ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

(I) ‘Rising stars’ - Plutonul avocatilor sub 35 de ani, in care isi pun sperantele firmele de top de pe piata locala. Proiectele in care s-au facut remarcati

25 Iunie 2015   |   Stefania Enache

Tinerii vin puternic din spate, anuntandu-si prezenta prin realizarea unor proiecte asemanatoare celor dezvoltate de mentorii lor. Desi nu au experienta unor zeci de ani in cariera, ei au reusit ca in timpul parcursului profesional de pana acum sa se evidentieze prin rezultatele obtinute in mandatele incredintate.

 
 
Garda tanara din avocatura se pregateste intens pentru a putea prelua cu succes stafeta de la actualii parteneri ai marilor firme. BizLawyer va prezinta noile generatii de profesionisti care deja isi fac loc in galeria numelor grele din domeniu.

Liderii care au pus bazele avocaturii de business din Romania au dezvoltat in cadrul societatilor pe care le conduc adevarate scoli in care sunt pregatiti cei care vor prelua curand pozitiile cheie in conducerile marilor firme de profil. Tinerii vin puternic din spate, anuntandu-si prezenta prin realizarea unor proiecte asemanatoare celor dezvoltate de mentorii lor. Desi nu au experienta unor zeci de ani in cariera, ei au reusit ca in timpul parcursului profesional de pana acum sa se evidentieze prin rezultatele obtinute in mandatele incredintate.


Musat & Asociatii - o veritabila scoala de avocatura

Profesionistii de la Musat & Asociatii au mizat intotdeauna pe o pregatire bine structurata, axata atat pe parcurgerea unor programe educationale importante, cat si pe “calificarea la locul de munca”. Informatiile obtinute de avocati in cadrul scolilor urmate au fost atent transpuse in practica, oferind posibilitatea inchegarii unei echipe de calitate. Nici tinerii nu fac exceptie de la aceasta regula.

Incepand cu anul 2012, Paul Buta a fost numit Managing Associate in cadrul firmei Musat & Asociatii. Tanarul avocat are o experienta in domeniul dreptului proprietatii intelectuale de peste 11 ani. Practica sa acopera toate aspectele legate de obtinerea, aplicarea si utilizarea drepturilor de proprietate intelectuala, inclusiv proceduri administrative pentru dobandirea drepturilor, verificari cu privire la existenta si intinderea drepturilor, proceduri privind apararea drepturilor de proprietate intelectuala, asistenta in materia valorificarii drepturilor sau solutionarea litigiilor in materia drepturilor de proprietate intelectuala. Este, de asemenea, specializat in dreptul concurentei, reprezentand clientii in aspectele litigioase privind contestarea deciziilor Consiliului Concurentei sau valorificarea prin actiuni directe a drepturilor prevazute de Legea concurentei, Tratatul privind Functionarea Uniunii Europene sau Legea concurentei neloiale.

Din CV-ul sau rezulta o pregatire aplicata, necesara oricarui avocat dornic sa aiba o cariera de succes. Paul Buta (foto) este licentiat in Stiinte Politice, absolvind in 2004 facultatea de profil din cadrul Universitatii Bucuresti. In paralel, a studiat Dreptul in cadrul Universitatii Nicolae Titulescu, obtinand in 2005 licenta in acest domeniu. De asemenea, in perioada 2004-2005 a urmat programul de Master in Afaceri Europene si Management de Programe, organizat de Facultatea de Relatii Internationale si Studii Europene din cadrul Universitatii Babes-Bolyai. Anul trecut a obtinut o diploma LL.M. in Dreptul Proprietatii Intelectuale, la University of London. In plus, din 2014 este Doctor in Dreptul Proprietatii Intelectuale, titlul fiindu-i acordat de Universitatea Nicolae Titulescu. Avocatul s-a specializat si in trei limbi straine ( engleza, franceza si italiana).

Desavarsirea studiile nu l-a impiedicat sa se ocupe de profesia sa. Munca derulata in cadrul firmei Musat& Asociatii i-a permis sa se implice in mandate importante. Printre proiectele recente trebuie mentionat ca a acordat asistanta juridica si reprezentare pentru ZTE Corporation (al treilea cel mai mare producator de echipamente de telecomunicatii de pe glob) si ZTE Romania intr-o disputa complexa implicand aspecte de dreptul proprietatii intelectuale si dreptul concurentei referitoare la protectia unui brevet declarat standard pentru tehnologia 4G/LTE de catre o entitate non-practicanta. De asemenea, a oferit asistenta juridica si reprezentare pentru Arena SAS intr-un litigiu privind incalcarea drepturilor asupra unei marci si aspecte legate de epuizarea drepturilor asupra marcii; asistenta juridica si reprezentare pentru Antena TV si Antena 3, membre ale grupului Intact, intr-o gama larga de litigii privind aspecte de dreptul concurentei si drepturile de autor; asistenta juridica si reprezentare pentru Electrolux Romania cu privire la anularea unei decizii de sanctionare emisa de Consiliul Concurentei; asistenta juridica si reprezentare pentru Comitetul International Olimpic intr-un litigiu privind contrafacerea marcilor olimpice ; asistenta juridica CAT Music intr-un litigiu impotriva Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania privind obligatia de a colecta timbrul muzical; asistenta juridica si reprezentare pentru L’Oreal privind protejarea drepturilor de proprietate industriala in Romania, dar si in proceduri contencioase privind incalcarea marcilor din divizia de lux, prin intermediul importurilor neautorizate si vanzarea de produse contrafacute; asistenta juridica si reprezentare pentru Sig Sauer cu privire la anularea unei decizii de sanctionare emisa de Consiliul Concurentei; asistenta juridica si reprezentare in fata oficiilor de marci si instantelor judecatoresti pentru Deutsche Telekom cu privire la managementul portofoliului de marci in Romania.

Dan Ciobanu (foto) este un alt nume cu rezonanta. El activeaza de peste sapte ani in firma Musat & Asociatii, perioada in care a dobandit experienta in domenii precum energie si resurse naturale, fuziuni & achizitii, piete de capital, achizitii publice, precum si drept comercial si societar. De asemenea, Dan acorda asistenta juridica unui portofoliu larg de companii, atat nationale, cat si internationale, in legatura cu extinderea operatiunilor in Romania, inclusiv joint ventures, achizitia de proiecte de energie regenerabila, etc.

Inainte de a incepe munca in cadrul firmei de avocatura, el a studiat la Facultatea de Drept de la Universitatea Al. I. Cuza din Iasi, in 2006 obtinand diploma de licenta. Si-a continuat pregatirea printr-un Master in Integrare Economica Europeana, urmat, in intervalul 2006-2008, la Universitatea Romano - Americana din Bucuresti. In perioada 2008-2012 a fost Associate in cadrul Musat&Asociatii, intre 2012-2013 Senior Associate, iar din 2013 este Managing Associate.

