
George Simion (AUR), racordat și la telenovela falimentului Euroins: Decizia Tribunalului București ridică mai multe probleme de legalitate. Trebuie o o investigație jurnalistică sau parlamentară
09 Iunie 2023
BizLawyer”În momentul de față, după decizia Tribunalului București privind falimentul Euroins, lichidatorul judiciar care se ocupă de City Insurance, Euroins, dar și Carpatica, este aceeași casă de insolvență, și anume CITR, cunoscută drept Casa de Insolvență Transilvania”, a declarat George Simion.
Președintele AUR, George Simion, a atras atenția, în contextul deciziei Tribunalului București, cu privire la lichidatorul judiciar provizoriu numit de instanță. Este vorba despre CITR FILIALA BUCURESTI SPRL, cunoscută drept Casa de Insolvență Transilvania, aceeași companie care a fost desemnată administrator judiciar al City Insurance, celălalt colos de pe piața asigurărilor care a falimentat.
„Este cel puțin ciudat că în România nu s-a găsit un alt lichidator judiciar în afară de vestita Casă de Insolvență Transilvania”, a subliniat George Simion, intr-un comunicat transmis prin platforma 2value.ro, de promovare în media.
Telenovela falimentului Euroins a ajuns într-un moment final. Tribunalul București a declarat falimentul Euroins ca urmare a solicitării Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). În acest moment, peste 2,7 milioane de români care au polițe de asigurare la Euroins sunt în situația în care trebuie să achiziționeze noi polițe RCA.
„Este cel puțin ciudat că în România nu s-a găsit un alt lichidator judiciar în afară de vestita Casă de Insolvență Transilvania”, a subliniat George Simion, intr-un comunicat transmis prin platforma 2value.ro, de promovare în media.
Telenovela falimentului Euroins a ajuns într-un moment final. Tribunalul București a declarat falimentul Euroins ca urmare a solicitării Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). În acest moment, peste 2,7 milioane de români care au polițe de asigurare la Euroins sunt în situația în care trebuie să achiziționeze noi polițe RCA.
„Euroins este a patra societate de asigurări care a intrat în faliment, la 2 ani după City Insurance. În momentul de față, după decizia Tribunalului București privind falimentul Euroins, lichidatorul judiciar care se ocupă de City Insurance, Euroins, dar și Carpatica, este aceeași casă de insolvență, și anume CITR, cunoscută drept Casa de Insolvență Transilvania”, a declarat George Simion.
La rândul său, Prof. univ. dr. Gheorghe Piperea a subliniat faptul că „din punct de vedere legal ne confruntăm cu o problemă extrem de gravă în urma deciziei Tribunalului București, pentru că City Insurance, al cărui lichidator este CITR, este debitor al Euroins. În acest caz, legea spune că nu poate exista același lichidator pentru ambele companii. Cu toate acestea, instanța de judecată a trecut astăzi cu vederea peste această problematică și i-a numit pe cei de la Casa de Insolvență Transilvania să se ocupe și de Euroins”, se arată în materialul 2value.ro primit la redacție.
„Acest lucru survine după ce în urmă cu 2 săptămâni cei din conducerea ASF au venit și au spus că ei consideră că trebuie să se numească drept lichidator acea companie care întrunește cele mai multe puncte în urma evaluării, evaluare pe care a făcut-o tot ASF. În mod firesc, ASF ar fi trebuit să știe situația în care se găsesc Euroins și City Insurance, dar și faptul că cei de la Casa de Insolvență Transilvania nu pot fi lichidatori în acest caz”, a precizat Gheorghe Piperea.
Potrivit președintelui AUR, George Simion, decizia pronunțată astăzi de Tribunalul București, pe lângă faptul că trece cu vederea legislația în vigoare, este și una neconcurențială. „În momentul acesta, dacă facem o radiografie a profesiei de lichidator, putem afirma fără a greși că ea nu mai există. Există doar cei de la CITR și prietenii lor. Cele mai mari dosare ce vizează falimentul unor companii se acumulează toate în mâinile acestei companii, pe care nici măcar nu putem să îi calificăm drept lichidatori, ci mai degrabă niște dispeceri de bani publici, care, pentru a putea să își desfășoare activitatea, externalizează activitățile de consultanță, de avocatură către părți terțe. Nimeni nu i-a întrebat și nu îi întreabă absolut nimic”.
Liderul AUR a adăugat că ar trebui ca o investigație jurnalistică sau o investigație parlamentară să aibă loc și să clarifice această situație anormală. „Cum este oare posibil ca această firmă să fie mereu numită în dosarele mari cu foarte mulți bani? Ce judecători sunt puși să se ocupe de dosarele acestea? De ce se fac că nu văd legea? Oare pentru că această firmă vine pe filiera Cluj?”
De asemenea, președintele AUR a solicitat, încă o dată, demisia conducerii ASF, o instituție inutilă, sub „supravegherea” căreia s-au prăbușit, unul după altul, lideri de piață. „ASF nu și-a făcut treaba! Ca de fiecare dată trebuie să fie cineva care ia apărarea românilor. Este datoria mea, ca lider al opoziției, să cer demisia acestor domni care au generat o criză uriașă”, a spus George Simion in materialul transmis de platforma de promovare în media.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 135 / 4205 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Addleshaw Goddard a recrutat-o pe românca Ioana Knoll-Tudor pe poziția de partener. Ea are misiunea de a lansa practica de arbitraj internațional a biroului din Paris și de a consolida practica globală de arbitraj internațional a firmei
Filip & Company își consolidează practica de Real estate prin cooptarea Ioanei Grigoriu în poziția de counsel
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Instanțele de judecată și procedura arbitrală. Reguli și principii, competența punctuală a instanțelor judecătorești în contextul existenței unei convenții arbitrale valide, probleme practice” | Înscrierile se fac până pe 9 octombrie
MergerMarket - Deal Drivers: EMEA HY 2023 | Ce a fost mai rău a trecut, sunt semne de revenire a creșterii în piața de M&A din regiunea EMEA, după ce factorii de risc au scăpat de sub controlul dealmakerilor în primul semestru. TMT și I&C vor fi reginele tranzacțiilor în următoarele 12 luni. Evoluția pe domenii și cele mai active firmele de avocați din fiecare sector
LegiTeam: MUȘAT & ASOCIAȚII recrutează avocați definitivi | Restructurare & Insolvență | Litigii
Ce sume au primit firmele de avocați implicate în arbitrajul ICSID inițiat de Gabriel Resources după ce a pierdut proiectul aurifer Roșia Montană și cu cât au fost plătiți arbitrii. White & Case LLP și TZA s-au luptat timp de 8 ani cu LDDP și Lalive, iar acum se așteaptă decizia Tribunalului arbitral în litigiul cu pretenții de aprox. 4,4 miliarde usd
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
„The Lawyer European Awards 2023” | Popescu & Asociații, singura firmă independentă locală aflată pe lista scurtă a premianților. Trei firme internaționale cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe”
Avocații i.Lo | Legal Design obțin o soluție de referință într-o procedură de achiziție publică a unui contract cu o valoare estimată totală de peste 6 milioane Euro
NNDKP, desemnată Firma Anului în România în Dispute Fiscale de către International Tax Review. Distincția confirmă încă o dată rezultatele excepționale obținute de consultanții fiscali și de avocații NNDKP din cadrul CELF pe parcursul ultimului an
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Excepția de arbitraj (Powered by ZRVP)
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners: Junior Associate to join our litigation team
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...