ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Boloş: Toate ministerele de linie au depus documentele care fac dovada îndeplinirii jaloanelor

01 Iulie 2022   |   Agerpres

Boloş a subliniat că, în perioada următoare, va începe procesul de validare cu Comisia Europeană a acestor jaloane.

 
 
Toate ministerele de linie care au avut în responsabilitate jaloane pentru trimestrul II, din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, au depus documentele necesare care fac dovada ducerii la îndeplinire a acestora, până joi, la sfârşitul zilei, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.
 
"După cum se cunoaşte, pentru trimestrul II, cu termen data de 30 iunie 2022, am avut de dus la bun sfârşit un număr de 27 de jaloane care fac parte din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Până ieri la sfârşitul zilei - toate ministerele de linie care au fost implicate şi au avut în responsabilitate jaloane pentru trimestrul II - au depus documentele necesare care fac dovada ducerii la îndeplinire a jaloanelor pe care le-au avut în responsabilitate. O scurtă trecere în revistă a numărului de jaloane pe care le-a avut fiecare dintre ministere: Ministerul Mediului un jalon, Ministerul Transporturilor un jalon, Ministerul Energiei 4 jaloane, Ministerul Dezvoltării Regionale 6 jaloane, Ministerul Finanţelor un jalon, Ministerul Sănătăţii 3 jaloane, Ministerul Justiţiei un jalon, Secretariatul General al Guvernului un jalon, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării 3 jaloane, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene un jalon, Ministerul Muncii un jalon şi Ministerul Educaţiei 3 jaloane. Aşa cum am menţionat, documentaţiile ministerelor de linie au fost depuse la Ministerul Investiţiilor", a afirmat vineri ministrul, la finalul şedinţei de Guvern.
 
Boloş a subliniat că, în perioada următoare, va începe procesul de validare cu Comisia Europeană a acestor jaloane.
 
"Urmează în perioada următoare să avem şi să începem procesul de validare cu Comisia Europeană a acestor jaloane, pentru ca la termenul pe care îl avem pentru cererea de plată numărul 2, cea pentru care termenul este luna octombrie 2022, să putem să avem validate cele 27 de jaloane - şi să putem să ne depunem cererea de plată în condiţiile pe care deja le cunoaşteţi. Pentru trimestrul I amintesc că am avut un număr de 24 de jaloane, pentru trimestrul III avem 24 de jaloane din nou şi pentru trimestrul IV - 55 de jaloane, fiind trimestrul ultim din an cu cea mai mare greutate", a explicat acesta.
 
Potrivit sursei citate, pentru anul 2022, totalul jaloanelor pe care le avem de dus la bun sfârşit este de 130.
 
În ceea ce priveşte jaloanele pe care România le-a avut de îndeplinit pentru trimestrul II, "aceste tipuri de jaloane au anumite particularităţi", 18 dintre ele având acte normative pe care ar trebui să le adopte Guvernul şi, după caz, Parlamentul.
 
"Cele mai importante legi pe care le-am avut de adoptat a fost ordonanţa cu legea sau reglementările care privesc decarbonizarea, proiectul de lege al zonelor metropolitane, proiectul de lege privind administrarea bunurilor confiscate, proiectul de lege a interoperabilităţii, ordonanţa de urgenţă cu cloud-ul guvernamental, proiectul de lege privind modificarea economiei sociale, acestea fiind în categoria principalelor legi care au fost dezbătute în procedură parlamentară şi care au trecut prin Camera Deputaţilor", a adăugat ministrul Investiţiilor.
 
El a precizat că restul de jaloane au vizat lansări de apeluri de proiecte.
 
"În continuare, Guvernul României trebuie să facă eforturi pentru ca celelalte jaloane aferente trimestrelor III şi IV să poată să fie duse la bun sfârşit, pentru că, pe măsură ce am lansat apelurile de proiecte, spre exemplu, urmează partea de evaluare a proiectelor, partea de contractare, care sunt, să zicem, activităţi cu un grad de complexitate mai ridicat, iar, în ceea ce priveşte proiectele de infrastructură, după cum ştiţi, acestea au ca finalitate contractele de execuţie lucrări, dar şi implementarea acestor proiecte de mare însemnătate pentru România. Şi, desigur, partea aceasta de implementare este într-adevăr însoţită şi de riscuri pe care va trebui să le manageriem în mod corespunzător, chiar dacă termenul de dus la bun sfârşit al jalonului este într-adevăr în anul 2026", a spus Marcel Boloş.
 
Şeful de la Investiţii şi Proiecte Europene a subliniat că, în acest proces de validare cu Comisia Europeană, "s-ar putea să fie solicitate informaţii suplimentare sau completări, după cum deja ne-am obişnuit, ale documentelor pe care le trimitem la Comisie".
 
"Din acest punct de vedere, suntem într-un parteneriat deschis cu Comisia Europeană şi facem toate eforturile pentru ca aceste jaloane să fie validate şi în luna octombrie, cererea de plată numărul 2 să poată fi depusă în bune condiţii. Pentru România, în acest an, scopul şi obiectivul cel mai important pe care îl avem de îndeplinit este de a asigura încasarea celor 10 miliarde de euro necesari pentru implementarea proiectelor de infrastructură şi tuturor acelor categorii de proiecte la care ne-am obligat şi ne-am asumat responsabilitatea prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă", a completat ministrul. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2887 / 8646
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...