ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Lady Lawyers | Doamnele sunt majoritare în structura Popescu & Asociații, coordonează cu succes mandate importante și contribuie la poziționarea firmei în rândul liderilor din piața avocaturii din România. Ce spun femeile avocat de aici, remarcabile prin profesionalism, rigoare și dedicare, despre satisfacțiile profesiei, mediul de lucru și modul în care sunt sprijinite în carieră

04 Aprilie 2023   |   Ștefania Enache

Departamentele în care este structurată activitatea profesională a Popescu & Asociatii sunt formate din avocați cu experiență, multe dintre acestea fiind coordonate de doamne avocat cum sunt Iuliana Bidalache, Dana Bivol, Loredana Popescu sau Anca Simeria.

 
 
Doamnele sunt majoritare în firma Popescu & Asociații, acoperind un procent de 60% din echipă.Și la nivelul managementului, din cei șapte parteneri, patru sunt femei. Doamnele avocat au un rol cheie în activitatea Popescu & Asociații, fiind implicate activ în bunul mers al companiei. Politica organizațională este una care mizează pe egalitatea de gen, doamnele și domnii împărțindu-și atribuțiile și contribuind împreună la dezvoltarea firmei de avocatură.

Activitatea Popescu & Asociații se desfășoară pe câteva paliere importante: Banking & Finance, Energy, Pharma, Corporate/M&A, Capital Markets, Real Estate, Infrastructure/PPP, Employment, Insolvență și Restructurare, Litigii și Arbitraj, Conformitate și Dreptul Penal al Afacerilor, iar fiecare dintre aceste paliere este structurat în departamente specializate, în funcție de aria de practică.


Departamentele în care este structurată activitatea profesională a Popescu & Asociatii sunt formate din avocați cu experiență, multe dintre acestea fiind coordonate de doamne avocat cum sunt Iuliana Bidalache, Dana Bivol, Loredana Popescu sau Anca Simeria.

Echipa are un portofoliu de mandate complexe, multidisciplinare și transnaționale punând la dispoziție asistență eficientă și clară, necesară pentru desfășurarea activității de zi cu zi a clienților cu care colaborează casa de avocatură.

Profesionalism, rigoare și dedicare

Doamnele avocat din cadrul firmei Popescu & Asociații se remarcă prin profesionalism, rigoare și dedicare, fiind apreciate atât de clienți, cât și de către colegii de breaslă, la nivel național și internațional. De exemplu, Iuliana Bidalache, Partner, este recunoscută de prestigiosul director juridic Legal 500 EMEA ca fiind unul dintre cei mai competenți avocați români de ultimă generație în restructurare și insolvență, în ultimii cinci ani consecutiv.   




Avocat și practician în insolvență, Iuliana Bidalache, de-a lungul a aproape 15 ani de experiență, a asistat și reprezentat numeroase companii pe parcursul tuturor etapelor de reorganizare și insolvență, inclusiv reorganizare judiciară și voluntară, proceduri de pre-insolvență, faliment și lichidare, recuperare de active și/sau negocieri cu debitori și creditori, dar și evaluarea fezabilității juridice a planurilor de reorganizare, analiza transferurilor și contractelor încheiate înainte de deschiderea procedurilor de insolvență, precum și a pretențiilor legate de rezilierea actelor frauduloase și angajarea răspunderii pentru starea de insolvență a debitorului.

Iuliana gestionează dosare complexe de litigii în domeniul insolvenței, inclusiv recuperarea creanțelor, proceduri de executare silită, litigii și dispute comerciale și civile, cesiuni încredințate de clienți într-o gamă largă de sectoare, precum energie, industria farmaceutică, FMCG sau domeniul financiar.

Pe lângă excelentele cunoștințe și abilități profesionale pe care le dețin, Loredana Popescu, Dana Bivol și Anca Simeria sunt foarte mult apreciate de o serie de publicații de specialitate, atât din România, cât și internaționale, fiind frecvent solicitate pentru a-și exprima punctul de vedere cu privire la subiecte din ariile lor de practică juridică și expertiză.

Dana Bivol este un avocat cu notorietate în aria litigiilor și arbitrajului, cu o experiență vastă în multe arii ale dreptului în cei peste 13 ani de activitate. A fost implicată în diverse proceduri  judiciare, de o complexitate aparte, având o experiență laborioasă inclusiv în soluționarea litigiilor, reprezentând cu succes clienții în dosare complexe, implicând obligații contractuale sau delictuale, drept corporativ sau dosare de anulare a actelor administrative emise de autorități publice, autorități fiscale sau vamale. Mai mult, oferă asistență juridică în procedurile de insolvență și executare silită, fiind recunoscută de către clienți pentru promptitudinea și eficiența dovedite în gestionarea dosarelor sensibile.

Loredana Popescu este unul dintre cei mai experimentați avocați din domeniul Real Estate și Corporate/M&A, având aproape două decenii de experiență în calitate de avocat. De-a lungul anilor, a fost implicată în mandate de profil înalt, asistând numeroase companii, locale și internaționale, în fuziuni și achiziții private, finanțări corporative, asocieri în participațiune și negocierea diferitelor contracte comerciale. Este foarte apreciată, fiind implicată în asistarea juridică a unui portofoliu semnificativ de clienți din sectoare precum energie, construcții, farma sau telecomunicații cu privire la toate aspectele afacerilor lor.

De asemenea, practica solidă a Loredanei este completată de experiența în domeniul imobiliar, unde acordă asistență juridică unui număr important de dezvoltatori, investori privați sau fonduri de private-equity cu privire la investițiile locale și regionale, precum și de reprezentarea unui număr mare de companii locale sau internaționale în negocieri legate de prevenirea sau încetarea litigiilor.

Anca Simeria are o experiență considerabilă în proiecte diverse de Fuziuni și Achiziții asistând, totodată, clienții într-o gamă largă de aspecte corporative și comerciale, precum și de dreptul muncii, făcând parte din echipe care gestionează tranzacții financiare complexe, fuziuni și proceduri de divizare, transferuri de afaceri și active, urmate de restructurare și reorganizare a companiilor din perspectiva dreptului muncii, în domenii precum imobiliare, energie și resurse naturale, servicii medicale și farmaceutice, IT&C.

De asemenea, de-a lungul timpului, profesionalismul și dedicarea doamnelor avocat din echipa Popescu & Asociații au fost apreciate de specialiști reprezentantivi în domeniu, în cadrul mai multor gale, printr-o serie de premii individuale care confirmă experiența și contribuția lor extraordinară în cele mai importante domenii ale avocaturii. Aceste distincții reprezintă o dovadă în plus că eforturile depuse sunt remarcate, aduc valoare adăugată și devin repere în industria juridică.



O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.



Loredana Popescu: „Trebuie să pui întotdeauna interesul clientului pe primul plan”

Loredana Popescu (foto) este una dintre cele patru doamne partener din echipa de management a firmei Popescu & Asociații.

Privind în urmă la tot traseul profesional pe care l-a avut până acum, Loredana mărturisește că una dintre cele mai bune decizii a fost aceea de a nu renunța niciodată când a părut greu, deși parcursul profesional al fiecăruia cuprinde momente dificile.

„Evoluția profesională a venit firesc, ca urmare a dobândirii experienței și maturității necesare pe care o avem cu toții o dată cu trecerea anilor. Profesia de avocat este captivantă, solicitantă și deopotrivă acaparătoare și nu îți oferă prea multe momente de respiro în care să conștientizezi care sunt etapele parcurse până în prezent, însă pot spune că nu regret sub niciun aspect deciziile luate, începând cu alegerea profesiei, a avocatului îndrumător și continuând cu asocierile profesionale, indiferent de natura acestora. Toate au avut un rol determinant în formarea mea și în lipsa acestui parcurs profesional nu aș fi aici în prezent”, povestește avocatul.