Munca sa derulata pe mai multe arii de practica (Energie & Resurse Naturale; Fuziuni & Achizitii/Privatizari; Piete de Capital si Achizitii Publice) i-a facilitat implicarea in mandate extrem de importante pentru firma in care lucreaza. Aici trebuie amintite:asistenta juridica acordata societatii Electrica SA (in consortiu cu Raiffeisen Bank, Citigroup, Société Générale, BRD si SSIF Swiss Capital) in legatura cu oferta publica de vanzare a actiunilor Electrica SA, incheiata cu succes in iulie 2014 (valoarea tranzactiei - 440 milioane de euro), cea mai mare listare din Romania de pana in prezent; asistenta juridica pentru China Development Bank in legatura cu finantarea a doua centrale fotovoltaice cu o putere totala de 55 MW; asistenta juridica acordata sindicatului de intermediere desemnat de catre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale in legatura cu pregatirea si derularea procesului de privatizare a Romtelecom; asistenta juridica pentru Ministerul Economiei si Complexul Energetic Hunedoara (in consortiul cu Deloitte Consultanta) in vederea pregatirii procesului de vanzare a 51% din actiuni; asistenta juridica si reprezentare pentru sindicatul de intermediere format din BRD Group Société Générale si Swiss Capital cu privire la oferta publica initiala (IPO) in legatura cu emiterea unui pachet intre 12-15,29% din capitalul social al producatorului de energie Complexul Energetic Oltenia. De asemenea, a fost langa Ministerul Economiei, oferind consiliere in legatura cu oferta publica de vanzare a 10% din capitalul social al Nuclearelectrica (producatorul national roman de energie nucleara) pe Bursa de Valori Bucuresti. In plus, a asigurat consilierea a numeroase companii energetice de talie internationala in dezvoltarea proiectelor investitionale in Romania, inclusiv in domeniul energiei regenerabile.

Unul dintre cei mai apreciati avocati din tanara generatie este Calin Dobre (foto). Avand o experienta profesionala de peste opt ani in instrumentarea de litigii dintre cele mai complexe, profesionistul s-a evidentiat de-a lungul carierei sale de avocat pledant, datorita proiectelor in care a reprezentat un portofoliu larg de companii nationale si internationale din diferite domenii de activitate precum financiar-bancar, energie & gaze naturale, domeniul farmaceutic, transport, in fata instantelor de judecata din Romania, in diverse dispute comerciale si corporative. Calin este implicat si in numeroase proceduri de restructurari, insolvente si executari silite, principalele sale arii de practica fiind Litigii & Arbitraj ; Drept Societar & Comercial si Insolvente & Restructurari.

Calin Dobre este absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti ( 2002-2006). El a urmat la aceeasi institutie de invatamant  un Master in Dreptul Afacerilor ( 2009-2010). Incepand cu 2007 a fost angajat ca Associate la firma Sulica, Protopopescu, Vonica. In intervalul 2009-2010 a fost Senior Associate la casa de avocatura amintita, pentru ca in 2010 sa fie recrutat de Musat& Asociatii, unde a avut o evolutie profesionala rapida ( 2010-2012- Associate; 2012-2013- Senior Associate; 2013 - prezent - Managing Associate). Dosarele grele in care tanarul s-a implicat vin sa confirme faptul ca este unul dintre profesionistii generatiei sale care promite foarte mult. Calin Dobre a asigurat asistenta juridica si reprezentarea Panalpina, una dintre cele mai mari societati de transport si expeditii, intr-un litigiu cu privire la confiscarea de catre Ministerul Federal German pentru Afaceri a trei avioane militare de tip MIG-21. De asemenea, a oferit asistenta juridica si reprezentarea SIF Transilvania, unul dintre cele mai mari fonduri de investitii financiare din Romania, listat la Bursa de Valori Bucuresti, in litigii complexe, cu o valoare totala de 127 milioane euro; asistenta juridica si reprezentarea Leumi Bank in dosare complexe ce includ litigii corporative si comerciale, de munca, insolventa si drept penal, a caror valoare totala depaseste 30 de milioane euro; asistenta juridica si reprezentarea a numeroase companii din domeniul farmaceutic (Novo Nordisk, Servier Pharma, Farmexim, Octapharma) in numeroase litigii administrative avand ca obiect taxa claw-back privind finantarea sistemului romanesc de sanatate; asistenta juridica si reprezentarea Piraeus Bank in dosare complexe avand ca obiect legitimitatea procedurilor de executare initiate impotriva diferitelor debitori si/sau caracterul abuziv al clauzelor contractuale cu clientii bancii; asistenta juridica  si reprezentarea Thyssenkrupp cu privire o executare silita demarata de o companie activa in domeniul otelului impotriva Thyssen Krupp AG (valoare pretentii de peste 46 milioane dolari), dar si pe parcursul procedurilor de insolventa demarate impotriva unora dintre cei mai importanti debitori comerciali ai companiei pentru recuperarea de creante; asistenta juridica  si reprezentarea United Shipping Agency, cel mai mare furnizor de servicii de andocare in portul maritim Constanta, intr-un litigiu complex intre actionari, cu pretentii totale de 30 de milioane euro; asistenta juridica si reprezentarea Sometra, parte a  Mytilineos Holding, un conglomerat industrial originar din Grecia, activ in industria metalurgiei, energiei si ingineriei, pe parcursul procedurilor de insolventa initiate pentru recuperarea de datorii comerciale; asistenta juridica si reprezentarea Panalpina intr-un litigiu pentru recuperarea a patru containere cu utilaje de foraj blocate la bordul navei „A Ladybug“, una dintre cele mai mari din lume, incarcata cu marfa in valoare de peste 70 milioane euro.

