ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Creștere semnificativă a mandatelor de Litigii, Insolvență și White-collar Crime, în majoritatea sectoarelor de activitate, pentru avocații biroului local Kinstellar | Remus Codreanu, Partener: Ne așteptăm ca acest ritm de creștere să se mențină până la finalul anului. Victor Constantinescu, Managing Partner: Am făcut angajări pentru a gestiona volumul crescut de muncă în această arie de practică

26 Octombrie 2020   |   BizLawyer

În contextul actual al intensificării acțiunilor de control ale diverselor autorități cu atribuții în acest domeniu, echipa Kinstellar asistă clienți - companii multinaționale - și în dispute de ordin fiscal, în special, în cele aferente controalelor derulate de Direcția Antifraudă a ANAF.

Remus Codreanu, Partener Kinstellar si Coordonator al practicii locale de Litigii

 
 
Criza generată de răspândirea SARS CoV-2 a adus cu sine creșteri semnificative ale mandatelor primite de societatea regională de avocatură Kinstellar de la clienți - companii multinaționale - în aria de practică a litigiilor, efectele fiind resimțite diferit de fiecare client și business în parte. “Am văzut o creștere însemnată a mandatelor din aceste arii de practică. Am primit solicitări de la clienții noștri, companii multinaționale, în materie comercială - contractuală și delictuală, de insolvență - cu cereri de deschidere a procedurii insolvenței sau de deschidere a procedurii falimentului, precum și pe zona de Compliance/White-collar Crime”, a menționat Remus Codreanu, Partener în cadrul Kinstellar România și Coordonator al practicii locale de Litigii.


Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București al Kinstellar și Practice Co-Head pe activitatea de Real Estate la nivel regional, a adăugat: “În vremuri complicate, numărul litigiilor și al insolvențelor este în creștere; perioada actuală nu face excepție. Noi am făcut o serie de angajări în echipă care să ne ajute să gestionăm volumul crescut de muncă în această arie de practică, una principală în cadrul biroului Kinstellar București și recunoscută pentru standardele înalte ale serviciilor oferite de avocați”.

Creștere cu 55% a mandatelor din sfera litigiilor

Biroul din București al firmei regionale de avocatură Kinstellar a înregistrat, în perioada ianuarie – septembrie a anului 2020 comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, o creștere de 55% a mandatelor în aria de practică a litigiilor.
“Mandatele primite în această perioadă au fost în materie comercială, de insolvență, cât și diverse cereri specifice insolvenței precum contestații împotriva măsurilor administratorului/lichidatorului judiciar, cereri de plată a creanțelor curente, etc.”, a menționat Remus Codreanu, Partener în cadrul Kinstellar și Coordonator al practicii locale de Litigii.  
“Ne așteptăm ca acest ritm de creștere a numărului de litigii să se mențină până la finalul anului acestuia cu precădere în zona de îndeplinire a contractelor, deoarece, pe toată durata stării de urgență, cât și pe perioada stării de alertă, multe companii au întâmpinat dificultăți în executarea obligațiilor asumate contractual - fie ele obligații de plată sau obligații de prestare a unor servicii sau furnizare a unor bunuri - iar în raporturile dintre profesioniști starea de urgență / alertă nu a însemnat neapărat existența unui caz de forță majoră - valabil și în zona de litigii pe dreptul muncii”, a adăugat Remus Codreanu.

Mandatele noi pe care echipa Kinstellar le-a primit pe zona de litigii au fost pentru clienți venind din sectoare de activitate precum aviație și automotive (așa cum era de așteptat), dar și din zonele de energie, logistică, real estate, forestry, retail, tehnologie, media și telecomunicații, obiectul litigiilor vizând încălcări ale contractelor, atragerea răspunderii civile delictuale ori litigii cu privire la titluri de proprietate.  

O pondere importantă în numărul total de mandate pe aria Dispute Resolution au avut-o și litigiile de white-collar crime, cu privire la care Kinstellar are un istoric solid, reprezentând clienți în mandate ce privesc infracțiuni de corupție, evaziune fiscală, spălare de bani, grup infracțional organizat, fraudă, delapidare, încălcări ale reglementărilor, criminalitate cibernetică, etc., precum și în investigații interne. Echipa Kinstellar București a primit recent noi mandate în această arie de la companii multinaționale din sectoare precum agricultură, automotive, retail sau gestionarea deșeurilor, lucrând inclusiv pe un mandat ce a vizat infracțiuni cu privire la măsurile luate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, în contextul actual al intensificării acțiunilor de control ale diverselor autorități cu atribuții în acest domeniu, echipa Kinstellar asistă clienți - companii multinaționale - și în dispute de ordin fiscal, în special, în cele aferente controalelor derulate de Direcția Antifraudă a ANAF.