Loredana Popescu s-a implicat într-un număr semnificativ de mandate importante și complexe. Toate aceste proiecte au ajutat-o să pună în valoare cunoștințele pe care le-a dobândit de-a lungul anilor și cu fiecare dintre acestea a așezat câte o nouă cărămidă la „temelia” experienței profesionale. „Am avut posibilitatea să lucrez în nenumărate proiecte extrem de interesante, cu teme diverse, care au atins multiple arii de practică, iar tocmai această diversitate este cea care conduce, în opinia mea, la șlefuirea profesională a unui avocat, ca să păstrăm aceeași metaforă. Cred sincer că din perspectiva calităților și abilităților esențiale pentru un astfel de parcurs perseverența, determinarea și orientarea către soluții au reprezentat cel mai mare atu”, subliniază Partenerul Popescu & Asociații.

Din punctul său de vedere, lecția cea mai importantă, învățată până în prezent, ar fi aceea că trebuie să pui întotdeauna interesul clientului pe primul plan. „Doar în momentul în care reușește să înțeleagă acest aspect, avocatul poate să identifice și să propună soluții viabile, fezabile, orientate către rezultat. În lipsa unor rezultate, avocatul rămâne la nivel de teoretician al dreptului, ceea ce, în realitatea zilelor noastre când competitivitatea este extrem de ridicată, nu ne permitem din niciun punct de vedere”, nuanțează interlocutoarea BizLawyer.

Succesul ține doar de competență

Avocatul mai spune că deciziile „de aur” de până în prezent au fost să nu existe greșeli. „În profesia noastră nu pot exista greșeli care pot fi îndreptate cu decizii ‘de aur’”, punctează Loredana.

Succesul nu ține cont de sex, ci doar de competență, iar domeniul juridic nu este diferit din această perspectivă. Realizările profesionale sunt determinate, în primul rând, de seriozitate,  dar și de disponibilitatea și dorința de a reuși.

Partenerul Popescu & Asociații apreciază că, după finalizarea pregătirii academice, profesia de avocat, ca de altfel toate profesiile juridice, oferă șanse egale tuturor celor care sunt dispuși să aloce timp pentru perfecționarea profesională, respectând regula celor 10.000 de ore (minimum) pentru pregătire, studiu și practică.

„Femeile sunt extraordinare și mă bucur nespus că suntem din ce în ce mai numeroase în această profesie minunată. Fac această remarcă nu din perspectiva feministă, ci din perspectiva multiplelor avantaje de care poate beneficia profesia printr-o prezență feminină constantă: putere, ambiție, independență. Profesional, femeile se evidențiază printr-o creativitate deosebită, calitate extrem de apreciată preponderent în domeniul avocațial, dar și prin tenacitatea lor, care este într-adevăr admirabilă, iar capacitatea analitică sau orientarea către detalii sunt de asemenea obligatorii în majoritatea proiectelor în care doamnele sunt implicate”, consideră Loredana Popescu.

Avocatul se ferește să ofere sfaturi celor aflați la început de drum, fiind de părere că este dificil în condițiile în care fiecare generație vine cu încărcatura sa socială și culturală. „Fiecare individ este diferit și călăuzit de resorturi interne particulare, iar calea spre succes poate traversa motivații diferite. Pe parcursul carierei mele am constatat că, fără excepție, seriozitatea și determinarea m-au condus întotdeauna pe drumul corect. Cred cu tarie că nu există limite profesionale impuse din exterior, de societate, colegi sau organizație și din acest motiv oricine poate să acceadă în orice ierarhie profesională”, argumentează consultantul.


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică


Dana Bivol: „Am înțeles încă de la început că învăț pentru mine”

O altă doamnă partener din echipa Popescu & Asociații este Dana Bivol (foto), un avocat cu notorietate în branșă.
Dana ne-a explicat că parcursul său profesional s-a bazat întotdeauna pe o serie de coordonate bine stabilite și de la care nu a acceptat nicio abatere: munca asiduă, prestată întotdeauna cu dedicare, seriozitate și onestitate, atât față de ea, față de profesie, cât mai ales față de client. „Cred că cea mai importantă și poate chiar decisivă etapă din parcursul carierei a fost momentul în care am realizat că există o singură cale spre reușită: munca depusă cu reală pasiune. Că nu există scurtături spre succes. Că nimic nu este dat și că nimic nu vine fără efort. Că trebuie, de fiecare dată, să fiu perseverentă, să am rabdare și încredere în forțele proprii. Traiectoria profesională mi-a fost dictată, de-a lungul anilor, de diverse decizii, mai mult sau mai puțin importante. Dintre acestea, însă, mă pot rezuma la două ce consider că au avut un rol decisiv: să cred întotdeauna în șansele mele și să rămân spre a construi alături de cei mai buni. Observ adeseori că tinerii din noua generație au tendința de a schimba mediul de lucru atunci când acesta nu le oferă exact ceea ce își doresc și exact atunci când își doresc. Totuși, pentru mine, stabilitatea și răbdarea rămân printre valorile care m-au adus, din punct de vedere profesional, în punctul în care mă aflu astăzi”, detaliază interlocutoarea BizLawyer.

Din punctul său de vedere, ceea ce i-a adus recunoașterea nu au fost doar mandatele finalizate cu succes ci, mai degrabă, a fost abordarea pe care a ales-o în viața profesională. „ Astfel, am înțeles încă de la început că învăț pentru mine, că fiecare nou proiect este o șansă ce mi se oferă pentru a mă dezvolta și a dobândi noi cunoștințe. De aceea, am ales să nu refuz niciun mandat și am arătat întotdeauna disponibilitate totală și chiar curiozitate spre tot ceea ce este nou. Cu cât un proiect presupune mai multă interdisciplinaritate, mai multă nevoie de creativitate și de spirit inovativ, cu atât mă atrage mai mult. Drumul meu spre parteneriat a fost determinat, în principal, de multă muncă și dedicare. Am avut poate norocul de a conștientiza că fără rigoare și fără pasiune în exercitarea profesiei, mai ales în domeniul juridic, cu greu vei reuși să faci față provocărilor și să avansezi din punct de vedere profesional. Însă nu am parcurs acest drum de una singură. Trebuie să recunosc că poate unul dintre cele mai importante „atuuri" ale mele, dacă pot să spun astfel, sunt colegii mei, echipa Popescu & Asociații, alături de care am reușit să îmi îndeplinesc obiectivele profesionale și să excelez”, argumentează avocatul.

Nu există scurtătură în viața profesională

Dana Bivol și-a însușit fiecare lecție care i-a fost oferită de viață, fiind de părere că cea mai importantă dintre ele, pentru atingerea performanței, este seriozitatea. A înțeles încă de când a pășit pe drumul profesional faptul că nu există o scurtătură în această direcție. „Am conștientizat cât de importantă este perseverența și, mai ales, am învățat să accept că și eu pot învăța de la alții, cum alții învață de la mine. În viața profesională există două decizii importante: alegerea carierei și alegerea oamenilor alături de care urmează să lucrezi. Nu știu dacă au fost greșeli pe parcursul meu profesional, însă cu siguranță au fost o multitudine de provocări în care strategia aleasă, dar și deciziile rapide, la momentul potrivit, au conturat succesul proiectelor. Avocatura a fost și va fi întotdeauna o profesie dificilă, ce este în esență un mod de viață și nu doar o activitate profesională. De cele mai multe ori, aceasta presupune compromisuri, renunțări etc. Dar avocatura înseamnă, de asemenea, și satisfacție. Înseamnă dezvoltare continuă, bucuria de a fi înconjurat de oameni de calitate, de a coordona proiecte mari, momentele imediat premergătoare câștigării unor proces, gratitudinea clientului. Pentru o tânără aflată la început de drum poate fi un stil de viață greu de susținut. Însă, în egală măsură, dacă această profesie este exercitată cu pasiune, pe baza unor valori bine internalizate, oricât de greu ar părea la un moment dat, avocatura îți poate aduce satisfacții incomensurabile”, arată Partenerul Popescu & Asociații.

