ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Obligaţiunea de 17 mld. E, emisă în cadrul Instrumentului SURE al UE, este cotată la Bursa din Luxemburg

27 Octombrie 2020   |   Agerpres

La eveniment au participat comisarul pentru buget şi administraţie, Johannes Hahn, şi premierul Luxemburgului, Xavier Bettel.

 
 
Bursa de Valori din Luxemburg (LuxSE) a anunţat marţi cotarea primei obligaţiuni cu impact social emise în cadrul Instrumentului SURE al Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.
 
La eveniment au participat comisarul pentru buget şi administraţie, Johannes Hahn, şi premierul Luxemburgului, Xavier Bettel.
 
În 2020, UE a instituit Instrumentul SURE (Support to mitigate Unemployment Risk in an Emergency - sprijin temporar pentru atenuarea riscurilor de şomaj într-o situaţie de urgenţă), menit să contribuie la protejarea locurilor de muncă şi a lucrătorilor din întreaga Europă care au fost puternic loviţi de efectele pandemiei de COVID-19. Obligaţiunea cu impact social va fi prezentată pe platforma Luxembourg Green Exchange (LGX).
 
"Suntem foarte mândri să sărbătorim cotarea la bursa noastră de valori a obligaţiunii cu impact social emise în cadrul Instrumentului SURE şi prezentarea acesteia pe LGX, platforma noastră dedicată exclusiv valorilor mobiliare durabile. Această obligaţiune va atrage fonduri care vor fi folosite pentru a proteja sute de mii de locuri de muncă în numeroase state membre. Este una dintre misiunile centrale ale LGX să contribuie la o creştere durabilă şi favorabilă incluziunii, iar cotarea de astăzi a obligaţiunii marchează un moment de cotitură nu numai pentru Europa, ci şi pentru finanţarea durabilă", a declarat Robert Scharfe, directorul general al LuxSE.
 
Obligaţiunea cu impact social în valoare de 17 miliarde de euro este prima obligaţiune cu impact social emisă de Comisia Europeană. Ea cuprinde două tranşe; o tranşă de 10 miliarde de euro, cu o scadenţă de 10 ani, şi o tranşă de şapte miliarde de euro, cu o scadenţă de 20 ani. Obligaţiunea a fost suprasubscrisă de 13 ori, cererile depăşind 233 de miliarde de euro, ceea ce demonstrează sprijinul enorm din partea comunităţii investitorilor pentru o obligaţiune cu impact social care va proteja locurile de muncă şi va combate creşterea şomajului în ţările europene ca urmare a pandemiei de COVID-19 şi a crizei economice provocate de aceasta.
 
"Cotarea de marţi la Bursa de Valori din Luxemburg este un alt moment crucial în cadrul procesului care a început în urmă cu câteva luni prin activitatea noastră susţinută de instituire a Instrumentului SURE. Acest instrument permite acordarea de sprijin financiar rapid pentru aspecte sociale, în special din domeniul ocupării forţei de muncă, care este puternic afectat de criză. Emisiunea de obligaţiuni cu impact social demonstrează angajamentul ferm al UE de a promova finanţarea durabilă inclusiv la nivel mondial. Lansarea cu succes de săptămâna trecută este o dovadă a faptului că investitorii apreciază nu numai siguranţa garantată de UE, ci şi calitatea investiţiilor, care reflectă priorităţile politice strategice ale UE, cum ar fi durabilitatea, echitatea socială şi preocuparea pentru mediu a economiei", a declarat Johannes Hahn, comisarul european pentru buget şi administraţie.
 
La începutul acestei luni, Comisia Europeană a instituit un cadru privind obligaţiunile cu impact social, care reflectă principiile Asociaţiei Internaţionale a Pieţei de Capital referitoare la obligaţiunile cu impact social. Cadrul privind obligaţiunile cu impact social a primit un aviz favorabil din partea unei a doua părţi, Sustainalytics. Emisă în cadrul Programului UE de emisiune de titluri de creanţă, obligaţiunea cu impact social este guvernată de legislaţia luxemburgheză.
 
Instrumentul SURE al UE are mandatul de a împrumuta până la 100 de miliarde de euro de pe pieţele de capital pentru a sprijini eforturile de protejare a locurilor de muncă şi de combatere a şomajului din întreaga Europă. Până în prezent, 17 state membre vor primi în cadrul instrumentului sprijin financiar în valoare totală de 87,9 miliarde de euro pentru a proteja locurile de muncă şi lucrătorii din ţările respective. Conform cadrului privind obligaţiunile cu impact social, statele membre vor trebui să informeze cu privire la alocarea fondurilor şi la impactul concret al măsurilor, exprimat ca număr de locuri de muncă protejate.
 
Obligaţiunea cu impact social emisă în cadrul Instrumentului SURE al UE este cotată la bursa din Luxemburg şi va fi prezentată pe Luxembourg Green Exchange, platforma bursieră numărul unu din lume dedicată exclusiv valorilor mobiliare durabile. LuxSE a creat platforma LGX în 2016 ca o contribuţie directă la îndeplinirea Acordului de la Paris privind schimbările climatice şi a obiectivelor de dezvoltare durabilă ale Organizaţiei Naţiunilor Unite. LGX facilitează investiţiile durabile şi contribuie la reorientarea fluxurilor de capital către o dezvoltare ecologică şi durabilă. În prezent, LGX cuprinde aproximativ 830 de titluri de valoare, reprezentând peste 320 de miliarde de euro.
 
Cadrul UE privind obligaţiunile cu impact social emise în cadrul Instrumentului SURE va contribui la realizarea de progrese în direcţia atingerii obiectivului de dezvoltare durabilă nr. 3 al Organizaţiei Naţiunilor Unite, obiectivul privind sănătatea şi bunăstarea, precum şi a obiectivului nr. 8, privind munca decentă şi creşterea economică. În acest fel, programul de emisiune de obligaţiuni cu impact social în cadrul Instrumentului SURE contribuie la atingerea obiectivelor Strategiei de dezvoltare durabilă a UE.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2684 / 5142
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...