ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

RTPR Allen & Overy, alături de sindicatul de bănci la Oferta Publică a Sphera Franchise Group. Avocații implicați în proiect

13 Noiembrie 2017   |   BizLawyer

După ce a fost consultantul emitentului în IPO-ul Electrica (cel mai mare IPO de pe Bursa de Valori București de până acum) și al băncilor în IPO-ul Med Life (cel mai mare IPO privat la acel moment), RTPR Allen & Overy continuă să își consolideze poziția de top în ceea ce privește serviciile de piețe de capital cu încă o tranzacție importantă.

 
 
RTPR Allen & Overy a oferit consultanţă Wood & Company Financial Services și Raiffeisen Bank în calitate de joint bookrunners cu privire la IPO-ul Sphera Franchise Group și admiterea la tranzacționare pe Bursa de Valori București.

Echipa de avocați RTPR Allen & Overy a fost condusă de Loredana Chitu (Boeru) (Counsel), coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și i-a inclus de asemenea pe Vlad Druța, Mihnea Radu și Marina Giurgică.


Bogdan Câmpianu, Managing Director al Wood, a menționat despre proiect: „Ne face plăcere să lucrăm cu RTPR Allen & Overy, pentru că oferă tipul de expertiză, devotament, orientare spre business și mix de resurse locale și internaționale de care avem nevoie în tranzacțiile de piețe de capital. Ne dorim mereu avocați cu o atitudine constructivă și focusați pe realizarea tranzacției, dar care știu totodată la ce se așteaptă investitorii sofisticați din IPO-uri.”

Laurențiu Ciocîrlan, Head of Investment Banking la Raiffeisen, a comentat: „Echipa RTPR A&O este foarte receptivă, de încredere și dedicată, ceea ce este important pentru succesul unui IPO, oferindu-ne totodată confortul necesar în diversele etape ale tranzacției. După ce am lucrat împreună în ultimele trei IPO-uri, și anume Electrica, Medlife și Sphera, pot spune că RTPR A&O este fără îndoială una dintre firmele la care vrei să apelezi pentru tranzacții sofisticate sau care implică un calendar ambițios.”

Loredana Chitu (Boeru)
a declarat: „Listarea cu succes a Sphera marchează a doua colaborare excelentă cu Wood și Raiffeisen în mai puțin de 12 luni. Suntem onorați de faptul că serviciile noastre juridice pot contribui la dezvoltarea pieței de capital din România.”

După ce a fost consultantul emitentului în IPO-ul Electrica (cel mai mare IPO de pe Bursa de Valori București de până acum) și al băncilor în IPO-ul Med Life (cel mai mare IPO privat la acel moment), RTPR Allen & Overy continuă să își consolideze poziția de top în ceea ce privește serviciile de piețe de capital cu încă o tranzacție importantă. Practica firmei este clasată în mod constant pe primul loc de către prestigioasele ghiduri juridice Legal 500 și IFLR1000, iar avocații sunt recunoscuți ca lideri de piață în domeniu.

Aceasta vine ca o continuare a unui an excepțional pentru practica globală de piețe de capital a Allen & Overy, care și-a menținut poziția în clasamentele internaționale de piețe de capital ca și consultant juridic de top în tranzacții cu instrumente de datorie, acțiuni și instrumente legate de acțiuni, pentru al patrulea an la rând, acordând consultanță emitenților și managerilor în anul 2016 în 926 de tranzacții cu o valoare totală de 657,9 miliarde USD.

Domeniile principale de activitate ale RTPR Allen & Overy cuprind finanţări, fuziuni şi achiziţii, pieţe de capital, insolvenţă şi restructurări, concurenţă, dreptul muncii, dreptul proprietăţii intelectuale, litigii şi arbitraj, consultanţă pentru sectoarele de afaceri, inclusiv energie, telecomunicaţii, finanţare, real estate şi industria farmaceutică.

O selecție a tranzacţiilor de piețe de capital în care RTPR Allen & Overy a oferit recent consultanţă:
•    Raiffeisen Bank S.A. și Wood & Company Financial Services a.s. în calitate de manageri cu privire la listarea Med Life.
•    Electrica în legătură cu IPO-ul acesteia pe Bursa de Valori din București și Bursa de Valori din Londra - prima ofertă primară de Certificate Globale de Depozit.
•    Deutsche Bank, Raiffeisen Bank International și J.P. Morgan, în calitate de Joint Lead Managers și Deutsche Trustee Company Limited, în calitate de Trustee, în legătură cu emiterea de către NEPI de obligațiuni HY în valoare de 400 milioane euro.
•    J.P. Morgan în legătură cu emiterea de către Cable Communications Systems de obligaţiuni senioare garantate în valoare de 450 milioane de Euro, garantate de RCS & RDS.
•    Schaeffler în legătură cu emisiunea de obligaţiuni cu o valoare totală de aproximativ 1 miliard euro și 600 milioane dolari.
•    BRD - Groupe Société Générale, în calitate de intermediar, în legătură cu oferta Garanti Bank de obligațiuni negarantate cu o valoare de 68 milioane de Euro scadente în 2019.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 2313 / 29788
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
AkzoNobel a bătut palma cu Oresa Ventures pentru achiziția Fabryo Corporation. Avocații Popovici Nițu Stoica & Asociații au fost alături de fond, Schoenherr a asistat cumpăratorul
Penaliștii de la Mareș|Danilescu|Mareș în asociere cu Dan Lupașcu au obținut sesizarea CCR în ”Dosarul Gala Bute”, în care îl apără pe Rudel Obreja. Argumentele cu care avocații au obținut decizia favorabilă la ÎCCJ
Cum lucrează performanta echipă de 46 de avocați ai Țuca Zbârcea & Asociații specializați în practica de Dispute Resolution. Mandate cu greutate printre cele 4.200 de litigii ”lucrate” anul trecut, arbitraje internaționale cu pretenții de 4,9 mld. $ și servicii integrate pe zona de penal-comercial
Promovări la Suciu Popa. Iulian Cioienaru devine partener, alți doi avocați urcă în poziția de Senior Associate
Cum lucrează avocații specializați în litigii și arbitraj de la Voicu & Filipescu. Cu accent pe litigiile comerciale, firma soluționează cu succes cazuri în toate domeniile relevante pentru activitatea companiilor publice sau private
Pe piața de capital, sunt oportunități pentru toate tipurile de companii, spun avocații Bondoc & Asociații. Proiectele uneia dintre cele mai mari și experimentate echipe de Capital Markets din România
Schimbări în structura parteneriatului Schoenherr București
NICULEASA LAW FIRM convinge Tribunalul Bucureşti să sesizeze Curtea de Justiție a Uniunii Europene pe mai multe probleme ce privesc raportul dintre procedura penală și cea fiscală
PeliFilip a asistat Ministerul Finanțelor Publice în premieră într-o operațiune de preschimbare de titluri de stat în dolari
RTPR Allen & Overy, alături de sculptorul Mihai Buculei, în cadrul negocierilor pentru semnarea contractului privind realizarea „Monumentului Marii Uniri”
Mușat & Asociații, premiată la Praga pentru ‘Tranzacția anului 2017 în România’
România a atras de pe pieţele externe 1, 2 mld. usd şi a realizat, în premieră, o tranzacţie de răscumpărare anticipată de obligaţiuni în dolari. Clifford Chance Badea, avocații băncilor
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...