ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Fost avocat al LPF, achitat definitiv în dosarul vânzării drepturilor TV

10 Decembrie 2019   |   AGERPRES

Instanţa supremă a respins marţi apelul procurorilor şi a menţinut decizia de achitare dată în luna mai de Curtea de Apel Bucureşti.

 
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis marţi achitarea definitivă a avocatului Cătălin Ciubotă, fost jurist al Ligii Profesioniste de Fotbal, trimis în judecată de Parchetul General pentru complicitate la delapidare în forma participaţiei improprii, în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare pentru meciurile de fotbal.

Instanţa supremă a respins marţi apelul procurorilor şi a menţinut decizia de achitare dată în luna mai de Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii de la Parchetul General susţineau că, în anul 2011, Cătălin Ciubotă, în calitate de avocat al LPF, a acordat sprijin lui Dumitru Dragomir, preşedintele LPF la acea vreme, de a crea aparenţa că Adunarea Generală a Ligii a aprobat plata către firma SC Capital Properties SRL, cu titlu de "comision", a sumei de 12.102.648 lei, aferentă unor servicii neprestate în realitate de această firmă.


Serviciile respective vizau atragerea unei oferte pentru achiziţionarea a 6 pachete privind drepturile de televizare ale meciurilor de fotbal din Liga I din sezoanele competiţionale 2011 - 2012, 2012 - 2013 şi 2013 - 2014 (ce nu fuseseră vândute cu ocazia unei licitaţii anterioare), la un preţ minim de 45 milioane euro plus TVA.

Procurorii arătau că sprijinul acordat de Cătălin Ciubotă lui Dumitru Dragomir a constat în redactarea şi semnarea împreună cu acesta a unui înscris care să susţină legalitatea plăţii de către LPF a acestor servicii de intermediere către SC Capital Properties SRL, respectiv un proces-verbal de şedinţă al Adunării Generale a LPF datând din 21 iunie 2011, şedinţă în care Ciubotă a avut rolul de secretar tehnic, în care a fost inserat un paragraf în care se menţiona în mod nereal că acest for a aprobat apelarea la intermediari pentru vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor unei societăţi de televiziune.

În realitate, Adunarea Generală a LPF nu a luat în discuţie în acea şedinţă apelarea la intermediari în vederea vânzării drepturilor de televizare.

Anchetatorii mai spuneau că oferta pentru achiziţionarea pachetelor menţionate, depusă ulterior la sediul LPF de către RCS&RDS - cu care a fost încheiat în final contractul de cesiune a drepturilor de televizare, nu a fost intermediată în niciun fel de SC Capital Properties SRL, ci a fost depusă ca urmare a anunţului postat de LPF pe pagina sa de internet.

Comisionul pentru serviciile care în realitate nu au fost prestate a fost de 5% din valoarea de vânzare a drepturilor de 45 milioane de euro, fiind aprobat de Adunarea Generală în aceeaşi şedinţă în care s-a aprobat şi contractul de cesiune a drepturilor de televizare, fără a fi precizat numele societăţii comerciale.

Într-un alt dosar legat de acest caz, Dumitru Dragomir a fost condamnat, în iunie 2016, de Tribunalul Bucureşti, la 7 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală şi delapidare. Ulterior, Dumitru Dragomir a fost achitat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2908 / 4454
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...