ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Sigfox, prima reţea globală dedicată Internet of Things, se lansează în România prin operatorul Simple IoT

14 Mai 2019   |   T. S.

Sigfox, companie franceză înfiinţată în 2010, este reţeaua IoT cu cea mai mare creştere la nivel global în ceea ce priveşte pieţele acoperite, gama variată de aplicabilitate şi numărul de producători de dispozitive dedicate

 
 
Sigfox, lider mondial în furnizarea de servicii pentru tehnologia IoT (Internet of Things), se lansează marţi în România prin partenerul local Simple IoT. România se alătură astfel celor peste 60 ţări ale reţelei care beneficiază de folosirea în masă a tehnologiei IoT.

Sigfox, companie franceză înfiinţată în 2010, este reţeaua IoT cu cea mai mare creştere la nivel global în ceea ce priveşte pieţele acoperite, gama variată de aplicabilitate şi numărul de producători de dispozitive dedicate. În prezent, prin extinderea în cele 60 de ţări, Sigfox va deservi nevoile de conectivitate IoT pe teritorii cu populaţie însumată de peste 1 miliard de oameni.

În prezent, în ecosistemul Sigfox există peste 700 device-uri de la peste 650 firme, iar numărul acestora creşte exponenţial. Reţeaua operează în spectru liber spre utilizare prin reglementările de la nivel european, iar toţi operatorii din reţeaua Sigfox sunt interconectaţi într-o singură reţea.


Printre investitorii globali ai companiei se numără companii de top precum Samsung, Salesforce, Intel Capital, Total, Engie, Eutelsat, Telefonica sau Mitsubishi Heavy Industries, în timp ce printre clienţii de la nivel mondial care utilizează soluţiile de conectivitate propuse de Sigfox se numără Groupe PSA, Michelin, Total, Free, Securitas, Bosch, Louis Vuitton, Nestle sau Danone.

"Până în 2030, estimăm că toate obiectele care conţin cel puţin un circuit electronic vor fi conectate la internet într-un fel sau altul. Acestea sunt obiecte care se vor regăsi în fiecare aspect al vieţii noastre de zi cu zi. Putem afirma că, în prezent, 7 din 10 nevoi de conectivitate IoT pot fi soluţionate folosind Sigfox. Potenţialul României pentru această piaţă este unul foarte mare şi estimăm că în următorii 5-10 ani vor fi adoptate peste 20 milioane de device-uri conectate prin Sigfox", a declarat Emma Park, VP Europe, Sigfox.

Potrivit reprezentanţilor companiei, soluţiile Simple IoT au o aplicabilitate mare în diferite domenii precum transport şi logistică, monitorizarea utilităţilor prin smart metering, smart buildings, retail şi cold-chain, asigurări şi e-health, agricultură şi mediu, smart city etc. Printre beneficiile utilizării reţelei se numără informaţiile şi datele precise despre business, creşterea competitivităţii, extinderea afacerii, îmbunătăţirea experienţei clienţilor, dar şi automatizarea proceselor de business.

"Piaţa de Internet of Things este mai mare decât pare la prima vedere. Nevoile clienţilor sunt foarte diverse şi se regăsesc într-o gamă foarte variată de domenii. Primele proiecte demarate de Simple IoT în România au avut ca premisă două nevoi fundamentale ale clienţilor: prima se referă la informaţii pe care nu le puteau obţine sau care aveau un cost de obţinere foarte ridicat şi cea de-a doua, cu un impact mai larg, se referă la utilizarea eficientă a resursei umane, mai ales în contextul dificultăţilor găsirii forţei de muncă, în activităţile relevante business-ului şi degrevarea acestora de activităţi repetitive şi simple.
Conectivitatea oferită de noi este cea mai bună soluţie pentru situaţiile în care clientul are nevoie de informaţii specifice şi precise de la echipamentele sale, dar în acelaşi timp şi de o durată de viaţă mare a bateriei, cu o autonomie de ordinul anilor, precum şi un cost de deţinere şi utilizare redus", a afirmat Dan Vlad, CEO & Founder Simple IoT.

În prezent, reţeaua Simple IoT are acoperire în oraşe mari din România, respectiv Bucureşti, Ploieşti, Constanţa, Braşov, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Cluj-Napoca, Timişoara şi Arad, iar până la finalul anului, operatorul IoT estimează că va acoperi peste 50% din populaţia României.

Simple IoT este un operator nou de telecomunicaţii dedicat pieţei de Internet of Things (IoT) şi promotorul la nivel local al reţelei de comunicaţii IoT Sigfox, unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii Internet of Things la nivel mondial.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7422 / 7958
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...