ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mușat & Asociaţii, o nouă victorie pentru Societatea Română de Televiziune în arbitrajul internațional împotriva New Films International Inc.

11 Mai 2016   |   BizLawyer

Disputa supusă analizei Tribunalului Arbitral IFTA a apărut pe fondul colaborării demarate în urmă cu 5 ani între cei doi parteneri contractuali, în cadrul unor negocieri privind încheierea unui contract de licență film, cu clauze extrem de dezavantajoase pentru TVR.

Gheorghe Buta, Co-Managing Partner (stanga) si Stefan Dudaş, Managing Associate - Muşat & Asociaţii

 
 
Muşat şi Asociaţii, promotor al avocaturii de business în România, a reprezentat cu succes Societatea Română de Televiziune într-un arbitraj comercial internațional privind cererea în pretenții în cuantum de aproximativ 5 milioane de euro formulată de societatea americană de producție și licență filme New Films International Inc. . .

La data de 5 mai 2016, Tribunalul Arbitral din California, SUA, constituit sub egida Independent Film & Television Alliance (IFTA), o instituție arbitrală permanentă specializată în soluționarea disputelor din industria cinematografică și media, a respins în integralitate despăgubirile în valoare de peste 4 milioane de euro. Acestea au fost solicitate de firma de producție și distribuție film - New Films International, pe motiv că Televiziunea Română ar fi încălcat obligaţiile asumate faţă de New Films de a cumpăra seriale de televiziune.


Disputa supusă analizei Tribunalului Arbitral IFTA a apărut pe fondul  colaborării demarate în urmă cu 5 ani între cei doi parteneri contractuali, în cadrul unor negocieri privind încheierea unui contract de licență film, cu clauze extrem de dezavantajoase pentru TVR, cum ar fi obligaţia de a cumpăra seriale, atâta vreme cât acestea sunt produse. “Dezlegarea disputei a presupus, pe lângă analizarea unor aspecte complexe de procedură arbitrală internațională, examinarea și aplicarea normelor dreptului internațional privat privind conflictele de legi, a dreptului european, precum și a unor probleme de drept substanțial aplicabil industriei cinematografice și media. Victoria reprezintă o recunoaştere a experienţei şi performanţelor Muşat & Asociaţii în domeniul disputelor arbitrale internaţionale”, a declarat Prof. Univ. Dr. Gheorghe Buta, Co-Managing Partner Muşat & Asociaţii.

Societatea Română de Televiziune a fost reprezentată pe tot parcursul disputei de echipa de arbitraj internațional a casei de avocatură Mușat & Asociații şi a fost compusă din Iuliana Iacob (Senior Associate), Ramona Cîrlig (Senior Associate), Răzvan Brătilă (Associate), şi coordonată de Gheorghe Buta (Co-Managing Partner Muşat & Asociaţii) şi Ștefan Dudaș (Managing Associate).