Dana apreciază că valoarea unui avocat este dată, în primul rând, de dedicarea sa spre profesie. Ceea ce admiră la un avocat este modul în care acesta alege să își exercite profesia, prin raportare la un set bine stabilit de valori, precum dreptatea, angajamentul, etica și onestitatea. „ Succesul se poate raporta la diverse coordonate, însă pentru mine reușita se măsoară în finalizarea cu succes a unui mandat și, în egală masură, în gratitudinea și încrederea pe care clienții ajung să ne-o poarte. Valoarea avocatului și succesul său reprezintă doua coordonate ce se influențează reciproc în mod direct. Un adevărat profesionist este întotdeauna pasionat de domeniul în care lucrează, iar pasiunea naște dorință de muncă, vitalitate. În cele din urmă, acestea duc spre un singur loc - succesul”, este de părere avocatul.

Femeile dețin toate trăsăturile pe care le necesită o profesie din domeniul juridic. „De-a lungul carierei am întâlnit femei ce m-au impresionat prin conștiinciozitate și mult respect pentru ceea ce fac. De asemenea, femeile au înțeles că, în această lume a domeniului juridic, numai munca asiduă, consecventă, le poate deschide calea spre succes și spre depășirea prejudecăților. Astăzi, observ că femeile avocat sunt din ce în ce mai conștiente de puterile lor. Sunt femei pe atât de concentrate spre îndeplinirea obiectivului propus, pe atât de sigure pe sine, de elegante și meticuloase, ceea ce nu poate decât să mă inspire și, sper, să le inspire și pe tinerele ce vor accede în această profesie”, nuanțează Dana Bivol.

----------------------------------------------------------------------------------
                                              
                                               Citește și

→   Popescu & Asociații intenționează să crească și să consolideze echipa din practica Dreptului Concurenței, care acoperă un volum de 30-35% din activitatea firmei | De vorbă cu partenerele Loredana Popescu și Dana Bivol despre modul în care se lucrează și proiectele de referință din această arie. Activitate preponderent preventivă, prin semnalarea potențialelor probleme de risc și găsirea celor mai bune soluții pentru evitarea sancțiunilor. Avocații cu o vastă experiență formează adevărate echipe cu reprezentanții fiecărui client

→   Multe mandate de o complexitate ridicată, cu elemente de noutate, pentru avocații din Departamentul de Dreptul Mediului de la Popescu & Asociații. Despre modul în care lucrează echipa, nevoile clienților, cele mai importante proiecte și previziuni pentru viitor, într-o discuție cu partenerele Loredana Popescu și Dana Bivol

-----------------------------------------------------------------------------------

Iuliana Bidalache: „Efortul susținut, dedicarea și perseverența sunt calități necesare oricărui domeniu”

Galeria doamnelor partener din echipa Popescu & Asociații o include și pe Iuliana Bidalache (foto), unul dintre cei mai cunoscuți practicieni în insolvență din România.

Iuliana apreciază că efortul susținut, dedicarea și perseverența sunt calități necesare oricărui domeniu, iar acestea sunt la fel de importante, poate chiar mai mult, în cazul profesiei juridice. „Un avocat ar trebui să fie, de asemenea, meticulos în activitatea sa și ar trebui să aibă un ochi pentru detalii, capacitatea de a separa propria judecată de cea a mandatului sau a dosarului în care acordă asistență sau reprezentare juridică. Echipa este un element esențial în fiecare companie, alături de coeziunea acesteia, iar angajamentul față de obiectivele echipei este un element-cheie care contribuie la asigurarea acestei coeziuni”, completează avocatul.

Încrederea în propriile forte este foarte importantă

Partenerul Popescu & Asociații atrage atenția că, în această profesie, drumul înseamnă întotdeauna muncă și dedicare, calități care trebuie să fie prezente atât în perioada stagiaturii, cât și pe întreg parcursul profesional. „Cred cu tărie în evoluția sănătoasă, care implică mai multe etape, necesare dezvoltării pentru fiecare profesionist și persoană în parte, principiu care este aplicat întru totul și în cadrul echipei noastre. În ceea ce privește traiectoria profesională, aceasta mi-a fost ghidată de o singură decizie, aceea de a răspunde așteptărilor clientului. De fiecare dată când rezultatul urmărit pentru client este obținut, iar cuvintele de mulțumire din partea clientului sunt veritabile, simți că decizia de implicare totală a fost cea corectă”, mai spune interlocutoarea BizLawyer.

Iuliana mai crede că pentru un avocat principala recomandare rezultă din munca depusă în fiecare zi și din dorința de a avea cel mai bun rezultat posibil pentru clienții pe care îi reprezintă. „În acest fel, munca se observă atât prin rezultate, relevante prin creșterea businessului, cât și prin coeziunea echipei pe care o coordonezi. În plus, consider că munca depusă, alături de implicarea maximă în proiecte și de o echipă pe care să te poți baza sunt premisele esențiale care deschid drumul spre palierele de senioritate în firmă. Principala lecție învățată este că munca și devotamentul pentru ceea ce faci sunt indispensabile în carieră, indiferent de domeniul de activitate. În ceea ce privește greșelile, eu le-aș numi provocări și, atât timp cât din fiecare situație provocatoare rămâi cu o „lecție” învățată și devii în fiecare zi o variantă mai bună a ta, atunci pot spune că acestea au rolul lor util în carieră”, susține Partenerul Popescu & Asociații.

Atunci când vine vorba despre succes, acesta depinde de fiecare avocat în parte, fie că e vorba de aprecieri sau de recompensă financiară. Pentru Iuliana succesul înseamnă îmbinarea armonioasă dintre proiectele finalizate cu succes, care aduc deopotrivă aprecierea clienților și a colegilor și echilibrul de a avea timp pentru familie și prieteni, care o ajută de fiecare dată să se încarce cu energia necesară. „În plus, satisfacția că ești ales de client să îl reprezinți și că acesta are încredere să îi gestionezi mandatul sau dosarul îți reconfirmă capabilitățile și îți dă încredere în fiecare zi”, adaugă avocatul.  

Sfatul său pentru oricine alege această profesie, bărbat sau femeie, este să aibă întotdeauna încredere în propria persoană, în forțele sale și în calitățile care l-au adus sau au adus-o acolo unde este.

Andreea Mihalache: „Deciziile care mi-au influențat cariera profesională, le-aș numi mai degrabă alegeri”

Drumul Andreei Mihalache (foto), Senior Counsel în cadrul Popescu & Asociații, către primul palier de senioritate a fost influențat de pasiunea pentru profesie, fiind caracterizat de seriozitate, determinare, eforturi constante și liniare la care se adaugă o continuă încercare de autodepășire.  

„Deciziile care mi-au influențat cariera profesională, le-aș numi mai degrabă alegeri. Alegerea de a mă implica în totalitate în ceea ce fac, de a aloca timp și efort, dar mai ales determinarea de a nu face compromisuri în legătură cu calitatea muncii mele și implicit a rezultatului acesteia”, mărturisește avocatul.

