ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Suciu Popa intră în parteneriat cu compania daneza de tehnologie Whistleblower Software pentru a oferi clienților o soluție completă end-to-end in domeniu

24 Mai 2021   |   BizLawyer

Prin încheierea acestui parteneriat exclusiv, Suciu Popa are capacitatea de a furniza clienților și oricăror alte organizații interesate un program integrat și complet personalizat de conformitate, prin care se realizează implementarea Directivei Whistleblowing.

 
 
Suciu Popa a anunțat azi parteneriatul încheiat cu Whistleblower Software, un dezvoltator danez de software care furnizează o interfață web conformă GDPR, dezvoltată special pentru împlementarea cerințelor Directivei Whistleblowing, și care poate fi personalizată în funcție de nevoile și caracteristicile concrete ale fiecărei organizații în parte. Whistleblower Software oferă un canal online de whistleblowing care poate fi accesat de oriunde și care permite raportarea în mod confidențial sau anonim.

Soluția propusă de Whistleblower Software este găzduită în Europa, având serverul principal în Frankfurt și servere de back-up în alte state U.E., furnizorii de servicii de hosting fiind auditați în mod regulat și având certificări precum ISO 27001 și ISO 27018.


Prin încheierea acestui parteneriat exclusiv, Suciu Popa are capacitatea de a furniza clienților și oricăror alte organizații interesate un program integrat și complet personalizat de conformitate, prin care se realizează implementarea Directivei Whistleblowing. Programul vine la pachet politici și reguli de raportare în cadrul organizației și continuă cu stabilirea protocoalelor de investigare, până la personalizarea unei soluții software de ultimă generație, complet optimizată, fiind totodată oferită asistență completă de către partenerii noștri tehnici. Obiectivul acestui program de conformitate este de a furniza un instrument intern complet de raportare și de investigare, prin care să se asigure faptul că informațiile vor fi tratate într-o manieră profesionistă, preventivă și segregată, în același timp externalizându-se complet responsabilitatea pentru integritatea și confidențialitatea datelor.

Pentru detalii si un scurt demo accesati http://www.suciupopa.ro/whistleblower-solution/

Suciu Popa este o firmă de avocatură full-service, fondată de avocați care împărtășesc aceleași valori profesionale: angajamentul de a aduce plus-valoare clienților prin înțelegerea profundă a nevoilor de business, implicare substanțială din partea partenerilor și soluții juridice clare si neechivoce. Suciu Popa se bazează pe reputația solidă a partenerilor săi, construită de-a lungul a peste 20 de ani de reprezentare a unor investitori strategici majori și fonduri de investiții, antreprenori locali și corporații străine, autorități publice și instituții financiare internaționale, într-o multitudine de tranzacții inovatoare și litigii de referință. Suciu Popa este recunoscută în mod constant ca firma de avocatura de top de către ghidurile internaționale de profil precum Legal 500, Chambers & Partners, IFLR1000, Benchmark Litigation sau GAR100, clienții afirmând despre Suciu Popa că „[sunt] creativi, putându-se comunica cu ei cu ușurință, și au o perspectivă foarte bună asupra businessului”, „sunt incredibil de eficienți în a furniza informații extrem de precise și de valoroase”, „oferă asistență specializată și ne sugerează în mod obișnuit abordări juridice care ne oferă o protecție suplimentară, adesea asupra unor aspecte cu privire la care nu ne-am fi gândit” și „[sunt] extrem de receptivi și de empatici cu privire la nevoile clienților și știu cum să facă față situațiilor dificile”.

Whistleblower Software și-a propus să definească următoarea generație de sisteme și servicii de whistleblowing, precum și să stabilească noi standarde în acest domeniu. Având sediul în Danemarca, Whistleblower Software este formată dintr-o echipă de antreprenori cu experiență în tehnologie, specializați în crearea de soluții inovative sigure și scalabile pentru companiile și angajații lor din întreaga Uniune Europeană.

Directiva U.E. 2019/1937 privind protecția persoanelor care raportează încălcări ale dreptului Uniunii (cunoscută drept Directiva Whistleblowing) a intrat în vigoare la data de 16 decembrie 2019, iar, până la data de 17 decembrie 2021, Statele Membre au obligația de a o transpune în legislația lor națională.
Directiva impune organizațiilor termene stricte de implementare, companiile cu mai mult de 250 de angajați având obligația de a pune în practică un canal de whistleblowing complet funcțional încă din acest an. Companiilor care au între 50 și 250 de angajați le este recomandat ca mai întâi să adreseze intern de raportările privind încălcări  ale dispozițiilor legale iar, până în 2023, să aibă implementate platforme și instrumente complete de raportare.

Inițiativa U.E. este consecința scandalurilor majore din ultimii ani, începând cu LuxLeaks și continuând cu Panama și Paradise Papers, Dieselgate sau Cambridge Analytica. Aceste evenimente au îndreptat atenția publicului și acțiunile Comisiei Europene asupra manierei în care încălcarea dispozițiilor legale în cadrul organizațiilor atât din sectorul public, cât și cel privat, ar putea afecta în mod grav interesul și siguranța publică, precum și economiile naționale sau chiar la nivelul U.E. S-a constatat că multe dintre aceste cazuri au ieșit la iveală datorită unor oameni care au raportat situațiile de încălcare a legii pe care le-au întâlnit la locul de muncă sau în context profesional.

Pentru a proteja identitatea și interesele avertizorilor de integritate, Directiva impune ca raportarea să fie procesată și stocată într-o maniera sigură, conformă cu GDPR, avertizorii primind acces la mecanisme de raportare confidențială și fiindu-le garantat faptul că vor primi feedback adecvat din partea organizației lor. Serviciul integrat furnizat de Suciu Popa în parteneriat cu Whistleblower Software răspunde tuturor cerințelor etice, legale, publice, interne și manageriale cu privire la avertizarea de integritate, oferind o soluție integrată prin care se asigură confidențialitatea și trasabilitatea raportarilor, precum și proceduri clare de lucru și de investigare.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 151 / 245
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Concursul de Procese Simulate de Drept Civil Filip & Company și-a desemnat câștigătorii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...