ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

DNA a dispus disjungerea cercetărilor în dosarul lui Bădescu

26 Mai 2015   |   Rares Teodor

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a dispus, în luna martie, extinderea urmăririi penale faţă de soţia lui Bădescu, Elena Raluca, şi punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de influenţare a declaraţiilor, constând în aceea că aceasta a încercat să îl determine pe unul dintre martorii din dosarul soţului ei, fin al cuplului, să dea declaraţii mincinoase.

 
 
Procurorii DNA Ploieşti au dispus disjungerea unei cauze din dosarul în care fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, a fost trimis în judecată pentru mai multe fapte penale comise atât în mandatul de primar, cât şi în cel de senator de Prahova.

Astfel, în rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupţie se arată că la nivelul DNA Ploieşti va fi instrumentată o nouă cauză, compusă din mai multe puncte, disjunsă din dosarul lui Bădescu.

Potrivit sursei citate, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a dispus, în luna martie, extinderea urmăririi penale faţă de soţia lui Bădescu, Elena Raluca, şi punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunii de influenţare a declaraţiilor, constând în aceea că aceasta a încercat să îl determine pe unul dintre martorii din dosarul soţului ei, fin al cuplului, să dea declaraţii mincinoase.


Raluca Bădescu a încercat, spun anchetatorii, să îl facă pe martor să ascundă provenienţa unor sumelor de bani primite de acesta de la Iulian Bădescu şi introduse în circuitul economico-financiar al unei societăţi, cu titlu de creditare, precum şi a provenienţei sumei de 200.000 lei, primite de martor de la inculpat, în cursul anului 2012, cu care acesta din urmă a simulat achiziţionarea a 90% din părţile sociale ale respectivei societăţi.

'Cauza se va disjunge cu privire la aceste aspecte, având în vedere că urmărirea penală nu le-a putut aprofunda până la această dată, iar celeritatea procesului penal în care sunt implicaţi trei inculpaţi împotriva cărora au fost luate măsuri preventive - dintre care unul se găseşte în stare de detenţie - impune finalizarea prezentei cauze prin adoptarea - cu precădere - a unor soluţii faţă de aceştia', se arată în rechizitoriu.

De asemenea, din acelaşi motive se disjunge şi cauza care vizează urmărirea penală pentru evaziune fiscală şi spălare de bani începută de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti faţă de două societăţi controlate de Bădescu prin finul său.

Totodată, procurorii au dispus disjungerea cauzei şi în ceea ce priveşte săvârşirea de către Iulian Bădescu a unei infracţiuni în legătură cu achiziţionarea în anul 2013, pe una dintre firmele controlate, a unor bunuri şi materiale de construcţii (fără a avea legătură cu obiectul de activitate al firmei) în interes propriu, pentru amenajarea imobilului în care locuieşte împreună cu familia sa.

Suma totală a cheltuielilor efectuate cu achiziţii ce nu au corespondent în obţinerea de venituri, conform obiectului de activitate al societăţii, în perioada 2012 - 2014 este de 326.582 lei şi este compusă în principal din cheltuieli aferente achiziţionării de mobilier în sumă de 147.767 lei şi de aparatură electrocasnică şi electronică în sumă de 73.077 lei.

'Cauza disjunsă (punctele 1, 2 şi 3) va fi înregistrată sub un număr nou şi va fi instrumentată la nivelul unităţii noastre de parchet', se mai arată în rechizitoriul DNA Ploieşti.

Fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv de procurorii DNA, el fiind acuzat de abuz în serviciu în formă continuată (2 acte materiale), luare de mită (2 infracţiuni), efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată (6 acte materiale) şi folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (2 infracţiuni).

În acelaşi dosar, au fost trimise în judecată sub control judiciar două angajate ale Primăriei Ploieşti, respectiv secretarul municipiului, Oana Iacob, şi jurista Iulia Alina Alexandru, acuzate de abuz în serviciu în formă continuată (2 acte materiale).
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 4 / 7
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a Lawyer | Privacy & Data Protection, Technology and Intellectual Property
Wolf Theiss a asistat Glovo în achiziţia de 170 mil. € a 6 companii deţinute de Delivery Hero în Europa Centrală şi de Est. Echipa din București, sub îndrumarea partenerului Ileana Glodeanu, a acționat în calitate de coordonator pentru consultanța multijurisdicțională oferită în toate fazele tranzacției
Un nou standard de guvernanță corporativă intră în vigoare la 17 decembrie 2021 | NNDKP a formalizat un parteneriat cu WhistleB, unul dintre furnizorii importanți de software de gestionare a avertizărilor de integritate
Cum lucrează și ce proiecte i-au ținut ocupați pe avocații DLA Piper Dinu din practica de Concurență, care acoperă 15-20% din activitatea firmei. Echipa locală a participat la efortul rețelei internaționale de a dezvolta Aiscension, un instrument care permite evaluarea expunerii la risc, bazat pe algoritmi de procesare a volumelor mari de informații și dezvoltat pentru a învața în mod continuu, care ajută clienții să detecteze eventuale probleme de concurență în mod preventiv
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Arina – Maria Cătălinoiu, 88 de puncte la examen: Mă îndrept către profesia de avocat, după ce am luat în considerare și carierele de procuror și notar. Am descoperit recent un program de Drept medical care mi-a atras atenția, deoarece implică două domenii care mă interesează și reprezintă o ramură relativ nouă, ce devine din ce în ce mai relevantă
CMS a reprezentat cu succes o companie internațională de petrol și gaze din România într-un litigiu fiscal cu o valoare de mai multe milioane de euro
LegiTeam: Wolf Theiss is looking for a lawyer (3 years of experience) | Corporate M&A or Employment practice
Avocații de concurență de la RTPR au avut agenda plină în ultimul an: valul de tranzacții asistate au adus volume mari de lucru, iar litigiile din această arie au consemnat o premieră și multe victorii. Valentin Berea, partenerul coordonator al practicii: Punctul forte al echipei constă în expertiza complementară a membrilor săi, dublată de o practică îndelungată
Studiu Refinitiv | Cum și-au împărțit firmele de avocatură harta fuziunilor și achizițiilor din zona EMEA în primele luni din 2021. O firmă cu 200 de avocați, pe primul loc în Europa Estică
LegiTeam: MPR | Partners is looking for real estate and employment associates
LegiTeam: ZRVP recrutează 2 avocați definitivi | Departament Litigii
Victorie a echipei de arbitraj formată din avocații RTPR și Allen & Overy, într-un arbitraj LCIA. Tribunalul Arbitral a acordat toate daunele solicitate de clientul Premier Energy
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...