ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Liderul sindical Marius Petcu rămâne în arest, a decis CAB

12 Aprilie 2011   |   Rares Teodor

Marius Petcu a fost arestat preventiv, pe 31 martie, prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a admis recursul DNA împotriva deciziei anterioare a Curţii de Apel Bucureşti, care hotărâse cercetarea acestuia în libertate.

Sursa: Agerpres

 
 
Fostul lider al Sanitas rămâne în arest, a decis marţi Curtea de Apel Bucureşti, care a respins ca neîntemeiată cererea acestuia de eliberare sub control judiciar, însă hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, marţi, cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de avocaţii fostului lider sindical Marius Petcu.

În susţinerea cererii, apărătorii au arătat că Petcu nu mai are cum să influenţeze ancheta desfăşurată de DNA în cazul său, având în vedere că majoritatea martorilor, dar şi notarul public inculpat în acest dosar, au fost audiaţi de procuror. Mai mult, avocata Alice Drăghici a susţinut că, în declaraţia dată la DNA, notarul public a afirmat că nu îl cunoaşte pe Marius Petcu şi nu a luat niciodată legătura cu acesta.


De asemenea, apărătorii au afirmat că şi situaţia personală a lui Marius Petcu îl recomandă pentru eliberarea sub control judiciar, având în vedere că nu are antecedente penale, are studii superioare şi nici nu a încercat zădărnicirea anchetei.

Pe de altă parte, procurorul de şedinţă a cerut respingerea cererii de eliberare a lui Petcu, susţinând că urmărirea penală este în faza de debut, având în vedere că a trecut aproximativ o lună de la sesizarea faptelor. Mai mult, a arătat reprezentantul DNA, există suspiciunea că, odată pus în libertate, având în vedere că este o persoană publică, Petcu ar putea lua legătura cu martori, chiar şi prin intermediari.

În ultimul cuvânt în faţa instanţei, Marius Petcu a declarat că, în cazul în care instanţa va dispune cercetarea sa în libertate, nu va împiedica ancheta penală.

Marius Petcu a fost arestat preventiv, pe 31 martie, prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a admis recursul DNA împotriva deciziei anterioare a Curţii de Apel Bucureşti, care hotărâse cercetarea acestuia în libertate. Fostul lider Sanitas este cercetat pentru luare de mită în formă continuată.

Potrivit DNA, în perioada anilor 2009-2010, Marius Petcu, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas, a primit de la directorul unei societăţi comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar, reprezentând circa 20% din valoarea fiecărei situaţii de lucrări decontate, pentru a atribui acestei firme un contract de execuţie lucrări.

Procurorii spun că respectivul contractul are ca obiect executarea obiectivului "Centrul de educaţie, perfecţionare şi recreere – Snagov”, preţul negociat al contractului fiind de 9.234.570 de lei, fără TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 de lei, fără TVA.

De asemenea, anchetatorii susţin că, pe 1 februarie, Petcu a primit, prin intermediar, o vilă situată în staţiunea Predeal în valoare de circa 200.000 de euro. Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranşe din mită neplătite încă, aferente lunilor următoare, sau de a facilita obţinerea de către aceeaşi firmă a unei lucrări viitoare.

Marius Petcu a fost prins în flagrant, pe 24 martie, de procurorii anticorupţie după ce a primit cu titlu de mită de la reprezentantul firmei beneficiare a contractului suma de 40.000 de euro reprezentând tranşele aferente lunilor ianuarie şi februarie 2011.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 20450 / 21977
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mușat & Asociații va găzdui în data de 17 februarie 2023 evenimentul Asociației Internaționale a Barourilor – „Workshop on the IBA Arb40 Toolkit for Arbitral Award Writing”
BRD a acordat o finanţare de 24,32 mil. € pentru dezvoltarea a două clădiri rezidenţiale verzi. Wolf Theiss și Kinstellar, în proiect
Stratulat Albulescu continuă consolidarea practicii de Litigii și, în special, a ariei de Litigii fiscale. Luiza Ionescu-Donoiu se alătură echipei în rolul de Counsel
Reff & Asociații | Deloitte Legal a obținut la ÎCCJ o soluție de referință care confirmă că dobânzile aferente unui ajutor de stat returnat către bugetul național intră în sfera de aplicare a amnistiei fiscale
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting: Associate (Employment Team)
Anul 2022 a fost o etapă importantă în dezvoltarea firmei Stratulat Albulescu: rezultate foarte bune în toate practicile, expansiune peste granițe, multe contacte internaționale și consolidare a echipei. Deși anul acesta nu va fi unul ușor din punct de vedere economic, liderii firmei spun că o creștere de doi digiți poate fi realizabilă. Starea de spirit a clienților este bună, mulți dintre ei păstrându-și apetitul pentru proiectele de investiții
CMS, alături de Alpha Bank în proiectul finanţării de cca. 70 mil. €, acordată eMAG. Ana Radnev (Partener CMS), evidențiată pentru soluțiile multi-jurisdicționale oferite
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners is recruiting: Junior Associate ̸ Associate (Consultancy Team)
Avocații ZRVP obțin o nouă victorie pentru Agenția Națională pentru Resurse Minerale într-un arbitraj internațional ICC Paris | Tribunalul arbitral a admis pretenții de 10,1 mil. USD, plus dobânzi. Cosmin Vasile (Managing Partner) și Cosmin Cojocaru (Partner), în prima linie
Practicile de M & A și Corporate, precum și consultanța day-to-day acordată clienților, au adus cele mai mari încasări pentru Mitel & Asociații în 2022 | Sorin Mitel, Senior Partner: În ciuda climatului destul de incert, clienții par că nu așteaptă o stabilizare care nu se vede la orizont și tratează acest mediu ca pe noua normalitate. Inflația post-pandemică nu se manifestă în onorarii, ci mai curând în costurile pe care le suportă firmele de avocatură, iar o creștere reală de doi digiți este mai greu de atins
POPESCU & ASOCIAȚII a început anul în forță, după un parcurs excepțional în 2022, când echipa s-a consolidat prin cooptarea unor avocați de elită și a obținut victorii răsunătoare pentru clienți, care i-au adus și un important premiu european | Octavian Popescu, Managing Partner: Suntem pregătiți să răspundem tuturor oportunităților și provocărilor. Investiția în oameni este și va rămâne primul nostru obiectiv
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...