ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Rompetrol Rafinare a investit 4,6 mil. dolari într-un sistem modern de recuperare a GPL

24 Februarie 2020   |   AGERPRES

Noua instalaţie asigură o îmbunătăţire a fluxului de producţie prin recuperarea şi arderea gazelor, dar şi reducerea semnificativă a sulfului din gazele evacuate la coşurile rafinăriei.

 
 
Rompetrol Rafinare a implementat cu succes un sistem modern de recuperare a gazului petrolier lichefiat, în urma unei investiţii în valoare de 4,6 milioane de dolari, informează compania.

Proiectul asigură o îmbunătăţire a fluxului de producţie şi o reducere substanţială a emisiilor de dioxid de sulf.

"Este un proiect unic la nivelul României şi se înscrie în strategia Grupului de continuă modernizare a proceselor operaţionale la nivelul unităţilor de producţie - rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti. Implementarea de soluţii moderne susţine direct şi indirect direcţiile strategice pentru creşterea gradului de protejare a mediului înconjurător şi continua reducere a impactului asupra comunităţilor locale", a declarat Felix Crudu Tesloveanu, director general al Rompetrol Rafinare, într-un comunicat remis luni AGERPRES.


Instalaţia de recuperare gaz petrolier lichefiat (GPL) este proiectată pentru îndepărtarea compuşilor organici cu sulf şi a hidrocarburilor din gazele de cocsare, înainte ca acestea să fie trimise la instalaţiile de desulfurare şi, ulterior, în sistemul de gaze combustibile al rafinăriei.

Cu o capacitate de procesare a unui debit de maxim 16.000 Nm3/h, noua instalaţie asigură o îmbunătăţire a fluxului de producţie prin recuperarea şi arderea gazelor, dar şi reducerea semnificativă a sulfului din gazele evacuate la coşurile rafinăriei - cu mult sub limita impusă de normele europene de mediu, precizează compania.

Proiectată de IPIP Ploieşti şi construită la Săvineşti (judeţul Neamţ), coloana are o înălţime de 32,8 metri şi o greutate de peste 30 de tone. De montarea şi integrarea în parametrii s-au ocupat specialiştii Rominserv, furnizorul de soluţii tehnologice al grupului KMG International.

Rompetrol Rafinare este unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat al României, plătind anual peste 1,5 miliarde de dolari. Compania operează rafinăriile Petromidia (cea mai mare şi una dintre cele mai importante unităţii de la Marea Neagră), Vega (cea mai longevivă rafinărie din România, singura din ţară capabilă să producă bitum şi hexan), dar şi singura Divizie de Petrochimie (unicul producător intern de polipropilenă şi polietilenă).

"Reducerea dioxidului de sulf reprezintă un obiectiv al Grupului KMG International, în linie cu prevederile autorizaţiei integrate de mediu. Acest demers este în strânsă legătură cu strategia de dezvoltare şi creştere a producţiei, prin prelucrarea ţiţeiului, dar şi cu angajamentul luat pentru demonstrarea performanţelor durabile privind protecţia mediului, prin reducerea impactului activităţilor asupra mediului înconjurător", se mai arată în comunicatul citat.

Deţinut de compania naţională de petrol şi gaze KazMunayGas din Kazahstan, KMG International desfăşoară operaţiuni majore în rafinare, petrochimie, retail, trading, extracţie şi servicii industriale pe 12 pieţe importante. Grupul opera la finalul anului 2019 un număr de 964 de puncte de comercializare a produselor petroliere (reţeaua de staţii proprii, staţii partener, staţii mobile: expres, baze interne de 9 şi 20 metri cubi).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6140 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...