ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

KPMG Legal – Toncescu Mihai Olteanu SPRL a câștigat definitiv anularea taxelor vamale, antidumping și TVA impuse de autoritățile vamale la importurile produselor din afara spațiului UE pentru unul dintre cei mai importanți producători de piese pentru industria automotive

18 Februarie 2019   |   Maria Teodoru

Societatea a fost asistată și reprezentată în fața instanțelor de judecată de Mihail Petcu, Associate Manager. Echipa implicată în obținerea acestui succes a fost formată atât din avocați KPMG Legal, sub coordonarea lui Alexandru Stănoiu, Senior Manager, cât și din consultanți KPMG specializați în domeniul vamal, sub coordonarea lui Alin Negrescu, Partner, Servicii Fiscale și Alexandru Tudor, Associate Manager.

Mihail Petcu, Associate Manager - KPMG Legal

 
 
KPMG Legal a obținut anularea unei decizii de regularizare stabilite ca urmare a controlului vamal prin care societatea în cauză a fost obligată la plata unor taxe vamale, taxe antidumping precum și taxa pe valoare adăugată aferentă pentru piese importate din afara spațiului UE. Curtea de Apel Alba Iulia a menținut cu titlu definitiv sentința Tribunalului Sibiu de anulare a obligațiilor suplimentare de plată, fiind dovedită încadrarea tarifară greșită a produselor importate, astfel cum a fost anterior reținută de Biroul Vamal de Interior Sibiu.

Cauza a prezentat o complexitate deosebită atât din punct de vedere al normelor specifice aplicabile privitoare la clasificarea vamală a produselor importate și a dificultăților întâmpinate în cursul administrării probei cu expertiza dublă în specialitatea tehnică aplicabilă speței (metalurgie) și în specialitatea fiscalitate.


Conform KPMG, organele de inspecție fiscale și vamale vor fi nevoite ca, în cadrul controalelor viitoare, să întreprindă o analiză conformă, detaliată și aplicată a produselor importate din afara spațiului european și să interpreteze rezultatele laboratorului vamal central în deplină concordanță cu Regulamentul (CEE) nr. 2658/87 al Consiliului privind Nomenclatura tarifară și statistică și Tariful vamal comun în ceea ce privește clasificarea produselor.

În contextul în care importurile de produse pentru majoritatea industriilor producătoare provin din zona asiatică, practica birourilor vamale din România de analiză a acestor produse va trebui să țină cont atât de caracteristicile tehnice ale bunurilor importate cât și de practica existentă la nivelul autorităților vamale din Uniunea Europeană în ceea ce privește interpretarea normelor de clasificare tarifară.

Potrivit avocaților KPMG Legal, decizia este cu totul deosebită în cadrul jurisprudențial românesc, într-un domeniu în care practica societăților de avocatură în domeniul dreptului vamal nu este atât de dezvoltată precum în alte arii de drept.

Societatea a fost asistată și reprezentată în fața instanțelor de judecată de Mihail Petcu, Associate Manager. Echipa implicată în obținerea acestui succes a fost formată atât din avocați KPMG Legal, sub coordonarea lui Alexandru Stănoiu, Senior Manager, cât și din consultanți KPMG specializați în domeniul vamal, sub coordonarea lui Alin Negrescu, Partner, Servicii Fiscale și Alexandru Tudor, Associate Manager.

De asemenea, cauza reprezintă un model de bună practică în care echipele mixte integrate de avocați și consultanți fiscali și vamali KPMG din Spania și România colaborează pentru asistența societăților străine care dețin fabrici de producție în România.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1655 / 1697
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...