ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

DNA a dispus disjungerea cercetărilor în dosarul lui Bădescu

26 Mai 2015   |   Rares Teodor

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a dispus, în luna martie, extinderea urmăririi penale faţă de soţia lui Bădescu, Elena Raluca, şi punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de influenţare a declaraţiilor, constând în aceea că aceasta a încercat să îl determine pe unul dintre martorii din dosarul soţului ei, fin al cuplului, să dea declaraţii mincinoase.

 
 
Procurorii DNA Ploieşti au dispus disjungerea unei cauze din dosarul în care fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, a fost trimis în judecată pentru mai multe fapte penale comise atât în mandatul de primar, cât şi în cel de senator de Prahova.

Astfel, în rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupţie se arată că la nivelul DNA Ploieşti va fi instrumentată o nouă cauză, compusă din mai multe puncte, disjunsă din dosarul lui Bădescu.

Potrivit sursei citate, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a dispus, în luna martie, extinderea urmăririi penale faţă de soţia lui Bădescu, Elena Raluca, şi punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de influenţare a declaraţiilor, constând în aceea că aceasta a încercat să îl determine pe unul dintre martorii din dosarul soţului ei, fin al cuplului, să dea declaraţii mincinoase.


Raluca Bădescu a încercat, spun anchetatorii, să îl facă pe martor să ascundă provenienţa unor sumelor de bani primite de acesta de la Iulian Bădescu şi introduse în circuitul economico-financiar al unei societăţi, cu titlu de creditare, precum şi a provenienţei sumei de 200.000 lei, primite de martor de la inculpat, în cursul anului 2012, cu care acesta din urmă a simulat achiziţionarea a 90% din părţile sociale ale respectivei societăţi.

'Cauza se va disjunge cu privire la aceste aspecte, având în vedere că urmărirea penală nu le-a putut aprofunda până la această dată, iar celeritatea procesului penal în care sunt implicaţi trei inculpaţi împotriva cărora au fost luate măsuri preventive - dintre care unul se găseşte în stare de detenţie - impune finalizarea prezentei cauze prin adoptarea - cu precădere - a unor soluţii faţă de aceştia', se arată în rechizitoriu.

De asemenea, din acelaşi motive se disjunge şi cauza care vizează urmărirea penală pentru evaziune fiscală şi spălare de bani începută de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti faţă de două societăţi controlate de Bădescu prin finul său.

Totodată, procurorii au dispus disjungerea cauzei şi în ceea ce priveşte săvârşirea de către Iulian Bădescu a unei infracţiuni în legătură cu achiziţionarea în anul 2013, pe una dintre firmele controlate, a unor bunuri şi materiale de construcţii (fără a avea legătură cu obiectul de activitate al firmei) în interes propriu, pentru amenajarea imobilului în care locuieşte împreună cu familia sa.

Suma totală a cheltuielilor efectuate cu achiziţii ce nu au corespondent în obţinerea de venituri, conform obiectului de activitate al societăţii, în perioada 2012 - 2014 este de 326.582 lei şi este compusă în principal din cheltuieli aferente achiziţionării de mobilier în sumă de 147.767 lei şi de aparatură electrocasnică şi electronică în sumă de 73.077 lei.

'Cauza disjunsă (punctele 1, 2 şi 3) va fi înregistrată sub un număr nou şi va fi instrumentată la nivelul unităţii noastre de parchet', se mai arată în rechizitoriul DNA Ploieşti.

Fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii DNA, el fiind acuzat de abuz în serviciu în formă continuată (2 acte materiale), luare de mită (2 infracţiuni), efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată (6 acte materiale) şi folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (2 infracţiuni).

În acelaşi dosar, au fost trimise în judecată sub control judiciar două angajate ale Primăriei Ploieşti, respectiv secretarul municipiului, Oana Iacob, şi jurista Iulia Alina Alexandru, acuzate de abuz în serviciu în formă continuată (2 acte materiale).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 4 / 7
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
În ciuda condițiilor grele în care se derulează afacerile, preocuparea pentru respectarea regulilor privind protecția datelor personale nu și-a pierdut importanța, spun avocații CEE Attorneys | Krisztina Voicu, Partener: Am construit o echipă specializată în protecția datelor personale, formată din avocați care au deja experiență considerabilă în această arie. Unul din trei proiecte presupune abordare și consultanță și din perspectiva GDPR
Aria de Employment de la Mușat & Asociații a avut în ultimul an o încărcătură constantă de proiecte de anvergură, atât din perspectiva activității de consultanță, cât și în sfera litigiilor de muncă | De vorbă cu avocații firmei despre mandatele strategice încredințate de companii lideri în industrii variate și provocările anului 2022 pe piața muncii. Creșterea numărului de cereri care vizează restructurarea afacerii, urmată de șomaj tehnic sau de concedieri, evidențiată în analiza tendințelor observate de specialiști anul acesta
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații | Avocați definitivi (Employment)
Pharmaceuticals & Life Sciences | Chiar dacă o anumită incertitudine a fost creată de pandemia Covid-19 sau de războiul din Ucraina, România pare că rămâne o piață interesantă, cel puțin la nivel regional, spun avocații Filip & Company. Silviu Vasile (Counsel): Am asistat în mandate ce au implicat relocarea unor activități din Ucraina în România. Este posibil ca, pe măsură ce războiul se prelungește, să întâlnim și situații de deschidere de activități medicale în România sau de dezvoltare a unor capacități suplimentare de producție sau distribuție
În ultimele 12 luni, avocații firmei Bulboacă & Asociații au fost implicați în peste zece fuziuni și achiziții, dintre care patru încă sunt în derulare. De vorbă cu Adrian Bulboacă (Managing Partner), despre factorii cheie ai evoluției tranzacțiilor de tip M&A în acest an, industriile în care există apetit pentru investiții, clienți și proiecte importante
Noile tendințe și schimbarea priorităților pe piața muncii, analizate de avocații ZRVP | Cătălin Micu, Partener: Firmele se vor concentra pe gestionarea celor două segmente de salariați care vor prinde cel mai probabil contur: „angajații inhouse” și „angajații freelanceri” . Proiectele cu un consum semnificativ de resurse sunt cele în care se lucrează la „rescrierea” procedurilor ̸ politicilor necesare pentru implementarea pe termen lung a sistemului de lucru hibrid
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Andreea Lepărdă, medie finală 9,66, una dintre cele mai bune absolvente din generația anului 2021: Nu contează dacă ești în linia întâi sau nu. Contează ca, acolo unde te afli, să realizezi importanța pe care o ai la nivel social și să fii responsabil, serios
LegiTeam: CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is loooking for an associate | Banking & Finance
Bondoc și Asociații anulează în instanță o decizie a Consiliului Național al Audiovizualului
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
LegiTeam | Bulboacă & Asociații is looking for a junior lawyer (Banking&Finance)
LegiTeam | Bulboacă & Asociații is looking for a senior lawyer (Banking & Finance)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...