ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Directoarea SPIT Constanţa, condamnată la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru contracte fictive de prestări serivcii

25 Noiembrie 2020   |   Agerpres

Procurorii au stabilit că serviciile respective, care nu au fost prestate în fapt, au fost contractate şi plătite ilegal de către SPIT. Constanţa, în condiţiile în care asociaţia reprezentată de inculpatul Coronea Bogdan nu era autorizată să organizeze cursuri de formare profesională.

 
 
Virginia Uzun, directorul suspendat al Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa, a fost condamnată definitiv, miercuri, de către Curtea de Apel Constanţa la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, după ce anterior, la instanţa de fond, fusese achitată, conform minutei publicate pe portal.
 
Conform rechizitoriului instrumentat de Serviciul Teritorial Constanţa al DNA, în perioada noiembrie - decembrie 2017, inculpata Uzun Virginia, în calitate de director executiv al instituţiei, a aprobat două contracte încheiate între Serviciul Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa, şi asociaţia reprezentată de inculpatul Coronea Bogdan, ce aveau ca obiect organizarea de seminarii de formare profesională pentru angajaţii instituţiei publice.
 
Procurorii au stabilit că serviciile respective, care nu au fost prestate în fapt, au fost contractate şi plătite ilegal de către SPIT. Constanţa, în condiţiile în care asociaţia reprezentată de inculpatul Coronea Bogdan nu era autorizată să organizeze cursuri de formare profesională.
 
Astfel au fost efectuate plăţi ilegale în valoare totală de 36.000 lei, ce constituie un prejudiciu pentru SPIT Constanţa şi, totodată, un folos necuvenit pentru asociaţia prestatoare a serviciilor respective.
 
''Efectuarea plăţilor ilegale a fost posibilă cu ajutorul dat de inculpatul Coronea Bogdan-Andrei, care a facturat prestarea unor servicii de formare profesională fictive, precum şi de inculpatele Trentea Tatu Carmen Aurelia şi Raşid Ghiulendan care, în calităţile menţionate mai sus, au semnat contractele şi au ordonanţat la plată cursurile respective'', se arată în rechizitoriu.
 
În context, inculpatul Coronea Bogdan-Andrei a emis, în calitate de preşedinte al asociaţiei, certificate de participare false, pentru un număr de 30 de persoane (inclusiv pentru inculpatele Uzun Virginia, Raşid Ghiulendan şi Trentea Tatu Carmen Aurelia), iar în perioada derulării primului contract de formare profesională, din noiembrie 2017, inculpatul Coronea Bogdan-Andrei a remis inculpatei Uzun Virginia un card bancar aferent contului curent al asociaţiei pe care o conducea, pentru ca aceasta din urmă să extragă şi să folosească pentru sine diverse sume de bani, care au totalizat 9.500 lei.
 
Astfel, în urma judecării apelului, instanţa a dispus, miercuri, condamnarea inculpatei Uzun Virginia la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare, cu suspendare, şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică, pe o durată de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu şi un termen de supraveghere de 3 ani.
 
De asemenea, pe parcursul termenului de supraveghere inculpata va presta muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 90 de zile în cadrul Direcţiei de Gospodărire Comunală a Primăriei Constanţa sau la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii.
 
Coronea Bogdan a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe o durată de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, executarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii, impunând totodată desfiinţarea unui număr de 30 de certificate de participare la sesiunile de formare profesională (workshop) emise pentru un număr de 12 persoane din perioada 02-05.11.2017 şi pentru 18 persoane în data de 19.12.2017.
 
Raşid Ghiulendan, fost şef al compartimentului Resurse Umane din cadrul SPIT Constanţa, şi Carmen Aurelia Trentea Tatu, fost director executiv adjunct, au fost achitate.
 
În prima instanţă, toţi inculpaţii din dosar fuseseră achitaţi la Tribunalul Constanţa. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2266 / 4451
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...