ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Un start-up finanţat de fonduri de investiţii lansează primul marketplace de telefoane second-hand verificate din România

15 Noiembrie 2019   |   AGERPRES

Statistici recente arată că piaţa online de profil înregistrează, anual, peste un milion de tranzacţii de electronice second-hand, ce folosesc site-urile de anunţuri ca variantă clasică de vânzare.

 
 
Doi tineri antreprenori, Alin Luca şi George Moroianu, au dezvoltat în România primul marketplace dedicat exclusiv vânzărilor de smartphone-uri second hand, pe care îşi propun să tranzacţioneze 10.000 de telefoane numai în primul an.

Conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES, platforma Flip.ro este o investiţie de 120.000 de euro, realizată de fondul de investiţii V7 Capital, deţinut de Andrei Creţu şi Iulian Cîrciumaru, co-fondatorii abonamentului la sport şi ai reţelei naţionale 7card, dar şi a GapMinder (prin acceleratorul Techcelerator) şi Difrnt Agency.

"Facem internetul un loc mai simplu pentru cei care vor să îşi vândă vechile telefoane şi mai sigur pentru cei care le cumpără. Ne-am propus ca în primul an de activitate să avem minimum 20.000 de utilizatori, un număr de 10.000 de tranzacţii şi estimăm încasări de 450.000 euro", declară Alin Luca, co-fondator Flip.ro.


Statistici recente arată că piaţa online de profil înregistrează, anual, peste un milion de tranzacţii de electronice second-hand, ce folosesc site-urile de anunţuri ca variantă clasică de vânzare. Cu toate acestea, cei interesaţi să îşi vândă vechiul telefon folosind platformele clasice se confruntă cu un proces îndelungat şi consumator de timp, de la realizarea fotografiilor, a anunţului la multiplele apeluri, întâlniri şi negocieri, se menţionează în comunicat.

"Cu Flip transformăm modul în care oamenii vând telefoanele pe care nu le mai folosesc. Totul în doar trei paşi simpli. Intri pe Flip.ro şi afli instant cât valorează telefonul pe care îl vinzi. Chemi curierul sau laşi personal telefonul la unul dintre cele 22 de puncte de drop off din Bucureşti şi din ţară. Pasul 3, alegi metoda prin care îţi doreşti să primeşti banii după vânzare, iar noi ne ocupăm de restul. Acceptăm şi telefoane defecte, pe care le reparăm, iar costul reparaţiei se scade din preţul pe care îl primeşti după vânzare. Pe Flip poţi vinde telefoane nu mai vechi de 4-5 ani şi doar din gama Apple, Samsung şi Huawei, iar suma pe care o obţii din vânzare este similară cu cea obţinută pe oricare alt website", a explicat George Moroianu, co-fondator Flip.ro.

Un studiu realizat de Flip.ro pe un eşantion de 475 de persoane arată că unul din trei români cumpără device-uri second-hand cu defecte ascunse. Dintr-o simplă întâlnire cu vânzătorul telefonului, persoana interesată de achiziţionarea acestuia nu îşi poate da seama de performanţa pe care o are (sănătatea bateriei, contactul cu apa, reparaţiile anterioare, performanţa etc.). Astfel, singura verificare care se face înainte de cumpărarea telefonului se rezumă la principiul "dacă arată bine, îl cumpăr".

"De prea multe ori, norocul este un factor important atunci când oamenii cumpără online telefoane second-hand. Prin Flip eliminăm complet riscul de a cumpăra telefoane second-hand cu defecte ascunse. Mai mult, am gândit o experienţă de cumpărare similară cu cea a achiziţionării unui telefon nou, păstrând în acelaşi timp preţul convenabil", declară Alex Burghelia, director de marketing şi partener al Flip.ro.

Platforma Flip.ro îi ajută pe cumpărătorii de telefoane second-hand să ia o decizie informată atunci când fac o astfel de achiziţie. Fiecare telefon scos la vânzare va fi atent verificat de tehnicienii IQFIX, unul dintre cele mai renumite şi profesioniste centre tehnice pentru electronice din ţară. Inspecţiile tehnice detaliate vizează peste 30 de repere din telefon (display, cameră, butoane, placa de bază, baterie, etc).

"După această verificare, telefonul este fotografiat şi ambalat corespunzător, iar toate datele vor fi urcate în catalogul de produse al Flip.ro. Astfel, potenţialii cumpărători vor şti exact ce cumpără, şi anume un telefon de calitate, cu imagini reale şi specificaţii tehnice corecte, la un preţ cu până la 70% mai mic decât al unui telefon nou şi cu o garanţie de 100 de zile", explică Alex Burghelia.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6539 / 7956
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...