ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Andreea Paul,despre Bitcoin:Foarte delicat de spus dacă e albă sau neagră;în România există ferme de criptovalută

30 Ianuarie 2018   |   Ioana Duta

"Pare a fi un sistem tip Ponzi, tip Caritas, este complicat să spui astăzi românilor să investească în criptovalute. Cert este că aceia care au investit la începutul acestui sistem au marcat deja profituri şi că au avut timp să le marcheze".

 
 
Tendinţa de descreştere a Bitcoin este înfricoşătoare, iar din acest motiv este delicat de spus dacă e albă sau neagră această criptovalută, a declarat marţi, preşedintele Iniţiativei pentru Competivitate, Andreea Paul.

Potrivit acesteia, sistemul prin care este dezvoltată criptovaluta, anume blockchain, nu are reguli şi nu este guvernat prin lege, Andreea Paul punctând că pare a fi un "sistem tip Ponzi sau Caritas".

Totodată, aceasta a afirmat că în România există ferme de criptovalută, la Oneşti, Râmnicu Vâlcea, Cluj şi Timişoara, unde se minează criptovalute.

"Acest sistem blockchain este dezvoltat într-un internet paralel, care astăzi nu are reguli ale jocului, guvernate prin lege. Pare a fi un sistem tip Ponzi, tip Caritas, este complicat să spui astăzi românilor să investească în criptovalute. Cert este că aceia care au investit la începutul acestui sistem au marcat deja profituri şi că au avut timp să le marcheze. Nu mai am însă garanţia că toţi investitorii vor ajunge să marcheze profit pe acest sistem de blockchain, dar pot să confirm că sunt ferme, mine de criptovalute, în România, la Oneşti, la Cluj, la Timişoara, la Râmnicu Vâlcea, foarte multe astfel de ferme, de mining, în criptovalute şi că unii investesc cu riscuri mari şi cu randamente asociate foarte mari", a spus preşedintele INACO.


De asemenea, aceasta a mai adăugat că Estonia şi-a propus anul acesta să îşi lanseze prima criptovaluta naţională, numită Estcoin, unde regulile vor transparente şi vor însoţi programul de localizare a firmelor, din orice colţ al lumii.

"Se mai întâmplă în paralel ceva. Suedia are de doi ani de zile un Minister al Viitorului, Emiratele Arabe Unite au de anul trecut un Minister al Inteligenţei Artificiale şi Dubai îşi propune să lanseze moneda oficială criptovaluta din Dubai. O ţară din Estul Europei, mult mai mică dar extrem de bine digitalizată, cea mai antreprenorială economie din Europa, anume Estonia, şi-a propus anul acesta să îşi lanseze prima criptovaluta naţională, numită Estcoin, unde regulile vor fi transparente şi vor însoţi programul de e-residency, adică de localizare a firmelor, din orice colţ al lumii, în Estonia, fără să treacă fizic graniţa acestei ţări, sau acordarea cetăţeniei este în paralel acordată digital, fără ca cetăţeanul să treacă fizic graniţa acestei ţări", a mai adăugat aceasta.

Potrivit sursei citate, dacă ţările şi-ar crea propriile politici monetare şi reguli pentru criptovalute, atunci acest lucru ar duce la riscuri mai mici şi şanse mai mari de marcare a profitului pentru masele largi de cetăţeni.

"Dacă ţările lumii îşi vor crea propriile reguli şi politici monetare pentru criptovalute, în perspectiva înlocuirii monedei tradiţionale cu criptovaluta, atunci perspectiva investiţională va căpăta riscuri mai mici şi şanse mai mari de marcare a profitului pentru masele largi de cetăţeni. Foarte delicat de spus dacă e albă sau neagră, pentru că fraudele încep să apară, acum câteva zile a explodat una în Marea Britanie, dar vor fi din ce în ce mai dese, iar tendinţa de descreştere a valorii Bitcoin, de la începutul acestui an până în prezent este destul de înfricoşătoare, asta după un salt fabulos, de la 500 de dolari, cât era la începutul anului trecut", a mai spus Andreea Paul.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 7272 / 17550
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Andreea Lepărdă, medie finală 9,66, una dintre cele mai bune absolvente din generația anului 2021: Nu contează dacă ești în linia întâi sau nu. Contează ca, acolo unde te afli, să realizezi importanța pe care o ai la nivel social și să fii responsabil, serios
Pharmaceuticals & Life Sciences | Chiar dacă o anumită incertitudine a fost creată de pandemia Covid-19 sau de războiul din Ucraina, România pare că rămâne o piață interesantă, cel puțin la nivel regional, spun avocații Filip & Company. Silviu Vasile (Counsel): Am asistat în mandate ce au implicat relocarea unor activități din Ucraina în România. Este posibil ca, pe măsură ce războiul se prelungește, să întâlnim și situații de deschidere de activități medicale în România sau de dezvoltare a unor capacități suplimentare de producție sau distribuție
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații | Avocați definitivi (Employment)
În ultimele 12 luni, avocații firmei Bulboacă & Asociații au fost implicați în peste zece fuziuni și achiziții, dintre care patru încă sunt în derulare. De vorbă cu Adrian Bulboacă (Managing Partner), despre factorii cheie ai evoluției tranzacțiilor de tip M&A în acest an, industriile în care există apetit pentru investiții, clienți și proiecte importante
LegiTeam: CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is loooking for an associate | Banking & Finance
Bondoc și Asociații anulează în instanță o decizie a Consiliului Național al Audiovizualului
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
LegiTeam | Bulboacă & Asociații is looking for a junior lawyer (Banking&Finance)
LegiTeam | Bulboacă & Asociații is looking for a senior lawyer (Banking & Finance)
Băncilă, Diaconu și Asociații | Formalismul excesiv al ANAF, invalidat de Înalta Curte de Casație și Justiție. Lipsa rapoartelor de lucrări si existența unui departament propriu de vânzări nu influențează tratamentul fiscal al unor servicii suplimentare de vânzări
Noile tendințe și schimbarea priorităților pe piața muncii, analizate de avocații ZRVP | Cătălin Micu, Partener: Firmele se vor concentra pe gestionarea celor două segmente de salariați care vor prinde cel mai probabil contur: „angajații inhouse” și „angajații freelanceri” . Proiectele cu un consum semnificativ de resurse sunt cele în care se lucrează la „rescrierea” procedurilor ̸ politicilor necesare pentru implementarea pe termen lung a sistemului de lucru hibrid
Prof. Univ. Dr. Gheorghe BUTA se alătură POPESCU & ASOCIAȚII în calitate de Senior Partner | ”Pentru mine, acest parteneriat reprezintă un pas firesc, bazat pe un amplu set de valori profesionale comune și pe cei peste 10 ani de prietenie și colaborare extraordinară cu Octavian și întreaga echipă de avocați”, spune acesta
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...