Una dintre ariile de practica « vedeta » din avocatura de business se bucura de prezenta unui tanar specialist recunoscut in breasla pentru experienta sa in acest domeniu. Adrian Ster (foto) a reprezentat companii din industrii precum telecom, media, auto, energie, FMCG si farma in fata Consiliului Concurentei in timpul controalelor inopinate, in proceduri de autorizare a fuziunilor, dar si in cadrul investigatiilor antitrust si anchetelor sectoriale. Adrian are, de asemenea, expertiza in domeniul ajutoarele de stat, in special in masuri luate in cadrul procesului de privatizare sau post-privatizare a intreprinderilor mari de stat.
Ariile de practica in care deruleaza  cele mai multe proiecte sunt Concurenta & Antitrust; Proprietate intelectuala si Drept Societar & Comercial.
CV-ul sau este unul interesant, oferind imaginea unui profesionist intr-o continua pregatire. Adrian Ster este absolvent al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Babes – Bolyai ( 1999-2003). De asemenea, este liventiat in Drept la Nottingham University – Law School (2002-2005). In perioada 2005-2006 a studiat la University College London – Law School, unde a obtinut o diploma de Master (LL.M., with Merit) in Drept Comunitar. Finalizarea studiilor i-a permis sa se angajeze, in intervalul 2006-2009 detinand pozitia de Associate la NNDKP. In perioada 2009-2011 a fost Senior Associate la Kinstellar. Din 2011 lucreaza pentru firma Musat& Asociatii unde are pozitia de Managing Associate.
In cariera sa de pana acum, Adrian Ster s-a implicat in foarte multe mandate. Printre proiectele sale cele mai recente trebuie nominalizata acordarea asistentei juridice pentru Consiliul Concurentei in cadrul activitatii de monitorizare a angajamentelor asumate de catre Orange Romania si distribuitorii sai pe piata telefoniei pre-platite, in urma investigatiilor initiate de Consiliul Concurentei in 2009 privind potentiale intelegeri anticoncurentiale intre Orange, Vodafone, Cosmote si distribuitorii acestora. De asemenea, a oferit  asistenta juridica si reprezentarea Electrolux Romania in cadrul unei investigatii cu privire la existenta unui potential cartel de impartire a pietei (pe piata colectarii de DEEE-uri) si in cadrul actiunilor judiciare avand ca obiect anularea deciziei de sanctionare a Consiliului Concurentei; asistenta juridica si reprezentarea GDF Suez Romania intr-o investigatie privind un presupus abuz de pozitie dominanta impotriva unuia dintre concurentii sai pe piata furnizarii de gaze natural; asistenta juridica si reprezentarea Eli Lilly Export in legatura cu actiunea judiciara introdusa impotriva unei decizii a Consiliului Concurentei de sanctionare a unui pretins cartel pe piata insulinei din Romania; asistenta juridica si reprezentarea United Media Services, Initiative Media, Brand Programming Network si a Bv Mccann Erickson in cadrul unei investigatii a Consiliului Concurentei avand ca obiect posibile intelegeri de tip cartel de pe piata publicitatii; asistenta juridica si reprezentarea Farmexim in cadrul unei investigatii avand ca obiect incalcarea regulilor de concurenta prin refuzul de a furniza medicamente, procedura inchisa de Consiliul Concurentei fara impunerea de sanctiuni; asistenta juridica si reprezentarea Colas Drumuri S.R.L. in cadrul unei investigatii a Consiliului Concurentei avand ca obiect identificarea unor practici de trucare a licitatiilor organizate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale; asistenta juridica si reprezentarea Discovery Europe Communications Limited in procedura antitrust impotriva RCS & RDS, intemeiata pe abuz de pozitie dominanta al radiodifuzorului; asistenta juridica si reprezentarea Roche Romania in cadrul investigatiei sectoriale desfasurate de Consiliul Concurentei pe piata distributiei angro de medicamente din Romania ; asistenta juridica si reprezentarea Agrafood S.R.L. cu privire la toate aspectele antitrust legate de achizitionarea a trei ferme de pui pe teritoriul Romaniei; asistenta juridica pentru Muller Dairy si Krehalon Industries in legatura cu diverse probleme curente de concurenta si drept comercial; asistenta juridica pentru Sabmiller, producatorul international de bere, in legatura cu structurarea unui numar de achizitii potentiale; asistenta juridica si reprezentarea Ministerului Economiei privind anumite aspecte de ajutor de stat ridicate de privatizarea Oltchim SA, incluzand o conversie a unei creante in actiuni; asistenta juridica si reprezentarea Ministerului Transporturilor privind aspectele de ajutor de stat in procesul de privatizare a CFR Marfa, incluzand redactarea Testului investitorului privat referitor la o conversie a unei creante in actiuni; asistenta juridica pentru Ursus Breweries cu privire la aspecte de dreptul concurentei derivand din contractele sale de distributie.

Specializata in Drept Imobiliar & Constructii ; Infrastructura & Parteneriate Publice-Private/Achizitii Publice si Drept Societar & Comercial, Crina Ciobanu (foto) detine experienta intr-o gama larga de proiecte. In cei 8 ani de activitate, a asistat dezvoltatori privati, institutii financiare si entitati publice cu privire la elaborarea si pregatirea documentelor de licitatie, structurarea, finantarea si operarea proiectelor de tip PPP, dar si companii locale si internationale cu privire la dezvoltarea de proiecte imobiliare de amploare.
Crina a urmat, in perioada 2000-2001, un curs in Drept European la University of East Anglia, Norwich, Marea Britanie. De asemenea, in  2005 a obtinut licenta in Drept la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Romano-Americana din Bucuresti, iar in intervalul 2005-2006 a urmat un program de Master in Stiinte Penale, la Facultatea de Drept din cadrul Universitatiia Nicolae Titulescu din Bucuresti. In plus, in 2005 a obtinut la Universitatea din Bucuresti, diploma postuniversitara in Dreptul Uniunii Europene.
Din 2007 activeaza in firma Musat& asociatii, in prezent fiind Managing Associate.
Mandatele sale recente cele mai importante au implicat asistenta juridica pentru grupul CRH in legatura cu achizitia tuturor activelor Lafarge din Romania, ca parte a unei tranzactii globale in valoare de 6,5 miliarde de euro ( Mandatul a presupus o analiza detaliata de due diligence, ce a inclus toate activele si companiile Lafarge ce au facut parte din tranzactie, precum si asistenta pe parcursul tuturor etapelor, pana la finalizarea tranzactiei); asistenta juridica pentru Platinum Equity LLC in legatura cu achizitia a 70% din Terratest Group, inclusiv filiala din Romania a companiei; asistenta juridica pentru Electrica SA (in consortiu cu Raiffeisen Bank, Citigroup, Société Générale, BRD si SSIF Swiss Capital) in legatura cu oferta publica de vanzare a actiunilor Electrica SA, incheiata cu succes in iulie 2014 (valoarea tranzactiei - 440 milioane de euro), cea mai mare listare din Romania de pana in prezent; asistenta juridica pentru Ministerul Economiei si Complexul Energetic Hunedoara (in consortiul cu Deloitte Consultanta) in vederea pregatirii procesului de vanzare a 51% din actiuni; asistenta juridica si reprezentarea sindicatului de intermediere format din BRD Group Société Générale si Swiss Capital cu privire la oferta publica initiala (IPO) in legatura cu emiterea unui pachet intre 12-15,29% din capitalul social al producatorului de energie Complexul Energetic Oltenia; asistenta juridica pentru Ministerul Societatii Informationale (in consortiu cu UBS Limited, SSIF Swiss Capital si BT Securities) in legatura cu pregatirea si derularea procesului de privatizare a Romtelecom; asistenta juridica si reprezentarea Abbott Laboratories USA in legatura cu restructurarea business-ului international (inclusiv in Romania) si anume separarea si transferul catre Mylan Inc., una dintre cele mai mari companii farmaceutice din USA, a diviziei de produse generice; asistenta juridica pentru Industrial Bank of Korea cu privire la finantarea a 5 proiecte fotovoltaice dezvoltate in 3 regiuni diferite ale Romaniei; asistenta juridica pentru MIDIA SRL, subisidiara din Romania a Sterling Resources LTD,  in legatura cu multiple achizitii de teren in regiunea Marii Negre in scopul sustinerii activitatii de sondare din zona (mandatul a inclus un due dilligence extins in legatura cu istoricul proprietatilor si aspecte de protectia mediului, cat si asistenta juridica asupra tuturor aspectelor legate de procesul de achizitie); asistenta juridica pentru ENEL in legatura cu transferul participatiilor sale detinute in numeroase companii romanesti, inclusiv participatiile sale din Enel Distributie Muntenia Sud, Enel Distributie Banat si Enel Distributie Dobrogea, cele mai mari companii de distributie a energiei electrice din Romania; asistenta juridica pentru fondul international de investitii FountainVest Partners in legatura cu procesul de achizitie a Key Safety Systems si a subsidiarelor acesteia; asistenta juridica pentru MONSANTO, o multinationala americana din domeniul biotehnologiei agrochimice si agricole tranzactionata pe bursa, in ceea ce priveste procesul major de restructurare al filialelor sale.

