ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Romgaz se va concentra în perioada următoare pe identificarea zăcămintelor onshore şi pe diversificarea energetică

06 Noiembrie 2018   |   AGERPRES

Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România.

 
 
Romgaz îşi consolidează poziţia nu doar la nivel local, ci şi la nivel regional, şi se va concentra în perioada următoare pe două obiective majore, respectiv identificarea zăcămintelor onshore, care să înlocuiască actualele exploatări, şi diversificarea energetică, a declarat directorul general al Romgaz.

Potrivit unui comunicat al companiei, şeful Romgaz a vorbit atât despre importanţa companiei în contextul actual al dezvoltării regionale, cât şi despre proiectele importante pe care compania le are în vedere în următoarea perioadă. De asemenea, acesta a făcut referire la investiţiile importante pentru zona de producere de energie electrică, investiţii care pot poziţiona compania drept un jucător competitiv pe piaţa de electricitate în România şi chiar în zona ţărilor vecine.


"Pentru că tema acestei conferinţe este cooperarea transfrontalieră, avem ca şi direcţii strategice de dezvoltare: eoliene, gazul comprimat, o nouă centrală electrică, descoperirea de zăcăminte noi şi, nu în ultimul rând, operaţiunile offshore din Marea Neagră. Ne interesează prezentul şi viitorul şi cred că doar investind masiv în proiecte de anvergură putem deveni competitivi la nivel regional şi un partener de încredere în această zonă a Europei", a adăugat Adrian Volintiru.

Acesta a făcut referire şi la industria de petrol şi gaze, pe care a apreciat-o ca fiind o industrie matură, dar profitabilă, gazele naturale jucând în continuare un rol important în balanţa energetică mondială, europeană şi naţională.

Pentru satisfacerea cererii crescânde de gaze naturale (creştere de 44% la nivelul anului 2035) este necesar un efort investiţional considerabil atât în domeniul explorării resurselor, unde sunt necesare investiţii cu un grad de risc ridicat, cât şi investiţii pentru exploatarea rezervelor şi aducerea lor în piaţă.

Inovarea tehnologică va continua să aibă un impact major asupra acestei industrii, atât din punct de vedere al exploatării rezervelor actuale, cât şi al descoperirii de noi resurse, convenţionale şi/sau neconvenţionale, şi punerea în exploatare a acestora, a adăugat el.

"În concluzie, Romgaz va urmări să-şi îndeplinească atât obiectivele propuse în strategia de dezvoltare a companiei, cât şi cele din strategia energetică naţională, să acţioneze ca un partener de încredere în regiune şi, nu în ultimul rând, să acţioneze ca un actor principal al cooperării transfrontaliere în beneficiul tuturor participanţilor din piaţa europeană de energie", se precizează în comunicat.

Cooperarea regională este esenţială pentru a identifica cele mai bune soluţii şi proiecte în special în zona de securitate energetică. Asigurarea interconectivităţii oferă posibilitatea dezvoltării de parteneriate durabile între ţările membre UE. În acest sens, în cadrul dezbaterii de la Bruxelles a fost menţionat coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria, Faza 1 (BRUA - Faza 1) unde România este parte, proiect susţinut de Comisia Europeană, important la nivel naţional şi regional pentru că duce la diversificarea surselor de gaze.

"Avem aşteptări mari în legătură cu participarea statelor membre ale UE la elaborarea politicilor de eficienţă energetică - în special în domeniul reducerii emisiilor de carbon, dar şi pentru dezvoltarea de proiecte majore care să ajute Europa să-şi atingă potenţialul", a declarat, la rândul său, vicepreşedintele Comisiei Europene, responsabil cu Uniunea Energetică, Marcos Sefcovic.

Conferinţa la nivel înalt a reunit mai mult de 100 de părţi interesate din instituţiile europene, administraţiile naţionale, companiile energetice şi cele energo-intensive, academicieni, experţi şi jurnalişti din UE-11, pentru a încuraja schimbul de idei între participanţi şi pentru a consolida o platformă energetică regională.

CEDE 2018 beneficiază de sprijinul Fondului Internaţional Vişegrad şi se desfăşoară sub auspiciile Preşedinţiei slovace a Grupului de la Vişegrad.

Romgaz este cel mai mare producător şi principal furnizor de gaze naturale din România. Compania este admisă la tranzacţionare pe piaţa Bursei de Valori din Bucureşti şi a Bursei din Londra (LSE). Acţionar principal este statul român cu o participaţie de 70%.

Compania are o experienţă vastă în domeniul explorării şi producerii de gaze naturale, istoria sa începând acum mai bine de 100 de ani în 1909. Romgaz face cercetare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenţii, reparaţii capitale şi operaţii speciale la sonde şi asigură servicii profesioniste de transport tehnologic. Din 2013, Romgaz şi-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător şi furnizor de energie electrică.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 58 / 31037
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Instituțiile de credit trebuie să revizuiască documentația și fluxurile interne. Yolanda Ghiță-Blujdescu, Associate Clifford Chance Badea: MiFID II integrează noi prevederi privind tranzacționarea algoritmică și supravegherea acesteia
Victorie importantă pentru Maspex România, reprezentată de RTPR Allen & Overy, într-un litigiu cu Ministerul Energiei
Cristi Minculescu și colegii săi fac un pas important pentru recâștigarea dreptului de utilizare a mărcii ”IRIS”. Avocații de la Milcev Burbea SCA au obținut soluția favorabilă
LegiTeam: ZRP recrutează avocat definitiv pentru departamentul Litigii
Ce schimbări trebuie să facă actorii pieței financiare pentru a nu plăti o amendă de până la 10% din cifra de afaceri. Elementele de noutate, explicate de Alexandra Ovedenie, coordonatorul practicii de Banking, Finance & Capital Markets la Radu și Asociații SPRL
Cum lucrează avocații specializați în Dreptul Muncii de la Suciu | The Employment Law Firm. Tendințele pieței, analizate de Andreea Suciu, Managing Partener
LegiTeam: Experienced Lawyer (Environmental Law) - Reff & Associates
Avocații Zamfirescu Racoți & Partners și Tănăsescu Gavrilă & Asociații câștigă pentru România arbitrajul ICSID cu Alpiq
LegiTeam: Reff & Associates is looking for Senior Lawyer | Banking & Finance
Wolf Theiss, alături de Revetas în achiziționarea proiectului Marina în România. Ce avocați au lucrat la această tranzacție
Acțiunea fraților Sukyas, care cer României 909 mil. €, respinsă în prima instanță de un tribunal din SUA | Procesul continuă. Ce onorarii primesc firmele de avocați care apără statul
LegiTeam: Reff & Associates is looking for experienced lawyers (Litigation practice)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...