Muşat & Asociaţii este una dintre puţinele societăţi de avocatură din România listate în clasamentul GAR 100 (Global Arbitration Review), un top al celor mai bune firme de avocatură din lume în domeniul arbitrajului internaţional.
Muşat & Asociaţii este casa de avocatură din România recunoscută anual, la nivel naţional şi internaţional, pentru rezultatele sale excelente. Întotdeauna cu un pas înainte în practica avocaturii de business, specialiștii Muşat & Asociaţii au anticipat de fiecare dată nevoile în continuă transformare ale clienţilor, propunând unghiuri de abordare diferite şi lansând noi arii de practică.
MUŞAT & ASOCIAŢII este una dintre primele case de avocatură înfiinţate în România, după 1 ianuarie 1990. Având 16 parteneri şi peste 100 de avocaţi şi consilieri, MUŞAT & ASOCIAŢII acordă servicii de consultanţă în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziţii, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenţă, drept societar, telecomunicaţii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, pieţe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.
MUŞAT & ASOCIAŢII este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicaţiile internaţionale de specialitate (
Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieţei avocaţiale, mulţi dintre avocaţii firmei fiind la rândul lor nominalizaţi de aceste publicaţii ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.
În 2015, MUŞAT & ASOCIAŢII a câştigat premiul “
Firma de avocatură a anului în România”, distincţie acordată anual de reputata publicaţie britanică “The Lawyer” firmelor de avocați din Europa care au obținut performanțe deosebite în anul de referință.
În anul 2013, MUŞAT & ASOCIAŢII a fost desemnată „
Casa de avocatură a anului în România”, de către International Financial Law Review, fiind pentru a doua oară când Muşat & Asociaţii îşi adjudeca acest valoros premiu, după distincţia primită în 2011, anul în care România a fost inclusă pentru prima dată în lista ţărilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).
De asemenea în 2012, MUŞAT & ASOCIAŢII a fost recompensată cu premiul Gold Award la categoria „
Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală şi de Est”, distincţie acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate în România de echipa de avocaţi Muşat & Asociaţii, în ceea ce priveşte evoluţia portofoliului de mandate în practica de fuziuni & achiziţii şi strategia de management adoptată.
Totodată, renumita publicaţie Chambers Europe a decernat firmei MUŞAT & ASOCIAŢII trofeul „Romanian Law Firm of the Year", pentru casa de avocatură cu cele mai bune performanţe în România, în cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.
MUŞAT & ASOCIAŢII acordă în mod regulat consiliere juridică celor mai cunoscute şi respectate corporaţii din România, inclusiv o treime din Top 100 şi jumatate din Top 500 mari companii, precum şi instituţiilor publice şi financiare locale în tranzacţii corporative şi financiare sofisticate şi în proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienţi, majoritatea din categoria investitorilor străini.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1988 / 5808
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS a asistat Libra Internet Bank în legătură cu emisiunea de obligațiuni în valoare de 40 mil. €. Ce avocați au lucrat în proiect
ZRVP lansează un blog dedicat dreptului familiei. Avocatul Ovidiu Șerban, inițitorul proiectului THE CHILD FACTOR
bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ a consiliat MassMutual într-o tranzacție care implică proiecte romanești de energie regenerabila de 1GW
Reff & Asociații | Deloitte Legal a asistat ROCA Investments și Emerging Europe Refrigeration & Services în vânzarea Frigotehnica, lider în soluții de refrigerare, către VINCI Energies
The Lawyer European Awards 2021 | POPESCU & Asociații, Highly Commended Law Firm in South Eastern Europe. Ce alte firme au mai fost în lumina reflectoarelor
Dr. Constantin BRÂNZAN (Senior Counsel Popescu & Asociații) - singurul profesionist al dreptului din România invitat să vorbească la conferința Starea Statului de Drept în Europa, organizat de Fundatia René Cassin – Institutul Internațional al Drepturilor Omului
LegiTeam | POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
LegiTeam: GNP Guia Naghi și Asociații recrutează tineri avocați | Pharma & Life Sciences, Litigii
Marile provocări din Real Estate, văzute de avocații Leroy și Asociații. Proiectele de logistică, spații comerciale și rezidențial au adus echipei cele mai multe mandate în ultimul an. Se observă un interes mare pentru proiecte din domeniul energiei regenerabile
Avocații KPMG Legal spun că există apetit pentru pentru finanțări de anvergură. Creditele locale mari tind să nu depășească 200 mil. €, în timp ce sindicalizările din străinătate pot sări pragul de 500 mil. €. O discuție cu membrii unei echipe de elită, despre inițierea unui „sindicat bancar”, criteriile importante în acordarea unei finanțări, proiecte care primesc mai ușor finanțare și alte detalii puțin știute ale împrumuturilor sindicalizate
Ratele dobânzilor sunt unele dintre cele mai negociate puncte în cadrul tranzacțiilor de finantare, ratingul de credit al împrumutaților fiind determinant în stabilirea marjei dobânzii. De vorbă cu Ioan Chiper, Counsel DLA Piper România, despre apetitul pentru finanțarea proiectelor și factorii perturbatori ce pot influența piața îndatorării financiare, negocierea unui astfel de credit și activitatea echipei de avocați pe care o coordonează
Concurenta.ro | Solicitările clienților Mitel & Asociații indică un trend crescător al preocupărilor pentru conformarea cu legislația concurenței. Șerban Suchea, Partener: Aproape fiecare tranzacție de M&A din ultimul an a avut o strategie care a ținut cont de aspectele sensibile de concurență
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...