În ceea ce privește proiectele care și-au pus cu siguranță amprenta asupra carierei și parcursului activității sale profesionale, Andreea spune că se circumscriu în majoritate sferei dreptului administrativ și domeniilor conexe. „Îmi amintesc cu plăcere și de ce nu, cu mândrie, implicarea mea în proiectele care au vizat exploatări miniere, proiecte care mi-au oferit oportunități deosebite de a aprofunda domenii de interes în materia dreptului mediului, urbanismului, dar și dreptului minelor, ramuri mai puțin cunoscute și explorate din punct de vedere juridic la acel moment. Un alt proiect pe care l-aș menționa în acest context se situează în materia exproprierii pentru cauza de utilitate publică, cu un accent deosebit asupra necesității de protejare a interesului privat și a dreptului de proprietate privată în contextul legislației naționale, dar și cu raportare la normele de drept comunitar”, detaliază interlocutoarea BizLawyer.

Andreea Mihalache este un profesionist remarcabil, cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul juridic, reprezentând companii de top active în domenii precum imobiliare, energie, construcții, FMCG, IT, telecom și media, în litigii comerciale cu miză mare, dar și în investigații interne și transfrontaliere, precum și în toate etapele unui litigiu, de la modul de evitare a potențialelor riscuri din momentul structurării și până la finalizarea unei tranzacții, dar și cu privire la eventuale proceduri de natură litigioasă ce pot apărea ulterior închiderii tranzacției. Ea reprezintă atât bănci renumite, cât și practicieni în insolvență, într-o gamă largă de aspecte legate de restructurare și insolvență, inclusiv chestiuni complexe de litigii în zona insolvenței în domeniul serviciilor financiare și pentru administrația centrală.

De asemenea, Andreea consiliază și reprezintă clienții în activități care implică probleme tehnice complexe, consultanță tactică privind strategia, dar și riscurile și obligațiile de largă amploare, cazuri în care a obținut rezultate comerciale extraordinare pentru clienți.

„Cu siguranță, profesia de avocat nu este o misiune ușoară însă, personal, nu am identificat dificultăți mai mari pentru o femeie de a practica avocatura sau de a atinge vârful ierarhiei. Evoluția profesională, atingerea sau depășirea standardelor și obiectivelor propuse, dar mai ales ceea ce numim „vârful ierarhiei” presupune un nivel ridicat de seriozitate, determinare și implicare, dar și o simbioză între calitatea muncii de avocat și aptitudinea de gestionare și organizare a proiectelor și de lucru în echipă. Un sfat pentru tinerele doamne care doresc să practice avocatura este acela de a trata cu maximă seriozitate fiecare pas și fiecare etapă a evoluției profesionale, de a se implica activ în fiecare demers și de a se forma ca un jucător în echipă”, susține Andreea Mihalache.

Până în prezent, principala lecție pe care Andreea a învățat-o ca avocat este aceea că nu se poate opri niciodată, că niciodată nu este suficient de bun și că activează într-un domeniu în care informarea, studiul și perfecționarea continuă trebuie să rămână o preocupare constantă.

„Greșeli profesionale care să-mi fi marcat până în prezent evoluția profesională pot spune că nu au fost. În ceea ce privește decizia de aur a carierei mele aș putea considera că aceasta a fost aceea de a alege o profesie despre care cred că mi se potrivește, pe care o desfășor cu plăcere și pasiune și care îmi aduce mari satisfacții atât în plan profesional, cât și personal”, mai spune interlocutoarea BizLawyer.

Din punctul său de vedere, femeia avocat se remarcă prin seriozitate, creativitate, multă implicare, ambiție și dorința de a reuși. În plus, femeia avocat la nivel de echipă aduce un plus de valoare prin gradul de implicare, atenția pe care o acordă integrării și coeziunii echipei, aspecte care se traduc în conceptul de echilibru.

--------------------------------------------------------
                                     
                                     Citește și

→   POPESCU & ASOCIAȚII a obținut Premiul Special Highly Commended Law Firm din Sud-Estul Europei în cadrul The Lawyer European Awards 2022 | Octavian POPESCU, Managing Partner: Premiul acordat este deopotrivă meritul colegilor și al clienților noștri. Gheorghe BUTA, Senior Partner: Fiecare succes ne motivează și ne ambiționează să fim mai buni



--------------------------------------------------------

Mirela Cazacu: „Provocările te formează ca profesionist”

Mirela Cazacu (foto), Managing Associate Popescu & Asociații, acordă asistență juridică în numeroase aspecte corporative și comerciale, fuziuni și achiziții, precum și în proiecte imobiliare, având expertiza și cunoștințele necesare în operațiuni specifice legate de toate tipurile de societăți românești și străine, respectiv organizații non-profit (asociații și fundații), de la încorporarea și autorizarea acestora până la modificarea actelor constitutive existente, majorarea/micșorarea capitalului social, cesiuni, fuziuni, divizări, disensiuni apărute între acționari, guvernanță corporativă generală.

Mirela are experiență extinsă în elaborarea și negocierea diferitelor tipuri de contracte civile și comerciale complexe, inclusiv acorduri de asociere în participație și acorduri între acționari, oferind, de asemenea, asistență juridică cu privire la contracte de vânzare, concesiuni, contracte de leasing complexe, ipoteci, revizuiri și reînnoiri ale contractelor de închiriere/locațiune, elaborarea tuturor elementelor necesare în cadrul procesului de due dilligence, inclusiv elaborarea și negocierea documentației tranzacției.

Referindu-se la profesia pe care o practică, Mirela susține că a fost extrem de norocoasă, întrucât a avut revelația vocației profesionale încă din adolescență. „Prin urmare, toată pregătirea și parcursul meu școlar/universitar au decurs într-un mod foarte firesc în această direcție, față de cei mai mulți dintre prietenii și colegii mei de generație care nu se puteau decide cu ușurință între două sau mai multe opțiuni de facultăți și specializări. Rezultatul firesc a constat în faptul că iubesc această profesie și că o exercit cu pasiune, încercând să depășesc cu optimism și determinare provocările ei inerente”, arată avocatul.

Motivele care au determinat-o pe Mirela să aleagă echipa Popescu & Asociații țin de faptul că are alături colegi profesioniști și pasionați, are parte de proiecte provocatoare pe care trebuie să le gestioneze și intră în interacțiune cu oameni inspiraționali - clienți din domenii variate. Totodată, a contat foarte mult experiența valoroasă câștigată din această colaborare. „Experiența profesională și personală dobândită până în prezent mă fac încrezătoare că parcursul meu în această profesie va continua să fie unul firesc, presărat deopotrivă de provocări și de realizări profesionale, care nu mă îndoiesc că vor fi în continuare apreciate și recompensate pe măsură”, mai spune interlocutoarea BizLawyer.

Oportunitățile profesionale oferite de colaborarea cu Popescu & Asociații sunt foarte multe. Experiența de până acum din sânul echipei i-au indicat Mirelei Cazacu faptul că principalele calități ale acesteia constau în răbdarea și în generozitatea avocaților coordonatori de a da mai departe colegilor entuziaști, aflați la început de drum, din tot ceea ce au învățat pe parcursul lor profesional, de a le da aripi și a-i încuraja să îndrăznească să-și urmeze vocația.

De altfel, Mirela are convingerea că valoarea și competențele în echipele de profesioniști sunt esențiale, iar roadele muncii lor și aprecierea nu vor întârzia să apară.

„Proiectele care îți aduc cea mai mare satisfacție sunt, în general, și cele care au ridicat cele mai multe și mai variate provocări, așa că nu mă pot opri asupra unuia singur. Cert este că tocmai aceste provocări te formează ca profesionist și te fac mai încrezător în forțele proprii odată ce le-ai dus la bun sfârșit, iar clientul apreciază rezultatul întregului efort depus și determinarea de care ai dat dovadă, alături de întreaga echipă alocată gestionării acestora”, mai spune avocatul.

