ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Românul care conducea operaţiunile VW în Malaezia revine în România ca director general la Porsche Inter Auto

11 Ianuarie 2018   |   Ioana Duta

De la începutul anului 2016, Alin Tapalagă a preluat ca managing director activitatea Volkswagen Passenger Cars Malaezia. În Malaezia, grupul Volkswagen AG deţine unităţi de producţie proprii, inclusiv o fabrică de asamblare.

 
 
Alin Tapalagă, românul care conducea operaţiunile Volkswagen în Malaezia, este noul director general al retailerului auto Porsche Inter Auto România, începând cu luna ianuarie 2018, revenind în ţară după o carieră internaţională impresionantă de şapte ani în cadrul companiei Porsche Holding Salzburg.

Tapalagă îi urmează la conducerea Porsche Inter Auto România /PIA/ lui Peter Copetti, care şi-a încheiat mandatul de patru ani la finalul lunii decembrie 2017.

Noul director general al PIA România s-a alăturat companiei Porsche Inter Auto România încă din anul 1998 şi s-a mai aflat la conducerea retailerului auto în România până în anul 2011, într-o formulă de management în care era director general alături de Dana Cortina. Ulterior, el a fost chemat de către Porsche Holding Salzburg să deschidă operaţiunile pe continentul sud-american, în Columbia.


Activitatea din Columbia a început cu importatorul Volkswagen, ulterior compania preluând importul şi distribuţia pentru toate mărcile grupului, inclusiv pentru camioanele şi autobuzele VW şi MAN. Piaţa columbiană are drept caracteristică imprevizibilul, dar, cu toate acestea, înregistrează vânzări anuale de 300.000 de unităţi. Produsele comercializate erau în mare parte de fabricaţie americană (Mexic, Brazilia, Argentina, SUA).

De la începutul anului 2016, Alin Tapalagă a preluat ca managing director activitatea Volkswagen Passenger Cars Malaezia. În Malaezia, grupul Volkswagen AG deţine unităţi de producţie proprii, inclusiv o fabrică de asamblare.

'Experienţa a fost unică, datorită complexităţii, având în vedere că, pe lângă import şi distribuţie, aveam şi producţie locală. O piaţă auto mare, de 600.000 de unităţi pe an, extrem de agresivă, dar şi foarte ofertantă,' a afirmat Alin Tapalagă.

Noul director general al PIA România spune că pe continentele american şi asiatic a acumulat o experienţă vastă, în special datorită modelului de business total diferit faţă de Europa.

'Trăind şi lucrând departe de ţară, am devenit un român mult mai bun. Cu cât te depărtezi mai mult de ţară, cu atât mai importante devin rădăcinile tale, iar experienţa de afară poate fi cel mai bine fructificată în ţara natală. Pentru a pune în valoare mărci europene pe aceste două pieţe era necesar un efort deosebit, dus la excelenţă, în ceea ce priveşte customer experience. În România, avem un mare avantaj, avem mărci puternice şi recunoscute, aşa încât obiectivul meu personal este să creştem substanţial calitatea serviciilor', a spus Tapalagă.

De pe 10 ianuarie, Peter Copetti preia conducerea operaţiunilor Porsche Inter Auto din Polonia, o piaţă cu vânzări de peste 500.000 de unităţi în 2017. El va administra o reţea de 15 dealership-uri, o echipă de 880 de angajaţi şi un volum de vânzări de 18.000 de maşini.

În România, Porsche Inter Auto a avut, la rândul său, o evoluţie foarte bună în ultimii patru ani. Pe piaţa de automobile noi, unde numărul de unităţi vândute anual a crescut de la 66.000 în 2013 la 135.000 în 2017, vânzările companiei au înregistrat o creştere de peste 90%.

Porsche Inter Auto România face parte din Porsche Inter Auto GmbH & Co KG, reţeaua globală de retail a Holdingului Porsche din Salzburg. Reţeaua Porsche Inter Auto România comercializează, prin intermediul celor cinci centre auto din Bucureşti şi Timişoara, automobile Volkswagen, Skoda, Audi şi SEAT.

Porsche Inter Auto este, de asemenea, importator şi distribuitor exclusiv pentru mărcile de lux Porsche, Bentley şi Lamborghini în România.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

  ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


   

  Ascunde Reclama
   
   

  POSTEAZA UN COMENTARIU


  Nume *
  Email (nu va fi publicat) *
  Comentariu *
  Cod de securitate*  * campuri obligatorii


  Articol 453 / 28484
   

  Ascunde Reclama
   
   
   
  BREAKING NEWS
  ESENTIAL
  O nouă firmă de avocați specializați în Real Estate se lansează pe piață
  LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
  Promovare în echipa de banking & finance a Schoenherr. Adina Damaschin devine counsel
  Cei mai buni avocați de fuziuni și achiziții din România. Clasamentul Chambers Global 2018
  CMS a consiliat consorțiul Raiffeisen Bank S.A. - Swiss Capital S.A. în oferta publică și listarea la bursă a companiei Purcari Wineries PLC
  RTPR Allen & Overy a asistat Purcari Wineries în legătură cu Oferta Publică Inițială
  PNSA a asistat Unirii View în obținerea unei finanțări de 23 mil. €. Banii merg în dezvoltarea clădirii de 19 etaje
  Hategan Attorneys obține în instanță o victorie importantă pentru industria de energie regenerabilă
  Stratulat Albulescu își consolidează echipa de Banking & Finance prin cooptarea lui Costin Teodorovici ca Partener
  Avocații Mușat & Asociații spun că piața avocaturii de business va suferi schimbări majore în următorii ani, legate în principal de evoluția tehnicii, a dreptului, dar și a nevoilor curente ale clienților. Firma a creat un cadru de cooperare directă la nivel global cu compania Facebook și mizează pe o creștere cu cel puțin 10-15% a volumului activității, anul acesta
  Niculeasa Law Firm obține pentru General Leasing anularea măsurilor asiguratorii în cuantum de cca. 42 mil. lei, dispuse de Direcția Regională Antifraudă Fiscală
  Mușat & Asociații, NNDKP și ZRP, pe lista scurtă a premianților MIP în domeniul proprietății intelectuale
   
  Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

    in curand...
  • SeeNews

   in curand...