ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Proiectul Made in Romania este dovada vie că Bursa de Valori Bucureşti susţine antreprenoriatul românesc(secretar de stat)

29 Martie 2023   |   Agerpres

Pe 29 martie a fost lansată cartea "Made in Romania: 15 companii pentru creşterea economiei româneşti şi poveştile lor de succes" care marchează încheierea ediţiei a V-a şi debutul celei de-a VI-a ediţii Made in Romania, unicul program din piaţa de capital dedicat antreprenorilor.

 
 
Proiectul Fabricat în România sau Made in Romania reprezintă dovada vie că Bursa de Valori Bucureşti susţine antreprenoriatul românesc, care are nevoie de un mediu transparent şi predictibil, a afirmat miercuri Cătălin Canciu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.
 
"Trăim momente complicate, cu siguranţă unice prin ceea ce se întâmplă în România, în Europa, în lumea întreagă. Cu toate acestea, Ministerul nostru propune soluţii viabile pentru ca mediul de afaceri autohton să îşi găsească echilibrul şi buna funcţionare, un mediu transparent, un mediu predictibil în care rezilienţa, digitalizarea, internaţionalizarea afacerilor să fie direcţii care să se dezvolte pentru viitor, pentru antreprenorii români. Îmi aduc aminte cu deosebită plăcere o zi frumoasă de toamnă, 23 septembrie 2022, când v-am cunoscut, din calitatea de secretar de stat, când am descoperit poveşti extrem de frumoase ale unor oameni ambiţioşi care şi-au pus la bătaie energia, resursele financiare - şi-au pus la bătaie timpul pentru afaceri deosebit de frumoase. Eu am intrat în contact cu ele vizual, în diferite momente ale existenţei noastre. Proiectul Fabricat în România sau Made in Romania este într-adevăr, dovada vie că Bursa de Valori Bucureşti susţine antreprenoriatul românesc. Astăzi începe o altă poveste, a VI-a. Va fi o lungă selecţie, nominalizare, evaluare, jurizare şi, în final, premiere ale altor 15 poveşti de succes româneşti", a menţionat Cătălin Canciu, la evenimentul care marchează debutul celei de-a VI-a ediţii Made in Romania.
 
Pe 29 martie a fost lansată cartea "Made in Romania: 15 companii pentru creşterea economiei româneşti şi poveştile lor de succes" care marchează încheierea ediţiei a V-a şi debutul celei de-a VI-a ediţii Made in Romania, unicul program din piaţa de capital dedicat antreprenorilor.
 
La rândul său, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Radu Hanga, a subliniat că primul obiectiv propus prin proiectul Made in Romania este acela de a acorda vizibilitate companiilor locale, poveştile acestora să fie puse în scenă, să fie promovate, societăţile să fie ajutate să crească, atât ca vizibilitate, cât şi prin accesul la capital.
 
"Încheiem a V-a ediţie a programului Made in România, intrăm în cea de-a VI-a ediţie. (...) Primul obiectiv pe care ni l-am propus prin acest proiect este să acordăm vizibilitate către companiile locale. Am văzut de-a lungul timpului companii mature, am văzut companii mai la început de drum, am văzut multe poveşti care ne-au impresionat. Ne uităm cu mare încredere înainte şi ne aşteptăm să vedem tot mai multe dovezi a ceea ce se întâmplă în sectorul antreprenorial local în România. Treaba noastră este să punem pe scenă poveştile acestea, să le promovăm, să le ajutăm să crească, atât ca şi vizibilitate, cât şi - dacă e nevoie - ca platformă de finanţare, prin accesul la capital pe care îl oferim. Trăim într-un context în care ne uităm la o lume care se schimbă, un context complicat. Acum a devenit şi mai complicat prin faptul că avem un conflict la graniţă, dar lăsând deoparte contextul acesta, mai regional, vedem o lume în care se întâmplă o tranziţie de la o discuţie legată de globalizare către teme mai mult legate de regionalizare", a menţionat Radu Hanga.
 
În opinia sa, ne îndreptăm spre o lume care va fi mai fragmentată. "Cu tot deranjul pe care îl creează această tranziţie de la globalizare către deglobalizare sau regionalizare, ne uităm la oportunităţile pe care ni le creează. Primul lucru care se întâmplă este faptul că începem să ne uităm cu mai mare atenţie la afacerile de lângă noi, să începem să ne uităm la cu mai mare atenţie la termenul de rezilienţă, la cum putem să rezistăm noi ca şi ecosistem într-o lume care devine mai dificilă. Sigur, această rezilienţă este legată de rezilienţa companiilor locale. Ca urmare, ne uităm la contextul acesta ca aducând oportunităţi pentru burse şi pentru companiile locale care doresc să se dezvolte. Noi, ca şi piaţă, suntem aici pentru a sprijini acest proces, pentru a-l ajuta. Ne bucurăm de faptul că avem alături de noi nu doar ecosistemul antreprenorial local, avem alături de noi şi Guvernul României, Guvern care este interesat de asemenea în dezvoltarea economiei locale", a adăugat preşedintele BVB.
 
Totodată, el a subliniat că un buget de 35 de milioane de euro este destinat susţinerii companiilor locale de a veni către bursă, prin PNRR.
 
"Ne uităm la mesajul pe care îl dă faptul că, în Programul naţional de rezilienţă, avem un buget de 35 de milioane de euro, care este destinat exact pentru a susţine companiile locale în a veni către bursă şi - dincolo de componenta financiară, cel mai important pentru noi este mesajul pe care îl transmite Guvernul României, că susţine piaţa de capital locală, că susţine companiile locale în parcursul lor de creştere, în dezvoltarea lor. Ne uităm cu mare interes la ediţia a 6-a programului Made in România, ne uităm la companiile frumoase, pe care le vom vedea pe scenă", a mai spus Radu Hanga.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1534 / 8583
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...