ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Virgil Şoncutean a fost nominalizat să preia conducerea Allianz-Ţiriac Asigurări, de la 1 septembrie

26 Aprilie 2016   |   Ioana Duta

Şoncutean îl va înclocui în funcţia de director general al Allianz-Ţiriac Asigurări pe Rémi Vrignaud, care se va alătura echipei CEO-ului Allianz Group, fiindu-i oferită oportunitatea de a coordona activităţile Cancelariei lui Oliver Bäte, începând cu data de 1 septembrie 2016.

 
 
Consiliul de Administraţie al Allianz-Ţiriac Asigurări, cea mai mare companie de asigurări de pe piaţa românească, l-a nominalizat pe Virgil Şoncutean, directorul general adjunct şi director executiv de vânzări şi distribuţie al companiei, să preia conducerea societăţii de asigurări, de la 1 septembrie, a anunţat Allianz-Ţiriac Asigurări.

Preluarea funcţiei de CEO de către Virgil Şoncutean trebuie avizată de către Autoritatea de Supraveghere Financiară /ASF/.

Şoncutean îl va înclocui în funcţia de director general al Allianz-Ţiriac Asigurări pe Rémi Vrignaud, care se va alătura echipei CEO-ului Allianz Group, fiindu-i oferită oportunitatea de a coordona activităţile Cancelariei lui Oliver Bäte, începând cu data de 1 septembrie 2016.


La sfârşitul lunii august, Vrignaud urmează să îşi încheie mandatul în România, după exact patru ani în care a coordonat activităţile Allianz-Ţiriac.

Pe perioada mandatului lui Rémi Vrignaud, în perioada 2012-2016, Allianz-Ţiriac Asigurări a urmat un proces de transformări care au susţinut realizarea unor performanţe consistente, atât în ceea ce priveşte volumul şi calitatea afacerilor, cât şi sub aspectul profitabilităţii activităţilor.

În prezent, Allianz-Ţiriac este asigurătorul numărul 1 la nivelul agregat al pieţei de asigurări generale şi de viaţă, înregistrând totodată una dintre cele mai ridicate rate ale profitabilităţii din industria locală de asigurări.

'Allianz-Ţiriac este, cu adevărat, o companie valoroasă. O demonstrează evoluţia pe care a avut-o pe întreg parcursul existenţei sale, din 1994 şi până în prezent. Mă bucur că am avut şi am ocazia să lucrez aici, că am avut şansa să contribui la performanţele remarcabile obţinute pe o piaţă aflată în plină tranziţie şi într-un context dificil. Fiecare zi a adus, pentru mine, o nouă provocare. Lună după lună, an după an, echipa Allianz-Ţiriac a reuşit să transforme majoritatea provocărilor în oportunităţi fructificate. Sunt oameni de mare calitate aici, foarte buni profesionişti. Iar acest lucru însemnă că Allianz-Ţiriac va continua să evolueze, să se dezvolte sustenabil, să-şi îmbunătăţească performanţele pe termen lung', a declarat Rémi Vrignaud.

Allianz-Ţiriac Asigurări a realizat, în 2015, venituri din prime brute subscrise de peste 1,06 miliarde lei, în creştere cu peste şapte procente comparativ cu 2014. Faţă de anul 2012, compania a înregistrat o creştere agregată a afacerilor de 17%, echivalentul unui avans mediu anual de peste cinci procente, în fiecare dintre ultimele trei exerciţii financiare încheiate.

În intervalul 2012-2015, Allianz-Ţiriac a înregistrat o multiplicare de aproape 10 ori a eficienţei activităţilor de asigurări: rata profitului operaţional în total venituri din asigurări a ajuns la aproape 7% în 2015, faţă de nivelul de sub 0,8% înregistrat în anul 2012.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 9898 / 31533
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări la Popovici Nițu Stoica & Asociații. Șapte avocați urcă în ierarhia firmei
Mandate complexe și variate în practica de Dreptul muncii de la Bondoc & Asociații. Mihaela Bondoc, Partener: Experiența în a lucra cu echipe pluridisciplinare este importantă când asiști clienții în restructurarea businessului
Dentons lansează “Ghidul de investiții în proiecte de energie regenerabilă in Europa”, ediția 2019
RTPR Allen & Overy își consolidează echipa de litigii. Alexandru Stănoiu se alătură firmei, în poziția de Counsel
Avocații Voinescu Lawyers obțin clasarea pentru una dintre societățile importante din domeniul pazei și protecției
(P) Technology is transforming the property industry – Find out more at SEE Property Forum (21 March 2019)
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat dețin o pondere importantă în cadrul D&B David și Baias. Portretele unor avocate de succes și lunga listă a proiectelor coordonate
LegiTeam: PeliFilip is looking for an Associate (Finance & Banking )
LegiTeam: VASS Lawyers is looking for Mid-level to Senior Attorney, Corporate & Employment
LadyLawyer.ro | Doamnele avocat de la Mușat & Asociații s-au remarcat în toate ariile de practică și au gestionat proiecte mari, asumându-și standarde de exigență și rigurozitate maxime. ”Profesia modelează persoanele care i se dedică și intensifică anumite trăsături în toți”
Schoenherr susține echipa de studenți la drept care va reprezenta România la Jessup 2019
Hotărâre definitivă obținută de NICULEASA LAW FIRM în fața ICCJ | Organele fiscale, obligate la plata unor daune interese de 2,8 mil. lei către clientul asistat. Instanța a clarificat și situația transferului administrativ al contribuabilului
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...