ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Miscari pe piata de curierat: DPD Curier, detinuta de La Poste, va fi preluata de Speedy (Bulgaria) intr-o tranzactie regionala. Avocatii de la Mitel & Asociatii au supervizat operatiunile

11 Februarie 2015   |   Andrei Delcet

La Poste este unul dintre clientii traditionali ai firmei Mitel & Asociatii, avocatii acestei firme asigurand de-a lungul timpului asistenta juridica in proiectele locale majore ale companiei franceze.

 
 
Compania bulgară Speedy a primit avizul autoritatii romane de concurenta pentru preluarea firmei Dynamic Parcel Distribution (DPD) din România, acest fiind punctul final al unei tranzactii regionale setate la inceputul acestui an.

In luna martie, Speedy - firma infiintata in urma cu 14 ani, ce acopera printr-o retea de 87 de birouri intreg teritoriul Bulgariei, unde livreaza lunar 550.000 de colete - a semnat un acord preliminar cu o subsidiară a grupului francez La Poste pentru achiziţia firmelor de curierat Dynamic Parcel Distribution (DPD) din România şi GeoPost Bulgaria OOD, parte a unei strategii de extindere în regiune. Potrivit anunţurilor transmise de Speedy bursei de la Sofia, acordul prevede preluarea integrală a DPD Romania de la  GeoPost, subsidiară a companiei franceze de posta La Poste, precum şi a GeoPost Bulgaria OOD de la GeoPost Yurtici Kargo Servisi, din Turcia. GeoPost preia, la randul sau, un pachet de 25% din acţiunile Speedy, urmând ca în 2020 să dispună de opţiunea de a-şi majora participaţia la peste 50%.


Tranzactia a ajuns la final in luna noiembrie, mai ramanand de pus la punct doar cateva mici detalii, au precizat pentru BizLawyer surse din mediul de afaceri care au dorit sa ramana anonime. Dupa finalizarea acesteia, DPD România va beneficia de un plan investiţional de peste 10 milioane de euro concentrat pe tehnologie, depozite, flotă, echipamente noi şi personal, astfel încât să atingă obiectivele de dezvoltare ale companiei în regiune, au adaugat interlocutorii nostri.

Toate aspectele tranzactiei au fost gestionate juridic de firma Mitel & Asociatii, echipa de avocati fiind coordonata de Madalina Paisa (Partner, foto medalion) si Serban Suchea (Managing Associate), au adaugat sursele sus citate, in acest deal mai fiind implicat un avocat din Bulgaria. Contactata de BizLawyer, Mitel & Asociatii - casa locala de avocatura indicata drept consultant principal in preluarea DPD de catre Speedy - nu a vrut sa faca niciun comentariu pe aceasta tema. La Poste este unul dintre clientii traditionali ai firmei Mitel & Asociatii, avocatii acestei firme asigurand de-a lungul timpului asistenta juridica in proiectele locale majore ale companiei franceze.

Grupul La Poste este activ pe piaţa locală din 2008, în urma preluării Pegasus (fosta denumire a DPD Romania), prima companie de livrări urbane din România, înfiinţată în 1997. DPD Romania are peste 500 de angajaţi (inclusiv francize), 72 depozite şi 15.000 de colete livrate zilnic. DPD Romania are o acoperire naţionala în proporţie de 100% şi efectuează livrări în peste 230 de ţări din întreaga lume. Cifra de afaceri a DPD România în anul 2013 a fost de 64,8 milioane de lei, în creştere cu 43% faţă de anul 2012.

GeoPost livrează colete în peste 230 de ţări şi teritorii. GeoPost face parte din grupul La Poste si avea inainte de tranzactia cu Speedy o participaţie de 99% in compania DPD Romania. În 2013, GeoPoste a avut afaceri de 4,4 miliarde de euro.

Speedy, companie înfiinţată în urmă cu 14 ani, acoperă printr-o reţea de 87 de birouri întreg teritoriul Bulgariei, unde livrează lunar 550.000 de colete. În 2010, Speedy a format un parteneriat cu DPD, care permite clienţilor companiei bulgare să trimită şi să primească colete în Europa la preţuri atractive.
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 82 / 83
 

Ascunde Reclama
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | MUȘAT & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv (Departamentul Consultanță)
LegiTeam | Bondoc & Asociații is expanding its team
Perspectiva Fuziunilor & Achizițiilor în 2023, raport CMS & Mergermarket | Mediul de afaceri este optimist, în ciuda condițiilor dificile ale pieței. Horea Popescu, Coordonatorul practicii la nivel CEE: Activitatea în regiunea noastră a avut o creștere constantă de aproximativ 10%. CMS continuă să dețină o poziție privilegiată în regiune
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
SIMION & BACIU câștigă premiul ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2022. Ana-Maria Baciu, Managing Partner: Avocații și consilierii în proprietate intelectuală din cadrul firmei se remarcă printr-o combinație echilibrată de precizie profesională, un serviciu client personalizat și un mod de gândire care ia în considerare întreg contextul de business al clientului. Abilitățile și dedicarea echipei au făcut posibilă obținerea acestei distincții
Avocații din practica de Dispute Resolution & Litigation de la Mitel & Asociații lucrează cu motoarele turate | Magda Dima (Partener), coordonatoarea departamentului: „Tabloul litigiilor” arată promițător ca volum, complexitate și tonus al echipei. Firma a obținut rezultate remarcabile, anul acesta, în spețe sofisticate
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA | “Probleme practice în legătură cu existența și efectele convenției arbitrale”
RTPR a asistat BERD în finanțarea de 25 mil. EUR acordată Băncii Transilvania
Țuca Zbârcea & Asociații acoperă toată paleta de servicii pe care le presupune soluționarea diferendelor, de la litigii civile sau comerciale, arbitraje, dosare de insolvență, până la dosare penale. De vorbă cu partenerul Robert Roșu despre munca avocaților, mandatele complexe și tendința de creștere pentru anul în curs. Câteva cifre cheie, care dau dimensinea activității: Departamentul are aproape 60 de avocați, gestionează peste 4.500 de dosare aflate în derulare și a contribuit cu cca 45% la cifra de afaceri a firmei în 2021
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Secretarul Arbitral (Powered by ZRVP)
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates - Legal consultancy practice | M&A | Competition
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...