ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Fraţii Nuredin, condamnaţi definitiv la un an de închisoare cu suspendare în dosarul de şantaj

08 Mai 2015   |   Mediafax

În 28 septembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat pe fraţii Erchin şi Beinur Nuredin la pedepse de câte un an de închisoare cu suspendare şi l-a achitat pe Cristinel Niţoi, comisarul şef de Poliţie la data faptelor. Prin aceeaşi decizie, interlopul Mannix Pădure a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu executare, scrie mediafax in editia online.

 
 
Fraţii Erchin şi Beinur Nuredin au fost condamnaţi definitiv, de instanţa supremă, la pedepse de câte un an de închisoare cu suspendare, iar fostul comisar şef de Poliţie Cristinel Niţoi a fost achitat, în dosarulul privind şantajarea mai multor persoane, de la care percepeau şi taxe de protecţie.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au menţinut astfel decizia din 28 septembrie 2012, luată de Curtea de Apel Bucureşti.

"Respinge, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, părţile civile Mocea Marian şi Ciufu Constantin Mădălin şi de inculpaţii Nuredin Beinur, Nuredin Erchin, Pădure Mannix şi Hanganu Emanoil împotriva sentinţei penale nr. 376 din 28 septembrie 2012 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a II-a penală, privind şi pe inculpaţii Niţoi Cristinel, Pop Constantin Ovidiu şi Balaban Nelu Mihai. Ia act de retragerea apelului formulat de inculpatul Popa Valentin împotriva aceleiaşi sentinţe penale", se arată în decizia ICCJ.


Hotărârea instanţei supreme, pronunţată în 7 mai, este definitivă.

În 28 septembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat pe fraţii Erchin şi Beinur Nuredin la pedepse de câte un an de închisoare cu suspendare şi l-a achitat pe Cristinel Niţoi, comisarul şef de Poliţie la data faptelor. Prin aceeaşi decizie, interlopul Mannix Pădure a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu executare.

Alături de aceştia au mai fost condamnaţi Valentin Popa, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, şi Emanoil Hanganu, la patru luni cu suspendare.

Totodată, instanţa i-a achitat pe Mihai Nelu Balaban, în cazul căruia a constatat că este arestat în altă cauză, precum şi pe Ovidiu Constantin Pop, de asemenea arestat în alt dosar.

În februarie 2011, fraţii Beinur şi Erchin Nuredin, comisarul şef Cristinel Niţoi şi complici ai acestora au fost trimişi în judecată, de procurorii Parchetului instnaţei supreme, pentru mai multe fapte de şantaj, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi favorizarea infractorului.

Beinur Nuredin a fost acuzat de instigare la şantaj, şantaj asupra părţii vătămate C.M.C., şantaj în formă continuată faţă de partea vătămată M.M., ultraj contra bunelor moravuri şi două fapte de tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar Erchin Beinur, pentru şantaj în formă continuată faţă de partea vătămată M.M. şi patru infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Ofiţerul de poliţie judiciară Cristinel Niţoi a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, favorizarea infractorului şi conflict de interese, Nelu Mihai Balaban - pentru şantaj asupra martorului C.V. şi a părţii vătămate C.M.C., complicitate la şantaj asupra părţii vătămate M.M., ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, Mannix Pădure - pentru complicitate la şantaj asupra părţii vătămate M.M. şi patru infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, Constantin Ovidiu Pop - pentru şantaj asupra martorului C.V., Valentin Popa - pentru mărturie mincinoasă, favorizarea infractorului şi fals în declaraţii, Emanoil Hanganu - pentru instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, instigarea la fals întelectual şi instigare la fals în declaraţii şi Petre Cantranjev - pentru deţinere de arme neletale.

Procurorii arătau, în rechizitoriul trimis instanţei, că inculpaţii, începând din anul 2000, ar fi perceput taxe de protecţie, valoarea acestora ridicându-se la câteva mii de euro pe an, de la diverşi oameni de afaceri, în schimbul promisiunii că vor putea derula în linişte activităţi comerciale pe litoral.

Victimele, semnatare ale unor plângeri penale depuse la poliţie, ar fi fost descurajate în demersurile lor de soluţiile de netrimitere în judecată dispuse de sau prin intermediul acţiunilor întreprinse de ofiţerul de poliţie judiciară Cristinel Niţoi, au mai notat anchetatorii în rechizitoriu.

