ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Lavinia Nucu, fost avocat Clifford Chance, a preluat coordonarea Departamentului de Legal de la Immofinanz. Posibilitatea de a dobândi o perspectivă completă asupra domeniului imobiliar “a înclinat balanța”

14 Martie 2019   |   Andrei Delcet

”Venind din unul dintre cele mai mari birouri de avocatură internaționale, am ales Immofinanz pentru că am acceptat provocarea de a-mi supune cunoștințele și experiența la cel mai sever test practic – făcând pasul în industrie, fără a mă îndepărta însă de domeniul imobiliar, dar având contact și cu arii conexe cu care domeniul în care m-am specializat se suprapune”, spune Lavinia Nucu.

Lavinia Nucu, Head of Legal la Immofinanz

 
 
Lavinia Nucu, avocat cu peste zece ani de experiență în domeniul imobiliar, a acceptat o nouă provocare profesională, la începutul anului, când a schimbat statutul de Senior Associate al biroului local Clifford Chance cu cel de Head of Legal la Immofinanz. ”Credo-ul meu, atât în cariera profesională, cât și în plan personal, a fost și este să știi întotdeauna ce îți dorești. Când știi ce vrei, îți este mai ușor să te dedici acelui deziderat, să-l urmărești, să-ți gestionezi prioritățile și să identifici (și valorifici) oportunitățile”, a declarat pentru BizLawyer Lavinia Nucu.”În acest context, mi-am dorit ca următorul pas în evoluția mea să fie către un mediu profesional care să-mi ofere oportunitatea de a-mi pune în valoare experiența acumulată în decursul ultimilor 14 ani în societăți de avocatură”, a arătat noul Head of Legal de la Immofinanz.


Ca avocat al uneia dintre cele mai puternice firme de avocați de pe piața locală, Lavinia Nucu a fost implicată în tranzacții imobiliare de amploare derulate de companii naționale și internaționale, cu precădere pe nișa terenurilor forestiere și agricole, acordând asistență în toate etapele de dezvoltare a proiectelor (structurare, due diligence, redactarea şi negocierea documentelor specifice necesare în diferitele stadii ale proiectelor, semnare si implementare). De asemenea, a acordat consultanță în ceea ce privește aspectele juridice legate de administrarea și operarea proprietăților din portofoliile clienților (property management). Experiența sa acoperă tranzacții de tip asset deal și share deal, transferuri de business, asigurări de titlu, dar și litigii pe aspecte imobiliare.
 



Descoperă oportunitățile de recrutare de pe LegiTeam! GRATUIT.



Reamintim că Lavinia Nucu s-a alăturat echipei de Corporate M&A și Real Estate din cadrul Clifford Chance Badea în august 2015, după ce s-a întâlnit cu actualii săi colegi în contextul mai multor tranzacții. Într-un interviu acordat BizLawyer, Lavinia spunea că „...un plan individual de dezvoltare profesională este esenţial pentru un avocat". ”Succesul în carieră vine ca o consecinţă a eforturilor depuse în direcţia perfecţionării profesionale și nu din dorinţa de a ajunge pe o treaptă ierarhică superioară sărind peste etape importante şi necesare în ascensiune. Vârsta nu este un criteriu definitoriu pentru etapele carierei, ci efectiv nivelul de pregătire şi calitatea prestației avocatului sunt cele care îl recomandă pentru o anumită poziţie”.

Ea a primit aprecierile clienților pentru munca depusă, unul dintre aceștia elogiind colaborarea avută cu Lavinia Nucu: ”Lavinia a fost avocatul cheie în exitul realizat de GreenGold, una dintre cele mai mari și complexe tranzacții ale anului în România și reprezentând cea mai mare tranzacție cu terenuri forestiere din Estul Europei din perioada modernă. Ca avocat cheie al echipei din România, pe această tranzacție complexă, Lavinia a demonstrat, fără îndoială, cel mai înalt standard de profesionalism, dar și de dăruire personală în ceea ce privește asistența juridică”, a declarat pentru BizLawyer, la vremea respectivă, Sorin Chiorescu, PhD, MBA, Președintele Grupului GreenGold.


De partea cealaltă a baricadei

Venind din unul dintre cele mai mari birouri de avocatură internaționale, am ales Immofinanz pentru că am acceptat provocarea de a-mi supune cunoștințele și experiența la cel mai sever test practic – făcând pasul în industrie, fără a mă îndepărta însă de domeniul imobiliar, dar având contact și cu arii conexe cu care domeniul în care m-am specializat se suprapune”, spune acum Lavinia Nucu.

Immofinanz, grupul imobiliar comercial pentru care a optat, preluând coordonarea Departamentului juridic, îşi concentrează activitatea pe segmentele de retail şi birouri în şapte pieţe principale din Europa: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România şi Polonia. Principala activitate a Immofinanz include managementul şi dezvoltarea de proprietăţi.



Intră pe
www.in-houselegal.ro pentru a vedea opiniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în companii importante, urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității in-house și propune subiecte. Suntem alături de tine!



Pasul către Immofinanz a venit oarecum natural, fiind unul dintre cele mai mari grupuri comerciale imobiliare europene, cu o excelentă poziționare pe piața din România, care, pentru Immofinanz AG, rămâne una dintre cele mai importante piețe europene, cu un portofoliu de peste 800 de milioane de Euro, promovând concepte inovative precum “myhive” - un concept avangardist și extrem de interesant pentru spațiile de birouri”, a adăugat noul Head of Legal de la Immofinanz.

Nu în ultimul rând, argumentul care “a înclinat balanța” în decizia de a mă alătura Immofinanz a fost posibilitatea de a dobândi o perspectivă completă, de 3600, asupra domeniului imobiliar, de a-mi completa percepția (uneori strict teoretică, la nivel de principii, text și interpretare) pe care ți-o oferă avocatura, cu abordarea mult mai pragmatică, directă și imediată pe care o poți avea “de partea cealaltă a baricadei”, oportunitate ce nu apare foarte des în cariera unui avocat”, a conchis Lavinia Nucu.
 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1631 / 1703
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...