi Senior Investment Partners și mizând pe sinergiile posibile în cadrul Impetum Group, ROCA X este pe drumul cel bun pentru atingerea obiectivelor setate pentru anul acesta: creșterea numărului de companii susținute la 25 de parteneriate, continuarea creșterii capitalului investit până la €15M și realizarea de plasamente europene.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5495 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...