ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UniCredit va promova cooperarea între companiile din China, Italia şi din ţările Europei Centrale

11 Iulie 2019   |   AGERPRES

"Semnarea memorandumului reprezintă un pas înainte concret în sprijinirea accesului companiilor europene pe piaţa chineză", a afirmat preşedintele UniCredit, Fabrizio Saccomanni.

 
 
UniCredit a anunţat semnarea unui Memorandum de Înţelegere cu Export-Import Bank of China pentru a stimula "relaţiile pe termen lung în vederea promovării cooperării" între companiile din China, Italia şi din ţările Europei Centrale, transmit Xinhua şi AP.

Acordul a fost semnat miercuri la Milano, unde a avut loc Forumul financiar chinezo-italian, la care au participat oficiali de rang înalt din ambele ţări. Italia şi China s-au angajat să-şi extindă cooperarea în sectorul financiar şi şi-au reafirmat sprijinul pentru comerţul global.

"Semnarea memorandumului reprezintă un pas înainte concret în sprijinirea accesului companiilor europene pe piaţa chineză", a afirmat preşedintele UniCredit, Fabrizio Saccomanni.


La rândul său, ministrul italian al Economiei, Giovanni Tria, a declarat că există un potenţial ridicat pentru majorarea exporturilor italiene spre China. Exporturile au urcat de la nouă miliarde de euro în 2010 la 13 miliarde de euro în 2018, în timp ce importurile Italiei din China se ridică la aproximativ 30 de miliarde de euro, a explicat Tria.

Datele Eurostat arată că, anul trecut, comerţul între Italia şi China a depăşit 43 de miliarde de euro, iar statul asiatic a fost a noua destinaţie a exporturilor italiene la nivel global şi cea mai importantă din Asia.

Într-o declaraţie comună, cele două părţi au fost de acord cu emiterea primelor obligaţiuni Panda (bonduri denominate în yuani) de către "o instituţie financiară italiană calificată". Cunoscute sub denumirea de "Panda bonds", obligaţiunile sunt denominate în yuani şi sunt emise de un emitent suveran străin.

Obligaţiunile Panda vor cofinanţa subsidiarele firmelor italiene din China, anunţase în martie banca de stat Cassa Depositi e Prestiti (CDP).

În mai, Portugalia a vândut "obligaţiuni Panda" în valoare de două miliarde de yuani (260 de milioane de euro), devenind prima ţară din zona euro care a emis bonduri denominate în yuani, ceea ce permite autorităţilor de la Lisabona să îşi lărgească reţeaua de investiţii pe o piaţă cu multă lichiditate.

Obligaţiunile Panda emise de Portugalia au fost primele din zona euro, dar nu şi primele din Uniunea Europeană, în condiţiile în care Polonia a emis bonduri guvernamentale pe piaţa chineză în 2016, iar Ungaria a făcut şi ea acelaşi lucru în 2018.

În martie, Italia şi China au semnat un Memorandum de Înţelegere în sprijinul proiectului de mare amploare cunoscut sub denumirea de "Noul Drum al Mătăsii", prin care Beijingul urmăreşte să-şi intensifice comerţul cu Occidentul în pofida reticenţei UE.

Autorităţile de la Roma se deschid astfel programului lansat de China, ce vizează conectarea cu economiile din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa şi pentru care porturile italiene constituie un punct ideal de diseminare a produselor şi investiţiilor sale.

Italia devine astfel prima ţară din G7 care sprijină acest proiect al statului asiatic.

China, cea mai mare putere comercială a lumii, a anunţat în 2013 o nouă iniţiativă denumită "O centură, un drum", destinată creării unui nou Drum al Mătăsii şi consolidării schimburilor comerciale între Asia, Rusia şi Europa. China a promis că va aloca 126 de miliarde de dolari pentru această strategie, în principal sub formă de investiţii în infrastructură.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 728 / 32749
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Avocații de concurență de la Bondoc & Asociații au în lucru proiecte care ating toate segmentele acestei arii de practică. Lucian Bondoc, Managing Partner: Suntem implicați în dosare pe toată linia, putem gestiona profesionist orice caz, de la început până la sfârșit, prin echipe mixte care includ și litigatori
Modificări importante în materie de fiscalitate, la orizont | Theodor Artenie, Tax Director - Schoenherr Tax Bucharest: Așteptăm forma finală în care vor fi adoptate proiectele de modificare a Codurilor Fiscal și de procedură fiscală. Cele două Directive europene care nu au fost încă transpuse în legislația națională ar putea genera anumite complicații pentru contribuabilii români
Țuca Zbârcea & Asociații se aliază cu Trident Capital Investments, companie fondată și condusă de Liviu Giugiumica
Allen & Overy, alături de PKO Bank Polski la finanțarea unei bănci de celule stem. Avocați din București, în echipă
CMS România își extinde echipa cu 10 avocați și își consolidează practica de drept penal, finanțe și tranzacții. Alina Tihan și Mihai Jiganie Șerban, doi avocați cu un profil profesional bine conturat și o bogată experiență, se alătură biroului CMS București
Mergermarket: Clifford Chance este Consultantul Juridic al Anului în M&A pentru Europa Centrală și de Est
Crina Baltag și Cosmin Vasile, editorii noului ghid practic multi-jurisdicțional dedicat soluționării disputelor în domeniul construcțiilor și publicat de Wolters Kluwer
CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații i-a reprezentat pe fondatorii 7Card în legătură cu investiția în proiectul Holde Agri. Echipa, coordonată de partenerul Sergiu Gîdei
Rundă de promovări la Țuca Zbârcea & Asociații | Dan Cristea și Ciprian Timofte intră în echipa partenerilor, alți cinci avocați fac un pas înainte în carieră
Confesiunile unui avocat din prima linie, partener al biroului Dentons din București și autor de cărți pentru copii vândute azi în SUA și UK. Bogdan Papandopol vorbește despre pasiunea secretă pentru scris și desenat, inspirată de ”muza” sa, care iubește ”cărțile colorate ale lui tati”
LegiTeam | Job Opportunity: DLA Piper Dinu SCA – Associate, Litigation
În spatele scenei, alături de avocații de Employment de la Wolf Theiss | Experiență vastă, acumulată într-un spectru larg de proiecte, implicare profundă, conexiuni internaționale și “outside the box thinking”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...