ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Se lansează Dunwell, prima agenție de brokeraj specializată în segmentul industrial al pieței imobiliare

15 Martie 2018   |   BizLawyer

Dunwell oferă servicii de tranzacționare și consultanţă imobiliară în procesul de identificare, închiriere și vânzare a proprietăților industriale existente sau a unor proiecte noi, vizând în special furnizorii de servicii logistice, retailerii tradiţionali și cei online, industria FMCG și producătorii.

 
 
Pe o piață care în ultimii doi ani s-a dezvoltat accelerat, atât ca volum al stocurilor, cât și ca număr de tranzacții, a fost lansată Dunwell, prima agenție de brokeraj din România specializată în segmentul industrial al pieței imobiliare. Obiectivul agenției pentru primul an este atingerea unei cote de piață de 10%.

Conducerea executivă a companiei este formată din Marian Orzu, unul dintre veteranii segmentului de industrial și logistică, Daniel Cautiș și Laurențiu Badea, care sunt și fondatori.

Marian Orzu, Managing Partner, vine după un parcurs de 13 ani în imobiliare, exclusiv pe segmentul de industrial-logistică. După 12 ani petrecuti în Eurisko și CBRE, unde a deținut în cele din urmă poziția de Director al Diviziei de Spații Industriale, a trecut și de partea clientului, la CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator de parcuri industriale și logistice din România și Europa Centrală și de Est. Până acum Marian a tranzacționat peste 400.000 m2 de proprietăți industriale. Daniel Cautiș, Managing Partner, are și el cu o experiență „duală” de peste 6 ani, atât în agenție cât și la client: Colliers International, respectiv Iulius Grup și CTP. Laurențiu Badea, Managing Partner al diviziei de terenuri, are o vechime de 15 ani în imobiliare, în cadrul CBRE, Epsilon Imobiliare și Eurisko Property Intelligence. Valoarea terenurilor tranzacționate de Laurențiu ajunge în acest moment la aproximativ 100 de milioane de euro.


Dunwell oferă servicii de tranzacționare și consultanţă imobiliară în procesul de identificare, închiriere și vânzare a proprietăților industriale existente sau a unor proiecte noi, vizând în special furnizorii de servicii logistice, retailerii tradiţionali și cei online, industria FMCG și producătorii. Pentru proprietarii și dezvoltatorii de spații logistice și industriale, Dunwell oferă servicii de cercetare de piață pentru estimarea prețurilor de închiriere sau vânzare ale proprietăților sau pentru identificarea oportunităților de investiții, reprezentare în negociere și marketing al proprietăților. Marketing-ul proprietăților e un serviciu conceput special pentru dezvoltatorii locali de talie mică sau medie, care de multe ori nu beneficiază de suportul de marketing al marilor corporații de real-estate. Sediul central al agenției este în București, dar compania colaborează cu toate marile parcuri industriale și logistice din țară și vizează atât clienți internaționali cât și naționali și locali.

„Am părăsit siguranța marilor corporații și am intrat în antreprenoriat împreună cu Daniel și Laurențiu pentru că avem aceeași viziune: atât cea a orizontului deschis de dezvoltarea accelerată a parcurilor industriale și logistice din ultimii ani, cât și a dorinței de a oferi servicii pe care piața încă nu le pune la dispoziție. Pasul acesta însă l-am facut având o bază solidă: experiența pe care am acumulat-o atât de partea agenției, cât și de cea a proprietarului și dezvoltatorului, ceea ce ne dă o perspectivă integrală asupra business-ului și a întregului proces de tranzactionare. Putem înțelege astfel cel mai bine atât dorințele proprietarului, cât și așteptările chiriașului, ambele părți ajungând la un consens, cu un câștig real. Mai mult decât atât, evoluția segmentului de industrial din ultimii ani, un segment neglijat până acum, ne-a creat contextul favorabil de a exploata această nișă și de a dezvolta acest nou proiect de agenție”, a spus Marian Orzu, partener Dunwell.

Obiectivul de business al agenției pe termen scurt (1 an) este să atingă o cota de 10% din piață, iar pe termen mediu (3 ani) să ajungă la 30%. Dunwell lucrează proiecte de închiriere de toate dimensiunile, inclusiv unele pe care piața, în mod normal, le ignoră. Fiind o structură suplă, de tip antreprenorial, compania are o capacitate mare de adaptare a procesului de tranzacţionare și de îmbinare corectă între cerere și ofertă. Așa cum sugerează și numele, Dunwell, a face bine și dedicat ceea ce faci, este principala valoare a agenției, iar alături de experiența de piață, acest deziderat converge spre atingerea până în 2020 a obiectivului ca una din trei tranzacții în piața de industrial și logistică să fie făcută prin intermediul Dunwell.

