ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

RTPR asistă Rodbun Grup pentru o nouă finanțare sindicalizată. Ce avocați au lucrat în acest proiect

30 August 2021   |   BizLawyer

Echipa RTPR de drept bancar și finanțări este una dintre cele mai experimentate și apreciate din România, având o vastă experiență în cele mai importante tranzacții din România și din regiune.

 
 
RTPR a asistat Rodbun Grup SA cu privire la un credit sindicalizat în valoare de 278 milioane de lei pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru și susținerea planurilor de dezvoltare ale grupului. Finanțarea a fost acordată de un sindicat de bănci din care fac parte Banca Comercială Română, în calitate de aranjor principal mandatat, bookrunner, agent de documentație, agent de facilitate și de garanții și finanțator, CEC Bank, în calitate de aranjor principal mandatat și finanțator, Raiffeisen Bank, în calitate de aranjor principal mandatat și finanțator, Banca Transilvania și Banca Românească în calitate de finanțatori.

Rodbun Grup este o companie-integrator de produse și soluții în domeniul agricol, având capital integral românesc, înființată în anul 2002.


Echipa RTPR care a acordat consultanță juridică în acest proiect a fost formată din Victor Pădurari (Partner), Cosmin Tilea (Counsel) și Andreea Stoiciu (Associate).

RTPR a lucrat alături de echipa PCF Investment Banking (cunoscut anterior drept Professional Capital Finance), care a acordat consultanță financiară de specialitate către Rodbun Grup.

Pentru firma de avocatură această tranzacție marchează al treilea mandat primit din partea Rodbun Grup, după alte două finanțări sindicalizate în 2018 și 2021.

„Ne bucurăm că am finalizat cu succes o nouă tranzacție în care am asistat Rodbun Grup, a doua colaborare în mai puțin de un an. Sectorul agricol joacă un rol esențial în economia României, iar sprijinul oferit de bănci pentru antreprenori români precum Rodbun Grup, care investesc în mijloace tehnologice moderne și adaptate noilor realități climatice, este îmbucurător. În numele echipei RTPR doresc să îi felicit pentru această nouă finanțare și să le mulțumesc pentru încrederea acordată echipei noastre”, a declarat Cosmin Tilea.

Echipa RTPR de drept bancar și finanțări este una dintre cele mai experimentate și apreciate din România, având o vastă experiență în cele mai importante tranzacții din România și din regiune. În fiecare an prestigioasele ghiduri juridice internaționale Legal 500 și IFLR1000 plasează practica de Banking & Finance a RTPR în prima bandă în clasamentele pentru România, în urma unui proces de cercetare minuțios în cadrul cărora sunt intervievați deopotrivă clienți și competitori, avocați specializați în acest domeniu. Totodată mai mulți dintre avocații firmei sunt recomandați ca Leading Lawyers în clasamentele individuale.

O selecție a finanțărilor în care RTPR a oferit recent consultanță include:


→    Eximbank, în calitate de aranjor coordonator, precum și sindicatul de bănci format din Banca Comercială Intesa Sanpaolo România, Banca Transilvania, CEC Bank, Garanti Bank, ING Bank NV Amsterdam Sucursala București, International Bank for Economic Co-operation, OTP Bank Romania, Raiffeisen Bank Romania și UniCredit Bank, în legătură cu prelungirea scadenței unor facilități de credit revolving și modificarea structurii sindicatului de bănci în cadrul unui contract de facilitate de credit la termen și revolving multi-monedă garantat, încheiat cu Alro S.A, precum și în legătură cu garanțiile aferente acestuia
→    Oresa cu privire la finanțarea achiziției parcului logistic și industrial Solo Iași de la Grupul Tester, deținut de omul de afaceri Bogdan Pițigoi
→    BNP Paribas, Crédit Agricole CIB, Credit Suisse, HSBC, Société Générale și UniCredit în calitate de Underwriters, Aranjori Mandatari Principali și Bookrunners, Société Générale și Komerční banka în calitate de agent pentru facilitate, respectiv agent pentru garanții, legat de finanțarea în valoare de 1,150 miliarde Euro acordată PPF Group N.V. pentru achiziția CME, grupul media din care face parte și Pro TV
→    Sindicatul de bănci format din Raiffeisen Bank International și Raiffeisen Bank România, în calitate de coordonatori, și Raiffeisen Bank International, Banca Transilvania, UniCredit Bank, Garanti Bank și Intesa SanPaolo România, în calitate de creditori în legătură cu o facilitate de credit în valoare de aproximativ 68 milioane de dolari acordată Alro pentru acoperirea nevoilor curente ale societății și a capitalului de lucru, precum și pentru investiții viitoare
→    Sindicatul de bănci format din ING Bank N.V. prin intermediul ING Bank N.V. Amsterdam – sucursala București, Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank SA și UniCredit Bank SA cu referire la extinderea unei facilități de credit în valoare de 360 milioane dolari acordată grupului KMG International pentru acoperirea nevoilor curente în activitatea grupului
→    O instituție financiară internațională în legătură cu o finanțare garantată în valoare de 60 milioane USD acordată SNTGN Transgaz SA Mediaș, operatorul rețelei naționale de transport de gaze naturale, pentru construcția Fazei 1 din coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria (proiectul BRUA)
 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3150 / 7914
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...