Ce calitati ii recomanda pe tinerii avocati de la CMS Romania. Ce spun coordonatorii

CMS Cameron McKenna Romania pariaza pe tinerete, printre cei care s-au afirmat prin prestatiile de exceptie si au capatat vizibilitate in proiecte sofisticate fiind si Anna Morogai (foto), avocat litigant, cu o experienţă variata in drept civil, drept fiscal, achiziţii publice, drept bancar, real estate, energie, dreptul muncii, drept penal şi insolvenţă. Ea s-a alăturat departamentului Commercial, Regulatory & Disputes în anul 2011, reusind să se integreze perfect în cadrul echipei CMS.

Despre Anna, Gabriel Sidere, Managing Partner si coordonatorul departamentului de Commercial, Regulatory & Disputes spune ca ''a dovedit o perfecta potrivire cu valorile si calitatile promovate de echipa CMS.  Ea a demonstrat o impresionanta capacitate de munca, energie si cunostinte juridice de mare profunzime.  Anna a folosit in mod excelent platforma CMS pentru a-si dezvolta aptitudinile unui avocat de exceptie in relatiile cu clientii prin inovativitate si pragmatism comercial. Anna va deveni o referinta pentru practica litigioasa in anii care vor urma, cu precadere in conflictele comerciale transfrontaliere.”

Pragmatismul şi în acelaşi timp creativitatea cu care abordează fiecare proiect, impreuna cu o buna capacitate de înţelegere şi analiză a problemelor concrete ale clienţilor, au contribuit la implicarea acesteia în diverse proiecte, incluzând o serie de litigii comerciale, administrative şi fiscale interconectate, implicând unul dintre cei mai mare investitori în energie regenerabilă din Europa; asistență clienţi în cadrul a diverse contestaţii în faţa Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor formulate de aceştia în legătură cu diferite proiecte de achiziţii publice; asistenţă acordată unei instituții financiare internaționale în cadrul fazei iniţiale a proiectului privind realizarea serviciilor publice de alimentare cu energie termică prin sistem de alimentare centralizată cu energie termică integrat în Municipiul Bucureşti; asistarea unei bănci din Ungaria în vânzarea unei societăţi comerciale de recuperare creanţe; asistenţa clienţi privind diverse aspecte de drept penal în cadrul fazei de urmărire penală.

Anna este de asemenea implicată în activitate pro-bono a firmei, organizând şi coordonând diverse proiecte ce vizează probleme sociale precum violenţa domestică, discriminare şi drepturile femeilor la locul de muncă, iar pentru implementare cu succes a unuia dintre aceste proiecte pro-bono a fost printre câştigătoarele titlului de “Cea mai bună Stagiară a anului 2012 din Europa de Est şi Centrală”, în cadrul evenimentului de acordare a premiilor CSR, desfăşurat în Londra, Marea Britanie.
Pe toata perioada stagiaturii, Anna a avut o activitate bogata legata de monitorizarea si aducerea la cunoștința a noutăților legislative, precum si redactarea de articole de specialitate pe diverse teme juridice.
Anna a participat activ la programe de training axate pe diferite arii de practica, organizate de birourile din reteaua CMS, precum „CMS PAG Restructuring & Insolvency Associates Meeting 2014”, Amsterdam, Olanda, program ce a implicat o serie de seminarii privind insolventa transfrontaliera si un schimb de experienta intre diversi avocati din Uniunea Europeana privind activitatea lor în domeniul insolventei sau participarea în cadrul CMS Academy – Junior Asociate Session2014, Schloss Löwenstein, Germania, program ce a implicat o serie de seminarii privind dezvoltarea aptitudinilor de negociere, pitching, comunicare si cultural IQ.
Anna a urmat cursurile Universitatii Bucuresti, Facultatea de Drept, are Diploma de licenta in drept (2007 - 2011) si este membra a Baroului Bucuresti.

Despre Claudia Nagy (foto), avocat specializat in dreptul tranzactional si dreptul concurentei, Horea Popescu, Partener CMS si coordonatorul practicilor de corporate si concurenta din Romania spune ca ”are un entuziasm si putere de munca de neegalat. Aceste calitati, precum si cunostintele sale juridice acumulate atat in tara, cat si in strainatate, o fac un avocat cu foarte mare potential.

Claudia ofera consultanta referitoare la activitatile de zi cu zi ale societatilor, precum si asistenta in cadrul tranzactiilor, atat din punct de vedere antitrust si ajutor de stat, cat si in vederea obtinerii autorizatiilor de la Consiliul Concurentei in materie de concentrari economice, ca de exemplu:
(i)    Asistenta privind acordul de partajare a retelelor de comunicatii electronice intre 2 grupuri majore de telecom, primul de acest fel din Romania si printre putinele la nivel european;
(ii)    Asistenta privind conformitatea contractelor incheiate in vederea distribuirii de automobile, vopsele si lacuri, produse alimentare, produse de asigurare;
(iii)    Consultanta privind implicatiile regulilor de dreptul concurentei in cadrul tranzactiilor: evitarea schimburilor de informatii comerciale sensibile, evitarea pre-implementarii tranzactiilor, asistenta in vederea obtinerii autorizatiilor de la Consiliul Concurentei. 

Claudia are o experienta semnificativa in tranzactii nationale si internationale, in variate sectoare de activitate cum ar fi bunuri de consum, asigurari, pensii sau sectorul financiar bancar. Gandirea strategica a Claudiei a contribuit la finalizarea cu succes a exercitiilor de due diligence, pregatirea documentatiei necesare, realizarea diferitelor analize legale si multe alte aspecte inerente unor tranzactii de anvergura cum ar fi:
(i)    Pe piata serviciilor financiare: (a) exit-ul unei institutii financiare din Romania prin vanzarea participatiilor detinute in societatile active pe piata bancara, de leasing si de recuperare creante; sau (b) achizitia de catre OTP Bank a subsidiarei locale a grupului Millenium Bcp;
(ii)    Exitul a doua din cele mai importante grupuri de pe piata asigurarilor si a administrarii de portofolii de pensii din Romania;

Pe langa experienta practica acumulata, in vederea unei continue dezvoltari, Claudia a participat la o serie de programe internationale de training organizate de CMS si sustinute de specialisti in variate domenii cum ar fi:
(i)    Sesiunile anuale de training din cadrul practicii de dreptul concurentei al aliantei CMS care reunesc experti in domeniu cat si reprezentanti ai clientilor in vederea dezbaterii temelor de interes cotidian si impartasirea experientelor in acest domeniu; si
(ii)    Variate programe in vederea dezvoltarii diverselor aptitudini necesare pentru un avocat de succes, cea mai recenta experienta in acest sens fiind participarea la programul CMS Academy – Junior Asociate Session 2014, Schloss Löwenstein, Germania, program ce a presupus o serie de seminarii privind dezvoltarea aptitudinilor de negociere, pitching, comunicare si IQ cultural.

