ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ZRVP lansează un blog dedicat dreptului familiei. Avocatul Ovidiu Șerban, inițitorul proiectului THE CHILD FACTOR

10 Decembrie 2021   |   BizLawyer

Sloganul THE CHILD FACTOR - “Separated, but partners in parenting” - reprezintă un îndemn adresat adulților de a soluționa conflictele de familie fără a uita că în primul rând sunt și ramân părinți.

 
 
THE CHILD FACTOR își propune să fie o platformă de informare asupra tuturor aspectelor juridice privitoare la litigiile de familie. O parte importantă a articolelor publicate vor fi dedicate dreptului copilului și vor promova principiul interesului superior al copilului în special în contextul divorțului, dar nu numai. Blogul va fi editat de avocatul Ovidiu Șerban (foto), coordonatorul departamentului de dreptul familiei din cadrul firmei de avocatură Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP).

Inițiativa departamentului de dreptul familiei din cadrul ZRVP a venit ca răspuns la nevoia clienților de a accesa informații juridice utile și corecte  în legătură cu problemele legale ce pot interveni în relaţiile dintre persoanele unite printr-o relaţie de rudenie sau prin căsătorie, în special în cazuri de divorț și partaje, adopții și succesiuni, violență domestică.


Nucleul platformei THE CHILD FACTOR va fi, după cum sugerează și denumirea blog-ului, dreptul copilului. Litigiile de familie au deseori un impact emoțional negativ asupra copiilor prinși în lupta părinților aflați în pragul unui proces de separare sau pe parcursul procedurii de divorț. “Factorul copil” este astfel unul dintre aspectele principale pe care trebuie să le aibă în vedere părinții în cadrul unui divorț, fiind important ca aceștia să înteleagă drama/trauma la care este supus copilul și să soluționeze conflictul cu un impact minim asupra minorului.

Sloganul THE CHILD FACTOR - “Separated, but partners in parenting” - reprezintă un îndemn adresat adulților de a soluționa conflictele de familie fără a uita că în primul rând sunt și ramân părinți.

“Ideea blog-ului a luat naștere într-o perioadă de boom a cazurilor de divorț și de violență domestică. 2020  a fost anul care a adus un divorț la 3,5 căsătorii și peste 22000 de cupluri divorțate, iar trendul pare să continue. În cadrul procedurilor de divorț cu minori, lupta cea mai dură este, de cele mai multe ori, aceea pentru protejarea drepturilor copilului prins în disputa părinților și folosit de fiecare dintre aceștia drept armă sau monedă de schimb împotriva celuilalt părinte. Am susținut mereu și nu vrem să abdicăm de la acest principiu că interesul clientului trebuie să fie convergent cu interesul superior al copilului iar rezultatul să fie benefic atât pentru client cât și pentru copil. Fiecare parte este reprezentată de un avocat, singurul care nu are avocat în cadrul procesului este copilul. Milităm mereu, ca prim pas în procedura de divorț cu minori, pentru soluționarea amiabilă care presupune o înțelegere a părinților asupra celei mai bune variante de despărțire, cu impact minim asupra copilului”, a subliniat Ovidiu Șerban, coordonatorul departamentului de dreptul familiei din cadrul ZRVP și inițitorul proiectului THE CHILD FACTOR.

La adresa www.thechildfactor.ro pot fi accesate începând de astăzi primele articole publicate de echipa de avocați aflată în spatele acestui proiect.

ZRVP se numără printre puținele societăți de avocatură din România care oferă servicii de consultanță și reprezentare persoanelor fizice cu privire la toate aspectele juridice de dreptul familiei prin intermediul unui departament specializat. Echipa de avocați gestionează în prezent peste 100 de mandate, prepondent divorțuri și partaje, adopții și succesiuni.

ZRVP a organizat in 2018, în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adoptie, Fundația Estuar și cu Organizația Salvați Copiii, evenimentul ”Expunerea minorilor la disputele de familie dintre părinți”, o inițiativă necesară în condițiile în care numărul proceselor de divorț în care erau implicați copii minori se situa la peste 17.000 la nivelul anului respectiv, potrivit Institutului Național de Statistică. De atunci cifrele au crescut, la fel și cazurile de violență domestică, violență împotriva copiilor, abuzuri emoționale și fizice.

Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners (ZRVP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business, al insolvenței, al dreptului penal al afacerilor și al consultanței fiscale.
ZRVP are o echipă de 66 de avocați, dintre care 14 asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi și Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strîmbei, Cătălin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Băjenaru și Cosmin Cojocaru (asociați), domnul prof.dr. Valerian Cioclei și Robert Oancea (of counsel).
 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 6 / 83
 

Ascunde Reclama
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | MUȘAT & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv (Departamentul Consultanță)
LegiTeam | Bondoc & Asociații is expanding its team
Perspectiva Fuziunilor & Achizițiilor în 2023, raport CMS & Mergermarket | Mediul de afaceri este optimist, în ciuda condițiilor dificile ale pieței. Horea Popescu, Coordonatorul practicii la nivel CEE: Activitatea în regiunea noastră a avut o creștere constantă de aproximativ 10%. CMS continuă să dețină o poziție privilegiată în regiune
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
SIMION & BACIU câștigă premiul ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2022. Ana-Maria Baciu, Managing Partner: Avocații și consilierii în proprietate intelectuală din cadrul firmei se remarcă printr-o combinație echilibrată de precizie profesională, un serviciu client personalizat și un mod de gândire care ia în considerare întreg contextul de business al clientului. Abilitățile și dedicarea echipei au făcut posibilă obținerea acestei distincții
Avocații din practica de Dispute Resolution & Litigation de la Mitel & Asociații lucrează cu motoarele turate | Magda Dima (Partener), coordonatoarea departamentului: „Tabloul litigiilor” arată promițător ca volum, complexitate și tonus al echipei. Firma a obținut rezultate remarcabile, anul acesta, în spețe sofisticate
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA | “Probleme practice în legătură cu existența și efectele convenției arbitrale”
RTPR a asistat BERD în finanțarea de 25 mil. EUR acordată Băncii Transilvania
Țuca Zbârcea & Asociații acoperă toată paleta de servicii pe care le presupune soluționarea diferendelor, de la litigii civile sau comerciale, arbitraje, dosare de insolvență, până la dosare penale. De vorbă cu partenerul Robert Roșu despre munca avocaților, mandatele complexe și tendința de creștere pentru anul în curs. Câteva cifre cheie, care dau dimensinea activității: Departamentul are aproape 60 de avocați, gestionează peste 4.500 de dosare aflate în derulare și a contribuit cu cca 45% la cifra de afaceri a firmei în 2021
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Secretarul Arbitral (Powered by ZRVP)
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates - Legal consultancy practice | M&A | Competition
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...