ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Desfiinţarea Agenţiei pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Alimentare, iniţiativă legislativă a USR PLUS, depusă la Senat

20 Aprilie 2021   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat al USR PLUS transmis, marţi, AGERPRES, Cernic susţine că prorogarea cu an a termenului de înfiinţare a Agenţiei prevăzută în OUG 225/2020 reprezintă "doar jumătate de măsură şi că soluţia este abrogarea Legii 133/2019, care prevede înfiinţarea ei".

 
 
Senatorul USR PLUS Sebastian Cernic, secretarul Comisiei pentru agricultură, propune, printr-o iniţiativă legislativă depusă marţi, desfiinţarea Agenţiei pentru Calitatea şi Marketingul Produselor Alimentare, care reprezintă "încă o schemă de devalizare a banului public".
 
Potrivit unui comunicat al USR PLUS transmis, marţi, AGERPRES, Cernic susţine că prorogarea cu an a termenului de înfiinţare a Agenţiei prevăzută în OUG 225/2020 reprezintă "doar jumătate de măsură şi că soluţia este abrogarea Legii 133/2019, care prevede înfiinţarea ei".
 
"Calitatea produselor se poate îmbunătăţi prin mecanisme de piaţă, prin creşterea producţiei şi ofertei, fără a fi create forme lipsite de conţinut care să consume resursele bugetare, fără a avea un impact pozitiv asupra producătorilor, procesatorilor şi consumatorilor din România. Produsele sunt de calitate atât timp cât sunt obţinute din materii prime de calitate şi prin tehnologii care să asigure păstrarea principiilor active din plante sau produse de origine animală (carne, lapte, ouă, miere)", se arată în expunerea de motive a propunerii legislative.
 
Senatorul USR a explicat că "prorogarea nu făcea decât să amâne cu un an deschiderea a încă unui robinet prin care să se scurgă banii publici, o sursă de sinecuri pentru PSD şi alţi şmecheri abonaţi la slujbe la stat".
 
"Producătorii români au nevoie de sprijin real, de reducere a birocraţiei şi a poverii fiscale, de digitalizare şi nu de încă o structura inutilă, populată de băgători de seamă cu pile la partid. Sinecurile şi zecile de angajaţi în această nouă agenţie nu fac altceva decât să angajeze sume de bani de la bugetul de stat şi să impună noi taxe pentru eliberarea de documente birocratice pe care urmează să le gestioneze. Nici fermierii, nici piaţa, nici consumatorii şi nici producătorii nu mai au nevoie de alte poveri administrative. Toţi solicită digitalizare, debirocratizare şi simplificarea modului de lucru, nu îngreunarea lui. Atribuţiile Agenţiei sunt deja acoperite de Ministerul Agriculturii, ANSVSA, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor sau Agenţia Naţională a Zonei Montane", a afirmat Cernic, citat în comunicat.
 
Potrivit comunicatului, "crearea unei instituţii noi ar afecta agricultura românească şi economia naţională ca întreg, având impact negativ asupra bugetului de stat şi aşa constrâns de actualul context pandemic".
 
"Prin abrogarea acestei legi se va face economie la bugetul de stat, prin eliminarea cheltuielilor necesare pentru funcţionare, respectiv pentru investiţii, cheltuieli curente, cheltuieli de personal", se mai arată în comunicat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1821 / 4451
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...