ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Procurorul din dosarul 10 august, la interviul pentru şefia Secţiei parchetelor militare: Trebuie măsuri pentru protecţia magistraţilor

27 Ianuarie 2020   |   MEDIAFAX

Printre obiectivele procurorului se numără, printre altele, reorganizarea activităţii de comunicare cu publicul, îmbunătăţirea imaginii parchetelor militare, inclusiv prin pregătirea purtătorilor de cuvânt, precum şi organizarea unor dezbateri cu reprezentanţi ai presei privind activitatea secţiilor şi parchetelor militare, totul pentru o mai mare transparenţă.

 
 
Ionel Corbu, procurorul care a instrumentat dosarul 10 august 2018, a spus la interviul pentru şefia Secţiei parchetelor militare că şi magistraţii sunt vulnerabili când părăsesc birourile şi trebuie măsuri pentru asigurarea protecţiei lor şi a ofiţerilor de poliţie, notează Mediafax.

Întrebat cum ar schimba mentalitatea colegilor, procurorul militar Ionel Corbu a spus că ar face asta, în primul rând, prin dovada exemplului personal.

"Este foarte important să avem empatie cu justiţia, atât din raţiuni ce ţin de latura umană, dar şi din raţiuni care ţin de latura deontologică. Fiecare dintre noi avem mai multe sau mai puţine probleme şi aşteptăm ca justiţia să-şi facă treaba. Fiecare cetăţean se îndreaptă către un organ judiciar, în speţă şi militar, având o problemă şi aşteaptă rezolvarea ei în condiţii de celeritate şi operativitate", a spus procurorul, luni dimineaţă, în faţa comisiei de audiere de la Ministerul Justiţiei.


De asemenea, Ionel Corbu a mai precizat că şi magistraţii sunt vulnerabili în faţa agresiunilor atunci când părăsesc birourile.

"Este foarte important să manifestăm empatie faţă de cei cu care interacţionăm, mai ales din raţiuni umaniste. M-am gândit la vulnerabilitatea noastră ca cetăţeni, în momentul în care părăsim birourile suntem simpli cetăţeni şi putem fi expuşi unor acte de agresiune. Cred că trebuie luate anumite măsuri pentru asigurarea protecţiei magistraţilor şi a ofiţerilor de poliţie judiciară. Toţi suntem vulnerabili în faţa unor infracţiuni de crimă organizată. Procurorul militar este suveran şi trebuie să fie un manager de caz. El deţine controlul unui dosar", a continuat Ionel Corbu.

Printre obiectivele procurorului se numără, printre altele, reorganizarea activităţii de comunicare cu publicul, îmbunătăţirea imaginii parchetelor militare, inclusiv prin pregătirea purtătorilor de cuvânt, precum şi organizarea unor dezbateri cu reprezentanţi ai presei privind activitatea secţiilor şi parchetelor militare, totul pentru o mai mare transparenţă.

Ionel Corbu a depus ultima declaraţie de avere în 2017 şi, potrivit documentului, a câştigat într-un an, ca prim-procuror militar, 181.691 de lei. Ionel Corbu şi soţia sa deţin două imobile în Bucureşti, unul de 66 mp şi altul de 29 mp, şi mai au, în coproprietate, un teren extravilan în Ilfov de 3.000 mp. De asemenea, în declaraţia de avere figurează două autoturisme: un Renault Fluence din 2011 şi un Volkswagen Touareg din 2005.

Declaraţiile au fost susţinute la interviul pentru funcţia de procuror-şef secţie - Secţia parchetelor militare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

Ionel Corbu a candidat recent şi pentru funcţia de procuror general al României, dar a fost respins.

Ceilalţi procurori înscrişi în cursa pentru funcţia de procuror şef secţie - Secţia parchetelor militare - PÎCCJ sunt Marius Museanu, Cătălin Ranco Piţu, Paul Truică, Grigore-Florin Popescu şi Florin-Daniel Căşuneanu.

Aceştia susţin interviurile luni şi marţi, la sediul Ministerului Justiţiei, iar alesul îl va înlocui pe generalul magistrat Gheorghe Cosneanu, căruia i s-a respins prelungirea mandatului şi care a cerut la CSM pensionarea.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2804 / 4451
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...