Compania s-a constituit legal la mijlocul lui 2017, când au fost făcute și primele angajări și s-au realizat și primele tranzacții. Echipa actuală a Dunwell numără 4 oameni care împreună au aproape 50 de ani de experiență în piața imobiliară românească. Recent, compania a finalizat procesul de branding, dar și câteva tranzacții pe care urmează să le anunțe public în viitorul apropiat.
 
„Cred că cea mai mare realizare a acestor prime luni, este chiar demararea acestui proiect antreprenorial, Dunwell. Crearea identității de brand, a infrastructurii operaționale a firmei, formarea unei echipe funcționale, elaborarea primelor planuri de business și proiecții de cash-flow, administrarea financiară a proiectelor sunt câțiva dintre pașii absolut necesari pentru un proiect ambițios, dar care are nevoie de o bază solidă. Ne bucurăm că avem deja tranzacții semnate și multe altele sunt în desfășurare. De asemenea, finalizarea unei tranzacții pe segmentul de producție, segment de care România are mare nevoie și pe care dorim să îl promovăm, precum și încrederea pe care clienții ne-au acordat-o, sunt pentru noi încurajări în plus.”, a subliniat Daniel Cautiș, partener Dunwell.

Dunwell, primul și singurul broker exclusiv de real estate industrial din România, este un start-up înființat în 2017 în București. Scopul agenției este de a intermedia tranzacțiile între proprietarii de spații logistice și industriale (proprietăți noi, existente, în construcție, built-to-suit, proiecte brownfield sau greenfield etc.) și chiriași: furnizori de servicii logistice, retaileri tradiţionali și online, FMCG, companii cu activități de producție. Divizia de terenuri se ocupă de tranzacționarea de terenuri, atât industriale, cât și pentru alte destinații de dezvoltare, de la vânzări de terenuri cu o singură parcelă, până la compactarea mai multor parcele, în funcție de zonă și nevoi. Parteneri executivi ai Dunwell sunt: Marian Orzu, unul dintre cei mai vechi specialiști ai pieței de industrial (13 ani de experiență în domeniu) și fost Director al Departamentului de Industrial din CBRE, Daniel Cautiș, cu peste 6 ani vechime în industrie și Laurențiu Badea care are 15 ani de experiență în piața imobiliară românească.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 2526 / 31257
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Popovici Nițu Stoica & Asociații recrutează
Cum văd avocații de business din provincie noul an. Mihai Bejenaru-Dragoș (Bejenaru&Partners, Cluj): Domeniul imobiliar va înregistra o scădere a numărului de tranzacții. Provocarea anului 2019, dată de cazurile de fiscalitate
Thomson Reuters Legal Advisers - Full Year 2018 | Cele mai active firme de avocați implicate în fuziuni și achiziții, anul trecut. Ce giganți cu prezență la București au intrat în Top 25 global, european și regional
„The Lawyer European Awards 2019”: 4 firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans” | PNSA, singura firmă domestica din lista scurtă a premianților. ZRP concurează la titlul „European litigation team of the year”
Clifford Chance Badea atrage un nou avocat senior în practica de M&A Real Estate
Topul problemelor din industria Pharma, creionat de avocații D&B David și Baias. Proiectele uneia dintre cele mai performante echipe de pe piața locală
ELLINT, alianța internațională a firmelor de avocați specializate în dreptul muncii, se extinde în România. Suciu | The Employment Law a intrat în rețea
Promovări în conducerea Mușat & Asociații: Paul Buta, Iulian Popescu și Răzvan Stoicescu devin Deputy Managing Partners | Partenerul Octavian Popescu se retrage
Andreea Bende, promovată în calitate de Partener în cadrul NNDKP IP
LegiTeam: PeliFilip recrutează avocați pentru departamentul de Real-estate
bpv Grigorescu Ştefănică a asistat Molex SUA, în consolidarea prezenței sale pe piața din România. Colaborare cu Jones Day
PeliFilip a reprezentat cu succes Hidroelectrica într-un litigiu complex de dreptul muncii
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...