Mirela a mai povestit că în cariera sa profesională nu a avut un model feminin unic, însă în permanență se lasă inspirată de orice persoană care îi transmite sau evocă prin comportamentul său valori care o însuflețesc. „Pasiunea, implicarea, empatia, reziliența, seriozitatea și lipsa compromisurilor sunt calitățile umane pe care le admir cel mai mult la un profesionist, indiferent de domeniul în care activează”, punctează avocatul.

 
Intră pe platforma Dispute.Resolution.Center

 Dispute-Resolution.Center este o platformă din grupul BizLawyer care se adresează deopotrivă profesioniștilor implicați în rezolvarea disputelor și clienților care au nevoie de asistență în astfel de cazuri. Prevenirea și soluționarea timpurie a conflictelor este benefică, iar Dispute-Resolution.Center grupează experiențele celor mai buni profesioniști ai domeniului și aduce laolaltă resurse, oameni și know-how.
 


Ioana-Maria Țurcan: Perseverența în muncă și implicarea zilnică ne ajută să devenim cea mai bună versiune a noastră

Având un exemplu de avocat în familie, Ioana-Maria Țurcan (foto) a fost fascinată încă de mică de lumea juridicului. Hotărârea de a merge pe urmele tatălui său a venit în clasa a VII-a, când a asistat pentru prima dată la o ședință de judecată, într-o cauză penală, ulterior acelui moment fiind sigură că dorește să fie mereu într-o sală de judecată.

Astăzi are experiență în prevenirea și soluționarea litigiilor, respectiv conformitatea problemelor legate de dreptul penal al afacerilor, asistând clienți în dosare complexe care vizează acuzații ale infracțiunilor în industrii precum bancar și financiar, energie, petrol și gaze, IT, media, piețele de capital, produse farmaceutice, industrie alimentară, infrastructură, precum și acuzații de evaziune fiscală și infracțiuni de corupție.

Experiența Ioanei include, de asemenea, întocmirea auditurilor de conformitate, asistând diverși clienți la identificarea și remedierea riscurilor infracționale care pot afecta activitatea economică a corporațiilor.
„Cred că orice etapă este ofertantă în dezvoltarea profesională a unui avocat, atât timp cât ești o persoană dedicată și dorești să devii mai bun în fiecare zi. Perseverența în muncă și implicarea zilnică ne ajută să devenim cea mai bună versiune a noastră.  Ca orice profesionist, îmi doresc ca, prin munca depusă, să pot ajuta, cât de bine se poate, oamenii care vin și au nevoie de sprijinul nostru, fiecare proiect în care mă regăsesc fiind o provocare, pentru care trebuie fii suficient de creativ și să găsești cea mai potrivită soluție”, arată interlocutoarea BizLawyer.

Principalul motiv pentru care a ales Popescu & Asociații pentru a-și desfășura activitatea l-au constituit avocații coordonatori ai firmei, al căror professionalism au inspirat-o. Un alt motiv determinant a fost existența unui departament de drept penal bine structurat în care poate să își desfășoare activitatea, în care se regăsește lucrând cu drag în fiecare zi.

„Interacțiunea cu orice avocat senior a fost un câștig pentru mine, pentru că din fiecare interacțiune am învățat ceva. Experiența profesională și mai ales experiența de viață a avocaților seniori cu care am avut plăcerea să lucrez de-a lungul timpului, m-au ambiționat și m-au ajutat să îmi doresc de fiecare dată să îmi depășesc limitele în încercarea de a deveni un avocat desăvârșit. Cred că interacțiunea din societatea Popescu & Asociații a contribuit într-o măsură determinantă la dezvoltarea mea din ultimii ani, lucrul cu avocați foarte bine pregătiți și dedicați făcându-mă să devin la rândul meu un avocat mai responsabil și mai implicat în munca pe care o desfășor”, adaugă Ioana.

Pe tot parcursul său de până acum, au fost multe persoane care au inspirat-o pe Ioana, tânăra admirând la acestea perseverența, munca constantă și dorința de a reuși în domeniul în care au activat.
„Însă modelul feminin, pe care l-am admirat toată viața este MAMA. Ea m-a învățat că pot reuși, orice îmi propun în viață, prin muncă și dedicare. Tot ea m-a învățat că orice eșec este un pas spre reușită și că niciodată nu trebuie să renunț. Mama este modelul meu feminin pentru că datorită ei sunt omul de azi!”, povestește interlocutoarea BizLawyer.

Din poziția pe care o are acum în echipa Popescu & Asociații, Ioana-Maria Țurcan privește fiecare proiect în care este implicată ca fiind cel mai important. „Fiecare client care vine și îți încredințează libertatea sa reprezintă o provocare căreia trebuie să-i fac față. Nu consider că există proiecte mari și proiecte mai mici; toate proiectele în care sunt implicată au același impact asupra mea, iar orice reușită, indiferent cât de mică, aduce o satisfacție îndestulătoare pentru munca depusă”, nuanțează tânăra.

------------------------------------------------------------------

                                        Citește și

→   POPESCU & ASOCIAȚII a început anul în forță, după un parcurs excepțional în 2022, când echipa s-a consolidat prin cooptarea unor avocați de elită și a obținut victorii răsunătoare pentru clienți, care i-au adus și un important premiu european | Octavian Popescu, Managing Partner: Suntem pregătiți să răspundem tuturor oportunităților și provocărilor. Investiția în oameni este și va rămâne primul nostru obiectiv

-------------------------------------------------------------------

Iulia Barbu: „Popescu & Asociații este un loc care încurajează creșterea, creativitatea și colaborarea”

Iulia Barbu (foto), Associate Popescu & Asociații, este într-o etapă a carierei sale pe care o consideră atractivă. „Am dobândit o mulțime de cunoștințe și abilități pe care le pot folosi pentru a putea oferi clienților soluții integrate asupra mandatelor încredințate, prin care aceștia să își atingă obiectivele propuse sau chiar să le depășească. De asemenea, apreciez perspectivele de a aborda chestiuni juridice complexe”, argumentează tânăra.

Încă din perioada în care era în liceu, Iulia a avut ambiția de a deveni avocat. Atunci și-a dat seama că profesia de avocat este calea perfectă pentru ea. „Printre altele, am fost fascinată de complexitatea și caracterul dinamic al legii, de provocările pe care le reprezintă această profesie și de oportunitățile pe care mi le oferea de a-mi folosi abilitățile și cunoștințele în beneficiul altora. Mă bucur să spun că echipa Popescu & Asociații mi-a confirmat că este corecta calea profesională pe care o urmez. Această perioadă este definitorie prin prisma faptului că oportunitățile de a-mi perfecționa abilitățile și de a-mi aprofunda cunoștințele despre lege sunt antrenate în mod constant, motivându-mă să livrez clienților noștri servicii juridice la standarde înalte”, mai spune avocatul.

Iulia Barbu asistă companii internaționale, locale și instituții publice, inclusiv dezvoltatori, finanțatori și antreprenori, cu privire la diverse aspecte juridice, de la achiziția și vânzarea de proprietăți, până la dezvoltarea de proiecte imobiliare și identificarea unor strategii viabile pentru expansiunea unor renumite lanțuri de retail. Iulia este alături de clienți în toate etapele tranzacțiilor, din faza de due diligence până la îndeplinirea operațiunilor post-finalizare în fața autorităților competente. De asemenea, ea asistă clienții în cadrul licitațiilor publice, finanțare și leasing de proprietăți, concesionarea bunurilor și serviciilor publice.
„Motivele pentru care am ales să colaborez cu Popescu & Asociații  sunt diverse. În primul rând, compania se remarcă prin expunerea la o varietate de mandate complexe, atât pe plan local, cât și internaționale, proiecte care îmi oferă posibilitatea de a câștiga o experiență valoroasă în domeniul juridic. În plus, echipa este compusă din avocați cu un grad ridicat de pregătire profesională, ceea ce creează o atmosferă motivantă. Astfel, cred că a face parte din această echipă reprezintă atât o provocare, cât și o satisfacție”, precizează Iulia Barbu.