Cristinel Niţoi, au mai arătat anchetatorii, urmărea favorizarea membrilor familiei Beinur Nuredin, folosindu-se de autoritatea pe care o avea asupra celorlalţi poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Neptun, mai ales în perioadele în care a fost împuternicit la conducerea acesteia.

Totodată, din probele anchetatorilor a mai reieşit că, pentru a-şi pune în aplicare planurile, inculpaţii ar fi recurs, de cele mai multe ori, la ameninţări cu moartea la adresa persoanelor vătămate şi a membrilor familiilor acestora, precum şi a martorilor, atât în mod direct, cât şi prin mesaje telefonice sau distrugeri de bunuri cu scopul intimidării.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 12795 / 21646
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Studiu Refinitiv | Cum și-au împărțit firmele de avocatură harta fuziunilor și achizițiilor din zona EMEA după primele cinci luni din 2022. CMS domină clasamentul general, iar o firmă cu 200 de avocați ocupă primul loc în Europa Estică
LegiTeam | Bulboacă & Asociații recrutează Avocat Senior (Banking & Finance)
LegiTeam | Bulboacă & Asociații recrutează Avocat Stagiar (Banking&Finance)
În ciuda condițiilor grele în care se derulează afacerile, preocuparea pentru respectarea regulilor privind protecția datelor personale nu și-a pierdut importanța, spun avocații CEE Attorneys | Krisztina Voicu, Partener: Am construit o echipă specializată în protecția datelor personale, formată din avocați care au deja experiență considerabilă în această arie. Unul din trei proiecte presupune abordare și consultanță și din perspectiva GDPR
Aria de Employment de la Mușat & Asociații a avut în ultimul an o încărcătură constantă de proiecte de anvergură, atât din perspectiva activității de consultanță, cât și în sfera litigiilor de muncă | De vorbă cu avocații firmei despre mandatele strategice încredințate de companii lideri în industrii variate și provocările anului 2022 pe piața muncii. Creșterea numărului de cereri care vizează restructurarea afacerii, urmată de șomaj tehnic sau de concedieri, evidențiată în analiza tendințelor observate de specialiști anul acesta
Noile tendințe și schimbarea priorităților pe piața muncii, analizate de avocații ZRVP | Cătălin Micu, Partener: Firmele se vor concentra pe gestionarea celor două segmente de salariați care vor prinde cel mai probabil contur: „angajații inhouse” și „angajații freelanceri” . Proiectele cu un consum semnificativ de resurse sunt cele în care se lucrează la „rescrierea” procedurilor ̸ politicilor necesare pentru implementarea pe termen lung a sistemului de lucru hibrid
Pharmaceuticals & Life Sciences | Chiar dacă o anumită incertitudine a fost creată de pandemia Covid-19 sau de războiul din Ucraina, România pare că rămâne o piață interesantă, cel puțin la nivel regional, spun avocații Filip & Company. Silviu Vasile (Counsel): Am asistat în mandate ce au implicat relocarea unor activități din Ucraina în România. Este posibil ca, pe măsură ce războiul se prelungește, să întâlnim și situații de deschidere de activități medicale în România sau de dezvoltare a unor capacități suplimentare de producție sau distribuție
În ultimele 12 luni, avocații firmei Bulboacă & Asociații au fost implicați în peste zece fuziuni și achiziții, dintre care patru încă sunt în derulare. De vorbă cu Adrian Bulboacă (Managing Partner), despre factorii cheie ai evoluției tranzacțiilor de tip M&A în acest an, industriile în care există apetit pentru investiții, clienți și proiecte importante
Elementele de noutate în stabilirea sancțiunilor, aduse de ghidul Comitetului European pentru Protecția Datelor, explicate de avocații Filip & Company. Raluca Pușcaș (Partener): Amenda trebuie să își atingă obiectivul de a descuraja încălcările viitoare, să fie eficientă și proporțională | Bilanțul a patru ani de GDPR, cu accent pe evoluția practicii de Privacy & Data Protection și proiectele complexe în care este implicată echipa
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații | Avocați definitivi (Employment)
LegiTeam: CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is loooking for an associate | Banking & Finance
Bondoc și Asociații anulează în instanță o decizie a Consiliului Național al Audiovizualului
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...