Claudia a urmat cursurile Universitati Babes-Bolyai Cluj-Napoca – Diploma de licenta in drept (specializarea drept european, 2006 - 2010) si Katholieke Universiteit Leuven (LLM, Diploma de master in drept economic si financiar European, 2010 – 2011). Claudia este membra a Baroului Bucuresti.

Un alt avocat tanar care promite sa ajunga in varf prin calitatile sale este Ioana Iordache (foto), specializata in drept bancar si finantari international. „Ioana s-a alaturat departamentului nostru de international banking and finance in anul 2012. Din momentul in care a devenit parte din grupul nostru, Ioana si-a manifestat cu entuziasm dorinta de a invata si de a se dezvolta, reusind sa depaseasca fiecare provocare in mod remarcabil. Este o placere sa lucrezi cu ea si preconizez ca va continua sa-si dezvolte capacitatile profesionale, devenind un avocat de succes si de referinta in perioada urmatoare”, spune Simona Marin, Partener in departamentul de drept financiar international al biroului CMS din Bucuresti.

In urma participarii la scoala de vara Banking and Finance Law organizata de ELSA in 2011, Ioana s-a alaturat biroului de avocatura CMS Cameron McKenna in calitate de student in practica. In perioada de trei luni ce a urmat si ulterior, dupa admiterea in Baroul Bucuresti, Ioana a dat dovada de o puternica etica a muncii, creativitate si o continua curiozitate cu privire la tranzactiile implicand finantari internationale. In prezent, Ioana ocupa pozitia de Associate in cadrul departamentului de Drept Bancar si Finantari Internationale al biroului din Bucuresti si este implicata in multiple tranzactii de project finance si nu numai.

Ca membra a echipei de avocati internationali si locali specializati in domeniul dreptului bancar si al finantarilor internationale, Ioana a participat in numeroase proiecte avand o componenta internationala puternica, in domeniul dezvoltarilor imobiliare si cel de capital markets, cum ar fi, cu titlu de exemplu, asistarea unei institutii financiare internationale cu privire la acordarea unor finantari structurate catre municipalitati din Romania, asistenta acordata broker-ilor implicati intr-un IPO cu privire la listarea unei societati romanesti pe Bursa de Valori Bucuresti si asistarea unei banci din Austria cu privire la finantarea cu success a achizitiei unor parcuri logistice in Romania, Republica Ceha si Polonia.

In activitatea sa, Ioana a demonstrat o dorinta continua de dezvoltare pe plan profesional, participand la numeroase programe de training desfasurate de CMS la nivel local si european. Cea mai recenta experienta de acest fel este repezentata de un training pe finantari privind productia si achizitia de marfuri (Commodity Finance) organizat la Istanbul in aceasta primavara si reunind avocati specializati pe drept bancar si finantari internationale din birourile CMS din Europa Centrala si de Est.

Ioana a absolvit cursurile Facultatii de Drept din Universitatea Bucuresti (Diploma de licenta in drept, 2008 - 2012) si este membra a Baroului Bucuresti.

Tinerii din linia intai de la Clifford Chance Badea

Clifford Chance Badea s-a bazat mereu pe talentul tinerilor, reusind sa-i aduca in linia intai a avocaturii internationale. Profesionistii formati in Romania s-au impus la nivel de grup datorita rezultatelor obtinute in proiecte cu miza uriasa pentru economia mondiala.

Cu o experienta de peste 15 ani in avocatura de afaceri, Andreea Sisman (foto), Counsel Clifford Chance Badea, a fost implicata in tranzactii complexe atat la nivel national, cat si international, asistand clienti de renume din domenii importante de activitate precum sectorul financiar-bancar, sectorul imobiliar si constructii, sectorul energiei, industria farmaceutica si a serviciilor medicale etc. Andreea ofera consultanta de specialitate in drept imobiliar, achizitii publice si concesiuni/ PPP, finantare de proiecte, tranzactii financiare, inclusiv restructurari de credite, si are experienta in arbitraje si litigii privind aspecte de drept comercial, drept civil si executare silita.

Andreea este parte a Clifford Chance Badea inca de la infiintarea firmei in 2002 si a fost promovata la pozitia de Counsel in anul 2008. Ghidul juridic Chambers Global 2014 subliniaza faptul ca Andreea este un avocat extrem de apreciat pentru expertiza sa in sectorul bancar.

CV-ul tinerei avocate este unul “plin”. Este licentiata in Stiinte juridice (Universitatea Bucuresti - Facultatea de Drept, 1999), a urmat cursurile Institutului Franco - Roman de Drept al Afacerilor si al Cooperarii Internationale "Nicolae Titulescu – Henri Capitant" din Bucuresti (1999 – 2000). De asemenea, are studii de Drept European si Francez, fiind absolventa a Colegiului Juridic Franco–Roman de Studii Europene.
Din 1999 este membru in Baroul Bucuresti. 

Printre cele mai “grele” proiecte in care a fost implicata putem nominaliza: asistenta acordata Deutsche Bank in legatura cu structurarea si preluarea unui portofoliu de credite neperformante in valoare de 495 milioane de Euro de la Volksbank Romania; asistenta acordata Bancii Comerciale Romane care a acordat o linie de credit de 30 de milioane de euro pentru refinantarea Tower Center International (TCI), o cladire de birouri clasa A si una dintre cele mai inalte cladiri din Bucuresti; asistenta acordata IFC si Guvernului Republicii Moldova in legatura cu structurarea, redactarea documentatiei si implementarea a doua proiecte PPP pentru constructia, echiparea, operarea si finantarea a doua spitale in Chisinau; asistenta acordata AEW Europe in calitate de debitor in legatura cu achizitia si finantarea achizitiei America House, una dintre cladirile de birouri de referinta din Bucuresti, si in legatura cu refinantarea de 50 de milioane de euro acordata de Erste Group sau asistenta acordata fondului austriac de investitii Immofinanz in legatura cu preluarea restului de actiuni Adama Holding, care detine unul dintre cele mai mari portofolii imobiliare din regiune, cu proiecte in Romania, Moldova, Turcia, Ucraina si Croatia.

La randul sau, Ioana Talnaru (foto) este Counsel cu expertiza Corporate M&A, Private Equity si Real Estate, avand si o bogata experienta in sectorul energiei, departament pe care il coordoneaza in cadrul biroului. Ioana a acumulat expertiza in tranzactii M&A la nivel local si international, coordonand proiecte semnificative; a asistat fonduri de investitii, fonduri imobiliare si companii internationale in proiecte de fuziuni si achizitii, vanzari, structurari de societati mixte, restructurari si reorganizari interne, precum si pe diverse aspecte comerciale, corporate si de reglementare.
S-a alaturat echipei Clifford Chance Badea in 2004 si a fost promovata la pozitia de Counsel in anul 2008. Dupa absolvirea studiilor de licenta, Ioana a urmat un Master in Dreptul International al Afacerilor (International Business Law) la Universitatea Central Europeana (Central European University), din Budapesta.