Tânăra mai menționează că avocații seniori cu care a interacționat în cadrul Popescu & Asociații  se remarcă prin capacitatea de a oferi consiliere și îndrumare juridică solidă. „Aceste interacțiuni mi-au permis să obțin o perspectivă asupra complexității legii, precum și să obțin o mai bună înțelegere a mediului juridic. În principal, câștigurile profesionale obținute de către mine prin această colaborare au inclus extinderea know-how-ului, precum și obținerea unei mai bune înțelegeri a activității de zi cu zi în cadrul diverselor industrii și afaceri. Dacă ar fi să grupez toate beneficiile mediului de lucru în cadru Popescu & Asociații, aș spune că este un loc care încurajează creșterea, creativitatea și colaborarea. Cel mai provocator proiect în care am fost implicată a fost pregătirea unei analize complexe privind actualizarea Planului Urbanistic General al unui municipiu, inclusiv a Regulamentului Local de Urbanism aferent. Acesta a fost un proiect amplu și detaliat care a presupus revizuirea legislației și a reglementărilor aplicabile în domeniul urbanismului, analiza contextului local și pregătirea diferitelor documente pentru a oferi municipalității o bază legală solidă pentru actualizarea planificării urbanistice a acesteia. A fost o sarcină complexă și provocatoare, dar în cele din urmă una de succes și sunt mândră de contribuția avută”, susține interlocutoarea BizLawyer.

Iulia apreciază interacțiunea avută cu doamnele din cadrul Popescu & Asociații ca fiind una cu adevărat benefică. „Mai specific, colegele care contribuie la dezvoltarea mea în cadrul echipei de consultanță se remarcă prin dedicarea pentru profesie, fiind surse de inspirație pentru mine. De asemenea, admir angajamentul lor de a îndruma și forma avocații mai tineri din cadrul societății”, nuanțează tânăra.

Adina Vlaicu: „Profesia de avocat m-a învățat că nu există efort nerăsplătit”

Adina Vlaicu (foto), Senior Associate Popescu & Asociații, este un avocat cu o experiență vastă în dreptul penal al afacerilor, asistând clienți în mandate ce implică acuzații de corupție, domeniul economic și financiar, fraudă financiară, spionaj economic, infracțiuni informatice și /sau privind comerțul electronic, crima organizată, abuz în serviciu, spălare de bani, infracțiuni privind proprietatea intelectuală etc., cât și în litigii derivate din această ramură a dreptului, reprezentând interesele clienților în dosare civile/administrative în legătură cu problematica analizată de către organele de urmărire penală.

Adina fost implicata în diverse proceduri judiciare, în mod particular în gestionarea dosarelor sensibile, a căror particularitate se desprinde, fie din valoarea deosebită a prejudiciului estimat, fie din specificul faptelor ce fac obiectul anchetelor penale.

De asemenea, Adina este traducător autorizat de către Ministerul Justiției pentru limba spaniolă și retroversiune, calificare profesională care reprezintă un atu în gestionarea mandatelor de reprezentare a corporațiilor globale cu sedii/puncte de lucru pe teritoriu spaniol, din perspectiva comunicării informațiilor necesare înțelegerii depline a problemelor de drept cu care clienții se confruntă în România și stabilirea unei strategii de apărare eficientă.

Adina și-a dorit dintotdeauna o carieră în avocatură. „ Știu că pare un clișeu, dar nu am nicio amintire, de vreodată, că aș fi dorit să fiu altceva. Profesia de avocat a reprezentat, în egală măsură, dorința și aspirația mea, având avantajul de a mă dezvolta ca om și ca profesionist într-un mediu în care puteam observa, în mod frecvent, interacțiunile dintre magistrați și avocați în sala de judecată. Am știut dintotdeauna că voi urma această profesie”, susține tânăra.

Mai spune că a ales să activeze în cadrul Popescu & Asociații datorită oamenilor de aici. „Nu găsești doar o echipă de avocați ci și o echipă de oameni, iar cu o echipă ca aceasta poți construi orice, restul fiind detalii. De la fiecare avocat senior pe care l-am întâlnit pe parcursul carierei mele am învățat câte ceva, obicei pe care îl păstrez și acum. Avocatura este o profesie în care dezvoltarea continuă ține de esența sa. Mediul de lucru în cadrul societății Popescu & Asociații este caracterizat, în opinia mea, de seriozitate, toți colegii implicați în gestionarea mandatelor fiind motivați și entuziaști în identificarea celor mai bune soluții pentru clienți. De altfel, spiritul de echipă și faptul că toți împărtășim aceleași valori reprezintă un atu, sub aspectul unui mediu de lucru responsabil, în cadrul căruia se poate obține în final succesul/rezultatul profesional dorit”, precizează Adina.

Profesia de avocat a învățat-o că nu există efort nerăsplătit. „Din acest motiv cred că așteptările trebuie să fie corespunzătoare eforturilor depuse. Prin urmare, nu trebuie să existe sincope, ci dimpotrivă, oportunități și etape prin care treci, în măsura în care eforturile sunt permanente și susținute. Mă consider un avocat tânăr, chiar și după 10-12 ani de profesie și, prin urmare, privesc perspectivele profesiei ca pe ceva provocator și deosebit în același timp. Din perspectiva profesională pe care am avut-o, m-au inspirat toate acele calități care mi-au pus bazele ca om și ca avocat. Indiferent de mărimea proiectelor, că sunt mai mari sau mai mici, caracteristica lor principală provine din problematica pe care o expun și care trebuie soluționată.
În ceea ce privește cariera mea, pot spune că am avut șansa ca, pe parcursul timpului, să fiu implicată într-o multitudine de super-proiecte care au vizat subiecte de la cele mai mari privatizări ale României și până la ridicarea unor măsuri restrictive de drept asupra unor clienți, persoane fizice. De asemenea, nu există proiecte care să nu-mi fi adus satisfacție și nici nu știu care ar fi criteriile în raport de care să măsor satisfacția”, explică avocatul.

Adina Vlaicu mărturisește că mama sa a inspirat-o de când era copil, fiind pentru ea un reper fundamental atât ca părinte, cât și ca profesionist. „Din această dublă perspectivă, tăria de caracter, pasiunea pentru profesie și corectitudinea / seriozitatea manifestate în permanență au reprezentat  și continuă să reprezinte pentru mine calități esențiale, pe care fiecare profesionist al dreptului ar trebui să și le cultive”, nuanțează tânăra.

Cezara Andrieș: „Noi suntem responsabili de ceea ce vom deveni”

Cezara Andrieș (foto) este avocat stagiar colaborator în cadrul Popescu & Asociații, iar drumul ei în domeniul juridic a început în anul 2018, odată cu admiterea la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București. Pe durata celor patru ani de studenție a încercat să beneficieze de toate oportunitățile pe care această facultate le oferă: de la concursuri, procese simulate, conferințe naționale, până la implicarea în organizații studențești. Consideră că astfel de experiențe au un rol esențial în dezvoltarea personală a fiecăruia și, cu atât mai mult, a tinerilor. Pentru Cezara toate aceste activități extracurriculare au reprezentat, mai presus de toate, o confirmare a faptului că traseul ei profesional trebuie să se îndrepte către domeniul avocaturii.

În plus, cei patru ani de studii i-au demonstrat că perfecționarea și învățarea continuă sunt cheia acestei profesii, motiv pentru care, urmare a absolvirii facultății, a decis să își continuie studiile, cu aplecare asupra uneia dintre ramurile de drept care i-au suscitat interesul. Prin urmare, în prezent, este înscrisă la programul de master "Dreptul muncii, relații de muncă și industriale" din cadrul Facultății de Drept, Universitatea din București, iar anul acesta intenționează să își susțină lucrarea de disertație.

