ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Muncii: Suntem în proces de a plăti cele 11.000 de solicitări pentru sprijinul financiar pentru telemuncă

30 Octombrie 2020   |   Agerpres

Ministrul Muncii a apreciat că în viitor vor fi vizibile efectele benefice ale măsurii vizând stimularea angajatorilor cu salariaţi trecuţi în telemuncă.

 
 
Autorităţile sunt în plin proces de plată pentru cele 11.000 de cereri primite pentru acordarea ajutorului financiar în valoare de 2.500 de lei pentru fiecare angajat trecut în regim de telemuncă în contextul pandemiei, a declarat, vineri, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, în cadrul evenimentului "Topul Naţional al Firmelor Private din România".
 
"M-am bucurat să văd că în echipa guvernamentală există sprijin şi toată disponibilitatea în a acorda ceea ce puţine ţări europene au făcut, până la urmă - multe au anunţat că o vor face, dar până la urmă nu au făcut-o - şi anume acordarea de sprijin în valoare de 2.500 de RON pentru fiecare telesalariat, deci pentru fiecare persoană care lucrează în regim de telemuncă. Este o schimbare pe care am vrut să o generăm prin acest gest făcut. Să ştiţi că sunt 11.000 de solicitări, suntem în plin proces de a le plăti, cert este că am vrut să dăm un semnal, că acest Guvern liberal, care înţelege antreprenorii, un Guvern care le cere antreprenorilor să vină alături în tot acest efort de a da încredere că va fi bine salariaţilor, de a le da acestora tot ceea ce au nevoie aceştia pentru a putea împreună depăşi perioada respectivă", a afirmat Violeta Alexandru.
 
Ministrul Muncii a apreciat că în viitor vor fi vizibile efectele benefice ale măsurii vizând stimularea angajatorilor cu salariaţi trecuţi în telemuncă.
 
"Decizia de a susţine telemunca în România este o decizie a căror efecte se vor vedea în timp. Sunt absolut convinsă că aceste efecte sunt de natură să creeze un cadru în care salariatul să dea ce este mai bun din el sau din ea, este o decizie care va arăta că în locul birocraţiei, condicii de prezenţă şi tuturor acestor elemente asupra cărora administraţia s-a concentrat cu precădere, inclusiv în activităţile de verificare a angajaţilor şi a relaţiilor de muncă, va schimba optica şi va arăta nu atât că aceste proceduri sunt cele mai importante, cât crearea unui mediu în care angajatul să dea ce e mai bun din el, crearea unui mediu şi al unor condiţii în care el să face performanţă", a adăugat Violeta Alexandru.
 
Ministrul Muncii i-a felicitat pe antreprenorii care au folosit tehnologia în ceea ce priveşte munca angajaţilor în pandemie.
 
"Eu personal ca ministru al Muncii văd deja cum s-a făcut performanţă în acest an în companiile din România. Cu atât mai mult cu cât a fost greu, rezultatele activităţii din acest an vor trebui apreciate, recunoscute şi aplaudate. Cine a ştiut să facă performanţă în acest an este un luptător, este un om care a ştiut să-şi respecte echipa, este un om vizionar, un om care a înţeles să se adapteze, inclusiv fiind deschis către folosirea tehnologiei", a apreciat Violeta Alexandru.
 
Potrivit articolului 6 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 132/2020, "pentru desfăşurarea activităţii în regim de telemuncă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, se acordă, o singură dată, angajatorilor pentru fiecare telesalariat un sprijin financiar în valoare de 2.500 lei în scopul achiziţionării de pachete de bunuri şi servicii tehnologice necesare desfăşurării activităţii în regim de telemuncă".
 
Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România a organizat vineri "Topul Naţional al Firmelor Private din România", la care a premiat mai multe companii româneşti care au înregistrat performanţe economice notabile şi au sprijinit dezvoltarea economiei româneşti.
 
La eveniment au mai participat, printre alţii, premierul Ludovic Orban, consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, şi ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7317 / 8632
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...