Pe agenda de lucru a tinerei avocate figureaza proiecte importante, printre care ar trebui sa amintim: asistenta acordata Nidera in legatura cu preluarea integrala a United Shipping Agency (USA), proprietarul celui mai mare terminal de export de cereale din portul Constanta (2014); asistenta acordata Abris Capital Partners in legatura cu achizitia Cargus de la Deutsche Post DHL, achizitia ulterioara a Urgent Curier si a altor achizitii adiacente (2013, 2014); asistenta acordata Innova Capital in legatura cu preluarea pachetului majoritar din EnergoBit, grup care ofera solutii de inginerie pe piata de electricitate (2013); asistenta acordata Accession Fund/ GLL Real Estate Partners in legatura cu achizitia si vanzarea ulterioara a cladirilor de birouri Charles de Gaulle Plaza si Casa Stega din Bucuresti (2014); asistenta acordata consortiului bancar in legatura cu dubla listare de actiuni si certificate de depozit (GDR-uri) realizata de Romgaz SA, cel mai mare producator de gaze naturale din Romania, pe bursele de la Bucuresti si Londra (2013).

''Seniorii” de la DLA Piper formeaza noile generatii de avocati

Mult discutatul conflict intre generatii nu pare valabil atunci cand vorbim despre o profesie cum este cea de avocat. “Seniorii” se implica in mod direct in formarea tinerilor si ii ajuta pe acestia din urma sa invete cat mai multe. Din echipa locala a DLA Piper fac parte multi avocati aflati la inceput de drum. Dintre ei se remarca in mod deosebit Alina Lacatus, Cristina Bucur si Florin Tineghe.

Alina Lacatus (foto) a avut un rol esential in dezvoltarea si consolidarea practicilor de dreptul concurentei si in sectorul farmaceutic si al sanatatii (Life Sciences) in cadrul DLA Piper Dinu SCA inca de la momentul la care s-a alaturat firmei, in februarie 2010.

Alina are peste zece ani de experienta in acordarea de consultanta specializata in toate aspectele legate de dreptul concurentei cu precadere societatilor din sectoarele farmaceutic si al sanatatii (life sciences), precum si al bunurilor de larg consum (FMCG) & Retail.

Livia Zamfiropol, partener in cadrul DLA Piper si coordonatorul practicii de Competition and Life Sciences, o caracterizeaza astfel: ”Alina este un profesionist impecabil din toate punctele de vedere. Din punct de vedere tehnic, Alina este un avocat stralucit, iar creativitatea, spiritul analitic, atentia la detaliu si bogata experienta practica acumulata sunt factori care s-au reflectat in contributia decisiva a Alinei atat la dezvoltarea si consolidarea uneia dintre cele mai puternice echipe de Competition / Life Sciences din Romania, cat si la atingerea unor succese remarcabile pentru clientii pe care i-am asistat cu privire la proiecte deosebit de sofisticate.Pasiunea si determinarea cu care abordeaza fiecare proiect, imbinate cu o pregatire academica solida dobandita la universitati de top din Romania si Marea Britanie (Alina a absolvit in top 6 - cu Distinctie - cursurile post-universitare in dreptul concurentei de la Universitatea King's College din Londra), i-au permis Alinei sa dobandeasca o foarte buna intelegere atat a nevoilor specifice fiecarui client, cat si a particularitatilor pietelor pe care acestia activeaza. Pe aceasta baza, Alina a avut o contributie substantiala la dezvoltarea unui portofoliu de clienti si de proiecte extrem de divers si provocator. Pe langa excelenta din punct de vedere tehnic, Alina este un profesionist din toate punctele de vedere - atat in relatie cu clientii care o percept drept parte din echipa lor - nu doar un consultant extern - cat si din perspectiva calitatilor personale. In plus fata de activitatea profesionala, Alina are contributii importante in cadrul Camerei de Comert Romano-Americane cat si la diverse evenimente nationale si internationale la care a participat ca vorbitor. Nu in ultimul rand, prin valorile si crezul profesional pe care le intruchipeaza, Alina a coagulat in jurul ei o echipa valoroasa de tineri avocati care impartasesc aceleasi convingeri si acelasi angajament pentru excelenta. Preocuparea ei constanta de a fi un adevarat mentor, model si indrumator pentru ceilalti membri mai tineri ai echipei noastre, au determinat ca echipa de concurenta/Life Sciences sa fie recunoscuta atat de catre clienti, cat si de directoare internationale drept o echipa de top."

Chiar daca este abia la inceput de drum, CV-ul Alinei este unul extrem de stufos. Tanara a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, in 2004. In anul 2007 a obtinut o diploma LL.M, parcurgand un master specializat in dreptul afacerilor, tot la Universitatea Bucuresti. De asemenea, in 2012, a urmat cursuri post-universitare in dreptul concurentei la King's College - University of London. In prezent este inscrisa intr-un program de master la institutia de invatamant din Londra.

In ceea ce priveste experienta sa profesionala, Alina a lucrat ca avocat, in intervalul septembrie 2004 - iunie 2008, pentru Igret & Oancea Cabinete Individuale Asociate. In perioada iunie 2008 - ianuarie 2010, a activat ca avocat pentru firma Tuca Zbarcea& Asociatii. Din februarie 2010 face parte din echipa DLA Piper. Aici a ocupat pe rand pozitiile de avocat, Avocat Coordonator, Avocat Senior, in prezent fiind Counsel.
Datorita rezultatelor bune obtinute in multe proiecte, i-au fost increditate mandate din ce in ce mai complexe. Astfel, Alina Lacatus a avut o contributie semnificativa in proiecte care au vizat consiliere pentru companii farmaceutice in investigatia sectoriala a Consiliului Concurentei, inclusiv cu privire la implicatiile in activitatea curenta; asistenta pentru Publicis, unul dintre cele mai mari grupuri de comunicare din lume, in toate aspectele de concurenta privind consolidarea prezentei sale in Romania; asistenta pentru doua companii, membre ale asociatiilor ROREC si ECOTIC, in investigatia Consiliului Concurentei pe piata comercializarii de produse electrice si electrocasnice si gestionarea deseurilor, privind incheierea unor potentiale acorduri anti-concurentiale in timpul campaniilor de buy-back. Investigatia a fost finalizata fara amenzi; asistenta in programe de conformare cu legea concurentei pentru companii din domeniul FMCG, retail, farmaceutic; asistenta in privinta unei cereri de masuri interimare depusa in cadrul unei investigatii a Consiliului Concurentei privind o potentiala incalcare a art. 6 din Legea concurentei nr. 21/1996 si a art. 102 din Tratatul de Functionare a Uniunii Europene; asistenta pentru o companie globala in procesul de achizitie a unui operator online pe piata comercializarii de bunuri.