„Nu îmi dau seama dacă eu am ales domeniul juridic sau dacă acesta m-a ales pe mine. Gândul meu inițial era să profesez în domeniul IT, motiv pentru care am urmat un liceu de matematică-informatică intensiv. Curând, însă, mi-am dat seama că această alegere nu mi se potrivește deplin. Așadar, în clasa a XI-a, când devenea destul de apăsătoare întrebarea "La ce facultate te-ai decis să mergi?", am purtat o discuție îndelungată cu părinții mei și am decis să mă pregătesc pentru Facultatea de Drept. Acum, dacă mă uit în spate, mi se pare că cele două domenii nu sunt totuși atât de diferite. Până la urmă, ambele se reduc la același lucru - a rezolva o problemă. Această decizie mi-a fost confirmată ulterior, pur întâmplător, când la liceu am organizat, împreună cu profesoara de filosofie, un proces simulat, iar eu am fost unul dintre avocați. Mi-a plăcut să pledez, să lupt pentru ideea și pentru "clientul" meu, să construiesc un argument logic în care să cred și pe care să îl susțin cu pasiune. Acesta a fost momentul în care am înțeles pentru prima dată, într-o oarecare măsură, ce presupune această profesie și mi-am dat seama că mi se potrivește. Așa că am început să învăț, să lucrez pentru a-mi materializa visul. În ceea ce privește definiția profesiei, cred că aceasta poate însemna ceva diferit pentru fiecare dintre noi. Pentru mine, un avocat aflat abia la început de drum, această profesie presupune trei elemente esențiale: pasiune, raționament logic și creativitate, toate îndreptate către un unic scop - promovarea și apărarea drepturilor, libertăților și intereselor legitime ale unei persoane”, subliniază Cezara.

Tânăra este de părere că toată lumea poate deveni ceea ce își dorește, indiferent de domeniul spre care aspiră. „Însă mai cred și că tot noi suntem responsabili de ceea ce vom deveni. Astfel, pentru unele persoane traseul profesional poate fi mai ușor de parcurs, în timp ce pentru alții acesta poate însemna depunerea unui efort înzecit. Dar, la final, consider că nu există nicio limită ce nu poate fi depășită. Deși sunt abia la început de drum în acest mediu, nu pot să nu observ că în domeniul juridic, cel puțin în ultimii ani, femeile încep să se remarce, deținând funcții importante de conducere și nu numai. Faptul că ele au reușit mă face să cred că, atât timp cât există dorință de muncă și perseverență, există și posibilitatea de a-ți îndeplini toate visurile. Consider că accesul femeilor în avocatură, inclusiv în avocatura la nivel înalt, este asigurat și chiar promovat în România. Popescu & Asociații, de asemenea, este un exemplu în acest sens, oferind oportunități reale femeilor de a-și clădi o carieră de succes în avocatură, de a se remarca și de a avea un punct de vedere”, menționează avocatul.

Până acum, spune că nu s-a confruntat cu niciun fel de prejudecăți în profesia pe care o practică. „Probabil că există și posibil să continue să existe, însă cred că mai important este cum alegem să reacționăm. Putem să lăsăm o preconcepție să ne afecteze în mod negativ, să ne demoralizeze și chiar să ne dicteze viitorul. Dar, în același timp, putem alege și să o folosim în avantajul nostru, ca motivație pentru a demonstra ceea ce suntem capabile să realizăm și, la final, chiar să îi suprindem pe cei care ne-au subestimat”, apreciază Cezara.

Aflându-se în perioada de stagiatură, principalul său obiectiv a fost găsirea unui loc care să se potrivească obiectivelor sale și a unui mentor ale cărui valori și mod de lucru să o ajute la atingerea acestor obiective.
Popescu & Asociații este categoric alegerea corectă din această perspectivă. Încă de la început mi-am dorit să profesez într-un loc care să nu mă limiteze la o anumită arie de practică ci, dimpotrivă, să îmi ofere posibilitatea de a vedea ce presupune dreptul în toată complexitatea sa. În cadrul Popescu & Asociații acest obiectiv mi-a fost pe deplin împlinit, oferindu-mi-se posibilitatea de a lucra inclusiv în domenii precum dreptul farmaceutic, protecția datelor cu caracter personal. Apreciez în mod deosebit această oportunitate acordată, în special pentru că aceste arii devin din ce în ce mai căutate pe piața avocaturii din România. Personal, nu îmi configurez traseul pe baza unor „așteptări" pe care alții să mi le împlinească. Mai degrabă aleg să îl fundamentez pe baza unor obiective pe care, dacă le voi îndeplini, sunt sigură că îmi vor aduce recunoaștere și din partea celorlalți. Astfel, într-un orizont de timp de 3 - 5 ani, îmi propun să mă axez pe dezvoltarea mea personală, dar și profesională, să explorez diverse domenii ale dreptului, să descopăr ceea ce mă pasionează cu adevărat și apoi să îmi investesc energia în aceste domenii”, detaliază tânăra.

Cezara consideră că, având în vedere idealurile pe care oamenii și le stabilesc, nevoile pe care le au, pentru fiecare succesul poate însemna altceva. „Pentru unii poate fi un target „de ansamblu", precum câștigarea unui număr de dosare într-un an, atingerea unei anumite cifre de afaceri. Totuși, nu cred că acestea îți aduc cu adevărat împlinirea. Pentru mine, succesul în această profesie este un cumul al micilor reușite din fiecare zi. Faptul că am înțeles o noțiune complexă de drept, că am redactat o lucrare reușită, bine documentată sau că am găsit un argument mai puțin obișnuit, dar totuși potrivit pentru a-mi susține ideea, acestea reprezintă realizările mele. Poate, pentru a ne bucura cu adevărat de ceea ce facem, ar trebui mai degrabă să echivalăm noțiunea de „succes" cu cea de „progres"”, completează avocatul.

Sfatul tinerei pentru colegii săi de generație este acela de a-și stabili încă de la început care le sunt obiectivele și cât de mult sunt dispuși să investească pentru îndeplinirea acestora. Practic, să poarte o discuție cât se poate de sinceră cu ei înșiși.

Popescu & Asociații este o echipă de avocați bine pregătiți, ce dețin cunoștințe solide de drept și sunt mereu orientați către livrarea unor rezultate satisfăcătoare către clienții săi. Calitatea serviciilor prestate este cu atât mai evidentă dacă avem în vedere mandatele complexe și dosarele câștigate ce au vizat nume și companii sonore atât de pe piața locală, cât și internațională, dar și diversele domenii ale dreptului în care avocații activează. Pentru oricine își dorește să dobândească sau să își îmbogățească experiența profesională într-un cadru în care inițiativele și dorința de autodepășire sunt promovate și, în același timp, este dispus să depună efortul necesar pentru ducerea la bun sfârșit a unor mandate importante, Popescu & Asociații este alegerea potrivită”, precizează Cezara.

________________________________________
________________________________________


Ana-Maria Bulea-Ciuraru: „Succesul în avocatură se măsoară în gradul de evoluție și de cunoștințe noi acumulate”

Ana-Maria Bulea-Ciuraru (foto) este avocat stagiar colaborator în cadrul Departamentului de litigii al Popescu & Asociații.

Atributele care o definesc, deopotrivă în viața personală, cât și în cea profesională, se rezumă în esență la pasiunea și entuziasmul pentru tot ceea ce face, empatia față de ceilalți, disciplina, dezinvoltura, curiozitatea și interesul pentru aspecte ce țin în general de evoluția proprie și, nu în ultimul rând, bucuria și recunoștința pentru tot ce o înconjoară.

