ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Popovici Nitu & Asociatii si Virjan & Asan au gestionat juridic achizitia Proffice Experience de catre Oresa Venture

15 Noiembrie 2011   |   Georgian Stoica

Popovici Nitu & Asociatii a asistat fondul de investitii Oresa Venture in mai toate tranzactiile facute pe piata romaneasca. Avocatii firmei au acordat asistenta fondului, printre altele, la achizitiile Fabryo, Kiwi Finance si Somaco. Virjan & Asan este o casa de avocatura infiintata in 2008 de doi avocati desprinsi din firma Stefanica & Asociatii.

 
 
Fondul de investiții Oresa Venture a achiziţionat intregul pachet de acțiuni al firmei RTC Proffice Experience SA, parte a grupului RTC, controlat de omul de afaceri Octavian Radu.

Potrivit informatiilor obtinute de BizLawyer, cumparatorul a fost asistat de firma de avocatura Popovici Nitu & Asociatii, in timp ce Octavian Radu a fost consiliat de avocatii firmei Virjan & Asan. Negocierile au demarat in primavara si au fost finalizate saptamana trecuta, dar pretul la care s-a facut achizitia nu a fost dat publicitatii.


"Proffice reprezinta o oportunitate atractiva pentru Oresa si se incadreaza in strategia noastra de investitii. Este de multi ani liderul detasat al pietei de papetarie si birotica in Romania, un sector care va reveni pe crestere odata cu iesirea din recesiune si cresterea activitatii economice", a declarat Cornel Marian, managing director al Oresa in Romania. El a aratat ca sectorul are potential de crestere bun si pe termen lung, avand in vedere cresterea ponderii serviciilor si industriei in economie, segmente unde consumul produselor de birou este mai mare. Compania are un depozit logistic automatizat unic in Romania, o echipa de management si forta de vanzari cu experienta si o baza mare de clienti loiali, fiind bine pozitionata sa beneficieze de oportunitatile de crestere a acestei piete.

Reprezentantul Oresa a precizat că fondul semnează doar tranzacţii între 10-20 de milioane de euro cu companii care pot genera anumite marje de profit şi care au un anumit model de business dar în acelaşi timp care oferă posibilitatea unui exit. Şi oportunităţile de consolidare pe piaţă au fost luate în considerare.

Oresa Ventures este o companie suedeză de investiţii, care activează în România şi în Europa Centrală şi de Est din 1995. Fondul de investiţii mai deţine pe piaţa locală producătorul de materiale de construcţii Somaco Grup Prefabricate.

"Din cauza crizei nu am mai putut sa sustin financiar firma Proffice, la adevarata capacitate. Pentru grupul RTC aceasta tranzactie inseamna reducerea indatorarii cu peste 25%, urmand strategia initiata in 2010", a declarat, intr-un comunicat, omul de afaceri Octavian Radu.

RTC Proffice Experience, cu o cifra de afaceri de peste 28 milioane euro in 2010, va colabora dupa preluare cu firmele din grupul RTC, se precizeaza in comunicat.

Proffice este liderul national in distributia de birotica-papetarie, fiind una dintre diviziile Grupului RTC. In 2009, Proffice a avut o cifra de afaceri de 34.3 milioane euro si a fost una dintre cele mai active business-uri de pe piata romaneasca, investind 5 milioane euro in construirea celui mai mare depozit de produse office din Europa de sud-Est. Tot in 2009, Proffice a intrat pe piata de distrugere securizata de documente, obtinand franciza Reisswolf (unul dintre cei mai importanti jucatori din Europa), extinsa apoi in 2010 si in domeniul arhivarii de documente.

Popovici Nitu & Asociatii a asistat fondul de investitii Oresa Venture in mai toate tranzactiile facute pe piata romaneasca. Avocatii firmei au acordat asistenta fondului, printre altele, la achizitiile Fabryo, Kiwi Finance si Somaco.

Virjan & Asan este o casa de avocatura infiintata in 2008 de doi avocati desprinsi din firma Stefanica & Asociatii.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 4038 / 5516
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | WOLF THEISS recrutează pentru echipa locală de Litigii și Arbitraj
Stratulat Albulescu a asistat GapMinder Venture Partners cu privire la investiția sa în Druid
Mușat & Asociații cooptează 3 noi parteneri equity și promovează alți 7 în poziții de senioritate în firmă
Voinescu Lawyers și-a consolidat poziția pe piața avocaturii de business printr-o triplă extindere
Avocații Bondoc & Asociații au coordonat toate aspectele de lege română ale parteneriatului dintre Restart Energy şi Interlink Capital Strategies, cu proiecte viitoare în energie de 500 mil. E. Partenerul Monica Iancu, în prim plan
NNDKP, alături de grupul DKV în preluarea Smart Diesel. Partenerul Ruxandra Bologa a coordonat echipa
Radu și Asociații SPRL a asistat Electrica în procesul de fuziune a celor trei societăți de distribuție din cadrul grupului
Țuca Zbârcea & Asociații, alături de ENGIE România în achiziția unui parc fotovoltaic de 9,3 MW. Partenerul Irina Moinescu a coordonat echipa
Avocații Bondoc și Asociații au fost alături de compania germană STEAG GmbH în tranzacția prin care a vândut Crucea Wind Farm către Hidroelectrica. Partenerii Lucian Bondoc și Monica Iancu au coordonat proiectul
Promovare în echipa Simion & Baciu | Andrei Cosma a fost promovat pe poziția de Managing Associate
Ce mandate au primit avocații TZA în practica de Healthcare & Pharma și cum văd anul 2021. Contextul actual oferă oportunități pentru viitoare tranzacții de tip M&A. Există premise pentru accelerarea tendinței de consolidare a pieței
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAŢII is expanding its team, looking for SENIOR ATTORNEYS to join the firm’s DISPUTE RESOLUTION practice.
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...