ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

KeyVision PRO, prima soluție de LegalTech românească inclusă în CEE LegalTech Report 2019

09 Ianuarie 2020   |   A.D.

Cercetarea a urmărit principalele categorii de aplicații legal tech, în funcție de taskurile și problemele pe care le rezolvă și le-a grupat după mai multe linii de activitate

George Bărcun, General Manager SoftVenture, compania care a creat solutia KeyVisionPRO

 
 
KeyVisionPRO a fost inclus în Raportul CEE LegalTech 2019, realizat de InvestCEE, o companie care oferă consultanță în transformarea digitală a firmelor de avocatură din Europa Centrală și de Est. Soluția românească creată de SoftVenture este astfel prima soluție de LegalTech din România prezentă în acest document, care urmărește evoluția pieței de soluții de tehnologie pentru domeniul legal din această parte a Europei.

Concluzii CEE LegalTech Report 2019 – piața de LegalTech din regiune crește

Raportul privind inițiativele legate de tehnologie pentru industria juridică a urmărit trei categorii de contributori la piața de legaltech din CEE:
•    Startup-uri și companii care construiesc soluții software pentru industria legală extinsă, care sunt relevante pentru regiunea Europei Centrale și de Est

•    Startup-uri și companii care dezvoltă soluții software locale, dedicate pentru o anumită țară din spațiul CEE
•    Furnizori de servicii legale inovative, care prin inițiativele lor ajută la creșterea ecosistemului de NewLaw: firme de avocatură de tip boutique sau mici firme care oferă servicii de consultanță pentru marii jucători din industria juridică.

Cercetarea a urmărit principalele categorii de aplicații legal tech, în funcție de taskurile și problemele pe care le rezolvă și le-a grupat după următoarele linii de activitate:
•    document management, legal drafting automation și/sau digital contracting;
•    legal matter, time and/or workflow management;
•    GDPR & data security;
•    legal search & research
•    acces la justiție.

Principalele concluzii ale raportului au fost:
•    Domeniul legaltech este în creștere în regiune iar țările cu cea mai mare contribuție la procesul de dezvoltare sunt Ungaria, Estonia, Polonia și Republica Cehă, care împreună dau peste 70% din startup-urile și companiile care produc soluții de legaltech din Europa Centrală și de Est
•    În încercarea de a-și eficientiza activitatea sau a reduce costurile, unele firme de avocatură încearcă să implementeze soluții legaltech fără nici un fel de sprijin și deseori nu aleg soluțiile potrivite nevoilor lor. Altele sunt nerăbdătoare să se partenerieze cu vânzători sau consultanți în domeniul tehnologiei pentru a câștiga un avantaj competitiv prin investiția în instrumente legal tech
•    Investiția în inovație și reducerea diferențelor tehnologice în managementul proceselor din companie ajută firmele de avocatură, care nu doar că își adaugă un avantaj competitiv, ci și atrag noi clienți, care sunt din ce în ce mai interesați de firmele care înțeleg că tehnologia aduce un plus de performanță.

Soluții românești în
CEE LegalTech 2019

KeyVision PRO a fost inclus de specialiștii care au realizat CEE LegalTech Report 2019 la categoria ”Instrumente legaltech capabile să scaleze în Regiunea CEE și în afara acesteia”. Soluția software completă pentru managementul activității firmelor de avocatură KeyVision se află în această categorie alături de soluții din Bulgaria, Letonia și Lituania.

O altă soluție românească prezentă în CEE LegalTech 2019 este Lawrelai, primul consultant juridic de călătorii (ce folosește AI și este accesibil prin intermediul Facebook Messenger), care a fost creată de LegalShapers și a câștigat Global Legal Hackaton 2019.

CEE LegalTech 2019 este un raport anual creat de InvestCEE, una dintre cele mai cunoscute companii de consultanță în legaltech din regiune, ce și-a propus să sprijine mediul de legal business din regiune să crească, cu ajutorul tehnologiei. Localizată în Ungaria, InvestCEE este prezentă prin reprezentanții săi la majoritatea evenimentelor dedicate tehnologiei în domeniul juridic din întreaga lume.

KeyVisionPRO este un produs software internațional care face parte dintr-o suită de aplicații dezvoltate de firma SoftVenture exclusiv pentru piața avocaturii, soluții care au fost alese deja de mari companii precum NNDKP, Eversheds, Filip&Company, Hategan Attorneys și alții.
KeyVisionPRO este a treia versiune a aplicației, care a fost regândită complet, după o structură nouă, folosind feedback-ul clienților, experiența și cunoștințele acumulate de-a lungul timpului, integrând noi instrumente tehnologice și o abordare internațională. A rezultat astfel o aplicație flexibilă, cu focus pe acces rapid la informație, care poate fi folosită cu succes de către firmele mici, medii și mari, românești sau internaționale. Platforma a fost gândită ca o soluție modulară, în care utilizatorii folosesc acele pachete și add-on-uri care le sunt necesare. Pentru a testa aplicația și a vedea exact care module răspund nevoilor lor, firmele de avocatură pot să își creeze un cont free trial timp de 15 zile, timp în care au acces la toate funcționalitățile aplicației, pentru a lua o decizie corectă pentru nevoile lor.

O poveste de succes


După mai bine de 10 ani în care s-a implicat în dezvoltarea unor aplicații de tip enterprise și raportări financiare destinate instituțiilor financiare din Germania, Italia sau Grecia, George Bărcun, fondatorul SoftVenture, a identificat o nișă pe piața software-ului pentru firme de avocatură. A lansat KeyVision, un instrument de business intelligence folosit astăzi de peste 2500 de utilizatori, și a investit sume mari în cercetare/dezvoltare, scopul final fiind acela de a îngloba cât mai mult know-how într-un singur produs și de a dezvolta proactiv noi functionalități, care să răspundă nevoilor firmelor de avocatură.

”Împreună cu partenerii noștri am identificat cele mai mari provocări din activitatea de zi cu zi a avocaților și ne-am adaptat produsele acestor nevoi. Astfel că, în acest moment, oferim un produs complet din acest punct de vedere, adaptat cerințelor actuale și pregătit să alinieze avocatura românească la trendurile mondiale de digitalizare și măsurare a performanțelor”, a declarat George Bărcun într-un interviu acordat recent publicației noastre.

KeyVision are în spate atât o echipă de programatori care asigură dezvoltarea aplicației, mentenanța soluțiilor curente și monitorizarea serverelor, cât și o echipă de suport, care asigură helpdesk și răspunde solicitărilor clienților în ceea ce privește buna utilizare a KeyVision. Efortul covârșitor de dezvoltare se concentrează pe research & development și dezvoltare de noi functionalități pentru a veni în sprijinul utilizatorilor – firme de avocați mari sau mici, departamente de Legal din companii, dar și alte entități din economie, cum ar fi bănci sau IFN-uri.

”Abordarea noastră inovativă și creativă ne-a ajutat să devenim trend-setteri pe piața din România și avem de gând să menținem această poziție investind în continuare masiv în R&D. (...) Avem planuri mari de investiții și dezvoltare - în ultimii doi ani aproape ne-am dublat echipa și vom include în KeyVision functionalități și integrări la nivel european”, a nuanțat George Bărcun.




 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 36 / 66
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...