Unul dintre cei mai importanti, de incredere si respectati membri ai echipei biroului din Bucuresti este Cristina Bucur (foto) despre care Marian Dinu, coordonatorul practicii de fuziuni si achizitii din cadrul DLA Piper spune : "Cristina este ceea ce eu numesc un avocat de fuziuni si achizitii remarcabil.Remarcabil in primul rand prin calitatea muncii sale, prin cunostintele juridice si experienta de avocat dobandite, prin inteligenta si creativitate, prin dorinta de a invata si de a deveni mai buna in mod constant, prin pasiunea pentru excelenta. Drept dovada, parcursul studiilor sale (fiind sefa de promotie a Facultatii de Drept, Universitatea din Bucuresti), dar si experienta dobandita in cadrul firmelor de avocatura internationale in care a lucrat. Este in primul rand un specialist care incearca sa ii ofere fiecarui client, indiferent de complexitatea problemei juridice, experienta unei colaborari reusite si a unor servicii juridice de calitate, analizand temeinic toate aspectele relevante si explorand mereu solutii noi. In al doilea rand, Cristina se remarca prin dorinta si capacitatea de a intelege si de a tine cont in analiza juridica de specificul sectorului in care activeaza un client, precum si de particularitatile activitatii fiecarui client in parte, chiar in cadrul aceluiasi sector. Cristina intelege pe deplin faptul ca rolul avocatului este sa isi ajute in mod real clientul contribuind cu asistenta juridica necesara, ca avocatul devine parte a echipei alocate de catre client unui proiect (care de cele mai multe ori presupune specialisti in diverse domenii) si ca nu lucreaza in izolare, ci trebuie sa tina cont in permanenta de asteptarile, planurile si problemele ridicate de acea echipa. In al treilea rand, este un coordonator de echipa remarcabil, care intelege pe deplin faptul ca proiectele de M&A nu sunt "one-person shows", ci proiecte complexe la care lucreaza multi avocati (alaturi de toti ceilalti specialisti implicati) si care trebuie planificate eficient, din toate punctele de vedere.In al patrulea rand, Cristina este totodata o colega de incredere, careia colegii ii cer sfatul."

Tanara s-a alaturat firmei din ziua in care s-a deschis biroul DLA Piper, in noiembrie 2008. Ea a avut un rol esential in gestionarea mai multor tranzactii complexe de M&A in ultimii trei - patru ani. Experienta ei recenta include, printre altele, asistarea unor clienti precum Diaverum, un furnizor major de servicii de dializa, in legatura cu achizitia centrelor de dializa din Romania sau Naspers, grupul international de media in legatura cu achizitia GeCAD ePayment, a Dante International S.A. (eMAG) sau a unor active ale Schibsted Media Group in legatura cu site-ul de anunturi tocmai.ro. Este licentiata in Drept, diploma obtinuta in cadrul Universitatii Bucuresti. De asemenea, a urmat Colegiul Juridic Franco - Roman de Studii Europene.

Carte sa de vizita cuprinde colaborari cu firme internationale importante. Astfel, in intervalul iulie 2004 – septembrie 2004 si-a facut stagiul in cadrul Linklaters Bucuresti, iar in perioada decembrie 2005-noiembrie 2008, a lucrat ca avocat pentru firma mentionata mai sus. De la deschiderea  biroului DLA Piper Romania, Cristina s-a alaturat echipei, in prezent ocupand pozitia de Avocat Senior.

Nici domnii nu se lasa mai prejos, ei fiind reprezentati in liga tinerilor care promit de Florin Tineghe (foto). Alin Buftea, partener in cadrul DLA Paper si coordonatorul practicii de Real Estate, declara despre tanarul avocat: "Florin si-a inceput cariera in forta, pe parcursul acesteia creand si confirmand de fiecare data asteptari la cel mai inalt nivel. Astfel, in facultate, Florin a fost printre primii studenti din anul sau obtinand in fiecare an bursa de studiu precum si o bursa Erasmus pentru studii in Franta. Ca o recunoastere a calitatii sale exceptionale, Florin a fost recurtat inca de pe bancile facultatii de catre Linklaters pentru stagii in Bucuresti si Londra. Aceste stagii au fost nu doar o oportunitate dar si o perioada de proba iar urmarea fireasca a fost recrutarea acestuia ca stagiar cand a activat in proiecte majore de finantari bancare, corporate si real estate. Deja din cadrul stagiaturii, in perioada de boom din anii 2006-2008, Florin a coordonat direct proiecte complexe in valoare de zeci de milioane de euro cu responsabilitati majore.Maturitatea ca avocat a dobandit-o in cadrul DLA Piper, echipei careia i s-a alaturat din prima zi, in noiembrie 2008. In DLA Piper, Florin a parcurs fiecare pas al carierei sale de la nivel de avocat asociat la cel de avocat senior. Specializat in real estate, Florin a avut o activitate cu o vasta acoperire coordonand tranzactii de achizitii sau vanzari structurate fie ca vanzare de bunuri, vanzare de actiuni/parti sociale sau vanzarea unei afaceri. Florin a coordonat cu succes in DLA Piper toate aspectele tranzactiilor pentru care a fost responsabil, incluzand partea de structurare a tranzactiei, partea de due diligence si cea de redactare si negociere a documentelor tranzactiei. Acolo unde tranzactia implica o finantare bancara, Florin a coordonat si acordarea respectivei finantari si constituirea pachetului de garantii, fiind persoana care de cele mai multe ori integreaza si coreleaza finantarile cu achizitiile. In perioada 2009-2011, Florin a activat si in departamentul de litigii, dobandind o experienta care il face redutabil in structurarea si negocierea tranzactiilor.Florin este un avocat sofisticat si complet care cunoaste toate detaliile relevante pentru coordonarea si finalizarea cu succes a unor tranzactii complexe, incluzand toate aspectele de corporate, finantare si garantii si real estate. Florin nu este numai un profesionist desavarsit, ci are si abordarea corecta fata de clienti, stiind sa le transmita increderea de care acestia au nevoie. Profesionalismul si probitatea de care da dovada Florin il fac un membru al nucleului de baza al firmei DLA Piper in Romania si un model demn de urmat pentru avocatii juniori, atat ca nivel profesional cat si ca un reper al valorilor pe care firma le impartaseste."

Florin a studiat la Facultatea de Drept de la Universitatea din Bourgogne, avand o Bursa Erasmus (2003-2004). De asemenea, in 2005 si-a luat diploma de licenta la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti. Tot la aceasta institutie de invatamant a obtinut si o diploma dupa un Master in Dreptul Afacerilor. Si experienta sa profesionala este una vasta: iulie - septembrie 2004: stagiu, Linklaters; august 2005: stagiu, Linklaters Londra; decembrie 2005 - octombrie 2008: avocet, Linklaters; noiembrie 2008 - aprilie 2011:avocat, DLA Piper; mai 2011 - mai 2013:Avocat Coordonator, DLA Piper; mai 2013 - prezent: Avocat Senior, DLA Piper.

ZRP pariaza pe generatia tanara

Pentru Zamfirescu Racoti & Partners (ZRP) generatia tanara reprezinta o pepiniera importanta din care firma si-a extras unii dintre cei mai buni profesionisti. In acest moment, liga de tineret a casei de avocatura este foarte bine reprezentata in toate ariile de practica.

