ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Safetech Innovations închide 2018 cu un profit net de 1,1 mil. lei. Compania are în vedere o potențială listare pe piața AeRO (BVB)

07 Februarie 2019   |   T. S.

Capitalul atras va fi utilizat pentru investițiile în produse și soluții proprii în domeniul securității cibernetice.

 
 
Safetech Innovations, lider în sectorul securității cibernetice pe piața românească, a înregistrat în 2018 un profit net de aproximativ 1.100.000 lei, un nou record în istoria companiei, dublu față de rezultatul înregistrat în 2017, de 529.000 lei.

În ceea ce privește veniturile, compania a obținut în 2018 o cifră de afaceri de 7 milioane lei, o scădere față de rezultatul din 2017, care a fost de 8 milioane lei. Scăderea a fost prevăzută de conducerea companiei și a fost cauzată de schimbarea strategiei, compania devenind mai selectivă în alegerea proiectelor pe care le oferă clienților. În cursul anului 2018, compania s-a axat în mare măsură pe restructurarea ofertei de servicii și soluții, pentru a se putea concentra în primul rând pe proiecte complexe de securitate cibernetică. Scopul urmărit a fost acela ca Safetech să atingă în următorii ani o rată a rentabilității estimată la 25%.


"Suntem extrem de mulțumiți de rezultatele financiare din anul 2018 pe care echipa noastră a reușit să le realizeze, deși condițiile de piață nu au fost chiar cele mai prielnice. Având în vedere planurile noastre de a atrage capital nou, care ne va ajuta să ne dezvoltăm în continuare, suntem convinși că rezultatele promițătoare și creșterea semnificativă a profitului reprezintă un semn bun pentru potențialii investitori și o dovadă că securitatea cibernetică este un sector atractiv pentru investiții", a spus Victor Gânsac, CEO Safetech Innovations.

În 2019, compania dorește să atragă capital nou pentru dezvoltare și are în vedere o potențială listare pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Capitalul atras va fi utilizat pentru investițiile în produse și soluții proprii în domeniul securității cibernetice. Compania intenționează să lanseze primul produs propriu până la sfârșitul lunii februarie 2019, în urma unor investiții semnificative realizate pe parcursul anului 2018.

Pentru o optimizare a performanței financiare, începând cu anul 2019, Safetech va diminua vânzarea de soluții ale producătorilor, pentru a se concentra exclusiv pe furnizarea de servicii și soluții proprii de securitate cibernetică. În plus, compania intenționează să își mărească cifra de afaceri pe piețele internaționale. În 2018, aproximativ 10% din veniturile companiei Safetech au provenit din proiecte internaționale, iar compania și-a propus să majoreze acest procent la 25% în următorii ani, pentru a-și  reduce astfel dependența de piața din România.

În ceea ce privește evoluția pieței locale, în urma transpunerii recente a Directivei UE privind măsurile pentru un nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și a sistemelor informatice în Uniune (NIS) în legislația românească (Legea 362/2018), compania mizează pe o creștere a rezultatelor financiare în 2019. Directiva NIS reprezintă primele norme la nivelul Uniunii Europene privind securitatea informației care se aplică operatorilor de servicii esențiale și furnizorilor de servicii digitale. "Operatorii de servicii esențiale" la care se face referire în legislație includ întreprinderile din sectorul energetic, transporturilor, bancar, infrastructurile pieței financiare, sănătate, distribuția apei potabile și sectoarele de infrastructură digitală. Companiile românești din aceste industrii vor trebui să se adapteze noilor reglementări până la sfârșitul anului 2019.

Safetech a înregistrat deja un interes sporit față de serviciile sale în ianuarie 2019, care a fost cea mai bună primă lună a anului de până acum pentru companie. Tendința pozitivă în care se află în prezent piața de securitate cibernetică este așteptată să continue și în următoarea perioadă.

Înființată în 2011, Safetech Innovations este în prezent singura companie dedicată în exclusivitate serviciilor și soluțiilor de securitate cibernetică de pe piața românească. Serviciile Safetech Innovations includ identificarea vulnerabilităților și a riscurilor, implementarea soluțiilor și măsurilor de securitate cibernetică, monitorizarea evenimentelor de securitate cibernetică, răspunsul la incidentele de securitate cibernetică și crearea unei culturi organizaționale orientate spre siguranță. Compania oferă o soluție unică în România - un “one-stop shop” de securitate cibernetică, capabilă să asiste organizațiile în creșterea rezilienței cibernetice și rezolvarea oricăror probleme de securitate cibernetică care ar putea apărea.

Compania are un portofoliu mare de clienți, colaborând cu peste 20 de instituții cheie din sectorul financiar-bancar, cu companii locale din domeniul energetic și utilități și cu actori internaționali precum ArcelorMittal. Safetech operează în România singurul program Computer Emergency Response Team (CERT), disponibil clienților din sectoarele public și privat, care oferă monitorizarea continuă a amenințărilor la adresa securității cibernetice și intervenția în caz de incidente de securitate. STI CERT este acreditat la nivel european de Trusted Introducer. Safetech este singura companie din România membră în NATO Industry Cyber Partnership.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7813 / 7956
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...