Cererile de deschidere a procedurilor de insolvență sau faliment se vor înmulți considerabil

O creștere semnificativă va fi în continuare înregistrată și în materie de insolvențe. “Conform modelelor de prognoză mediatizate în prezent, numărul de insolvențe, nu numai la nivel local, ci la nivel regional, este de așteptat să crească; de altfel, echipa din București a Kinstellar, a gestionat, în acest an, un număr semnificativ mai mare de cazuri de insolvență prin comparație cu aceeași perioadă a anului trecut - cu 50% mai multe mandate. Echipa noastră a reprezentat companii multinaționale din sectoarele energie, mediu, FMCG și real estate cu privire la deschiderea procedurii insolvenței împotriva debitorilor, pentru recuperarea creanțelor în cadrul insolvențelor deja deschise, sau cu privire la deschiderea procedurii falimentului debitorilor. De asemenea, ne așteptăm ca, după încetarea stării de alertă și, implicit, a efectelor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 cu privire la procedura insolvenței, cererile de deschidere a procedurii generale a insolvenței/a procedurii de faliment să se înmulțească considerabil”, a adăugat Coordonatorul practicii locale de Litigii al biroului Kinstellar din București.


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică

Remus Codreanu este Partener în cadrul Kinstellar România și coordonator al activității de Dispute Resolution & White-collar Crime, cu implicare activă și în zonele de restructurare și insolvență ori dreptul muncii. El are peste 15 ani de experiență în consilierea și reprezentarea companiilor românești și internaționale pe o gamă largă de mandate - soluționarea litigiilor, infracțiunile de tip white-collar, litigii privind ocuparea forței de muncă, dreptul administrativ (inclusiv achizițiile publice), proprietate intelectuală, insolvență livrând atât servicii de tip consultanță (de exemplu, consultanță prealabilă litigiului, soluționări extrajudiciare etc.) cât și contencios (reprezentând clienții în fața instanțelor (inclusiv a celor arbitrale), a parchetelor și a multor altor organe jurisdicționale. Remus a reușit să câștige marea majoritate a cazurilor în care a acționat pentru companiile client.

Kinstellar este o firmă de avocatură independentă din Europa Emergentă, Turcia și Asia Centrală, cu 11 birouri și peste 250 de avocați la nivel regional. A fost creată în noiembrie 2008 din birourile renumitei firme internaționale de avocatură Linklaters și este continuatoarea, în toate ariile sale de practică, a standardelor de calitate deprinse de echipele sale de avocați în cei mai bine de 15 ani de prezență Linklaters în regiune. Biroul din București al Kinstellar a fost în mod constant implicat în cele mai importante, complexe și, în multe cazuri, mediatizate mandate din România în ultimii zece ani, echipele de avocați specializați în ariile de litigii, insolvență și white-collar crime numărând, în medie, 7 membri fiecare.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 30 / 5487
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat fondatorii în vânzarea Te-Rox Prod. RTPR a anunțat 7 tranzacții de M&A în ultima lună
Pandemia a generat mandate complexe pentru avocații din practica de Healthcare & Pharma de la Wolf Theiss. Ileana Glodeanu (Partener): Continuăm să fim implicați în câteva tranzacții în sfera biotech și anticipăm câteva mișcări în piață, atât în Pharma, cât și în Healthcare
BERD acordă un împrumut de 5 mil. EUR combinatului siderurgic Donalam Călăraşi. Finanţare asistată de DLA Piper Romania
Studiu CMS: Companiile din Europa Centrală și de Est sunt interesate de oportunitățile „verzi” oferite de Inițiativa „Belt & Road”. Varinia Radu, Partner CMS România: Investitorii chinezi și-au exprimat interesul pentru finanțarea și construirea proiectelor feroviare în România, a celor de infrastructură mare, dar și in domeniul energiei regenerabile
Dubla impozitare și ignorarea prescripției de către Administrația Fondului pentru Mediu, confirmate definitiv ca nelegale de către ICCJ într-o cauză în care avocații D&B au asistat cu succes un contribuabil în disputa fiscală
Clifford Chance, avocații băncilor în ultima emisiune de eurobonduri pe 2020. Ministerul Finanţelor a împrumutat 2,5 mld. € de pe pieţele externe
Presiunea bugetară din ce în ce mai mare va obliga statul să caute soluții pentru creșterea încasărilor. Cum lucrează echipele specializate în soluționarea problemelor legate de fiscalitate de la Popescu & Asociații, ce mandate primesc și ce sfaturi le dau clienților în această perioadă
În spatele scenei, alături de echipa de litigii de la CMS România, a cărei activitate a continuat la turație maximă în perioada crizei medicale. Horia Drăghici, Partener coordonator al practicii: Profilul activității contencioase a rămas în general neschimbat, remarcabilă fiind consolidarea poziției noastre în disputele strategice, ceea ce a generat o creștere a activității și a veniturilor
Situație “excepțională” în arbitrajul ICSID legat de Roșia Montană. Tribunalul admite o „nouă cerere” introdusă de reclamanți, cu mai multe variante de obținere a unor compensații
O nouă rundă de promovări la MPR Partners | Maravela, Popescu & Asociații. Trei avocați fac un pas înainte în carieră
Cum lucrează performanta echipă de litigii fiscale a firmei Reff și Asociații|Deloitte Legal și ce sfaturi oferă clienților intrați în vizorul Fiscului. Mihnea Galgoţiu-Săraru, Partener: E posibil să vedem un fenomen ce se manifestă deja în Europa, al investitorilor privați care solicită daune de la stat pentru măsurile restrictive, pe motiv de discriminare, lipsă de proporționalitate sau absenţa unor măsuri compensatorii corespunzătoare
„The Lawyer European Awards 2020”: 4 firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans” | TZA și Popescu & Asociații, pe lista scurtă a premianților. ZRVP concurează, din nou, la titlul „European litigation team of the year”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...