ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

MJ: Proiectul privind instituirea EPPO în România va fi trimis pentru dezbatere în Parlament

23 Octombrie 2020   |   Agerpres

Sursa citată menţionează că actul normativ reglementează aspectele tehnice necesare funcţionării efective a Parchetului European în România şi instituie măsuri de armonizare a dispoziţiilor normelor interne cu cele ale Regulamentului EPPO, cum ar fi cele în materie procesual-penală ori cele de cooperare internaţională în materie penală.

 
 
Proiectul Ministerului Justiţiei privind instituirea Parchetului European (EPPO) în România va fi trimis pentru dezbatere în Parlament, după ce a fost aprobat de Guvern, a anunţat, vineri, MJ.
 
Într-un comunicat transmis AGERPRES, MJ reaminteşte că, în ultima şedinţă de Guvern, a fost aprobat proiectul de lege privind stabilirea unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2017/1.939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce priveşte instituirea Parchetului European (EPPO).
 
"Proiectul completează cadrul normativ necesar pentru punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2017/1.939 al Consiliului din 12 octombrie 2017. Avem deja un act normativ în vigoare (OUG nr. 8/2019 privind unele măsuri pentru aplicarea Regulamentului (UE) 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce priveşte instituirea Parchetului European (EPPO), prin care au fost reglementate procedurile interne de desemnare a candidaţilor pentru funcţiile de procuror european şi procuror european delegat)", se precizează în comunicat.
 
Sursa citată menţionează că actul normativ reglementează aspectele tehnice necesare funcţionării efective a Parchetului European în România şi instituie măsuri de armonizare a dispoziţiilor normelor interne cu cele ale Regulamentului EPPO, cum ar fi cele în materie procesual-penală ori cele de cooperare internaţională în materie penală.
 
Ministerul Justiţiei spune că proiectul este necesar pentru a organiza coerent atât aplicarea directă a Regulamentului, cât şi funcţionarea Parchetului European la nivel naţional în România, respectiv modalităţile în care structura suport sprijină Parchetul European, iar celelalte autorităţi române relaţionează cu nou-înfiinţata structură europeană.
 
"Întrucât activitatea procurorilor europeni delegaţi în România nu se poate desfăşura fără asigurarea resurselor umane şi a logisticii necesare, prin proiect se propune înfiinţarea unei structuri menite să sprijine în activitate procurorii europeni delegaţi - aceasta nu va avea în componenţă procurori, ci va cuprinde 5 posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară, 8 posturi de specialişti, 5 posturi de grefieri şi 2 posturi de şoferi", subliniază MJ.
 
Procurorii europeni delegaţi vor fi remuneraţi de Parchetul European, statul român acoperind doar contribuţiile de asigurări sociale şi asigurări sociale de sănătate, precum şi celelalte drepturi de care beneficiază sau ar putea beneficia procurorul european delegat în calitate de procuror naţional, cu excepţia salariului, menţionează sursa citată.
 
Conform MJ, România a propus 15 procurori delegaţi, propunere acceptată de procurorul-şef european. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2335 / 4450
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Concursul de Procese Simulate de Drept Civil Filip & Company și-a desemnat câștigătorii
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...