Catalin Micu (foto), Managing Associate ZRP, este unul dintre cei mai cunoscuti avocati ai generatiei lui, specializat in domeniul energiei si resurselor naturale. El este implicat in proiecte de importanta majora din domeniul energetic. A acordat si acorda o gama larga de servicii specializate de asistenta juridica, de la asistenta pe tot parcursul procedurii de licentiere, reprezentarea clientilor in raport cu autoritatile de reglementare/supervizare in domeniul energiei, asistenta pe durata implementarii proiectelor.
De asemenea, Catalin a asistat companii cu actionariat autohton si multinationale in structurarea schemei contractuale prin care lansat business-ul in domeniul energiei (atat din surse regenerabile, cat si conventionala), precum si in negocierea contractelor cu partenerii locali. 
In sfera expertizei pe care Catalin a dezvoltat-o in domeniul energiei, se inscriu si tranzactiile complexe privitoare la valorificarea certificatelor verzi.Relationat de expertiza in domeniul energiei, Catalin se concentreaza pe proiecte din sfera protectiei mediului, asistand clientii in tranzactii sofisticate privind valorificarea certificatelor de excedent a emisiilor de gaze cu efect de sera. Tanarul face parte din 2005 din Baroul Bucuresti.
Cartea sa de vizita este una bogata. In 2005, a obtinut diploma de licenta la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Babes-Bolyai. Si-a continuat studiile la Universitate Bucuresti, urmand un program de Master in Dreptul Afacerilor.
Intre timp si-a inceput si activitatea profesionala. In perioada august 2005 –august 2006, a fost Avocat Colaborator la firma Hahui & Asociatii. Din 2006 pana in noiembrie 2011, a detinut functia de Avocat Colaborator Senior la SCA Zamfirescu Racoti Predoiu. Iar din decembrie 2011 este Avocat Senior Coordonator la firma ZRP.

Un alt avocat care s-a remarcat in domeniul sau de expertiza este Alina Tugearu (foto), Managing Associate ZRP.Tanara este specializata in litigii civile si comerciale, implicandu-se in proiecte de arbitraj international, dispute contencioase si administrative si de dreptul proprietatii intelectuale.
Cu o bogata experienta in domeniu, Alina acorda servicii de asistenta si reprezentare juridica clientilor corporatisti in fata instantelor de arbitraj din Romania si internationale, in special in materia disputelor in domeniul constructiilor si infrastructurii, incluzand contracte de constructie FIDIC.
In cei noua ani de activitate, Alina a acumulat o experienta bogata in domeniul dreptului proprietatii intelectuale. 
Alina a obtinut in anul 2004 o licenta in Drept la facultatea de profil din cadrul Universitatii Bucuresti. De asemenea, a urmat la aceeasi institutie de invatamant programul de Master in Dreptul Afacerilor. In plus, a absolvit studii de masterat in drept in cadrul Universitatii Sorbona. Face parte din Uniunea Nationala a Barourilor din Romania.
Alina Tugearu si-a inceput cariera de  avocat in cadrul Cabinetului „Bogdan Horatiu Suciu”, unde intre februarie 2005 – august 2006 a fost Avocat Asociat. Din 2006 pana in noiembrie 2011 a lucrat ca Avocat Colaborator Senior pentru SCA Zamfirescu Racoti Predoiu, iar din noiembrie 2011 este Avocat Senior Coordonator in cadrul ZRP.

Din liga tinerilor avocati care promit foarte mult face parte si Monica Strimbei (foto), Managing Associate ZRP. Cu experienta juridica de zece ani, Monica este specializata in litigii civile si de contencios administrativ, incluzand dispute privind raspunderea contractuala, piata de capital, energie si resurse naturale. Activitatea Monicai se concentreaza totodata pe dreptul societar, bancar si financiar, precum si pe domeniul procedurilor de recuperare a creantelor si garantiilor. Avocatul ofera consultanta clientilor cu privire la chestiuni privind etapa prealabila a disputei, redacteaza documentele procedurale corespunzatoare, elaboreaza strategii de caz si realizeaza analiza conflictelor legale in vederea identificarii celei mai convenabile solutii. Monica Strimbei a absolvit in 2004 Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti. De asemenea, are un Master in Drept International, obtinut in cadrul aceleiasi institutii de invatamant superior. La inceput de drum, ea a lucrat pentru firma Emilia Baron si Asociatii, unde in intervalul 2004 – martie 2006 a fost Avocat Asociat. In perioada martie 2006 – martie 2007, a fost Avocat Asociat la firma Fenechiu & Associates. Incepand cu 2007 a intrat in echipa Zamfirescu Racoti & Partners.

Citeste si partea a doua a acestui articol:
►    Rising stars si proiectele care le-au confirmat traiectoria: Leroy& Asociatii, Maravela& Asociatii, Serban&Asociatii si WOLF THEISS

 
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 11 / 13
 

Ascunde Reclama
 
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | MUȘAT & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv (Departamentul Consultanță)
LegiTeam | Bondoc & Asociații is expanding its team
Perspectiva Fuziunilor & Achizițiilor în 2023, raport CMS & Mergermarket | Mediul de afaceri este optimist, în ciuda condițiilor dificile ale pieței. Horea Popescu, Coordonatorul practicii la nivel CEE: Activitatea în regiunea noastră a avut o creștere constantă de aproximativ 10%. CMS continuă să dețină o poziție privilegiată în regiune
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
SIMION & BACIU câștigă premiul ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2022. Ana-Maria Baciu, Managing Partner: Avocații și consilierii în proprietate intelectuală din cadrul firmei se remarcă printr-o combinație echilibrată de precizie profesională, un serviciu client personalizat și un mod de gândire care ia în considerare întreg contextul de business al clientului. Abilitățile și dedicarea echipei au făcut posibilă obținerea acestei distincții
Avocații din practica de Dispute Resolution & Litigation de la Mitel & Asociații lucrează cu motoarele turate | Magda Dima (Partener), coordonatoarea departamentului: „Tabloul litigiilor” arată promițător ca volum, complexitate și tonus al echipei. Firma a obținut rezultate remarcabile, anul acesta, în spețe sofisticate
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA | “Probleme practice în legătură cu existența și efectele convenției arbitrale”
RTPR a asistat BERD în finanțarea de 25 mil. EUR acordată Băncii Transilvania
Țuca Zbârcea & Asociații acoperă toată paleta de servicii pe care le presupune soluționarea diferendelor, de la litigii civile sau comerciale, arbitraje, dosare de insolvență, până la dosare penale. De vorbă cu partenerul Robert Roșu despre munca avocaților, mandatele complexe și tendința de creștere pentru anul în curs. Câteva cifre cheie, care dau dimensinea activității: Departamentul are aproape 60 de avocați, gestionează peste 4.500 de dosare aflate în derulare și a contribuit cu cca 45% la cifra de afaceri a firmei în 2021
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Secretarul Arbitral (Powered by ZRVP)
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates - Legal consultancy practice | M&A | Competition
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...