ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Fostul preşedinte al CJ Botoşani, Florin Ţurcanu, condamnat la închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani

29 Ianuarie 2020   |   AGERPRES

Tribunalul a decis, de asemenea, confiscarea specială a sumei de 260.306,16 lei de la Florin Ţurcanu.

 
 
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Florin Ţurcanu, a fost condamnat, miercuri, la patru ani şi trei luni de închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani, potrivit portalului instanţelor de judecată.

Tribunalul Botoşani a dispus condamnarea la trei ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi trei ani de închisoare cu pentru spălare de bani, însă, pentru că mai avea o condamnare într-un dosar în care era acuzat de fals şi uz de fals, judecătorii au dispus anularea suspendării pedepsei anterioare şi l-au condamnat la pedeapsa de cea mai grea, de trei ani de închisoare la care au adăugat un spor de un an şi trei luni.

"Constată că infracţiunile din prezenta cauză sunt concurente, conform art.38 alin.1 din Codul penal, cu infracţiunile de fals intelectual şi uz de fals pentru care inculpatul Ţurcanu Florin a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 6 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării prin sentinţa penală nr. 694/13.03.2014 a Judecătoriei Botoşani, modificată şi rămasă definitivă prin decizia penală nr.752/11.12.2014 a Curţii de Apel Suceava. În baza art.85 alin.1 din Codul penal din 1969 cu referire la art.15 alin.2 din Legea 187/2012 anulează suspendarea condiţionată a executării pedepsei rezultante de 6 luni închisoare stabilită prin sentinţa penala nr. 694/13.03.2014 a Judecătoriei Botoşani, modificată şi rămasă definitivă prin decizia penală nr.752/11.12.2014 a Curţii de Apel Suceava. Descontopeşte pedeapsă rezultantă de 6 luni închisoare stabilită prin sentinţa penală nr.694/13.03.2014 a Judecătoriei Botoşani (modificată şi rămasă definitivă prin decizia penală nr. 752/11.12.2014 a Curţii de Apel Suceava) în pedepsele componente şi anume: - 6 luni închisoare aplicată pentru infracţiunea de fals intelectual prevăzută de art.289 alin.1 cu aplicarea art.41 alin.2 din Codul penal din 1969, art.5 din Codul penal; - 3 luni închisoare aplicată pentru infracţiunea de uz de fals prevăzută de art.291 din Codul penal din 1969 cu aplicarea art.41 alin.2 din vechiul Cod penal, art.5 din Codul penal în vigoare. În temeiul art.40 alin.1 din Codul penal raportat la art.38 alin.1, art.39 alin.1 lit.b din Codul penal, cu referire la art.10 din Legea 187/2012 pentru punerea în aplicare a Codului penal, contopeşte cele două pedepse a câte 3 ani închisoare aplicate inculpatului prin prezenta sentinţă cu pedepsele de 6 luni închisoare şi 3 luni închisoare stabilite prin sentinţa penală nr.694/13.03.2014 a Judecătoriei Botoşani (modificată şi rămasă definitivă prin decizia penală nr.752/11.12.2014 a Curţii de Apel Suceava) şi dispune ca inculpatul Ţurcanu Florin să execute pedeapsa cea mai grea, de 3 (trei) ani închisoare, la care se va adăuga un spor de 1 an şi 3 luni (reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse), pedeapsa de executat fiind de 4 (patru) ani şi 3 (trei) luni închisoare", se arată în sentinţă.


Tribunalul a decis, de asemenea, confiscarea specială a sumei de 260.306,16 lei de la Florin Ţurcanu.

În acelaşi dosar, socrul acestuia, Aristomel Anuşca, care a fost judecat pentru pentru infracţiunea de complicitate la trafic de influenţă, a fost achitat. Totodată, instanţa din Botoşani a decis să menţină sechestrul asigurator asupra unei casei aparţinând lui Aristomel Anuşca.

Sentinţa nu este definitivă.

În 2016, procurorii Serviciul Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Ţurcanu pentru fapte de corupţie. Potrivit procurorilor, în perioada 2013-2014, Florin Ţurcanu a ascuns şi a disimulat adevărata natură a provenienţei, a dispoziţiei sau a proprietăţii asupra imobilului din strada Aleea Pajiştei, nr. 13, municipiul Botoşani, imobil care a fost construit şi finanţat gratuit cu suma de 272.906,16 lei de către SC Cornells Floor SRL şi Bîrsan Vasile Marcel cunoscând că bunurile provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Florin Ţurcanu a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani în perioada 2012-2015. El a mai avut şi un mandat de deputat. De asemenea, Ţurcanu a fost preşedinte al filialei Teritoriale Botoşani a Partidului Naţional Liberal, iar acum este liderul organizaţiei judeţene a ALDE.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2794 / 4451
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...