ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

RTPR Allen & Overy, alături de sindicatul de bănci la Oferta Publică a Sphera Franchise Group. Avocații implicați în proiect

13 Noiembrie 2017   |   BizLawyer

După ce a fost consultantul emitentului în IPO-ul Electrica (cel mai mare IPO de pe Bursa de Valori București de până acum) și al băncilor în IPO-ul Med Life (cel mai mare IPO privat la acel moment), RTPR Allen & Overy continuă să își consolideze poziția de top în ceea ce privește serviciile de piețe de capital cu încă o tranzacție importantă.

 
 
RTPR Allen & Overy a oferit consultanţă Wood & Company Financial Services și Raiffeisen Bank în calitate de joint bookrunners cu privire la IPO-ul Sphera Franchise Group și admiterea la tranzacționare pe Bursa de Valori București.

Echipa de avocați RTPR Allen & Overy a fost condusă de Loredana Chitu (Boeru) (Counsel), coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și i-a inclus de asemenea pe Vlad Druța, Mihnea Radu și Marina Giurgică.


Bogdan Câmpianu, Managing Director al Wood, a menționat despre proiect: „Ne face plăcere să lucrăm cu RTPR Allen & Overy, pentru că oferă tipul de expertiză, devotament, orientare spre business și mix de resurse locale și internaționale de care avem nevoie în tranzacțiile de piețe de capital. Ne dorim mereu avocați cu o atitudine constructivă și focusați pe realizarea tranzacției, dar care știu totodată la ce se așteaptă investitorii sofisticați din IPO-uri.”

Laurențiu Ciocîrlan, Head of Investment Banking la Raiffeisen, a comentat: „Echipa RTPR A&O este foarte receptivă, de încredere și dedicată, ceea ce este important pentru succesul unui IPO, oferindu-ne totodată confortul necesar în diversele etape ale tranzacției. După ce am lucrat împreună în ultimele trei IPO-uri, și anume Electrica, Medlife și Sphera, pot spune că RTPR A&O este fără îndoială una dintre firmele la care vrei să apelezi pentru tranzacții sofisticate sau care implică un calendar ambițios.”

Loredana Chitu (Boeru)
a declarat: „Listarea cu succes a Sphera marchează a doua colaborare excelentă cu Wood și Raiffeisen în mai puțin de 12 luni. Suntem onorați de faptul că serviciile noastre juridice pot contribui la dezvoltarea pieței de capital din România.”

După ce a fost consultantul emitentului în IPO-ul Electrica (cel mai mare IPO de pe Bursa de Valori București de până acum) și al băncilor în IPO-ul Med Life (cel mai mare IPO privat la acel moment), RTPR Allen & Overy continuă să își consolideze poziția de top în ceea ce privește serviciile de piețe de capital cu încă o tranzacție importantă. Practica firmei este clasată în mod constant pe primul loc de către prestigioasele ghiduri juridice Legal 500 și IFLR1000, iar avocații sunt recunoscuți ca lideri de piață în domeniu.

Aceasta vine ca o continuare a unui an excepțional pentru practica globală de piețe de capital a Allen & Overy, care și-a menținut poziția în clasamentele internaționale de piețe de capital ca și consultant juridic de top în tranzacții cu instrumente de datorie, acțiuni și instrumente legate de acțiuni, pentru al patrulea an la rând, acordând consultanță emitenților și managerilor în anul 2016 în 926 de tranzacții cu o valoare totală de 657,9 miliarde USD.

Domeniile principale de activitate ale RTPR Allen & Overy cuprind finanţări, fuziuni şi achiziţii, pieţe de capital, insolvenţă şi restructurări, concurenţă, dreptul muncii, dreptul proprietăţii intelectuale, litigii şi arbitraj, consultanţă pentru sectoarele de afaceri, inclusiv energie, telecomunicaţii, finanţare, real estate şi industria farmaceutică.

O selecție a tranzacţiilor de piețe de capital în care RTPR Allen & Overy a oferit recent consultanţă:
•    Raiffeisen Bank S.A. și Wood & Company Financial Services a.s. în calitate de manageri cu privire la listarea Med Life.
•    Electrica în legătură cu IPO-ul acesteia pe Bursa de Valori din București și Bursa de Valori din Londra - prima ofertă primară de Certificate Globale de Depozit.
•    Deutsche Bank, Raiffeisen Bank International și J.P. Morgan, în calitate de Joint Lead Managers și Deutsche Trustee Company Limited, în calitate de Trustee, în legătură cu emiterea de către NEPI de obligațiuni HY în valoare de 400 milioane euro.
•    J.P. Morgan în legătură cu emiterea de către Cable Communications Systems de obligaţiuni senioare garantate în valoare de 450 milioane de Euro, garantate de RCS & RDS.
•    Schaeffler în legătură cu emisiunea de obligaţiuni cu o valoare totală de aproximativ 1 miliard euro și 600 milioane dolari.
•    BRD - Groupe Société Générale, în calitate de intermediar, în legătură cu oferta Garanti Bank de obligațiuni negarantate cu o valoare de 68 milioane de Euro scadente în 2019.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 3230 / 30705
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cum poți fi recrutat de VASS Lawyers și ce te așteaptă după. Iulia Vass, Managing Partner: Credem în conceptul de ‘learning by doing’, de aceea căutăm ca task-urile încredințate stagiarilor să presupună o reală valență practică
Principalele atuuri ale echipei de litigii RTPR Allen & Overy: specializarea și tehnologia
Ce așteaptă Maravela & Asociații de la tinerii absolvenți de Drept. Procesul de integrare a stagiarilor are mai multe etape, iar nivelul onorariilor este poziționat în partea de sus a grilei practicate pe piața avocaturii
Statul român și-a ales avocații în arbitrajul cerut de firmele magnatului Puiu Popoviciu. O firmă americană și două societăți locale întră în bătălia juridică
Echipă de avocați români, alături de vânzător într-un proiect încheiat săptămâna trecută într-o țară vecină. Tranzacție de 39 mil. €
LegiTeam: CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Junior Lawyers
BONDOC și Asociații, partener al unui eveniment cultural de excepție: “West meets East 2018”
Cum acționează avocații Mușat & Asociații în mandatele de Concurență. Paul Buta, Partener: Volumul de muncă este întotdeauna extrem de mare în sfera concurenței; orice analiză, audit sau sfat acordat trebuie să fie personalizate
Avocații Voicu & Filipescu au avut o agendă extrem de încărcată în prima parte a anului, cu foarte multe mandate în toate ariile de practică. Daniel Voicu (Managing Partner): Având în vedere că 2018 a fost un an bogat în proiecte ample și încasările au fost, desigur, pe măsură
Succes important al avocaților Wolf Theiss: Decizie favorabilă într-un litigiu post-privatizare în valoare de 180 mil. € împotriva statului român
CMS a asistat Bitdefender în expansiunea pe piața australiană. Alături de compania controlată de Florin Talpeş a fost și o altă firmă, cu peste 550 de avocați
ZRP își va întări capacitatea de a reacționa rapid în cazurile urgente și își va extinde serviciile juridice în materia prevenirii fraudelor. Liniile strategice ale firmei pentru aceasta practică, explicate de noul coordonator al Departamentului de drept penal, Dănuț - Ioan Bugnariu
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...