ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocatii CMS au asistat Erste in JV-ul cu Global Payments in CEE. Cristina Reichmann, in echipa coordonata de la Londra tot de un roman

03 August 2015   |   Andrei Delcet

Din echipa CMS care a asistat Erste Group, coodoonata de partnerul Anela Musat (CMS Londra), au facut parte partenerii Patrik Przyhoda (CMS Praga), Pavla Krečková (CMS Praga) si Cristina Reichmann (CMS Bucuresti), supervizati de Helen Rodwell, Erste Relationship Partner (CMS Praga).

Cristina Reichmann, partener CMS Romania

 
 
Birourile CMS Cameron McKenna din Londra, Bucuresti si Praga au asistat Erste Group Bank AG la incheierea acordului cu Global Payments Inc., unul dintre principalii furnizori de soluţii de tehnologii de plată din lume, în vederea înființării unui joint venture (JV) care să furnizeze servicii de acceptare şi procesare a plăţilor pentru comercianţii din Republica Cehă, România și Slovacia. Potrivit informatiilor BizLawyer, Kinstellar a actionat  de partea Global Payments, cu o echipa coordonata de Razvan Popa, Partener si Zsuzsa Csiki, Managing Associate.

Erste Group a anuntat saptamana aceasta ca, împreună cu Global Payments si CaixaBank, intentioneaza sa puna bazele unui joint venture în CEE pentru a furniza servicii de plăți pentru comercianți.


În urma finalizării tranzacției și obţinerii aprobărilor oficiale, Erste Group va vinde 51% din operațiunile de acceptare a plăţilor cu cardul la comercianţi din cele trei ţări către Global Payments, pentru 29,94 milioane euro, ceea ce va duce la formarea unui joint venture în care Erste Group va deține 49% din acțiuni.

Cele două companii au semnat un acord cu CaixaBank, cea mai mare bancă de retail din Spania și unul dintre principalii acționari ai Erste Group, prin care CaixaBank va deține o cotă din joint venture în baza parteneriatului său strategic cu Global Payments Inc.

Din echipa CMS care a asistat Erste Group, coodoonata de partenerul Anela Musat (CMS Londra), au facut parte partenerii Patrik Przyhoda (CMS Praga), Pavla Krečková (CMS Praga) si Cristina Reichmann (CMS Bucuresti), supervizati de Helen Rodwell, Erste Relationship Partner (CMS Praga).

Cristina Reichmann este coordonator al practicii Pieţe de capital, Instrumente si Servicii Financiare, Finanţări Structurate din 2012, când s-a alăturat Departamentului Bancar si Finanţări Internaţionale al CMS Bucureşti. Ea are o experientă de peste 15 ani în drept corporativ, bancar, pieţe de capital, instrumente şi servicii financiare, finanţări structurate. In primavara, avocatul a facut un pas inainte in cariera, fiind promovat partener si alaturandu-se astfel nucleului de baza al biroului CMS din Bucuresti.

Citeste si

►   Promovari globale la CMS Cameron McKenna. Cristina Reichmann (CMS Romania) intra in randul partenerilor


Anela Musat a absolvit in 2004 Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti si din 2010 s-a alaturat biroului CMS Cameron McKenna din Londra, intrand in echipa de International Private Equity, cu focus pe piețele emergente. Anela este membra a Baroului Bucuresti si a Law Society of England and Wales.

Tranzacția este de așteptat să închidă în a doua jumătate a anului fiscal 2016, sub rezerva primirii aprobarilor de catre autoritatile de reglementare și îndeplinirea unor condiții obișnuite de closing. Noua entitate creată în urma acestui joint venture va avea sediul în Praga, Republica Cehă și va deține birouri de vânzări în întreaga regiune ECE.

Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare din estul UE. Aproximativ 46.000 de angajaţi deservesc 16,2 milioane de clienţi în peste 2.700 de agenţii din 7 ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia). Grupul are peste 11 milioane de carduri active în Austria şi Europa Centrală şi de Est şi a înregistrat o creştere de patru ori a numărului de tranzacţii contactless procesate în 2014 în comparaţie cu anul precedent, până la 123 milioane de tranzacţii.

Cu sediul în Atlanta, Georgia, și peste 4.300 de angajați în întreaga lume, Global Payments este o companie inclusă în clasamentul Fortune 1000, cu parteneri și comercianți în 29 de țări din America de Nord, Europa, regiunea Asia-Pacific și Brazilia.

CaixaBank este principala bancă din Spania în funcție de cota de piață și printre cele mai mari 10 bănci din zona euro în funcție de capitalizare. Activitățile CaixaBank variază de la retail banking în Spania și asigurări, la un portofoliu bancar internațional și active industriale și imobiliare. Cu o vechime de peste 100 de ani, este deținută în majoritate de Fundația Bancară „la Caixa”.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 9 / 20
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
The Legal 500 EMEA, ediția 2021 | Cele mai bune firme de avocatură din România, în 15 arii de practică. ȚZA se menține în fruntea ierarhiei, NNDKP, Filip & Company și PNSA - pe prima bandă în mai multe arii de practică. Număr mare de avocații considerați ‘Leading individuals’, ‘Next Generation Partners’ și ”Rising Stars”
LegiTeam: ZRVP recrutează avocat definitiv | Litigii
Filip & Company și Linklaters au asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de euroobligațiuni în valoare de 3,5 mld. €. Clifford Chance, alături de bănci
RTPR, alături de Rodbun Grup într-o finanțare de 84,5 mil. lei primită de la un sindicat bancar. Daniel Muntean, CEO-ul companiei finanțate: Experiența amplă și energia echipei RTPR ne-au ajutat să încheiem cu succes această nouă tranzacție
Țuca Zbârcea & Asociații, suport juridic pentru Coca-Cola HBC România în tranzacția cu HEINEKEN România. Partenerul Horia Ispas a coordonat echipa în proiectul Stockday
Despre tinerii avocați care au intrat în rândul partenerilor din firmele mari | Azi, Roxana Abrașu (NNDKP): Talentul în avocatură este un dar ce trebuie exploatat și poate fi pus în valoare prin dăruire și implicare totală. Inovația este esențială, însă pentru a performa este nevoie de foarte multă implicare, dedicare și muncă
LegiTeam: BSMP is looking for Lawyers | Financial Services & Corporate practice
Promovări la PNSA, unde mai mulți avocați fac un pas înainte în carieră. Florian Nițu, Managing Partner: Extindem echipa de seniori cu o nouă generație de avocați formați în cadrul firmei
Achitare definitivă pentru cea mai mare societate de transport public din România, obținută de echipa de drept penal a ZRVP
Studiu Refinitiv | Q1 2021, cea mai solidă creștere pentru fuziuni și achiziții din toate timpurile. Activitatea de M&A a crescut cu 94% la nivel global, iar în Europa avansul a fost de 23%. Mai multe firme de avocați cu prezență la București strălucesc din nou în clasamentele globale și europene
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv (Consultanță)
Clifford Chance a asistat băncile intermediare la listarea CTP pe bursa Euronext Amsterdam
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...