€ 4.9681   USD 0.1255   
Home Login
Bondoc & Asociații obține la ÎCCJ restituirea unei sume de peste 4 mil. €, achitată de client în legătură cu regimul taxelor claw-back. Ce avocați au făcut parte din echipă

26 Februarie 2023   |   R. T.

Acest nou succes în instanță, care a acoperit toate gradele de jurisdicție, reconfirmă expertiza deosebită a Bondoc și Asociații în materia contenciosului administrativ și a legislației din domeniul sănătății, domenii de excelență în care societatea a reputat numeroase alte succese, atât în litigiile pe rolul instanțelor judecătorești, cât și prin activitatea vastă de consultanță desfășurată.

Echipa de litigii a firmei Bondoc și Asociații a obținut o nouă victorie judiciară într-un litigiu administrativ-fiscal în legătură cu restituirea unei sume de peste 4 milioane euro achitată în legătură cu regimul taxelor claw-back.  

Prin soluția recent pronunțată, Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat hotărârea Curții de Apel care fusese în același sens, al acceptării pretențiilor contribuabilului, penalizând astfel refuzul nejustificat al autorității de a soluționa favorabil cererea de restituire formulată pe cale administrativă.
 
Cu relevanța specifică în domeniul administrativ-fiscal, această decizie a Înaltei Curți a făcut direct aplicarea normelor Codului de Procedură Fiscală în materia restituirii sumelor plătite în plus la buget, precum și a soluționării pe fond a raportului juridic administrativ-fiscal, constatând îndeplinirea tuturor condițiilor legale pentru a se dispune restituirea și obligând autoritatea la plata efectivă a sumelor în cauză, fără a se mai impune revenirea  la procedura administrativă de restituire și emiterea unei decizii de admitere sau respingere expresă a cererii de restituire.
 
Acest nou succes în instanță, care a acoperit toate gradele de jurisdicție, reconfirmă expertiza deosebită a  Bondoc și Asociații în materia contenciosului administrativ și a legislației din domeniul sănătății, domenii de excelență în care societatea a reputat numeroase alte succese, atât în litigiile pe rolul instanțelor judecătorești, cât și prin activitatea vastă de consultanță desfășurată.
 
Echipa care a gestionat această cauza din partea Bondoc și Asociații a fost alcătuită din av. Nicolae Viorel Dinu, Partener, coordonator al practicii de litigii și av. Ioana Katona, partener, specializat în aria de litigii administrative și achiziții publice, cu sprijinul lui Lucian Bondoc, coordonatorul departamentului de life sciences al firmei.

Contacteaza-ne!
Trimite un email