ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Singurul Parc Industrial din oraşul Galaţi a rămas fără teren. Cazul este anchetat de procurori

12 Ianuarie 2018   |   Mediafax

Până la finalizarea procesului, Primăria Galaţi nu poate efectua nicio activitate în Parcul Industrial.

 
 
Singurul Parc Industrial din oraşul Galaţi a rămas fără teren, după ce fostul director al unităţii a încheiat, fără ştirea Primăriei, proprietarul parcului, un contract cu o firmă din Ucraina prin care ceda în concesiune terenul. Cazul este anchetat de procurori.

Complexul întins pe o suprafaţă de 22 de hectare şi dotat cu sediu administrativ, hală, punct de pază, gard şi utilităţi a fost construit în 2003. În total, în parc s-au investit peste cinci milioane de euro, dar unitatea nu a avut nici măcar un singur client în 15 ani. Ca urmare, terenul a rămas nefolosit şi infrastructura s-a deteriorat, ceea ce a presupus noi cheltuieli: în perioada scursă de la inaugurare, construcţiile din parc au fost reparate de mai multe ori, iar directorul complexului şi-a încasat, lunar, salariul aprobat de Consiliul de Administrare al societăţii subordonate Primăriei.


Surpriza a apărut în 2017. Aflat la final de mandat, fostul director al unităţii a negociat şi a încheiat un contract cu o firmă din Ucraina prin care ceda în concesiune terenul pe care se află Parcul Industrial, fără ştirea Primăriei Galaţi, care a solicitat anularea contractului de concesiune.

Recent, cazul a intrat în atenţia procurorilor, care vor să vadă dacă semnarea contractului s-a făcut cu respectarea normelor legale.

”Suntem în situaţia în care potenţial pierdem investitori pe Parcul Industrial pentru că nu avem cum să închiriem. Avem un contract care a apărut de nicăieri, pe 42 de ani, cu o societate ucraineană care pretinde că ar fi concesionat acest teren printr-o negociere directă la momentul respectiv cu fostul director. Fostul director nu mai e angajat al Industrial Parc SRL. Nu mai este nici în cadrul Primăriei angajat, ne-am încheiat toate socotelile cu dumnealui. Urmează ca şi alte instituţii ale statului să-şi spună punctul de vedere în această speţă. Cred că face parte dintr-o anchetă. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă”, a declarat, presei, primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Costică Voicu, fostul director al Parcului Industrial din Galaţi, se apară şi spună că procedura este legală şi că Primăria a fost înştiinţată despre concesiune.

”Nu am comis nicio ilegalitate. Eu mi-am încheiat activitatea la Pracul Industrial pe 30 iulie. Acel contract s-a făcut legal. Spusese şi Curtea de Conturi că Parcul Industrial trebuie să aducă venituri. Eu am înştiinţat şi Primăria încă din luna ianuarie a anului trecut. A fost legal, restul sunt speculaţii. E adevărat că nu a fost niciun investitor în toţi aceşti ani, dar asta pentru că nu era lămurit statutul juridic al terenului de la Parcul Industrial, abia în 2015-2016 s-a clarificat situaţia", a spus fostul director al Parcului Industrial Galaţi, Costică Voicu.

Anul trecut, contractul de la Parcul Industrial a ajuns subiect într-un dosar judecat la Tribunalul Galaţi. Primăria a solicitat anularea documentului.

”Este înregistrat dosarul pe rolul Secţiei a II-a Civilă a Tribunalului Galaţi, reclamant fiind Municipiul Galaţi, prin primar, în contradictoriu cu Industrial Parc SRL şi o altă firmă, pentru constatarea nulităţii absolute a contractului nr. 3 din 25.04.2017 prin care a fost cedată folosinţa asupra unui teren, proprietatea Industrial Parc SRL”, a declarat judecătorul Robert Florea, preşedintele Tribunalului Galaţi.

Până la finalizarea procesului, Primăria Galaţi nu poate efectua nicio activitate în Parcul Industrial. Pentru a semna contracte şi pentru a face alte investiţii, municipalitatea are nevoie de o hotărâre definitivă şi irevocabilă a instanţei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 448 / 28484
 

Ascunde Reclama
 
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
O nouă firmă de avocați specializați în Real Estate se lansează pe piață
LegiTeam: Voicu & Filipescu is looking for lawyers
Promovare în echipa de banking & finance a Schoenherr. Adina Damaschin devine counsel
Cei mai buni avocați de fuziuni și achiziții din România. Clasamentul Chambers Global 2018
CMS a consiliat consorțiul Raiffeisen Bank S.A. - Swiss Capital S.A. în oferta publică și listarea la bursă a companiei Purcari Wineries PLC
RTPR Allen & Overy a asistat Purcari Wineries în legătură cu Oferta Publică Inițială
PNSA a asistat Unirii View în obținerea unei finanțări de 23 mil. €. Banii merg în dezvoltarea clădirii de 19 etaje
Hategan Attorneys obține în instanță o victorie importantă pentru industria de energie regenerabilă
Stratulat Albulescu își consolidează echipa de Banking & Finance prin cooptarea lui Costin Teodorovici ca Partener
Avocații Mușat & Asociații spun că piața avocaturii de business va suferi schimbări majore în următorii ani, legate în principal de evoluția tehnicii, a dreptului, dar și a nevoilor curente ale clienților. Firma a creat un cadru de cooperare directă la nivel global cu compania Facebook și mizează pe o creștere cu cel puțin 10-15% a volumului activității, anul acesta
Niculeasa Law Firm obține pentru General Leasing anularea măsurilor asiguratorii în cuantum de cca. 42 mil. lei, dispuse de Direcția Regională Antifraudă Fiscală
Mușat & Asociații, NNDKP și ZRP, pe lista scurtă a premianților MIP în domeniul proprietății intelectuale
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...