ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Andreea Paul,despre Bitcoin:Foarte delicat de spus dacă e albă sau neagră;în România există ferme de criptovalută

30 Ianuarie 2018   |   Ioana Duta

"Pare a fi un sistem tip Ponzi, tip Caritas, este complicat să spui astăzi românilor să investească în criptovalute. Cert este că aceia care au investit la începutul acestui sistem au marcat deja profituri şi că au avut timp să le marcheze".

 
 
Tendinţa de descreştere a Bitcoin este înfricoşătoare, iar din acest motiv este delicat de spus dacă e albă sau neagră această criptovalută, a declarat marţi, preşedintele Iniţiativei pentru Competivitate, Andreea Paul.

Potrivit acesteia, sistemul prin care este dezvoltată criptovaluta, anume blockchain, nu are reguli şi nu este guvernat prin lege, Andreea Paul punctând că pare a fi un "sistem tip Ponzi sau Caritas".

Totodată, aceasta a afirmat că în România există ferme de criptovalută, la Oneşti, Râmnicu Vâlcea, Cluj şi Timişoara, unde se minează criptovalute.

"Acest sistem blockchain este dezvoltat într-un internet paralel, care astăzi nu are reguli ale jocului, guvernate prin lege. Pare a fi un sistem tip Ponzi, tip Caritas, este complicat să spui astăzi românilor să investească în criptovalute. Cert este că aceia care au investit la începutul acestui sistem au marcat deja profituri şi că au avut timp să le marcheze. Nu mai am însă garanţia că toţi investitorii vor ajunge să marcheze profit pe acest sistem de blockchain, dar pot să confirm că sunt ferme, mine de criptovalute, în România, la Oneşti, la Cluj, la Timişoara, la Râmnicu Vâlcea, foarte multe astfel de ferme, de mining, în criptovalute şi că unii investesc cu riscuri mari şi cu randamente asociate foarte mari", a spus preşedintele INACO.


De asemenea, aceasta a mai adăugat că Estonia şi-a propus anul acesta să îşi lanseze prima criptovaluta naţională, numită Estcoin, unde regulile vor transparente şi vor însoţi programul de localizare a firmelor, din orice colţ al lumii.

"Se mai întâmplă în paralel ceva. Suedia are de doi ani de zile un Minister al Viitorului, Emiratele Arabe Unite au de anul trecut un Minister al Inteligenţei Artificiale şi Dubai îşi propune să lanseze moneda oficială criptovaluta din Dubai. O ţară din Estul Europei, mult mai mică dar extrem de bine digitalizată, cea mai antreprenorială economie din Europa, anume Estonia, şi-a propus anul acesta să îşi lanseze prima criptovaluta naţională, numită Estcoin, unde regulile vor fi transparente şi vor însoţi programul de e-residency, adică de localizare a firmelor, din orice colţ al lumii, în Estonia, fără să treacă fizic graniţa acestei ţări, sau acordarea cetăţeniei este în paralel acordată digital, fără ca cetăţeanul să treacă fizic graniţa acestei ţări", a mai adăugat aceasta.

Potrivit sursei citate, dacă ţările şi-ar crea propriile politici monetare şi reguli pentru criptovalute, atunci acest lucru ar duce la riscuri mai mici şi şanse mai mari de marcare a profitului pentru masele largi de cetăţeni.

"Dacă ţările lumii îşi vor crea propriile reguli şi politici monetare pentru criptovalute, în perspectiva înlocuirii monedei tradiţionale cu criptovaluta, atunci perspectiva investiţională va căpăta riscuri mai mici şi şanse mai mari de marcare a profitului pentru masele largi de cetăţeni. Foarte delicat de spus dacă e albă sau neagră, pentru că fraudele încep să apară, acum câteva zile a explodat una în Marea Britanie, dar vor fi din ce în ce mai dese, iar tendinţa de descreştere a valorii Bitcoin, de la începutul acestui an până în prezent este destul de înfricoşătoare, asta după un salt fabulos, de la 500 de dolari, cât era la începutul anului trecut", a mai spus Andreea Paul.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 5331 / 15609
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: GNP Guia Naghi & Partners recrutează tineri avocați | Consultanță
Radu și Asociații SPRL devine Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAŢII is looking for ambitious graduates to join the firm’s consultancy and litigation practices
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII is recruiting aspiring lawyers admitted to the Bar in the 2021 session
GDPR, după primii 3 ani | Avocații NNDKP spun că operatorii economici alocă mai multe resurse, inclusiv financiare și de personal, pentru respectarea regulilor de protecția datelor. Solicitările cele mai dificile, dar în același timp și cele mai frumoase, sunt cele care vin cu noi situații de fapt, la care autorii Regulamentului nici nu s-au gândit probabil
LegiTeam: Voicu & Filipescu is currently looking for junior lawyers
Ce trebuie să știe absolvenții care vor să prindă un loc în echipa Popescu & Asociații, firmă prețuită de clienți și premiată de directoarele internaționale | Mulți dintre stagiarii din trecut sunt avocații de bază de astăzi, au mini-echipe pe care le coordonează și lucrează în mandate de rezonanță. Octavian Popescu, Partener: Suntem bucuroși să putem împărtăși cu viitorii profesioniști principiile și mai ales realitățile care stau la baza succesului în avocatură, că avem oportunitatea de a deveni mentori și de a-i inspira să fie cei mai buni
Activitatea de M&A din ECE a crescut cu 50% în volum și cu 54% în valoare în S1 – 2021, față de aceeași perioadă a anului trecut | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Încrederea și apetitul investițional sunt menținute la cote ridicate. În România, mizăm în continuare pe sectoarele care au fost motoare de creștere în ultima perioadă. Rodica Manea, Partener: Investitorii includ criteriile ESG în strategiile lor de M&A și due diligence
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
LegiTeam: Radu și Asociații SPRL is recruiting junior lawyers for the consultancy practice
Avocații NNDKP spun că tranzacțiile locale sindicalizate vor crește atât ca număr, cât și ca dimensiune, marcând în mod lent, dar sigur, apariția unei veritabile piețe locale de împrumuturi de acest tip. Valentin Voinescu, Partner: Suntem doar la începutul acestui trend al finanțărilor sindicalizate pentru proiecte ESG, pe care îl vedem urcând substanțial în următorii 5 ani. Vorbim de o reală separare a clienților băncilor în clienți cu rating ridicat în ESG și restul, aspect care ne așteptăm să aibă consecințe formidabile
Cele mai sensibile aspecte din mandatele avocaților specializați în protecția datelor cu caracter personal de la Guia Naghi & Partners au fost legate de incidentele de securitate. Bianca Naghi, Partener: Proiectele transfrontaliere care au avut în vedere conformitatea cu legislația privind protecția datelor în multiple State Membre, dar și proiectele unor companii care au dorit identificarea cerințelor legale aplicabile unor produse digitale extrem de inovatoare, au fost cele mai complicate
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...