„ La bazele debutului meu în cariera de avocat au stat și se mențin în continuare două premise esențiale: ambiția de a face ceea ce mă pasionează cu adevărat și bucuria de a ajuta, de a face bine. Un criteriu esențial se raportează la pasiunea pe care am dezvoltat-o, mai ales pe parcursul anilor de facultate, pentru frumusețea dreptului. Consider că domeniul juridic este unul cu adevărat interesant, care permite și antrenează evoluția din multe puncte de vedere de ordin social și care implică în mod constant descoperirea de perspective noi și depășirea propriilor limite”, mărturisește tânăra.

Ana-Maria crede cu adevărat în puterea voinței și a ambiției pe care femeile au capacitatea de a le dezvolta până la cel mai înalt nivel. De asemenea, este de părere că trebuie doar să vrei, să ai un vis bine stabilit, un set de principii solide la bază și orice va fi posibil.

„În tot acest context mai sunt două aspecte absolut fundamentale: perseverența și seriozitatea. Cred că acestea sunt de fapt ingredientele secrete în împlinirea oricărui vis. Nu consider că mai există vreo prejudecată privitoare la femei în domeniul avocaturii. Din toată experiența mea de până acum am constatat că în această profesie femeile sunt privite întocmai ca bărbații, în orice fel de circumstanță”, completează avocatul.

Ana-Maria Bulea-Ciuraru ne-a povestit că auzise de la colegii mai mari că la Popescu & Asociații este o echipă tânară, dinamică, în cadrul căreia colaboratorii sunt apreciați, stimulați și sprijiniți fără rezerve în evoluția pe plan profesional.

„Ulterior, după cercetarea și analiza în privința principiilor după care funcționează compania și a modului de abordare a lucrurilor în general, am constatat că există numeroase concordanțe și suprapuneri între acestea de mai sus și propriul mod de a gândi și de a acționa. Pe termen mediu, mă aștept să mă dezvolt pe plan profesional într-un mod armonios în cadrul firmei și totodată să dobândesc un grad mare de încredere, atât din partea colegilor mei, cât și a clienților, rezultate dintr-un plus valoare aportat în societate prin munca prestată”, precizează tânăra.

La acest moment crede că succesul în avocatură se măsoară în gradul de evoluție și de cunoștințe noi acumulate, în nivelul de perfecționare a abilităților și atributelor deja deținute și în numărul de abilități noi deprinse, în numărul de realizări, în dedicarea și interesul pe care îl manifești pe termen lung pentru toate cele de mai sus, în gradul de responsabilitate pe care ajungi să ți-l asumi, și nu în ultimul rând, în aprecierile celor din jur, din întreg mediul profesional.

„Cu riscul de a fi subiectivă, îi încurajez pe toți colegii mei care, distinct de faptul că sunt în căutarea unor noi provocări profesionale, dețin deopotrivă pasiune pentru domeniul juridic și seriozitate pentru activitățile aferente acestei profesii, să se alăture echipei Popescu & Asociații. Le-aș spune că întreaga echipă Popescu & Asociații oferă un mediu prielnic pentru aprofundarea cunoștințelor de drept, perfecționare, descoperirea și dezvoltarea unor noi abilități. Din experiența proprie, pot afirma că în societatea noastră gradul de profesionalism este unul înalt, drept pentru care în mod firesc apare stimularea și provocarea pentru depășirea propriilor limite, rezultând astfel o evoluție proporțională cu seriozitatea și perseverența manifestată”, subliniază Ana-Maria.

Teodora-Denisa Cristea: „Profesia de avocat nu poate fi definită, ci doar simțită”

Teodora-Denisa Cristea (foto) este un avocat specializat în drept contencios administrativ fiscal, cu o experiență de trei ani în avocatura de litigii, iar în prezent face parte din echipa specializată în contencios administrativ și fiscal din cadrul Popescu & Asociații.

Teodora și-a format baza profesională în cadrul Facultății de Drept din București obținând atât diploma de licență, cât și cea de master, în cadrul aceleiași Universități. Ea a dobândit experiența specifică prin activitatea desfășurată în cadrul unor proiecte de referință, asistând cu succes clienți români și străini propunându-și, pe plan profesional, să devină un avocat din ce în ce mai bun.

„Nu a fost un drum ales 100% conștient, ci am simțit că locul meu este la Facultatea de Drept, iar ulterior să aleg profesia de avocat. Am știut încă de mică faptul că profesia în care mă voi regăsi va fi cea care îmi va aduce provocări în fiecare zi, astfel că am ajuns să fiu avocat de litigii. Nu m-am văzut niciodată având o profesie liniștită, în care să nu trăiesc fel de fel de emoții în fiecare zi, astfel că pot să spun că avocatura m-a ales pe mine și nu invers. Profesia de avocat nu poate fi definită, ci doar simțită pentru a o putea înțelege la adevărata sa intensitate. Cuvinte precum provocare, agonie, extaz, intensitate, muncă, studiu aprofundat pot descrie doar o mică parte a ceea ce înseamnă avocatura în viața reală”, explică interlocutoarea BizLawyer.

Tânăra este de părere că mediul juridic oferă femeilor oportunitatea de a deveni ceea ce își doresc, dovada cea mai elocventă fiind faptul că domeniul este dominat de femei puternice, care luptă pentru ceea ce și-au propus cu toate forțele.

„Îmi place să cred că în avocatură prejudecățile nu își au locul. Dacă însă mă întâlnesc cu preconcepții sau sintagme etichetale, acestea mă ambiționează și încerc să deomonstrez contrariul, să schimb perspectiva celuilalt, prin explicații clare, având în vedere că prejudecățile pot fi generate de lipsa de informație”, adaugă Teodora.

În ceea ce privește opțiunea pentru Popescu & Asociații, alegerea a fost simplă și a avut la bază perspective clare încă de la început: o firmă mare în care să poată fi implicată în dosare complexe, să facă parte dintr-o echipă deosebit de experimentată și bine pregatită și, nu în ultimul rând, perspectivele de dezvoltare să fie reale pentru toți avocații.

„Toate aceste puncte sunt bifate de societatea Popescu & Asociații, fapt pentru care am ales-o cu intenția de a avea o colaborare de succes, pe termen cât mai lung. Pentru viitor, în 3-5 ani, sunt sigură ca voi fi un avocat pledant din ce în ce mai bun, un coordonator cu multă răbdare care să fie capabil să învețe proaspeții avocați tot ceea ce am acumulat de-a lungul timpului și un membru esențial într-o echipă deosebit de puternică. Recomand deja Popescu & Asociații tuturor, în general, și în particular colegilor de generație care caută noi provocări profesionale, având în vedere că această societate creează premisele pentru o dezvoltare accelerată și sustenabilă, putând spune cu bucurie că eu m-am dezvoltat într-un an cât alții în cinci, bucurându-mă de o coordonare constantă din partea avocaților îndrumători. Colegilor de generație le-aș spune că, dacă într-adevăr doresc să iasă din zona de confort și vor să afle ce înseamnă cu adevărat avocatura, să vină în echipa Popescu & Asociații. Mai mult decât atât, dacă vor să facă parte dintr-un colectiv ambițios, cu multă răbdare și dornic să ajute tineri avocați în dezvoltarea lor, să se alăture echipei Popescu & Asociații. Pentru a ajunge un avocat de succes, trebuie să îți asumi responsabilități încă de la început, iar studiul și munca trebuie să fie elemente care nu lipsesc în viața de zi cu zi. În acest sens, Popescu & Asociații este un mediu oportun de dezvoltare a avocaților, având în vedere că aici ai posibilitatea ca, sub coordonarea unor profesioniști de marcă ai mediului juridic din România, să fii implicat în dosare complexe”, încheie Teodora-Denisa Cristea.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 345 / 1678
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...