€ 4.9762   USD 0.1180   
Home Login
Mastercard anunţă lansarea Sustainability Innovation Lab

22 Septembrie 2021   |   Agerpres

Laboratorul se va concentra pe dezvoltarea de soluţii prin care pot fi susţinute atât afacerile, cât şi consumatorii, în transformarea modului în care produc, distribuie şi cumpără diferite produse şi servicii, asigurându-se că oamenii şi planeta pot prospera pe măsură ce economia globală se digitalizează rapid.

Mastercard a anunţat lansarea Sustainability Innovation Lab, pentru dezvoltarea portofoliului de produse şi soluţii digitale eco-friendly al companiei, a anunţat miercuri compania.
 
Laboratorul se va concentra pe dezvoltarea de soluţii prin care pot fi susţinute atât afacerile, cât şi consumatorii, în transformarea modului în care produc, distribuie şi cumpără diferite produse şi servicii, asigurându-se că oamenii şi planeta pot prospera pe măsură ce economia globală se digitalizează rapid.
 
În calitate de ambasador al Pactului Climatic European şi al Pactului Verde European, Mastercard a ales capitala Suediei, Stockholm, ca sediu al noului centru global - un oraş care se află de mult timp în fruntea inovaţiei sustenabile, datorită angajamentului puternic al consumatorilor, autorităţilor şi al afacerilor în tranziţia către o economie verde.
 
"Promovarea soluţiilor inovatoare cu aplicaţii practice este urgent necesară pentru a atinge obiectivele globale ale schimbărilor climatice. Pe măsură ce continuăm să construim o economie digitală sustenabilă, acest centru ne va permite să creăm împreună un portofoliu robust de soluţii ecologice, reunind toate părţile interesate - atât întreprinderile, cât şi consumatorii - în acţiunile de protejare a mediului", a declarat Kristina Kloberdanz, Chief Sustainability Officer, Mastercard.
 
Pentru a îndeplini obiectivele globale de reducere a emisiilor de carbon, consumul trebuie să urmeze o traiectorie sustenabilă. În acest sens, Mastercard reimaginează viitorul comerţului dezvoltând soluţii digitale care să încurajeze companiile, autorităţile şi miliarde de consumatori din propria reţea să contribuie la conservarea mediului. Centrul de la Stockholm se va concentra în mod particular pe soluţii care permit achiziţii sustenabile, întrucât din ce în ce mai mulţi consumatori doresc să se implice în acţiuni care ţin de protejarea mediul înconjurător, precum şi să crească vizibilitatea şi trasabilitatea în lanţurile valorice pentru producţia de produse care au un impact pozitiv asupra oamenilor şi a planetei.
 
Mastercard menţionează că este deja un partener de tradiţie al startup-urilor inovatoare din regiunea nordică, cea mai recentă colaborare fiind împreună cu fintech-ul suedez Doconomy pentru crearea Mastercard Carbon Calculator. Compania susţine, de asemenea, fintech-urile inovatoare centrate pe schimbările climatice prin programe adresate acestora, precum Climate Fintech Cards & Payments Challenge sau Start Path.
 
"Fără îndoială acţiunile omului au creat criza climatică şi este tot responsabilitatea noastră să o rezolvăm. Lucrând alături de Mastercard şi de partenerii noştri din întreaga lume, suntem încrezători că inovaţia ne va ajuta la găsirea de soluţii. Este cu adevărat inspirator modul în care noul centru de inovaţie în sustenabilitate dezvoltat de Mastercard susţine acţiunile incluzive dedicate mediului prin fiecare bancă, pe fiecare piaţă", spune Mathias Wikstrom, CEO, Doconomy.
 
Cercetarea şi dezvoltarea de noi soluţii sub umbrela Sustainability Innovation Lab sunt deja în desfăşurare, cu implicarea angajaţilor Mastercard, a partenerilor din cadrul diferitelor start-up-uri şi a clienţilor. Locaţia fizică din Stockholm va fi deschisă în primăvara anului 2022.
 
Noul laborator se bazează pe experienţa îndelungată a Mastercard în inovare cu relevanţă, în domenii precum incluziunea financiară, explorarea modului în care tehnologii precum 5G, tehnologia cuantică şi blockchain pot fi aplicate pentru rezolvarea provocărilor de mediu. Acesta va fi format din centrul de cercetare şi dezvoltare axat pe soluţii de consum sustenabil şi lanţuri valorice, platforma "Labs as a Service", care va reuni parteneri şi clienţi în co-crearea de soluţii durabile, şi Centrul Mastercard Experience pentru demonstraţii practice şi interacţiunea oamenilor cu produsele.
 
Mastercard este o companie de tehnologie în industria globală de plăţi. AGERPRES/(AS - autor: George Bănciulea, editor: Andreea Marinescu)
Contacteaza-ne!
Trimite un email